PARADIGMAHavaalanında aktarma yapmak isteyen yaslı bir hanim, uçağının 2 saat gecikmeli olduğunu öğrenince, dergiler ve bir kutu kurabiye alarak bekleme salonuna geçmiş. Yanındaki sehpaya da dergileri ve kurabiye kutusunu bırakarak, okumaya dalmış. Bir ara bakmış ki, yanındaki koltuğu oturan bir adam, sehpadaki kurabiye paketini acıyor ve de yemeye başlıyor. Kurabiyelerin kendisine ait olduğunu hissettirmek isteyen kadın, adama dik dik bakmış. Hatta cani o an istemediği halde, kutudan bir kurabiyeyi ağzına atmış. Her halde kurabiyelerin sahibinin kim olduğunu artik anlamıştır diye düşünürken, adam bir tane daha ağzına atmaz mi. Hemen kadın da bir tane daha atmış ve bir yarışma başlamış, adam bir tane,kadın bir tane. Sonuçta kutuda tek kurabiye kalmış, adam onu hızlıca kaparak ortadan bolmuş ve gülerek kadına ikram etmiş. O sırada, kadının uçağının alana indiği anonsu duyulmuş ve işlemler için kadın bankoya gitmiş. Pasaportunu çıkartmak için çantasını açtığında, ne görsün ; KENDI KURABIYE PAKETI, HIC ACILMAMIS OLARAK CANTASINDA DURMUYOR MU ! MEGER, ADAMIN KURABIYESINI YIYORMUS.
olay bana bu videoyu hatırlattı,ne şaka ama..
[video=youtube;qxRHapjRi2g]http://www.youtube.com/watch?v=qxRHapjRi2g[/video]
Ha bende ne paradoksu diyorum ya o paradox bu paradox anladım
Birincisi resim güzel çok hoşuma gitti aşağımı bakıyor yukarımı.
Doğru söylerim diyen yalancı olsa o yol köye gider dur bi dakka ama orada iki köprü var anlatım eksik gibi bi kontrol et istersen.
Burda ki paradoks köye giden köprü de, Dogru veya yalan söyleyeni bulma sorusunda degil. Soru öncesi ifade de verilmis paradoks. ""köye giden köprünün basinda iki Adam var"" diyor zaten...![]()
sizin sordugunuz Rubik- küp sorusunun cözümüde bir paradoks malesef![]()
evet cözüm degil soru paradoks demek istedimO rubik küp sorusu değil rubik küpte farklı hareket kombinasyonları olur çözümü zor olur diye zaten ben farklı bir soru sordum ama o da o tür sorulara alışkın olmayanlar için biraz zor olmuş olabilir fakat paradoks değil paradoks doğru çözümün yanlış sonuç verdiği durumlara denir.
O değilde ikinci adamın yalancı olup veya doğrucu olup ben herzaman yalan söylerim ifadesi durumu paradoks yapıyor o ihtimal dışında ise ihtimal kalmadığı için sonuç tanımsızdır sayı bölü 0 veya 0 bölü 0 gibi yani.