Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Net ve nick ilişkisi

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
1. öz-güven yokluğu
2. baskılara göğüs gerememek
3. söz ve edimlerini yüklenememek
4. yüklenemeyeceği söz ve edimlerde bulunmak
5. gizlenmek
.../
çözüm tektir; nick kullanımını isteği ile sonlandırması

Dogal zihniyet temelli kendilik bilinc ve farkindaligina erisememis bir insanoglundan kendini degerlendirmesi ve sorgulamai bu temelde de kendini numenal olarak yenilemesi pek beklenemez. Bu yazdiklarin en azindan bireysel bilinc ve farkindalik gerektirir.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Madem aynı görüştesiniz (aynı görüşte olanlara söylemekteyim) neden kendi adınızı soyadınızı kullanmıyorsunuz? O halde hepinizde o özellikler var ve hepiniz """"dogal zihniyet temelli kendilik bilinc ve farkindaligina erisememis bir insanoglu"""" sunuz desem ayıp etmiş olmam.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Madem aynı görüştesiniz (aynı görüşte olanlara söylemekteyim) neden kendi adınızı soyadınızı kullanmıyorsunuz? O halde hepinizde o özellikler var ve hepiniz """"dogal zihniyet temelli kendilik bilinc ve farkindaligina erisememis bir insanoglu"""" sunuz desem ayıp etmiş olmam.

Olursun, birseyin bilinc ve farkina varmak; sadece kendilik bilinci olarak yeterli degil. Her turlu sartlanmisligin her turlu insanlikdisi uygulamalari yapabilecegi bilinc ve farkindaligi da gerektirir.

Ayrica ayni fikirde olmak terimi cok genel bir degerlendirmedir.

Mesela Nejdet kendi ismini kullaniyor ken; ben sanal alemde hic degismeyen ve istikrarli sekilde nerede yaziyor olsam, senelerdir ayni lakabi kullanirim.

Cunku benim lakabimin anlami ve icerigi vardir ve bu da zihniyetim ile paraleldir. Ben burada evrensel-insan olarak varim, bu da bana dogumdan verilen isim degil; kendimi ortaya koyustaki sectigim lakaptir.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
herkes bir-diğerini ve kendini bilir; bilmeyen de çabalarsa öğrenir.

Keske dedigin gibi olsa. Gozlemin verdigi olan ise herkesin ne kendini ne de baskasini bilmedigi. Aksine bilincaltisartlanmisligin verdigi ideolojik, inancsal akilciligin dogrusu ile etiketlemesi ve onyargi ve de pesin hukum ile sadece beyninin sinirli ufku ile "ben buyum, bu benim gibi dusunmuyorsa, oyleyse budur" sabitlemesi.

Ornekler.

Materyalist ufkun kendi ufkuna girmeyeni idealist olarak etiketlemesi.

Musluman ufkun kendi ufkuna girmeyeni ateist diye etiketlemesi

Ulusalci, Ataturkcu, yurtsever v.s. ufkun, kendi ufkuna girmeyeni vatan haini, dusman, libos v.s. ile etiketlemesi.

Yine bunlarin tam tersi.

Iste akil ufuk olarak sartlanmis ve orada demir atmis olunca, herkesin kendi aklinin inandigi dogruya uymayani, yine kendi aklinin inandigi ile yanlislamasi ve otekilestirmesi soz konusu.

Bu da bilgi alis verisi, ya da dusunce paylasimindan ziyade, dogru savunusu, kendi dogrusuna uymayani yanlis gorme ve otekilestirmeyi getiriyor.

Boylece bilgi de dusunce de bitiyor ve "sen susun/busun" temelli "benim dogrum daha dogru/ benim dogrum senin dogrunu dover" temelli karsiyi kendi dogrusuna gore suclama geliyor.

Bu da bahsettigin "caba" yerine bir akilsal kutuplasmayi ve herkesin kendi dogrusunda diretmesini getiriyor.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Keske dedigin gibi olsa. Gozlemin verdigi olan ise herkesin ne kendini ne de baskasini bilmedigi. Aksine bilincaltisartlanmisligin verdigi ideolojik, inancsal akilciligin dogrusu ile etiketlemesi ve onyargi ve de pesin hukum ile sadece beyninin sinirli ufku ile "ben buyum, bu benim gibi dusunmuyorsa, oyleyse budur" sabitlemesi.

Ornekler.

Materyalist ufkun kendi ufkuna girmeyeni idealist olarak etiketlemesi.

Musluman ufkun kendi ufkuna girmeyeni ateist diye etiketlemesi

Ulusalci, Ataturkcu, yurtsever v.s. ufkun, kendi ufkuna girmeyeni vatan haini, dusman, libos v.s. ile etiketlemesi.

Yine bunlarin tam tersi.

Iste akil ufuk olarak sartlanmis ve orada demir atmis olunca, herkesin kendi aklinin inandigi dogruya uymayani, yine kendi aklinin inandigi ile yanlislamasi ve otekilestirmesi soz konusu.

Bu da bilgi alis verisi, ya da dusunce paylasimindan ziyade, dogru savunusu, kendi dogrusuna uymayani yanlis gorme ve otekilestirmeyi getiriyor.

Boylece bilgi de dusunce de bitiyor ve "sen susun/busun" temelli "benim dogrum daha dogru/ benim dogrum senin dogrunu dover" temelli karsiyi kendi dogrusuna gore suclama geliyor.

Bu da bahsettigin "caba" yerine bir akilsal kutuplasmayi ve herkesin kendi dogrusunda diretmesini getiriyor.

Bu dediklerinizin tamamını yapıyorsunuz ancak siz bunlardan olmuyorsunuz..Çünkü sihirli sözcükleriniz var..1)Çünkü ben şartlanmadım..2)Çünkü ben şucu ya da bucu değilim gibi ..Demek ki böyle söyleyince oluyor bu işler..O zaman ben de abrakadabra diyorum...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
"siz" derken tekil mi çoğul mu kullandınız bilemiyorum. bir önceki söz dizinleri bana ait değil.

ayrıca net ve nick ilişkisi ile ilgili karşı-teziniz ya da öneriniz varsa bilmek isterim.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
sizi kast etmemiştim sayın Nejdet ,siz derken tekildi..Ancak belirtmek isterim sizin saydığınız nedenlere katılmıyorum. Çünkü bir müddet sonra örneğin benim nickim benim adım gibi olmaktadır bu platformda... Ve ben bu nick altında istediğimi yazıp çizemem, çünkü bu takma ad artık bir karakteri yansıtmaya başlar ve ben yazdıklarımın sorumluluğunu almak mecburiyetinde kalırım..Sizin dediğiniz nedenler ancak kişi sürekli nick değiştiriyor ise geçerli olabilir ...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
açıklama için teşekkür ediyorum.

../.
nick kullanımı öyle ya da böyle sürecektir. -kişiye yönelik değil, genel bir değerlendirme olarak söylemekteyim- kişiler sonuçta kendi adlarını kendilerince belirlemek isterler. bu durum diğer tüm durumlarda olduğu gibi kişinin kendini değerlendirmesi/ölçümlemesi ile ilgilidir ve özenin genel karşısındaki durumunu açıklar. günlük yaşamda kullanılmayan nick-in nette kullanılıyor olması ilginç olduğu kadar irdelenmeye mahkumdur. nick kullanımındaki ortaklaşmanın oransal yüksekliği/fazlalığı bu konuda genelin her hangi bir endişe taşımadığı ya da bazı alanları önemsemediği anlamına gelebilir. burada konuştuklarımız burada kalsın der gibi bir düşünce egemen. belki bazı düşüncelerin açığa çıkmasında nick-lerin katkısı olduğu da söylenebilir.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
aynı düzlemde zaman zaman nick değişikliği deklare edilmeden de kullanılabiliyor. nick kullanımının kendince bir açıklaması vardır elbette ve fakat değişikliğin karşı-tarflarca bilinmeden kullanılması ne kadar doğrudur tartışılır?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
aynı düzlemde zaman zaman nick değişikliği deklare edilmeden de kullanılabiliyor. nick kullanımının kendince bir açıklaması vardır elbette ve fakat değişikliğin karşı-tarflarca bilinmeden kullanılması ne kadar doğrudur tartışılır?

bazen insanlar geçmişte yapıp ettiklerinden pişmanlık duyar ve hayatlarında temiz bir sayfa açmak isterler,bu çoğu zaman gerçekleşmez çünkü geçmiş hiç bir zaman peşimizi bırakmaz..mekan değişikliği maddi imkanlar elverse de hafızanızda yer etmiştir artık silinmez..bu gerçek hayatta olandı,forumlarda bu daha kolay..kendimden biliyorum kimi mesajlarımdan dolayı bir sünger çekesim geliyor bu kimliğe ama olmuyor işte,biraz sorumluluk hissi biraz pişmanlık ve karmaşık duygular..sanal bir kimlik,fişi çekince biten ve her girişte nete işte yine ben..

diyeceğim; bu duygular içinde nick değiştiren kişi açıklama yapamaz geçmişinden dolayı ve kendini ifşa etmez..bu hem karşıdakini hemde kendini kandırmaktır..biraz vicdan ve sorumluluk varsa içinde,geçmiş beynini kemirir durur..biride gelip benim fişimi çekse ne iyi olurdu...

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
[MENTION=3591]sakal[/MENTION] üzülmenize gerek yok.Benim kırgınlığım bana ait bir kırgınlık, siz sadece"" kelebek ömrünü" hatırlattınız bana, ben de kendime geldim sanırım.Esenlikler diliyorum.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
yeni bir sayfa açmak ne mümkün! ve geçmişi silmek olanaksız. bir düşünce, bir duygu ürünü olan nick temelde bir seçim olduğuna göre mutlak surette bir/birden çok muhataba gereksinim duyacaktır. net ortamında düşüncenin kimlikten kopması düşüncenin önemini azaltmaktadır.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Hayatı imbikten süzerek yaşamış olanlar veya hayatı bir doktirin katılığında yaşayanlar için o kadar kural ve okadar, baskıvar ki.Hayatı anlıyarak, savurmalarına, okşamalarına izin verek yaşamak en güzeli.İnsan sevdiği, yaşamaktan çoşku aldığı, yaşadığını hissettiren olaylarla daha bi insan oluyor.Yoksa öbür türlü ne sayfalar kapanır, ne ruhlarımız rahatlar ne de küf kokan odalarımızdan çıkarız.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Sanal ortamda kişiler kendilerini olmadıkları biri gibi ifade edebilmek adına bazen saklanmayı seçtikleri gibi güvenli bir ortam olmadığı için özellikle bayanlar ve çocuklar açısından bence kimlik bilgilerinin deşifre edilmemei çok doğru bir tercih. İyi niyetli ve kendini bilen insanlar olduğu kadar art niyet taşıyan ve seviyeyi koruyamayan insanlar da var.

Nikimi seçerken üzerinde uzun uzun düşünmedim sadece aklıma ilk gelen ve ilgi alanım olan bir konuları çağrıştırdığı için tercih ettim fakat bu nikten internette milyonlarca bulunabilir yani özgün bir seçim olmadı fakat yazdığım tek site burası olduğu için değiştirme ihtiyacı da hissetmedim.

Teknolojiyi seven fakat sosyal paylaşım sitelerini çok fazla tercih etmeyen birisiyim çünkü oralardaki yazışmalar bana hitap etmiyor. Burada ise seviyeli tartışmalar yapılabiliyor. Arada yanlış yazışmalar olsa da çok fazla değil.

Kısacası nik kullanmayı daha güvenli bulduğum doğru fakat bu yazdıklarımın arkasında olmamak ile alakalı değil sadece net ortamında kimlik teşhirini güvenli bulmuyorum.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Hayatı imbikten süzerek yaşamış olanlar veya hayatı bir doktirin katılığında yaşayanlar için o kadar kural ve okadar, baskıvar ki.Hayatı anlıyarak, savurmalarına, okşamalarına izin verek yaşamak en güzeli.İnsan sevdiği, yaşamaktan çoşku aldığı, yaşadığını hissettiren olaylarla daha bi insan oluyor.Yoksa öbür türlü ne sayfalar kapanır, ne ruhlarımız rahatlar ne de küf kokan odalarımızdan çıkarız.

İnsanları oldukları gibi kabul etmek ve direkt hedef alınmış olsanız bile yorumları tarafımıza bir saldırı kabul etmemeyi başarmamız gerekiyor.

Siteminizi anlıyorum fakat nette doğru iletişim kurmak hiç kolay değil maalesef.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Siteminizi anlıyorum fakat nette doğru iletişim kurmak hiç kolay değil maalesef.

Kimseye etmemmmm şikayettttt ağlarımmm ben halimeee( hacı arif bey di galiba)aklıma bu şarkı geldi.yok kimseyle bir husumetim derdim.
teşekkür ederim.

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
sadece kelime ile yapılan iletişim çok sorunuda beraberinde getiriyor elbet,anlık duygularla algıyı daraltıp sağa sola çarptığım da oluyor gülücük dağıttığımda [MENTION=4498]karamel[/MENTION]e de öyle bir demsiz anımda çattım ,aklımdan çıkmıyor ,özür kalbi tamir etmiyor malesef,umarım çok kırmamışımdır sizi.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular