Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Net ve nick ilişkisi

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
işte tam da bu söylediğiniz olguya çala-kalem yazmak demiştim. doğrularımız yanılgılarımızın toplamından başka nedir ki?

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
[MENTION=4517]meyelan[/MENTION], Duygularımı ne orda ne burda fazla kontrol eden birisi deilim.Ben de karşımda ki alınır mı alınmaz mı, diye hemen atlarım.yine burda hanım hanımcık duruyorum.Ama tabii aktarım öyle olmuyor, olmadı da zaten.Karşılıklı olarak birbirimizi kırmaktan korktuysak zaten sorun yoktur.
sevgiler olsun.

sahtekar

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
12 Eki 2013
28
0
0
Nick adımı sahtekar yerine dürüst diye almış olsaydım ; bu algınızda diğerine göre olumlu bir anlam yaratmaktan başka (benim hakkımda ) hiç birşeyi değiştirmeyecekti.

sahtekar

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
12 Eki 2013
28
0
0
istesenizde istemesenizde olumsuz bir anlam taşır kanaatindeyim.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
sanmıyorum; tam tersi, nickinizde tersinden bir eleştiri sezinlemekteyim.

sahtekar

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
12 Eki 2013
28
0
0
evet doğru. eleştiri hedefim var. ancak böyle düşünmeniz ve hatta -benim beyanımla-bilmeniz neyi değiştirir ki? zihnin bu sözcükle kurduğu bağlantı hala olumsuz.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
zihin salt bir sözcükle ilgilenmez; sözcükler, kavramlar birer temsile sahiptirler ve anlam yüklüdürler, ancak her anlam doğrudan algılandığı gibi bir içeriğe sahip olmayabilir; hala olumsuz bir yargı yok...

sahtekar

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
12 Eki 2013
28
0
0
Başka bir kişi hakkımda şöyle düşünecektir; bu kişi kendine sahtekar diye nick name almışsa mutlaka bu sözcükle kendisi arasında bir bağlantı kuruyordur. öyleyse bu kişi dürüst nickli bir kişiye göre daha az güvenilir olmalıdır.

ben bir sahtekarım.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Başka bir kişi hakkımda şöyle düşünecektir; bu kişi kendine sahtekar diye nick name almışsa mutlaka bu sözcükle kendisi arasında bir bağlantı kuruyordur. öyleyse bu kişi dürüst nickli bir kişiye göre daha az güvenilir olmalıdır.

ben bir sahtekarım.

Kişi kendi ile bağdaşmayan ve yakıştırmadığı bir niki neden alsın ki? Şahsen sahtekar diye bir nik almazdım çünkü bu sıfatı hiç bir şekilde kendime yakıştırmam. Siz yakıştırıp aldığınıza göre sahtekarlığa bir sempati duyuyor veya bazı zamanlarda sahtekarlık yapmaktan çekinmiyor olmalısınız diye bir imaj oluşuyor fakat imajlar hiç bir zaman gerçeği tam olarak yansıtmaz bu sebeple net hüküm vermek benim açımdan mümkün değil. Ancak yazdıklarınız birinin işine gelmediği an bu niki size karşı silah gibi kullanacaktır, nikinden belli senin ne olduğun v.s. gibi:)

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
sahtekar'ın yaklaşımları, dijital'in yorumu birlikte değerlendirildiğinde nick-in ne kadar gereksiz olduğu anlaşılmakta; forumun anlatmak istediğini net bir şekilde ortaya çıkartmaktadır. her iki arkadaşıma da teşekkür ediyorum

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular