Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Konuşma Kutusu - Chatbox

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Serbest dusunur, bilimsel bilisselve bilgisel termelde mantiksal/mayematiksel dusunmektir.

http://www.felsefe.net/felsefe'ye-giris/4036-serbest-dusunurluk.html

Ayrica bireysel paylasimlarda serbest dusunur kendi dusuncesini dile getirir.

Neden benim kendi dusucelerimi dile getirmek size ve sizxin gibileri rahatsiz ediyor?

Ayrica neden dile gelen cumleleri rahatsiz olmak icin kendi ustunuze aliniyorsunuz?

Dusunce ve bir seyi dile getirirken sizing benden farkiniz nedir?

Sizde tam benim zittimi dile getir miyor musunuz?

Ben neden sizing gibi ustume alinmiyorum?

Burada komik duruma dusen duygusal olarak yazara yonelip aslinda kendinizi desifre eden sizlersiniz.

Yukaridaki sorulari kendine sor ve yanit ver.

Yalniz hic bunu basarabilecegini zannetmiyorum, cunku "ben" seklinde yazisabilecek bir align yok ve sen yoksun.

Simdi yanitin yine tamamen bana yonelikolacak.

Cunku sizzler olmayan kendinizi ne sorgulayabilirsiniz, ne de degerlendirebilirsiniz.

Hadi aksini goster ve beni yanilt.

Mesele düşünceleriniz değil, mesele düşüncelerinize karşı çıkanlara takındığınız tavır ve kullandığınız üslup yoksa ne düşünmek isterseniz düşünürsünüz buna kimse karışamaz. Her başlıkta azarlanan, yok sayılan üyeler var bu nasıl bir raslantıdır diye merak ettim sadece...Ben yokum, o yok, onlar yok bir tek siz varsınız...Tuhaf ki ne tuhaf!

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Mesele düşünceleriniz değil, mesele düşüncelerinize karşı çıkanlara takındığınız tavır ve kullandığınız üslup yoksa ne düşünmek isterseniz düşünürsünüz buna kimse karışamaz. Her başlıkta azarlanan, yok sayılan üyeler var bu nasıl bir raslantıdır diye merak ettim sadece...Ben yokum, o yok, onlar yok bir tek siz varsınız...Tuhaf ki ne tuhaf!

Dusunceye sahip olundugu icin karsi cikilmaz. Dusunceye yine dusunce ve bilgi ile karsi cikilir.

Yani diyelim birisi "ruhun bir nesnesi yoktur" dediginde burada yapilacak olan "vardir, cunku...." seklinde bir aciklasmadir.

Sizin yaptiginmiz ise "neden yok diyorsun, sacmaliyorsun, bu bana harettir dine hakarettir v.s." gibi yanitlara yonelmek.

Merak etme kimin kendisinin var oldugu yaziya doktugu davranis olarakgozlem veriyor zaten.

Soyle siteyi dolas, kim kendinden baslik acmis kendi dusunce ve bilgisini o baslikta kimseye satasmadan kimseyi elestirmeden paylasmis.

Tabi bu paylasim bir alinti degil, paylasanin kendi bilgisi ve dusuncesdi olacak.

Ama sizzler boyle bir yonunuz olmadigi icin, siteye girip butun yaptiginiz "kim ne yazmis" bakinmak ve yeretmis onyarginizla da kendince taktiginiz yazarina satismak ve de eger o yazilan size uygun dusmeyince de yaziyi degil, yazarini elestirmek satasmak onu polemige ve savunuya davet etmek v.s.

Zaten bu farki algilasan, bu davranisina yazi olarak yansir.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Dusunceye sahip olundugu icin karsi cikilmaz. Dusunceye yine dusunce ve bilgi ile karsi cikilir.

Yani diyelim birisi "ruhun bir nesnesi yoktur" dediginde burada yapilacak olan "vardir, cunku...." seklinde bir aciklasmadir.

Sizin yaptiginmiz ise "neden yok diyorsun, sacmaliyorsun, bu bana harettir dine hakarettir v.s." gibi yanitlara yonelmek.

Merak etme kimin kendisinin var oldugu yaziya doktugu davranis olarakgozlem veriyor zaten.

Soyle siteyi dolas, kim kendinden baslik acmis kendi dusunce ve bilgisini o baslikta kimseye satasmadan kimseyi elestirmeden paylasmis.

Tabi bu paylasim bir alinti degil, paylasanin kendi bilgisi ve dusuncesdi olacak.

Ama sizzler boyle bir yonunuz olmadigi icin, siteye girip butun yaptiginiz "kim ne yazmis" bakinmak ve yeretmis onyarginizla da kendince taktiginiz yazarina satismak ve de eger o yazilan size uygun dusmeyince de yaziyi degil, yazarini elestirmek satasmak onu polemige ve savunuya davet etmek v.s.

Zaten bu farki algilasan, bu davranisina yazi olarak yansir.

Ne alakası var hiç kimse burada akademisyen değil, sonuçta kendi hayat görüşü doğrultusunda bildiklerini paylaşıyor. Bazıları çok daha bilgili olabilir bazıları hiç bilmeyebilir. Mesela; sanalmanik her başlıkta birçok alakasız yorum yazıyor ve bunu düşünce fırtınası kabul ediyor. Olabilir mi? olabilir ancak hiç değilse 2-3 mesajı da konu ile alakalı olursa olabilir yoksa kadın nasıl yaratılmıştır başlığına gidip; pembe taş kadın gri taş erkek yazarsa işte o zaman okuyucunun sinirleri bozuluyor. Niye buna itiraz etmiyorsunuz da sizin başlıkta yazılan konu dışı yorumlara takılıyorsunuz? Başka başlıkları niye korumaya çalışmıyorsunuz?

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Bu sitede sizi anlayan hiç mi kimse olmamış?

Bu nasıl bir yazgıdır? diye sorgulayıp, yazılarınız gölgesinde kendi zihninizi de gözlemlemeyi hiç düşünmediniz mi?

Bir de kendinizi gözlemleyin, bakalım bilişsel yetiniz sizi hangi gözlemsel sonuca götürecek.

Hem de, kendinizce (hiç bir resmi kurumca tescillenmemiş) bir felsefe lügatı uyduracaksınız, aynı kelimeleri, aynı cümleleri tekrarlaya tekrarlaya sayfalar dolduracaksınız, kullandığınız kelimelerin anlamlarını soranları, icat ettiğiniz felsefi kavramların açıklama ve kaynağını öğrenmek isteyenleri bilgi seviyesi yetersizliği, algı noksanlığı ile suçlayacaksınız.

Yazılarınıza eleştiri yapanları çocuk azarlar gibi azarlayacaksınız.

Böyle bir felsefe paylaşımı, böyle bir filozof bakışı mı olur?

Siz, yazdığınız yazılara yazı mı diyorsunuz da, herkese yaz da görelim diye posta atıyorsunuz?

Onca güzel paylaşımlar oluyor, işinize gelmediği için yorum olarak tek sözünüz düşmüyor.

Kendi kendine konuşup duran, " ne diyorsunuz, anlayamadık" diye soranlara akıl almadık atarlarda bulunanlar gibisiniz aynen.

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Bir ornek;

Aldığınız Beğeni
125

Fark ettim.

Ama nasıl olmuşsa beğenilerin çoğu eşekherif lakaplı üyeden gelmiş :)

Bu yorumu şu algımla yazmış bulunuyorum;

Seçimlerde, partilerin aldığı oyların bir kısmının " mesaj içerikli ödünç oy " olduğu söyleniyor ya,

eşekherif lakaplı üyeninkileri de komik yorumlara "dalga beğenisi" olarak algıladım. (eşekherif lakaplı üyeden özürlerimle)

Son düzenleme:

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
125 beğeni değil 3000 beğeni de olabilir, ama bir serbest düşünür tek bir beğenmeyen için dağları delmelidir:)))Beğensinler beğenmesinler hiç önemi yok fakat beğenmeyenleri hor görmekle şu beğenmediğiniz siyasi otoriteden farkınız kalmıyor.

Neyse benden polemic cevaplari bu kadar.

Isine gelince karsi tarafi koz olarak kullaniyorsun, isine gelince tek tarafli davraniyorsun.

Bu senin yaptigina yazi dilinde uckagitcilik ve ikircimlik ve de hipokritiklik denir.

Demekki sen de benim yazdiklarimi begenmeyerekj beni hor goruyorsun.

Tam da iste senin sorunun bu.

Isine geldi begeneni de begenmeyeni de gor,

Isine geldi tek dogru olarak gor.

Neyse sizzler yazdiginiz ilebir seyler anladiginizi ortaya koyana kadar benden polermik bu kadar.

Aslinda beyin zihin dusunce bilgi farkindalik algi v.s. farkli caglarin ve farkli dunyalarin kisileriyiz.

Benim bilgi ve dusunce paylasmamin yaninda sizing ile hic bir ortak yanim yok.

Son düzenleme:

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Eğer alınan beğeniyi ölçü alırsak, hiç bir işe yarar bilgi paylaşmadığını iddia ettiğiniz dijital lakaplı üye 141 beğeni almış.

Buyrun evrensel insan?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
sorunların farkına varmak soruların içinde olmayı da gerekitirir evet ama sınırlı da bilgi ve görü
bilir-
biz dünya gözlemcisi, peki biz ne biliyoruz ki;
bizim önümüzde bi tablo ve kitleler, kütleler ya da parçalar var
karar vericiler var bu yüzden bu denklem aşılmıyor
ya da başkasının adına düşünmek kapıları
ve sorunlar çok yumaklı
dünya çok yumaklı bür kütle
karar verici değilsen neyi düşüneceksin ya da duyarlı olacaksın ama şu var biz kimiz
bi oydan öte duyarlılık sunamayan bizler onları çöp tenekelerine atıyoruz/bırakıyoruz;

siyaset okumak ve anlamak bana baştan saçma geliyor çünkü gerçek gözlemcisi değilsin-örneğin iktidarda (o sorunlar yumağı içinde) değilsin ve doğal sorunları bilmiyorsun (ya da karar /alıcı değilsin) ya da ora gözü ile bakamıyorsun ve aslında elinde gerçek materyal de yok; Bi ülkenin sorumlu (ve sorumluluk-zorunluluk yükünde yok gibi)
medya yazıları bizim öğrenmemiz ya da halk bilgisi
ve kapalı kapılar arkası büyük devletler, antlaşmalar, çiğnenmiş uluslarası hukuklar ve güç mukayeseleri toplumu-kast bilinci; bunlarda ne
milletler, gizli cemiyetler iktidarlar-para iktidarları ve dünyada dönen çarklar-işler; bitmez bunlar-caba da anlaması da her neyse
; bunun içinde bir insan -bunca- nasıl yaşayabilir ve anlayabilir bu olanları soruyorum
isim takıyoruz bizler bi şeylere ama yeterli değil bu da

sorumlu olmak nedir?
yönetmek bir çıkar yol ve yönetilmemekte ama

Maalesef sorunlar ancak sorunlarin disindan algilanabilir. Sortun bunyesinde algilananlar sorunu algilamadan cozume yonelmeler, yeni sorunlarin habercisidir.

Zaten kendi birey varliginin farkindaligi ve bilinci yoksa, secilecek te karar verilecekte yoktur. Senin adinasecileni ve karar verileni uygularsin, ya da karsi cikarsin.

Sorumlu ve de yukumlu olmak en basta etik olmak olarak ortak yasadigin ve iliskide oldugun ortamdaki her turlu dusunce ve davranisinin hem kendini ortaya koyucu hem de distalanmayici olabilmeyi basarmaktir.

Yukumluluk ve sorumluluk en basta kendi yasam ve iliskin, sonrada sana en yakindan baslayarak genisleyen cerredeki itibarin ve yerindir.

Eger yukumluluk ve sorumlulugu baskasina vermissen, sen zaten yoksundur.

dışında mıyız ki dışına nasıl çıkacağız ki;
bunlar benim ya da bizim sorularımı çözmüyor sanırım; yetersiz reçete beslemesi
hızlı çözüm üreticisi bi kuşakta hızlı üretim ve tüketim

insanlığa diyebileceğimiz tek şey var sanırım bırakın bunları gelin bir yeni dünya yapalım ve baştan başlayalım;
bi gün tek tek kapılarını çalıp sanırım;

bu düzenlerin evrilmesini beklemek;
ben bir manzarayı sevimiyorsam onu yeniden boyarım ya da bakmam ya da fotoşoplarım
olmadı mı yerimi/bakışımı da değiştiririm
sorunlardan kaçınamam evet ama dünya böyle bi yer;

benim aklımın çalışmasına göre her durumda dünya manyak
yarın iş güç bırakıp bu işleri-meselleri çözümlemeli
ve ondan sonra yaşamalı bunları tartışmak yerine
hiç bir tarafına kusur
saçma bu her şey saçma bakmakta öyle bundan anlam aramakta
bunda bilgi aramakta
farkındalık aramakta
caba bunlar saçma
mantıksızlık bunun içinde suskun yaşamak ve bekler yaşamak ve sistem evrilmesi devrilmesi beklemek saçma-susmakta

Son düzenleme:

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
dışında mıyız ki dışına nasıl çıkacağız ki;
bunlar benim ya da bizim sorularımı çözmüyor sanırım; yetersiz reçete beslemesi
hızlı çözüm üretcisi bi kuşakta hızlı üretim ve tüketim

insanlığa diyebileceğimzi teş şey var sanırım bırakın bunları gelin bir yeni dünya yapalım ve baştan başlayalım;
bi gün tek tek kapılarını çalıp sanırım;

bu düzenlerin evrilmesini beklemek;
ben bir manzarayı sevimiyorsam onu yeniden boyarım ya da bakmam ya da fotoşoplarım
olmadı mı yerimi/bakışımı da değiştiririm
sorunlardan kaçınamam evet ama dünya böyle bi yer;

benim aklımın çalışmasına göre her durumda dünya manyak
yarın iş güç bırakıp bu işleri-meselleri çözümlemeli
ve ondan sonra yaşamal ıbunları tartışma kyerine
hiç bir tarafına kusur
saçma bu her şey saçma bakmakta öyle bunda anlam ramakta
bunda bilgi aramata
farkındalı karamakta
caba bunlar saçma
mantıksızlık bunun içinde suskun yaşamak ve bekler yaşamak ve sistem evrilmesi devrilmesi beklemek surmakta

Bunun icin somut gitmek gerekir.

Mesela sence sorun olan, seni rahatsiz eden ya da sana zarar veren uygulamada oldugun ve sahiplendigin bir soyut deger soyle.

Bakalim sorunun farkinda ve bilincinde misin?

Yani sorununa disaridan ve notr bakabiliyor musun?

Eger sorunun bilincinde isen, o zaman zaten kendince bir cozum surecinde olman gerekiyor.

Tabi bu surecten memnun olup olmadigin, ya da bu surecin sorunu cozucu isleyip islemedigi de senin kendi aklinin kendini tatmin edip etmemesine bagli.

Etmiyorsa, ya sorunun algisi ya da gidilen cozum yanlistir.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
hayır ben bunları tartışamam daha baştan
bana saçma sapan yapısız ve daha baştan köksüz ve yıkılmalı ya da değişmeli olaylar gibi geliyor-zincir olarak bu yüzden de

üç gün önce bana siyaset yapılsa dünya işleri bunlar boş iş kafa derdi derdim bir kafada
kafamda dönen uçurumlar ve başka şeyler
dünya üç günde değişebilir-insan eylemi ile -bir anda da
bu neden olmaz birden
bir 68 gibi bi şey yaşamak istiyorum ben ben bu hayata niye geldim
.ok saman gibi gideyim de ben

gelip geçici şeyler
ülkeler kurulur
devletler yıkılır
insanlar ölür hep bunlar olur
biter yani bi bana ne de noktası var mı?
varsak oraya nası gideceğiz canım artıkta
çözüm nedir
ben dünyayı değiştirmiyorsam niye içindeyim
çözümün içinde olmak nedir
yapacağım ya da isteyeceğim tek şey var;
bir dünya barışı -kitlesi- eylemi
bir dünya silahsızlanması eylemi ya da benzeri
bir dünya duruşu ile üç beş milyar insan mesela
örgütlenemez mi?
hemen başlayamz mıyız mesela şimdi biz senle onla birlikte de;
kitle üzerinden sosyal medya ve diğer araçları kullanamaz myızı?
bin ütopik senaryom vardı buna sene 2011 den
örneğin her yazara ulaşmak ve barışı selam girdisi -ilk yazı --hep-yapmak,
her yazar basın köşesine ulaşmak
her şarkıcıya ulaşmak
devlet adamı, otorite ve bilim adamı farketmez her sorumluya ve zorunluya eylem çağrısı da mesela
-kitlesel web siteleri ve günlük çağrı eylemleri vb.vb.vb.vb.vb.
ben bu yönetilme dümengecini anlamadım-çözemedim;
dünyayı yönetenler varsa başına yıkmaya hazır olmalıyız değil mi_?
örneğin dünya barış için yada bi şeyleri değiştirmek için kilitlenemzmi? ve iktidarlarının ordularının üzerine yürüyemez mi? insanlar
tüketmimi durduramaz mı?
bu koşulları nasıl kabullenir ve yaşar durur anlamıyorum ben hala da öyle ve
hayat çarkını durdurumaz mı?
yarın niye işe gider bu saçmalıkta
ve buna kahrolup niye yaşar;

sizin somut dediğiniz nedir? ya hep ya hiç;
sonuca giden eylem ben başka bilmem;

dünyayı kabullen otur oğlum yavrucuğum
olayları tartış
dikte et
analiz et
gözlemle
ben değişiklik istiyorum
kaos isitoyrum ve çılgınlık- yenilik
ve güçlüce ve çılgınca ama mega çılgınca istiyorum
bir mizah patlması ve eğlence de
herkesin güldüğ ügünler ve de güldürüldüğ üde
ve değişim-dönüşüm ben görmeden ölmeyceğim-ölmek istemem yani
tüm dünyada adına
bu umutsuzluk /pompalamasyon da nedir

Son düzenleme:

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Somut dedigim, senin sence reel olan su an yasadigin "benim kendimce algiladigim bir sorunum budur" diye ortaya koyman.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
benim sorunum yalnız başıma bilgisayar başında oturmak sanırım ve yapacak başka iş bulamayıp buraya yazmak-girmek olmalı bilmiyoruz henüz araştırılıyordur o da

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular