Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Sanayi Devrimi'nin Temel Felsefesi Nedir?

ÜstünKişi

Yeni Üye
21 Ocak 2018
744
114
43
1784 ilk olarak buharlı makinelerin üretime katılmasıyla başlayan sanayi devrimi; 1840 yılında elektriğin, 1969 yılında programlanabilir robotların, günümüzde ise yapay zekanın üretime katılmasıyla şekil değiştirmiş, gelişmiş ve gelişmektedir.

Peki bu devrimi başlatan, gelitiren ve gelişmesine yöne veren düşünceler nelerdir? İnsanlar bu makineleşme alanında neden diğer alanlardaki gibi eski bilgilere bağlı kalmayı sürdürmediler? (Örneğin dinler)

Matematik alanında hatrı sayılır bilgi sahibi olan antik Yunanlılar, piramitleri yapmış Mısırlılar, 10.-11. Arap bilginleri neden üretimi ve ulusların gelişimini önemli ölçüde artıracak ve görece basit olan buhar makinesini icat edememişlerdir?

Sanayi Devrimiyle başlayan ve günümüzde iletişim teknolojileri sayesinde değişen global kültür ve düşünce sistemi kişileri yenilikçi düşünmeye mi itmektedir? Başka bir deyişle sanayi devrimininin insanlar üzerinde bıraktığı etki insanlarda daha iyisini yapma düşüncesini mi destekliyor?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Antik Yunanlılar ya da Mısırlılar, dünyada doğal afetlerle büyük bir yıkım yaşanmadan önce var olan uygarlıklardı. Onların bilgi düzeyi çok yüksekti fakat yeni kurulan uygarlıklara bilgi aktarımı bir anda yapılmadı.

İnsanlar yıllar içinde ortaya koyabildikleri icatları gördükçe çıtayı daha da yükseltiyorlar. Biz bir zamanlar çevirmeli telefon kullanırken, görüntülü telefon gelecek dediklerinde hiç inanmamıştık. Teknoloji gerçekten çok hızlı gelişiyor ve yapay zeka ile beraber daha zeki bir nesil ortaya çıkacak çünkü bilgi-zeka çağı başlıyor artık.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
sanayi devriminin bir felsefesi olduguna inanmıyorum sanayi devrimi kapitalizmi besliyen
öğelerden biridir yalnızca, :) sanayi devirimi yüüznden üretim bitme noktasına gelerek
tüketim toplumu olma yolunda hızla ilerliyoruz kısacası ben teknolojıye karşı olduğumu
ilk andan itibaren anlatmıştım. :)

dikkat! etimde şimdi farkettim. sürekli biz üçümüz tartışıyorus forumda diğer üyeler
sadece kısa bir yorum bırakıyor ve ortadan kayboluyor ilginç geldi bana
biz 3 kişi [MENTION=6517]Lefty[/MENTION] [MENTION=6533]ÜstünKişi[/MENTION] ve [MENTION=6633]kahin[/MENTION] formun olmazsa olmazıyız ..
biz üçümüz olmasak ne olur? diye düşünmek bile istemiyorum.

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular