Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Neden gulumseriz

Unsal

Yeni Üye
31 May 2011
19
0
1
58
Gulumsemek bir hediyedir.!Peki ama bazen hic tanimadigimiza bile gulumseyiveriyoruz.

hilalgkb

Yeni Üye
6 Ocak 2011
49
0
0
29
gömülmüş resimlerdeki ıssız avuntulardır yüzümüz çizilirken deltamız karanlığa gülümseriz

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
tüm yabancılaşmalara karşın insan yanımızı/doğal yanımızı koruma iradesinin yansıtılması nedeniyle gülümsenir.

tekinsiztekin

Yeni Üye
9 Mar 2011
7
0
0
31
bence gülümsemenin nedeni muallakta bi konu, ne bilym insanlar sevincinden ağlayıp sinirinden gülüyor...

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Gülmek ve ağlamak -özellikle de gülmek- türümüze özel bir yeti.Duygularımızı ifade edebilelim diye...Nasıl bedensel diğer fonksiyonlarımızı kullanıyorsak, bu yetimizi de kullanıyoruz...Bu soru neden tuvalete gideriz gibi tuhaf bir soru bence.

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
sembollere olan ihtiyacımızdan olmalı...dilimiz olmasa da düşünebiliyoruz ama dilimiz bizi biz yapıyor düşüncelerimize hayat veriyor...aynı nedenden ötürü güleriz...
kahkaha biraz farklı
onun ayarı kaçmış bir gülme olarak , taşkınlık olarak değerlendiriyorum

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
sembollere olan ihtiyacımızdan olmalı...dilimiz olmasa da düşünebiliyoruz ama dilimiz bizi biz yapıyor düşüncelerimize hayat veriyor...aynı nedenden ötürü güleriz...
kahkaha biraz farklı
onun ayarı kaçmış bir gülme olarak , taşkınlık olarak değerlendiriyorum

Özür dileyerek şuraya değinmek isterim. Kahkahayı taşkınlık olarak değerlendiriyorsun. Şimdi bir örnek vereceğim; annesini/babasını/çocuğunu vs. yakınını kaybetmiş biri avaz avaz ağlar değil mi, bu da taşkınlık mı?

Neden gülümseriz konusuna gelince, tepki bu. Nasıl elin yandığında vücudunda bir şeyler olup elini çekiyorsan, gülümsemek de öyle. Ve ayna nöronlardan bahseden arkadaşın da haklılık payı var. Fakat tek nöronlar değil. İş birlik.

Turgut Saka

Yeni Üye
13 Eki 2009
498
0
16
42
nasıl gülümsediğimizi bilemem, elbet nöronlardan bahsedilecektir bu konuda... ancak neden gülümsediğimize gelince söyleyebileceğim.... mesela gıdıklanırken ki gülmemizle, kemal sunal filmine karşı olan gülmemiz aynı mıdır,, ya da ağlarken gülmemizle...? mesela komik bişey olduğunda neden gülerizi düşünürken neden komik bir durum yaratırızı sormalıyız... komedi neden var?
bir köpek sakarlık yaptığında diğer köpekler ona gülmezler, ancak birimiz sakarlık yapsak diğerleri kahkahalarla gülebilirler. gülmek için nedenler ararız...
eğlenen bir insanın yüzü gülümser haldedir. neden eğleniriz? neyle ya da en çok neylerle eğleniriz?
gülmek bir çeşit güç göstergesi olmalı. yenemediklerimizi yermek için mesela, modern insanın yeni silahlarından biri olabilir...

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Özür dileyerek şuraya değinmek isterim. Kahkahayı taşkınlık olarak değerlendiriyorsun. Şimdi bir örnek vereceğim; annesini/babasını/çocuğunu vs. yakınını kaybetmiş biri avaz avaz ağlar değil mi, bu da taşkınlık mı?

Neden gülümseriz konusuna gelince, tepki bu. Nasıl elin yandığında vücudunda bir şeyler olup elini çekiyorsan, gülümsemek de öyle. Ve ayna nöronlardan bahseden arkadaşın da haklılık payı var. Fakat tek nöronlar değil. İş birlik.
Telrunya özür dilemekle kendinizin büyüklüğünüzü , ahlakınızın yüceliğini göstermiş oldunuz . Teşekkürler
Kahkaha biraz kabalık olarak görünüyor . Çevremizde Olgun olarak tanıdığımız , gorunuslerindeki vakar ve ciddiyetten dolayı saygıyla sevgiyi birlikte beslediğimiz ınsanlarda kahkaha gormuş muyuzdur? Ben görmedim ve belki de hiç rastlamadım . Agirbasli , derin bir hüzün ve tebessüm en guZel yakışan diye düşünürüm . Kendime bakınca bunları göremediğim bir gercek fakat önemsediğim ve elde etmek istediğim ozelliklerdendir
Hüzün taşkınlığa dönüştüğünde biz ona depresyon veya yas tutma , hayattan ümidini kesme demez miyiz?

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
Telrunya özür dilemekle kendinizin büyüklüğünüzü , ahlakınızın yüceliğini göstermiş oldunuz . Teşekkürler
Kahkaha biraz kabalık olarak görünüyor . Çevremizde Olgun olarak tanıdığımız , gorunuslerindeki vakar ve ciddiyetten dolayı saygıyla sevgiyi birlikte beslediğimiz ınsanlarda kahkaha gormuş muyuzdur? Ben görmedim ve belki de hiç rastlamadım . Agirbasli , derin bir hüzün ve tebessüm en guZel yakışan diye düşünürüm . Kendime bakınca bunları göremediğim bir gercek fakat önemsediğim ve elde etmek istediğim ozelliklerdendir
Hüzün taşkınlığa dönüştüğünde biz ona depresyon veya yas tutma , hayattan ümidini kesme demez miyiz?

Hissedilen duygunun yoğun yaşanması belki de. Kahkaha ve feryat figan ağlamak. Ve bunlar kardeştir bana kalırsa. Bu nedenle taşkınlık demek insanın doğasına hakaret olmalı. Her şey bizler için.

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Hissedilen duygunun yoğun yaşanması belki de. Kahkaha ve feryat figan ağlamak. Ve bunlar kardeştir bana kalırsa. Bu nedenle taşkınlık demek insanın doğasına hakaret olmalı. Her şey bizler için.
Katıldığım kısmı evet insanın doğasında olan hisler ve yoğunlaşması da doğru bazı zor durumlarda fakat insanın akıl , irade ve idraki bunları frenlemek icin var. Mesela öfke düşünülecek olursa öfke de yogun ve sert bir duygu. Ama öfkeyi frenlememek ile frenlemek arasında uçurum vardır . Duygular böyledir iste , ask , öfke , sevinç hepsinin dengeli olması olgunluğun işareti bence

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
Katıldığım kısmı evet insanın doğasında olan hisler ve yoğunlaşması da doğru bazı zor durumlarda fakat insanın akıl , irade ve idraki bunları frenlemek icin var. Mesela öfke düşünülecek olursa öfke de yogun ve sert bir duygu. Ama öfkeyi frenlememek ile frenlemek arasında uçurum vardır . Duygular böyledir iste , ask , öfke , sevinç hepsinin dengeli olması olgunluğun işareti bence

Ama bu anlar hep olabiliyor, yaşıyoruz. Bize dair hepsi.

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Doğru hep olabilirliği konusunda haklısınız . Ama olanların olması gerektiği sekli bu değil . Evet ben de kahkaha atarım ama aklıma ideal olan davranış geldiginde kahkahamı kesme gayretine girerim . Öfke , korku, ağlama, ask ben hepsinin bir orta çizgisini bulmak zorunda olduğumuz düşüncesini tasiyoru
. Delice asık olup öldürmek ne kadar yanlışsa öfkeden kudurup öldürmek de yanlış fakat biz gerektiği kadar öfkeli , gerektiği kadar sevinçli olabilmenin yollarını aramakla yukumluyuz. Neden? Yemek ornegi guZel bir ornek , tuzsuz yemek kötüdür ve çok tuzlu yemek de kötüdür. Kahkaha çok tuzlu yemek gibi
Bir yerlerde birileri ac, acı çekmekte olabilir biz onların durumlarından habersizce , umarsizca yaşamamanın yollarını aramalıyız. Gulerken bile onları hatırlamalı onların hüznünü icimizde hissetmeliyiz ki insan i Kamil e yaklasabilelim
Ama çok çok zor gercekten çok zor .

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Doğru hep olabilirliği konusunda haklısınız . Ama olanların olması gerektiği sekli bu değil . Evet ben de kahkaha atarım ama aklıma ideal olan davranış geldiginde kahkahamı kesme gayretine girerim . Öfke , korku, ağlama, ask ben hepsinin bir orta çizgisini bulmak zorunda olduğumuz düşüncesini tasiyoru
. Delice asık olup öldürmek ne kadar yanlışsa öfkeden kudurup öldürmek de yanlış fakat biz gerektiği kadar öfkeli , gerektiği kadar sevinçli olabilmenin yollarını aramakla yukumluyuz. Neden? Yemek ornegi guZel bir ornek , tuzsuz yemek kötüdür ve çok tuzlu yemek de kötüdür. Kahkaha çok tuzlu yemek gibi
Bir yerlerde birileri ac, acı çekmekte olabilir biz onların durumlarından habersizce , umarsizca yaşamamanın yollarını aramalıyız. Gulerken bile onları hatırlamalı onların hüznünü icimizde hissetmeliyiz ki insan i Kamil e yaklasabilelim
Ama çok çok zor gercekten çok zor .

Nelibula

Yeni Üye
28 Haz 2011
11
0
0
33
nezaketen.Birinin koyup diğerlerinin de benimsediği toplum psikolojisinden başka bir şey değildir.Nöron falan bahane.O zaman benim nöronlarım bozuk.

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
nezaketen.Birinin koyup diğerlerinin de benimsediği toplum psikolojisinden başka bir şey değildir.Nöron falan bahane.O zaman benim nöronlarım bozuk.

Yazdığınızı anlamakta güçlük çekiyorum , bana kalırsa daha açık anlatım sağlarsanız değerli fikirlerinizden fayydalanabiliriz(m)

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Neden gülümseriz mi? Genel ve ortak cevap bulmak mümkün değil gibi gözüküyor. "Sen neden gülümsersin?" diye sorsak milyonlarca cevaba ulaşabiliriz ve o milyonlarca cevapta farklı kişilerin ortak cevabı varsa o aranan cevap olabilirir, olabilir diyorum olacak diye kesinlik yok...

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Felsefe Kulübü
‎" Hiçbir şey kalmayana dek çoğaldık, tıkındık ve savaştık , sonra da öldük. Ne hırsımızı ne de şiddetimizi denetledik ; uyum göstermedik .Kendimizi yok ettik . Ama önce Dünya'yı yok ettik . "

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Felsefe Kulübü
‎'' İnsanların ölmesiyle yaşamın gülünçlüğü nasıl değişmezse, insanların gülmesiyle de yaşamın ciddiliği değişmez... ''

Bernard shaw

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular