Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

rakamlarla yormayacagim bir soru

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
geleneklere uymasi icin soruyorum.

2 tane adam var beraber bi iş yapmak istiyolar ama birbirlerine güvenmiyolar, şehirde bi işkurmak istiyolar, yola cıkıyolar akşam olunca bi handa kalmaya karar veriyolar. 2 si de iş kurmak için biriktirdikleri parayı bi cantaya koyuyolar. sonra da birbirlerine güvenmedikleri için bi anlaşma imzalıyolar. anlaşmayı hancıya veriyolar. anlaşmada 2mizden biri bu çantayı yalnız başına almaya kalkarsa cantayı isteyene vermiceksin yazıyo. 2 adam odalarına geciyolar. tavla oynamaya başlıyolar , ve oyun sırasında zar bi alt kata düşüyo, adamlardan biri dur ben alıp gelirim diyo, aşağı iniyo aşağısı da hancının odası, hancı tabi zarın düştüğünü görmüyo bile... aşağı zar almaya gelen adam hancıya cantayı ver diyo, hancı da vermem diyo. aşağıdaki uyanık adam yukardakine " vermiyo" diye bağırıyo . yukarıdaki zarı vermediğini sandığı için "Ver gelsin" diye bağırıyo.hancı da cantayı veriyo. uyanık adam cantayı alıp kaçıyo. sonra yukardaki(yani kazıkalanan:p) hancıyı dava ediyo. ve olayın kopma noktası ---hancı öyle bişey söylüyo ki dava direk düşüyo.. hancının ne söylediğini bulabilir misiniz...

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
[MENTION=4544]seyrialemir[/MENTION],
özür dilerim ben kadın mı, erkek misiniz nickten falan anlıyamadım da?
hoş geldiniz bu arada, saygılar..

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
tesekkür ederim. hosbulduk. fakat sorumun cinsiyetle baglantisini kuramadim ben?

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
evet Dogru insanin basina ne gelirse meraktan derler.. Sorunun muhtesemligini bilmem ama yanitin muhtesem olmadigi asikar :))))

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Bu arada çok esprili ve hızlısınız.Sizi tebrik ediyorum.Siteye yapacağınız katkıları şimdiden görür gibiyim.Genç ve yetenekli( cinsiyeti önemli deil, ki zaten yüzde yüz kadın:) ) soluk olmayı başaracaksınız, başarılar..

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
eyvallah tsk ederim
bende cok keyif alacagimi görüyorum. Esprilerime güvenirim evet ama hizli veya zeki olma konusunda idali degilim.
Burda ilgi duydugum alanlara dahir cok Bilgi oldugunu gördüm. Cinsiyet gercekten önemli degil !...

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
eyvallah tsk ederim
bende cok keyif alacagimi görüyorum. Esprilerime güvenirim evet ama hizli veya zeki olma konusunda idali degilim.
Burda ilgi duydugum alanlara dahir cok Bilgi oldugunu gördüm. Cinsiyet gercekten önemli degil !...

Bakın yanılmamışım, ışığınız şimdiden kendini fark ettirdi.A tabi ya , cinsiyet dediğin nedir ki, tek dişi kalmış canavar.şey yoksa medeniyet miydi.?:)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Karamel enson mantık sorusunda kaybolduk çözdükçe çözülüyor soru uzay geometri ile aran nasıl baksana ilgini çekermi acaba :)

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
:)) ironiyi anladim disi ve canavar benzetmesini medeniyete baglamak ince mizah anlayisinin iyi oldugu neticesini cikarir. ama10 kitalik istiklal marsindan ironi mizah türetmeye kalkarsak 1000 sayfalik malzeme cikar ve flzf´ün sordugu küp sorusunda oldugu gibi arsa Kadar yükselir evren ve boyutlari gecer cözüme ulasmayinca da kafayi yeriz.
vayy be konulari güzel bagladim aferim bana :))))

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
[MENTION=4544]seyrialemir[/MENTION],istiklal marşı filan esprini cidden anlıyamadım.Çok özür dilerim.Senin zaten matematiksel bir anlayış tarzın var.Onun yanına da yaklaşılmaz.Hadi bana eyvallah.

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
:))) matematikten hic anlamam aslinda.. :D
ama tek disi kalmis canavar biraz ironik bensetme oldu. ya da öyle bir izlenim birakti bende özellikle kadin mi erkek mi? sualinen sonra..

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
:))) matematikten hic anlamam aslinda.. :d
ama tek disi kalmis canavar biraz ironik bensetme oldu. Ya da öyle bir izlenim birakti bende özellikle kadin mi erkek mi? Sualinen sonra..

bir şeyi uzattıkça tadı kaçıyor.ben sana tercihlerini sormadım.seni anlama formu olarak bir cinsiyet oturtmam gerekiyor diye sordum.keşkelerime bu da eklendi .saol ya.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
[MENTION=4498]karamel[/MENTION] ve [MENTION=4544]seyrialemir[/MENTION] Siz niye birbirinize posta koyuyorsunuz :) Espiri diye buna derim ben haksızmıyım :)))))))))))

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
:)) posta koydugum yok yahu,, :) anlasmamak gibi bir durum söz konusu degil zaten. ayrica bir cinsiyet degil insan olarak nitelenmeyi tercih ederim. Düsüncenin cinsiyeti olur mantigina saygi duysam da basindan beri beni bir yerlere oturtamayan karamelin cinsiyet pikolojisiyle formule etmesi de benim sorunum degil. ortada bir fikir alis verisi var sadece. illada beni formule edecekse biri cinsiyet faktöründen önce düsünce faktörüyle göze alsin.. Huyum kurusun kadinim ya uzatma refleksi biolojik yapimda var karemelcigim :))

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Burda bir terslik var ama sanki daha önceden bu forumdaymışsınızda değişik bir amaçla ne bilim eğlence değişiklik vs şeyler için yeni bir kullanıcı ismi ile yazıyormuşsunuz gibi geldi bana :)

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
emin olun ilk defa dün gece kaydoldum, sanatta kaliplasmis özgürlük kavramini konu Alan bir pandomin yazmak icin kaynak arastirirken tesadüfen bu Forum sayfasina üye oldum ve felsefeyi kapsiyan konulari severim ve matematikten gercekten anlamam. ve :( soruma yanit verilmesini tercih ederdim. sorum begenilmemis olsa bile.. :eek:

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Anladım tamamen tesadüf diyorsunuz. Bende aklımdan geçenleri size aynen yazayım bir nevi itiraf edeyim. İlk yazdıklarınızı okuyunca yahu ne diyo bu dedim soruyu okuyunca sizin aklınızda bambaşka şeyler canlanmış ondan sonra sanırım matematikden anlamayan felsefeye meraklı ergen bir çocuk heralde dedim( erkek çocuğu :) ) hatta tamda burada size sende kimsin damdan düşer gibi çıktın ortaya ismin nedir demiştim :p Sonra birde ikinci konu paylaşımınız olan yazıyı okudum ordada yok öyle değilmiş sanırım evinden çıkamayan ihtiyar bir amca dedim derken ismim nisan diyince herşey arapsaçına döndü. Cinsiyeti bilmek aslında önemli otomatikmen sizli bizli konuşmak icab ediyor ve şunada inanın matematikden anlamamak ya felsefeye hevesli ergen çocukların yada bayanların ortak noktası anlamıyorsunuz birde merak ediyorsunuzya o biraz garip işte:) Soruya cevap vermeme isteğim de ucu açık sorulara kafa yormayı sevmiyorum net cevaplı sorular cevaba ulaştıkdan sonra tatmin ediyor ama bu sorularda yorulduğunuza değmeyebiliyor bazen kişisel birşey değil kesinlikle sorudan ötürü yani cevap veremediğim için üzgünüm.

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
:) benim icin sorun degil.
acik sözlü ifadeniz icin tsk ederim, dedigim gibi yeniyim burda. ve aslina bakarsaniz sizin sorunuza yanit vermek nezaketi göstermem gerektigini düsünüp cözüme ulasmaya calistim, her ne kadar sürekli sorunuzun mantigi degissede :))) neyse ben sözelciyimdir. fikir alisverisini severim ve elbette sartlandirmaya gerek görmeden fikrimi paylasmak istedim. üstelik bu bölümde ki soruyu soru cözüm bölümüne eklemek isterken yanlislikla bir pencere acmis oldum. ama bu pencerenin devami icin degisik konular eklemek karari aldim. keyifli konulari tartisip keyifli beyin jimlastigi yapmayi umut ediyorum.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular