Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Konuşma Kutusu - Chatbox

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
o nick imanlıydı .o yüzden bırakalım öyle kalsın. nick değişikliği saklamak gibi gaylem olsaydı bu durum foruma ilan edildiğinde bu nickide değiştirirdim.
Kuranın musaflaştırılması ile ilgili birşeyler okusaydınız bu matematiksel gizem saçmalığına zaten değer vermezdiniz. vahiyden musafa giden yolda neler olmuştur azcık okumanız yeterli olur. vahiy hitap mıdır kitap mıdır? kitaplaşmasının bir süreci var ve bunu müslümanlarda kabul ediyor? sahabilerce kabul edilmeyen sureler? sure başındaki besmeleler kuran ayeti mi? fatiha kuran suresi mi? (duadır Tanrı kendine mi dua ediyor) bunun tartışmaları vb. şimdi elimizde bunulan kuranın bu halinin bize nasıl geldiğini bilmeden matematik gizemi 19 gizemi gibi saçmalıklarla bu metinlerin ilahi olduğuna kanıttır demek komedidir. ayrıca öyle bir şey olsa bile komedidir. Tanrı bakterilerden galaksilerden bahsedip kanıt verebilirdi. bilmem kaç yüzyıl sonra ortaya atılacak bu matematiksel saçmalıklar kanıt falan değil inancından kopmak istemeyen insanın çırpınışları veya dinden çıkarı olanların yalanlarıdır... ayrıca Tanrı neden kayıt altına alın emri vermiyor? bunun cevabını alamadım bunun üzerine düşünmeni tavsiye ederim..

neyse Dijital muthiş hayali bir kurgun var. ne diyeceğimi bilemedim. ama şunu bilki inançlar bizi bölüyor. son din dediğin metinler yahudileri lanetliyor hristiyanlarla dost olmayın diyor. sen diyorsun ki aydınlık karanlık felan. neyse ne diyeceğimi bilemedim. esenlikler efenim..

Vahiy ile mushaf arasındaki süreci bilmeyen mi var? Peygamberin yaşamı süresince vahiy gelişi devam ettiği için ölümünden sonra kitap haline getirildi. Hz. Ömer, Hz. Ebubekir ile konuşup, ilk derleme için Zeyd Bin Sabit'i görevlendirdi. Ekleme olmamıştır fakat çıkartılan ayetler peygamberin yaşadığı dönem peygambere bildirilmiştir. Sahabiler de bu durumu bildikleri için çünkü onlar tarafından ezberlenmiş ve bu şekilde kayıt altına alınmıştı, bu ayetleri dahil etmemişlerdir. Hz. Osman döneminde ayetler sıraya konmuş ve yine Zeyd'in kontrolünde bugünkü derleme hazırlanmıştır. Keyfi bir ekleme ya da değişiklik söz konusu değildir.

19 saçmalığı dediğin ayet hiç de sıradan değildir. Evrendeki tüm protonların pozitif yükünün ölçü değeri 10 üzeri 19'dur. Hep söylediğim gibi Kur'an sembolik dil içerir, apaçık kitaptır ama herkesin algısı aynı olmadığı için herkese aynı açıklıkta değildir.

Besmele tabi ki Kur'an ayeti ancak sadece Kur'an'da geçmez. "Rahman ve Rahim" ifadesi dünyadaki eril ve dişil enerjiyi anlatır.

Fatiha Suresi dua derken kelime oyunu yapıyorsun. Kur'an'ın içindeki tüm ayetler aynı zamanda duadır zaten. Kur'an'ın en önemli ayeti, tekrarlanan 7 ayet diye de bilinir.

Çırpınış falan yok ortada insan doğru bildiğinden, emin olduğundan bile bile nasıl şaşabilir?

Hayal falan gördüğüm yok dünya senin gördüğünden çok daha farklı bir yer. Sen kendi algınla kendi dünyanı yaşıyorsun. Sana deli saçması gelmesi ya da hayal görünmesi benim açımdan birşeyi değiştirmeyeceği için yoluna devam edebilirsin fakat bütünü etkiliyorsun, o da seni bağlar. Din kitaplarının içinden cımbızla bölüm seçip, önünü arkasını bilemeden yorum yapanların düştüğü yanılgı içersindesin.

Farah Yurdözü'nün bu hayal dünyası kabul ettiğin dünya dışı varlıklar veya karanlık hakkında bir yazısı çıkmıştı, bilgi amaçlı onu da paylaşıyorum. Gerçeği tam olarak bilememekle beraber yeniliklere de açık olmak gerekiyor. Saçmalık, hayal v.s. gibi düşüncelerle ile zaman kaybeden senin gibi insan çok maalesef.


Ufolog Farah Yurdözü: Dünya zaten uzaylıların istilası altında

Farah Yurdözü, 25 yıldır dünya dışı varlıklarla ilgili araştırmalar yapan bir ufoloji yazarı. Çok sayıda kitabı bulunan Yurdözü, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Amerika’da verdiği konferanslarla biliniyor. Amerikan UFO Magazine dergisi, İtalyan XTimes Magazine ve İngiliz UFO Matrix Magazine’de de köşe yazarlığı yapıyor. Asıl mesleği olan İspanyolca öğretmenliği için ABD’de bulunduğu 2002-2010 yılları arasında New York’tan Nevada’ya, California’dan New Mexico’ya kadar uzanan geniş bir alanda konferanslar vererek Türkiye’yi temsil etmiş bir isim. 1947’de yaşanan UFO kazasıyla meşhur Roswell’de düzenlenen UFO kongrelerinde Türkiye’yi temsil eden ilk UFO araştırmacısı.

Biz de Yurdözü ile uzaylılar hakkında konuşmak için bir araya geldik. Ancak sohbetin sonunda mekandan, uzaylıların içimizde olabileceği korkusuyla ayrıldık. Yurdözü, dünya dışı varlıklar konusuna biraz ürkütücü bir pencere açıyor. “İslam alimleriyle konuştuğumda, benim dünya dışı varlık dediğime onlar ifrit diyor” diyen Yurdözü, ufoloji dilinde ‘reptilyan’ dedikleri insanlık düşmanlarını anlatıyor.

Kimdir bu reptilyan dediğiniz varlıklar?

Bunlar Sümerlerden itibaren çağlar boyunca insanların karşılaştıkları, tarihi eserlere kadar iz bırakmış olan dünya dışı, başka boyutlardan gelen varlıklar. Mitolojilerde, efsanelerde yılan sembolüyle ifade edilen kötücül varlıklar. Tarihte pek çok medeniyeti etkileri altına almışlar ve bugün de etkilemeye devam ediyorlar.

Bunların izlerini görebilir miyiz etrafta?

Mesela Sümer tanrıçası Melusina reptilyan bir tanrıçadır. Starbucks’ın sembolüdür. Tabii bunlar bizim bildiğimiz anlamda tanrı, yaratıcı değil. Sadece insandan daha güçlü oldukları için bu isimle adlandırılmışlar. Alfa Romeo’nun insan yutan yılan sembolü de reptilyan bir semboldür. Etrafımızda daha birçok örnekleri var. Bizim efsanelerimizde de şahmaran reptilyan bir kraliçedir. Uzakdoğu’daki ejder figürü de öyledir. Avrupa’daki tarihi sanat eserlerinde de kertenkele, yılan figürü çokça görülür. Antik Mısır’da da…

İnsanların ölümüyle açığa çıkan enerjiden besleniyorlar
Neden kötücül varlık diyoruz?


Bunlar insanlığın dehşetinden, savaşlardan, vahşi ölümlerden beslenirler. İnsan kanıyla, daha doğrusu yeni öldürülmüş insanın ölürken açığa çıkan enerjisiyle besleniyorlar. Vampir miti de buradan ortaya çıkmıştır. Büyük medeniyetlerde insan kurban etme geleneği oldukça yaygındır. Antik Yunan, güney Amerika medeniyetleri ve özellikle Roma tamamen reptilyan hakimiyetindeydi. Roma’da sadece ölmek ve öldürülmek için eğitilen gladyatörler halkın en büyük eğlencesiydi. Anadolu’da da Efes’te ayinlerle insan kurban edilirdi. Anadolu’da sayısız gladyatör okulu vardı. Roma’da paganizm yaygındı. Paganizmin kaynağı da reptilyan varlıklardır. Hz. İsa’nın gelişi bu reptilyan hakimiyetini durdurmuştur.

Semavi dinler bu konuya nasıl bakıyor?

Vatikan dünya dışı varlıkları kabul ediyor. Vatikan’ın kendi gözlem kulesi bile var. Tevrat’ta Hezeikel Peygamber’in uçan tekerleklerle gökten inen varlıklara dair anlatımları çok açık bir şekilde yazar. Konuştuğum İslam alimleri ise “Senin reptilyan dediklerine biz ifrit diyoruz” diyorlar. ABD’de ise uzaylıların dünyayı kurtarmak için geleceğine inanan onlarca tarikat var. Ben böyle bir şeye asla inanmıyorum. 2000 yılına girerken Türkiye’de de buna inanan gruplar vardı. Hatta bu gruplardan bir tanıdığım, yılbaşı gecesi bekledikleri gibi uzaylılar gelmeyince üzüntüden hasta olmuştu. Bu uzaylı endüstrisi tamamen perdedir. Uzaylılar dünyayı istila edecek mi diye soranlar da var bana. Zaten istila etmiş haldeler diyorum. Enerjimizi ve ruhumuzu onların istismarından korumamız gerek.

Semavi dinler boş yere gönderilmedi. Bunu nasıl yapabiliriz?

Semavi dinler boş yere gönderilmedi. Dini ritüeller boş yere yok. Alkol boş yere haram edilmedi. Çünkü bu reptilyan varlıklar alkol, uyuşturucu ve sigara gibi bilinci kapatan maddeleri kullanan zayıf insanları kolaylıkla hakimiyetleri altına alıyorlar. Bugün şifa ve kişisel gelişim adı altında insanlara yayılan, taşlarla terapi, telepati, hipnoz, başka isimler altında ortaya çıkan büyüsel yöntemler gibi akla gelebilecek hemen her türlü öğreti reptilyanlar tarafından yayılıyor. Pagan öğretileri kadim zamanlarda olduğu gibi bugün de insanlara empoze ediyorlar.

Dünyada çok acı var, savaşlar, katliamlar… Bunun nedeni de onlar olabilir mi?

Onlar dehşet ve toplu katliamlardan beslendikleri için savaş istiyorlar. Hem toplumları hem de bireyleri tesir altına alıyorlar. İnsanlar çoluk çocuk savaşın dehşetinden kaçmak için denizlerde boğuluyorlar. Dünyanın geri kalanı da hiçbir şey yokmuş gibi eğlence fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmaya devam ediyor. Biz dünya dışı varlıkların etkisi altındayız. Ama Batı’da artık kazanç kapısı haline gelmiş olan UFO sektörü, gerçek tehlikeyi perdeliyor.

 

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
of off off ! kötülüğün sebebi bulundu uzaylularrrr:) bu neyin kafası diyor ve esenlikler diliyorum. elimden başka bişi gelmez ..esenlikler
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
1994 yılında verdiği bu bilgilerden hangisi gerçekleşti? Geleceğimiz ise geçmişi tam olarak bilmesi gerekmez mi? Söylediklerinden gerçekleşen yok farkındaysan sanalmanik bu durumda üzerine çok da düşünmeye gerek yok.

23 Temmuz 1994. Yaklaşık 22:30

(L) Başka bir galaksiden mi?
C: Hayır.
S: (L) Neredensiniz?
C: Kasyopya.
S: (L) Bu bizim bildiğimiz Kasyopya (Kraliçe) takımyıldızı mı?
C: Evet.
S: (L) Daha iyi bir bağlantı için ne yapabiliriz?
C: Daha az gürültü. (Kapıyı kapattık)
S: (L) Bu akşam bize verecek bilginiz var mı?
C: Uzaydan saldırı yakında. Dört ila altı yıl arasında. İyinin ve kötünün güçleri arasında savaş. Yakında bekleyin. Uzağa bakın. Dinleyin. Meksika düşüyor; Etyopya sallanıyor; Eylül’de her ikisi olacak. Ocak’a yakın: Paris bombası; London Fırtınası, 109 ölü; Tahiti’de uçak düşüyor; Montana’da kolera, Ocak. Kaliforniya depremlerinin arkasında ABD hükümeti. Üç tane, yakında. Şubat’ta Oklohama siyasi kaçırılma. Büyük haberler.
S: (L) Gezegendeki değişimlere neden olan şey nedir?
C: Elektromanyetik dalga değişimleri.
S: (L) Daha spesifik olabilir misiniz?
C: Üst helyografik alanda boşluk.
S: (L) Dünya’ya bir meteor veya komet (kuyrukluyıldız) çarpacak mı?
C: Açık. (Kasyopyalıların sıkça kullandığı bu cevap, ilgili sorunun kesin cevabının çeşitli nedenlerle hemen verilmek istenmemesi anlamındadır. Ç.N.)
S: (L) Jüpiter’e çarpan kometin bizim üzerimizdeki etkileri nelerdir?
C: Artan alan dengesizliği.
S: (L) Bu komet bazı psişiklerin söylediği gibi aslında Dünya’ya mı geliyordu?
C: Açık.
S: (L) Neredensiniz?
C: Kasyopya.
S: (L) Spesifik olarak nerede yaşıyorsunuz?
C: Her zaman ve her yerde.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:43 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:38 ----------

Kredi Kartı şeytan işiymiş:rolleyes:

S: (L) Vahiy kitabındaki 666 sayısının anlamı nedir?
C: Visa.

S: (L) Kredi kartında olduğu gibi mi yani?
C: Evet.

S: (L) Kredi kartları, 666'nın temsil ettiği şeyin işi mi?
C: Evet?

S: (L) Tüm kredi kartlarımızdan kurtulalım mı?
C: Size bağlı.

digital öncelikle daha önce de mesajını buraya alıntılayarak konuyu buraya, bu alana çekmeyi denedim çünkü bu alıntıyı yaptığım başlıktaki (olabildiğince açık ve dürüstçe kendini ifade etmek) içeriğimle yazılanı paralel olarak görmedim-örtüştürem
gerçekten başka bi şeyden sözediyor gibiyiz.
o başlığında konusu değil saniyorum bunlar

--
Öncelikle bu konu /konular ya da Kasyopya hakkında yazışmak istiyorsan bu alanı olmasa bile sevgili ls2 nin Kasyopya üzerine sobhet başlığını ya da başka bir alanı (ya da yeni bir başlığı belki) kullanmanı rica edeceğim

Soruların varsa yine rica edeceğim,her ne anlatıyorsan ve anlatmak söylemek istiyorsa onu da rica edeceğim

1994 yılında verdiği bu bilgilerden hangisi gerçekleşti?



Geleceğimiz ise geçmişi tam olarak bilmesi gerekmez mi?


digital fikrin yok
tamam mı bunu uzatamam çünkü şimdilik gerçekten bir fikrin yok
anlıyor musun bunu?

---
neyi düşünüp neyi düşünmeyeceğime ben ya da diğerleri biz karar veririz ama
senin için düşünmeye gerek yoksa yoktur

Bence oldukça gerek var düşünmeye

---
Buraya yazarken , ben ya da içeriğimle eğreti bağ kuran ya da hiç kurmayan hatta ya da yüzeysel bağ kuran yanlış bir serzeniş ya da çekişme ve geçici bir yergiyle uğraşıyor hissediyorum sadece

buna bu ilgiyle devam edemem anlıyor musun kısaca cevap vermekten kaçınmak istemedim ama
diyeceğin varsa de-soracağın varsa sor lütfen

Bi şeyler gerekir mi gerekmez mi? bunlara herkes karar verebilir

--Konu üzerine düşünmeye gerek var digital bence var--
ben bunu söylüyorum sen umursamayabilirsin

---
konuyla ilgiliysen en azından yeniden sevgili ls2 ile yaptığımız Kasyopya üzerine sohbet başlığını dürüstlükle yeniden taramanı rica edeceğim
yeniden ve soruların varsa duymaktan ve yanıtlamaktan memnun olurum

bunun dışında yargıların
ne demek istiyorsan onu soyle digital lutfen

Öncelikle senin bu konularda kendince fikirlerin ya da doğruların var değil mi?

kasyopya içeriği hakkında gerçekten fikir ve ilgi sahibi olmadigin ve orasindan burasindan tutup cekip uzattigini dusundugumu soylemliyim
diğer okudukların bunla ilgili ya da benzer seyler olmayabilir
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
digital öncelikle daha önce de mesajını buraya alıntılayarak konuyu buraya, bu alana çekmeyi denedim çünkü bu alıntıyı yaptığım başlıktaki (olabildiğince açık ve dürüstçe kendini ifade etmek) içeriğimle yazılanı paralel olarak görmedim-örtüştürem
gerçekten başka bi şeyden sözediyor gibiyiz.
o başlığında konusu değil saniyorum bunlar

--
Öncelikle bu konu /konular ya da Kasyopya hakkında yazışmak istiyorsan bu alanı olmasa bile sevgili ls2 nin Kasyopya üzerine sobhet başlığını ya da başka bir alanı (ya da yeni bir başlığı belki) kullanmanı rica edeceğim

Soruların varsa yine rica edeceğim,her ne anlatıyorsan ve anlatmak söylemek istiyorsa onu da rica edeceğim






digital fikrin yok
tamam mı bunu uzatamam çünkü şimdilik gerçekten bir fikrin yok
anlıyor musun bunu?

---
neyi düşünüp neyi düşünmeyeceğime ben ya da diğerleri biz karar veririz ama
senin için düşünmeye gerek yoksa yoktur

Bence oldukça gerek var düşünmeye

---
Buraya yazarken , ben ya da içeriğimle eğreti bağ kuran ya da hiç kurmayan hatta ya da yüzeysel bağ kuran yanlış bir serzeniş ya da çekişme ve geçici bir yergiyle uğraşıyor hissediyorum sadece

buna bu ilgiyle devam edemem anlıyor musun kısaca cevap vermekten kaçınmak istemedim ama
diyeceğin varsa de-soracağın varsa sor lütfen

Bi şeyler gerekir mi gerekmez mi? bunlara herkes karar verebilir

--Konu üzerine düşünmeye gerek var digital bence var--
ben bunu söylüyorum sen umursamayabilirsin

---
konuyla ilgiliysen en azından yeniden sevgili ls2 ile yaptığımız Kasyopya üzerine sohbet başlığını dürüstlükle yeniden taramanı rica edeceğim
yeniden ve soruların varsa duymaktan ve yanıtlamaktan memnun olurum

bunun dışında yargıların
ne demek istiyorsan onu soyle digital lutfen

Öncelikle senin bu konularda kendince fikirlerin ya da doğruların var değil mi?

kasyopya içeriği hakkında gerçekten fikir ve ilgi sahibi olmadigin ve orasindan burasindan tutup cekip uzattigini dusundugumu soylemliyim
diğer okudukların bunla ilgili ya da benzer seyler olmayabilir

Konu ile ilgili görüşlerimi yazdım başka söyleyecek bir şey yok ayrıca diğer başlıktan da son eklediğim mesajı sildim. Konu dışı değildi sonuçta o başlıkta da Kasyopya Cellseleri konuşuluyordu ve kendin de Laura'dan alıntı yapmıştın fakat yine de sildim.
Ben, dünya dışı dediğin ya da gelecekteki biz dediğin bu varlığın söylediklerinin doğru çıkmadığını sana gösterdim işte, sen düşünmek istiyorsan devam edebilirsin.
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
of off off ! kötülüğün sebebi bulundu uzaylularrrr:) bu neyin kafası diyor ve esenlikler diliyorum. elimden başka bişi gelmez ..esenlikler

Ölüm başlığı dağılmasın diye buradan yazıyorum. O bahsettiğin ayetleri o günün koşullarına göre değerlendir. Kadınların köle gibi satılıp tecavüze uğradığı o dönemde esir kadınlarla evlenin demiş. Her neyse inanmadığın bir kutsal kitabı tartışmaya da gerek yok sana göre insan yazımı nasılsa.
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Ölüm başlığı dağılmasın diye buradan yazıyorum. O bahsettiğin ayetleri o günün koşullarına göre değerlendir. Kadınların köle gibi satılıp tecavüze uğradığı o dönemde esir kadınlarla evlenin demiş. Her neyse inanmadığın bir kutsal kitabı tartışmaya da gerek yok sana göre insan yazımı nasılsa.

evlenin falan demiyor hatta mümkünse evlenmeyin diyor. hür kadınları tavsiye ediyor. bu cariyeler aynı zamanda seks kölesi...

dinden çıkmamdaki son damladır bu...kutsal dediğin kitabı iyi oku, bende yıllarca inanmak istemedim ama gerçek bu. üzgünüm..
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
evlenin falan demiyor hatta mümkünse evlenmeyin diyor. hür kadınları tavsiye ediyor. bu cariyeler aynı zamanda seks kölesi...

dinden çıkmamdaki son damladır bu...kutsal dediğin kitabı iyi oku, bende yıllarca inanmak istemedim ama gerçek bu. üzgünüm..

İyi okuyorum Nur suresinden bahsetmiyor musun hangi ayetmiş bu? Sen Adnan Hoca'nin mealini falan mı okuyorsun?
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
İyi okuyorum Nur suresinden bahsetmiyor musun hangi ayetmiş bu? Sen Adnan Hoca'nin mealini falan mı okuyorsun?

nisa 24 te evli olsa bile köle ile evlenebilirsiniz diyor.

diğer tavsiyede nisa süresinde olmalı hatırlayamadım ama kesin. elmalılı ve diyanet mealleri okurum ne adnanı beaa
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Nisa Suresi ya da Nur Suresi fark etmez önceliği cariyeye veriyor,çok eşlilikte bile cariye ile yetinin diyor köleleri de kadin erkek fark etmez evlendirin diyor.

O günün şartları farklıydı bugün işler değişti o gün hukuk yoktu, polis yoktu, hakim yoktu v.s.
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Nisa Suresi ya da Nur Suresi fark etmez önceliği cariyeye veriyor,çok eşlilikte bile cariye ile yetinin diyor köleleri de kadin erkek fark etmez evlendirin diyor.

O günün şartları farklıydı bugün işler değişti o gün hukuk yoktu, polis yoktu, hakim yoktu v.s.

hepsi yalan.

araştırmanı tavsiye ederim...

Tanrı win win diyor. benim için savaş ölürsen cennet ölmessen ganimet (kadında ganimettir)
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
nisa 24 te evli olsa bile köle ile evlenebilirsiniz diyor.

diğer tavsiyede nisa süresinde olmalı hatırlayamadım ama kesin. elmalılı ve diyanet mealleri okurum ne adnanı beaa[/QUOTE

Nisa 25 de müslüman hür bir kadınla evlenmeye gücünüz yoksa sahip olduğunuz cariye ile evlenin diyor. Hür de olsa esir de Allah'ın kulu sonuçta v s.

Dediğim gibi o gün toplum çok düzensizdi hak yoktu hukuk yoktu, o toplumun yaşam şekline göre bu ayetler geldi. Hep söylüyorum o günün şartları için inen ayetler var bugünleri kapsayan da. Bugün İsid gibi örgütler bu durumu fırsata çeviriyor tabii o ayrı konu.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:25 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:18 ----------

hepsi yalan.

araştırmanı tavsiye ederim...

Tanrı win win diyor. benim için savaş ölürsen cennet ölmessen ganimet (kadında ganimettir)

Araştırıyorum tabii ki fakat ayetlerin o günü düzenleyen kısmına takılmıyorum çünkü o günlerde kadınlar zaten doğar doğmaz toprağa gömülüyor hayatta kalırsa da çok kötü şartlarda yaşıyordu. Kuran bu sorunlara çözüm sunmaya çalıştı.

Bu konuları tek kuran açısından incelemiyorum zaten o kadar çok kaynak var ki mesela Sefer Yezirah Oluşum Kitabı var. Talmut' u okusan hayata küsersin. İnsanı cok aşağılıyor mesela. Kısacası bu araştırmaların sonu yok ölene kadar aramaya devam.
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
nisa 24 te evli olsa bile köle ile evlenebilirsiniz diyor.

Nisa 25 de müslüman hür bir kadınla evlenmeye gücünüz yoksa sahip olduğunuz cariye ile evlenin diyor. Hür de olsa esir de Allah'ın kulu sonuçta v s.

Dediğim gibi o gün toplum çok düzensizdi hak yoktu hukuk yoktu, o toplumun yaşam şekline göre bu ayetler geldi. Hep söylüyorum o günün şartları için inen ayetler var bugünleri kapsayan da. Bugün İsid gibi örgütler bu durumu fırsata çeviriyor tabii o ayrı konu.

ya günümüz hocalarının uydurmalarına inanma..araştır ve vicdanının sesini dinle.. imam hanifiye kadar esir düşen karı kocadan 'koca yaşıyor bile olsa' nikah düşer deyip cariye yapmışlar imam hanifi yasaklamış bunu...
ibni rüşt peygamberi bizzat peygamberi efendisine cocuk veren cariyenin satışını (mal gibi yani) yasaklamadığı için eleştiriyor..sonra ömer yasaklıyor bunu...

şimdikiler masal uyduruyor hee 1400 sene yanlış anlaşıldı bi siz biliyonuz dini sefil yalancılar!!!! islam köleliği yasaklar diyen bile var.. yuhh ulan hülagü han gibi yakın o zaman küllüyatı adi yalancı heriflerr

benim dememle olmaz kendin araştır ...
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
ya günümüz hocalarının uydurmalarına inanma..araştır ve vicdanının sesini dinle.. imam hanifiye kadar esir düşen karı koca kocadan koca yaşıyor bile olsa nikah düşer deyip cariye yapmışlar imam hanifi yasaklamış bunu...ibni rüşt
peygamberi bizzat peygamberi efendisine cocuk veren cariyenin satışını (mal gibi yani) yasaklamadığı için eleştiriyor..sonra ömer yasaklıyor bunu...

şimdikiler masal uyduruyor hee 1400 sene yanlış anlaşıldı bi siz biliyonuz dini sefil yalancılar!!!! islam köleliği yasaklar diyen bile var.. yuhh ulan hülagü han gibi yakın o zaman küllüyatı adi yalancı heriflerr

benim dememle olmaz kendin araştır ...

Köleliği kaldırmadı fakat o günün zor koşullarını yumuşatmaya çalıştı. Kölenin hiç bir hakkı yokken hak tanıdı v.s.

Kuran konusunda tereddüt hiç yaşamıyorum fakat bahsettiğin rivayetı araştıracağım.
 

Leonardo18

Yeni Üye
14 Eyl 2016
217
38
28
Şimdi anılar şeridine girmeyelim. Daha sizleri o kadar iyi tanımıyorum. Diğer başlıktaki mesajla ilişkili olarak, özellikle "latin" kültürlerinde siyaset ile günlük hayat çok iç içedir. Bizdeki gibi sandıktan sandığa anlayışı zaten bir tek bizlerde var. Buna sivil toplum kuruluşları da dahil ama onunla sınırlı değil. gerçek bir "sokak" kültürü vardır. sınıf bilinci vardır. İnsanların sokağa dökülmesi, bizdeki gezi olayları gibidir. ama 40 yılda bir de değildir. Her gün olur. Öyle de bir anım olmuştu. Bir keresinde akuaparta bir kaza meydana gelmişti. Aynı günün akşamı herkes sokaktaydı ve bütün TV kanallarında bu olaydan söz ediliyordu.

- Bana sorulan soru "Siyasetten kazanımın ne?" gibi bir soruydu. Bende zaten normal toplumlarda siyasetin yaşamın her alanında olduğunu ifade ettim.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
s-cd9ec86006ef4782c9651efb029fe5354d6c7868.webp
 

Celebhol

Yeni Üye
17 Eyl 2016
83
0
0
Ontoloji, epistemoloji vb. tartışırım diye geldim ama din bombardımanı içinde kaldım :D Gerçi, yine bir şekilde konu oraya bağlanabildi de, kısıtlı şekilde. Bir felsefe sitesinin bu kadar din odaklı olması çok ilginç. Diğer ayrı bir nokta, yazım kurallarına kimsenin dikkat etmemesi :/
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Ontoloji, epistemoloji vb. tartışırım diye geldim ama din bombardımanı içinde kaldım :D Gerçi, yine bir şekilde konu oraya bağlanabildi de, kısıtlı şekilde. Bir felsefe sitesinin bu kadar din odaklı olması çok ilginç. Diğer ayrı bir nokta, yazım kurallarına kimsenin dikkat etmemesi :/

Din odaklı değil de herkes en iyi bildiğini düşündüğü konu ne ise o konuda paylaşım yapıyor birde başlıkları açanlara sormak lazım, başlığa göre yorum yazılıyor. Demek ki en merak edilen konular da bu yönde diye düşünmek lazım. Cevap yazılmasa olmuyor cevapları belli bir standarta sokmak da zor, o zaman üyeler küsüyor. Siz çok konu açan birisi değilsiniz mesela siz öncülük edin fakat herkesten de akademik bir dil beklemeyin, hayal olur.
 

Leonardo18

Yeni Üye
14 Eyl 2016
217
38
28
Din konusunu tartışmayı ben de saçma buluyorum. savunsam kendimi ABD'de kapı kapı dolaşan bir takıp kilise misyonerleri gibi hissediyorum. Tersini savunsam, o da olanaksız. Çünkü örneğin evrime inanmayan biri bence lise eğitimi almamış biridir. Böylesi de "Ben pitagor teoremine inanmıyorum" diyen birini ikna etmeye çalışmaya benziyor.
- Her türlü saçma bir konu. İlla ki benzer inanışta filan olması lazım. O zaman da zaten tartışma olmaz, birbirimize kitap filan tavsiye ederiz.
- Bazı barlarda Siyaset ve Din yasaktır mesela. Ne kadar mantıklı, spordan konuş, sanattan konuş, edebiyattan konuş, felsefe yap. Dinin nesini tartışırsın? Hinduysa Hindudur, Yahudiyse yahudidir. Bir şey yapamazsın ki.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Din konusunu tartışmayı ben de saçma buluyorum. savunsam kendimi ABD'de kapı kapı dolaşan bir takıp kilise misyonerleri gibi hissediyorum. Tersini savunsam, o da olanaksız. Çünkü örneğin evrime inanmayan biri bence lise eğitimi almamış biridir. Böylesi de "Ben pitagor teoremine inanmıyorum" diyen birini ikna etmeye çalışmaya benziyor.
- Her türlü saçma bir konu. İlla ki benzer inanışta filan olması lazım. O zaman da zaten tartışma olmaz, birbirimize kitap filan tavsiye ederiz.
- Bazı barlarda Siyaset ve Din yasaktır mesela. Ne kadar mantıklı, spordan konuş, sanattan konuş, edebiyattan konuş, felsefe yap. Dinin nesini tartışırsın? Hinduysa Hindudur, Yahudiyse yahudidir. Bir şey yapamazsın ki.

"Din hakkında" diye başlık açan birine sormak lazım şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular

Üst