Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Para mı dürüstlük mü? (Kişisel sorunum)

Farkeder mi

Yeni Üye
22 Ara 2017
73
1
8
Dostlar, filozoflar, bilgeler...

Para mı dürüstlük mü?

Çok kişisel bilgi vermeden şöyle açıklamak isterim;

Bir iş yapıyorum, yorucu biraz, haftada iki gün tam gün gerektiriyor. Şöyle avantaji var ki; yalan söyletmiyor bana, kazancım dürüstlükle insanları kandırmadan oluyor ama daha az oluyor haliyle.

Bir yerden teklif aldım, yaptığım işin daha getirilisini yapabilirim ama bu yalan söylememi gerektirecek böylece getirim arttığı gibi kazancımda artacak.(yaklaşık %75)

Bana yeni teklif veren yerde tam gün çalışmak yok, daha fazla para kazanma var ama dürüstlük az(Sokratesin ahlak felsefesinde ve dürüstlük hakkında söyledikleri aklıma geliyor daima).

Dostlar şuan çalıştığım yerde diken üstündeyim, heran gol yiyebilirim ve ayrılıp boşta kalabilirim ama yeni teklif veren yerde daha çok garantim var(korktuğum nokta yine dürüstlüğü kaybedip insanların hakkına girmek.)

Hume gibi : parmağım kesileceğine dünya yansın mı demeliyim, yoksa Sokrates gibi en büyük zenginliği ahlak mı kabul etmeliyim? Günümüz dünyasında yapmam gereken nedir? Belki bu soruyu sormak bile hatadır, fikrimi az çok anlamışsınızdır.

Yinede;
Sizlerin güzel ve bilge görüşlerini okumayı dört gözle bekliyorum.

Görüşmek üzere.

Ocean

Yeni Üye
1 Nis 2015
150
2
18
kendi söylediğin yalana kendin inanmadığın sürece sorun yok, öyle bir yalan atarım ki pinokyo yanımda polyanna kalır.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Dostlar, filozoflar, bilgeler...Para mı dürüstlük mü?
Çok kişisel bilgi vermeden şöyle açıklamak isterim;
Bir iş yapıyorum, yorucu biraz, haftada iki gün tam gün gerektiriyor. Şöyle avantaji var ki; yalan söyletmiyor bana, kazancım dürüstlükle insanları kandırmadan oluyor ama daha az oluyor haliyle. Bir yerden teklif aldım, yaptığım işin daha getirilisini yapabilirim ama bu yalan söylememi gerektirecek böylece getirim arttığı gibi kazancımda artacak.(yaklaşık %75)
Bana yeni teklif veren yerde tam gün çalışmak yok, daha fazla para kazanma var ama dürüstlük az(Sokratesin ahlak felsefesinde ve dürüstlük hakkında söyledikleri aklıma geliyor daima).
Dostlar şuan çalıştığım yerde diken üstündeyim, heran gol yiyebilirim ve ayrılıp boşta kalabilirim ama yeni teklif veren yerde daha çok garantim var(korktuğum nokta yine dürüstlüğü kaybedip insanların hakkına girmek.)
Hume gibi : parmağım kesileceğine dünya yansın mı demeliyim, yoksa Sokrates gibi en büyük zenginliği ahlak mı kabul etmeliyim? Günümüz dünyasında yapmam gereken nedir? Belki bu soruyu sormak bile hatadır, fikrimi az çok anlamışsınızdır.
Yinede; Sizlerin güzel ve bilge görüşlerini okumayı dört gözle bekliyorum.
Görüşmek üzere.

Kendi adıma Sokrates gibi düşünüyorum, ahlaklı yaşamak, hayata atılmış kişisel bir imza gibidir yani başkaları için değil kendine olan saygınla alakalıdır.
Ahlak görecelidir konusuna hiç girmeyeceğim çünkü ne kadar göreceli olursa olsun, kişi vicdan mekanizması ile doğru olanı ayırt edebilir.

Robert Bosch'un ünlü sözü geldi aklıma;
"İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim."

Yine dürüstlük üzerine söylenmiş anlamlı sözlerden birkaç tanesini yazabiliriz.

"Doğruluğun en güzel meyvesi, ruhun huzurudur." Epikuros

“İçinde bir dürüstlük kıvılcımı olan bir insanın, ölme ya da yaşama şansını hesaplamakla uğraşmaması gerekir. Hesaplaması gereken biricik şey; bir şeyi yaparken doğru mu yoksa eğri mi, iyi bir insan olarak mı yoksa kötü bir insan olarak mı davrandığıdır.” Sokrates

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
Şimdi aklıma geldi hiyerarşik sıralama şöyle olabilir
İyi niyet(sevgi)>adalet>dürüstlük

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular