Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

kuranda reşit kelimesi geçmiyor.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
islamın kitabında, bazı ayetler var , bebeklere tecavüz edilince veya bebekken veya
çocukken öldüğünüzde cennetliksinizyani sınavdan mahrumsunuz diyen ayetler var. fakat ben kuranı inceledim ve
reşit kelimesiyle ilgili bir ayet bulamadım. :)
kuranda reşit kelimesi olmadığı için,şimdi müslümanlara soruyorum,bebekken veya çocukken
ölenler sınavdan mahrum değilse neden? cennette gidiyor bunun mantığı nedir? :)

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
kuranda reşit kelimesi oldugunu, iddia eden arkadaşlar varsa, buyursunlar gelsinler tartışalım. :)

esekherif

Yeni Üye
3 Nis 2015
907
5
18
islamın kitabında, bazı ayetler var , bebeklere tecavüz edilince veya bebekken veya
çocukken öldüğünüzde cennetliksinizyani sınavdan mahrumsunuz diyen ayetler var. fakat ben kuranı inceledim ve
reşit kelimesiyle ilgili bir ayet bulamadım. :)
kuranda reşit kelimesi olmadığı için,şimdi müslümanlara soruyorum,bebekken veya çocukken
ölenler sınavdan mahrum değilse neden? cennette gidiyor bunun mantığı nedir? :)

Akıl baliğ olmayanlar cennete yada cehenneme gider diye bir ifade yok. Bu Akıl hastaları içinde geçerlidir. Ayrıca Reşit olma ile ilgili onlarca ayet var.

“Yetimleri evlenme / erginlik çağına varıncaya kadar gözetip deneyin. Akılca olgunlaştıklarını görürseniz mallarını kendilerine teslim edin. Büyüyünce ellerine alacakları düşüncesiyle o malları israfla tüketmeyin. İhtiyacı olmayan veli, yetim malına tenezzül etmesin. Muhtaç olan ise meşrû sûrette, ihtiyaç ve emeğine uygun olarak yararlansın. Onlara mallarını teslim ettiğinizde bunu şahitlerle tesbit ettirin. Allah hesab sorandır ve O’nun hesap sorması kâfidir.” (Nisa, 4/6)

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Akıl baliğ olmayanlar cennete yada cehenneme gider diye bir ifade yok. Bu Akıl hastaları içinde geçerlidir. Ayrıca Reşit olma ile ilgili onlarca ayet var.

“Yetimleri evlenme / erginlik çağına varıncaya kadar gözetip deneyin. Akılca olgunlaştıklarını görürseniz mallarını kendilerine teslim edin. Büyüyünce ellerine alacakları düşüncesiyle o malları israfla tüketmeyin. İhtiyacı olmayan veli, yetim malına tenezzül etmesin. Muhtaç olan ise meşrû sûrette, ihtiyaç ve emeğine uygun olarak yararlansın. Onlara mallarını teslim ettiğinizde bunu şahitlerle tesbit ettirin. Allah hesab sorandır ve O’nun hesap sorması kâfidir.” (Nisa, 4/6)

hahahahaha eşek herif beyyy baravoo bravoooo :D :D haklısın bu ayet miras hukukundan bahsediyor sınavla zerre kadar bagı yokk dostummm heyyyy dostum
kaldır kıçınıda gidelim artık. deniz ve kızlar bizi bekliyor akıcaz sahile hadi kopalım :D
yihhuuuu al arabanın anahtarlarını sen sür ben biraz gülücem :D :D
hadi delirelim seninle sınavsız cennette gidelım .. :D :cool:

ohhhhh yeahhhhh common ebı bareeee :D :D ver oğlum müzügi hazırmıyız??

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular