Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Kemalist Eğitim Sisteminin Temel Hedefleri

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Teşekkürler.Hiç bir soru işaretine mahal vermeyecek şekilde az ve öz çok iyi anlattınız!

Umarım tüm kemalistler de sizin gibi anlayışlı(!) olurlar ve artık bu utanılacak köhne zihniyetten kurtulunması gerektiğini görebilirler.

Çünkü sırtımızı bu bağnaz milliyetçi zihniyete yasladıkça bir yere gidebilmemiz mümkün değil.

zknwjr.jpg

12.01.1939 Türk yetkili Reichstag'da.

2z4lgt2.jpg

Türk-Alman Dostluk ve Saldırmazlık Paktı (18 Haziran 1941)

2nriu5u.jpg

Türk Heyeti Tiger tanklarını incelerken.

8ww2vk.jpg

Adolf Hitler, General Cemil Cahit Toydemir, Feldmarschall Keitel ve arka planda Türk subaylar.

Hitler'in bizzat kendisi tarafindan davet edilmiş General Cemil Cahit Toydemir liderliğinde Türk askeri heyeti 25 Haziran 1943 ve 7 Temmuz 1943 tarihleri arasında İngiliz Kanalı, Doğu Cephesi ve Hitler'in Doğu Prusya'daki ünlü karargahı Wolfsschanze'yi ziyaret etti (Wolfsschanze'deki görüşme 7 Temmuz'da idi.

11jafz5.jpg

Ankara-Çankaya

300so50.jpg

İstanbul-Tarabya

24dikar.jpg

Atatürk'ün cenazesindeki Nazi subayı.

Resimdeki Nazi Konstantin Freiherr von Neurath. Üzerinde SS-Obergruppenführer üniforması var. 1. dünya savaşı sırasında türkiye büyükelçiliğinde ataşelik yaptı. Nazi döneminin Moravya ve Bohemya genel valisi. Almanya'da uzun süre Dış İşleri Bakanlığı Ataturk`un cenazesine de Adolf Hitler onu gönderdi. Nürnberg mahkemelerinde yargılanarak 15 yıl ağır hapse mahkum edilmiş ama sağlık sorunları göz önünde bulundurularak 1953'te tahliye edilmiştir.

rainbow64

Yeni Üye
6 Şub 2010
331
1
0
37
Yav işe bak resim ile kanıt yapılmaya çalışılmış. İyi de şimdi bugun Amerika'ya giden veya en ırkçı bir devlete incelemeye giden herhangi bir devlet kurumu yok mu ? O zaman ki şartlar doğrultusunda eğer Hitler ileride ise bunu gidip incelemenin neresi yanlış ve bunu Atatürkçülüğü kötülemek için kullanmak ne kadar mantıklı ?

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Atatürkçülüğü kötülemek için kullanmak ne kadar mantıklı ?

Şu kadar mantıklı; bugün artık herkesin ipliği pazara çıktıktan sonra Atatürkçülüğün peşinden gidilemez birşey olduğunun görülmesi açısından mantıklı. O gün için belki mazur görülebilir fakat tüm foyalar ortaya çıktıktan sonra artık kemalizme takılıp kalmanın manası yok. Bunu göstermesi açısından mantıklı.

Ayrıca pek bir yerde de görülmüyor bunlar zaten. Eğitim müfredatımızda, resmi tarihimizde falan da yok hani. Anca böyle daha yeni yeni forum köşelerinde söylüyoruz. Kemalist eğitim sistemi hala aynı teranelere devam ediyor.

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Anladım anlamasına da sevgili cemozen, sayenizde Atatürk'ü daha iyi anladım.Kemalizme devam...

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Anladım anlamasına da sevgili cemozen, sayenizde Atatürk'ü daha iyi anladım.Kemalizme devam...

"Boşuna sosyalist sol, bize beton demiyor. Hakkını verelim." diyorsun. :rolleyes:

Peki ne diyelim. Yapılabilecek birşey yok. Geçmiş olsun deyip, acil şifalar dilemekten başka.

rainbow64

Yeni Üye
6 Şub 2010
331
1
0
37
Eğitim sistemimizden bihaber olduğun ne kadar da ortada. Sen hiç müfredat okudun mu ki böyke bir durumun olup olmadığınu biliyorsun..
Bunun yanı sıra eğer sen bugün bir eğitim sisteminin tartışılmasını bir forumda yapabiliyorsan unutma bu da o kötülediğin Kemalist eğitim sistemi sayesinde .

Şu kadar mantıklı; bugün artık herkesin ipliği pazara çıktıktan sonra Atatürkçülüğün peşinden gidilemez birşey olduğunun görülmesi açısından mantıklı. O gün için belki mazur görülebilir fakat tüm foyalar ortaya çıktıktan sonra artık kemalizme takılıp kalmanın manası yok. Bunu göstermesi açısından mantıklı.

Ayrıca pek bir yerde de görülmüyor bunlar zaten. Eğitim müfredatımızda, resmi tarihimizde falan da yok hani. Anca böyle daha yeni yeni forum köşelerinde söylüyoruz. Kemalist eğitim sistemi hala aynı teranelere devam ediyor.

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Sen hiç müfredat okudun mu ki böyke bir durumun olup olmadığınu biliyorsun..

"Atam izindeyiz" kafası değişti mi müfredatta? Değiştiyse ben bilmiyorum o zaman.

Bunun yanı sıra eğer sen bugün bir eğitim sisteminin tartışılmasını bir forumda yapabiliyorsan unutma bu da o kötülediğin Kemalist eğitim sistemi sayesinde .

Bunu bireysel olarak söylüyorsan. Yok öyle değil. Ben üniversiteyi yurt dışında okudum. Üniversiteye gidene kadar sıkı bir kemalisttim. Hatta 10 kasımlarda salya sümük ağlardım falan. Hiç bir faydası olmadı yani buradaki eğitim sisteminin sorup, sorgulamama. Gidip kıyasalama şansım olunca gördüm.

Yok diyorsan ki, "Bu genel eleştirel ortam kemalist hoşgörünün bir eseridir" O da yalan. Çünkü kişiye özel koruma kanunu gibi bir saçma uygulamayla her türlü eleştirinin önü hala kesilmeye çalışılıyor. Hani şu meşhur, eleştirinin de hakaret kılıfına sokularak insanların mahkum edildikleri kanunu diyorum. "Atatürk'ü koruma kanunu".

Zaten bu kanunun bir benzeri de bir tek İran'da var. "Humeyni'yi koruma kanunu" diye. Yani durum çok trajik aslında.

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
cemozen;23366 Zaten bu kanunun bir benzeri de bir tek İran'da var. "Humeyni'yi koruma kanunu" diye. Yani durum çok trajik aslında.[/QUOTE' Alıntı:
Size katılıyorum.Atatürk'ün artık kanunla korunmasına gerek yok.O bilinç zaten mevcut...

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Size katılıyorum.Atatürk'ün artık kanunla korunmasına gerek yok.O bilinç zaten mevcut...

Vay bi de delikanlılık ha... :rolleyes:

Daha geçen sene Atilla Yayla "adam" dedi diye kemalistler tarafından 15 aya makum edilmek istenmişti de, hatta istenmekle de kalmadı mahkum edildi de...

rainbow64

Yeni Üye
6 Şub 2010
331
1
0
37
"Atam izindeyiz" kafası değişti mi müfredatta? Değiştiyse ben bilmiyorum o zaman.

Bunu bireysel olarak söylüyorsan. Yok öyle değil. Ben üniversiteyi yurt dışında okudum. Üniversiteye gidene kadar sıkı bir kemalisttim. Hatta 10 kasımlarda salya sümük ağlardım falan. Hiç bir faydası olmadı yani buradaki eğitim sisteminin sorup, sorgulamama. Gidip kıyasalama şansım olunca gördüm.

Yok diyorsan ki, "Bu genel eleştirel ortam kemalist hoşgörünün bir eseridir" O da yalan. Çünkü kişiye özel koruma kanunu gibi bir saçma uygulamayla her türlü eleştirinin önü hala kesilmeye çalışılıyor. Hani şu meşhur, eleştirinin de hakaret kılıfına sokularak insanların mahkum edildikleri kanunu diyorum. "Atatürk'ü koruma kanunu".

Zaten bu kanunun bir benzeri de bir tek İran'da var. "Humeyni'yi koruma kanunu" diye. Yani durum çok trajik aslında.

Şöyle başlayayım müfredatlarda bir felsefi akım üzerine belli bir program yapılır ve bunun üzerine dersler seçilerek okutulur. Ülkemizdeki eğitim sistemi Kemalist olmak zorundadır. Bunu zaten kafana kazı. Bunun tek kişiyi korumakla veya herhangi bir zümreyi savunmakla alakası yok. Bu senin o başka ülkelerde okuduğun üniversitelerde bile böyle. Her ülke zaten kendi politikasını yansıtan bir eğitim sistemi getirirki ülkeleri birbirinden ayıran detay bir özelliktir. Mesela Kuzey Avrupa ülkelerinde diyelim ki Norveç eğitim sisitemi belli bir sistematiğin üzerine kurulmuştur. Halen ülkedeki eğitimi içinde KİLİSE geçen bir devlet kurumu denetler ve düzenler.İkinci örnek Suriye ; bu ülkede eğitim sistemi Fransız eğitim düzeni göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Nedeni ise ülkenin Fransızlar tarafından uzun süre sömürge altında kalmasıdır ve bu gerçek eğitim sistemlerine yansımıştır.
Şimdi gelelim senin söylemeye çalıştığın ama adından bir haber olduğun Kemalist eğitim sistemine. Ülkemizdede eğitimin düzenli hale gelip bir sisteme oturtulması Atatürk tarafından sağlanmıştır. O'nun yaptığı alfabe devriminden sonra hızla artan oku-yazar oranı sayesinden ülkede eğitim seviyesi hızla yükselmiştir.16-45 yaş arası halka hitap eden okuma-yazma kurslarıyla insanların temel hakkı olan bilgiye ulaşma özgürlüğü hayat geçirilmiştir.
Şimdi hayatımızda bu kadar önemi olan bizi kölelik veya kulluktan çıkaran ve daha sonra efendiliğe kadar ulaşabilmemizi sağlayan bir kişi ve onun oluşturduğu eğitim sistemini yıkıcı eleştirmemiz artık adı konulamayan bir hainliktir.
Bilgilerinize.

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Ülkemizdeki eğitim sistemi Kemalist olmak zorundadır. Bunu zaten kafana kazı. Bunun tek kişiyi korumakla veya herhangi bir zümreyi savunmakla alakası yok

Yanlış. Dibine kadar alakası var. "Eğitim sistemimiz kemalist olmak zorundadır" demek, bağnaz milliyetçi, militarist ve kapitalizmi kutsar olmak zorundayız demekle eş değerdir.

Bu senin o başka ülkelerde okuduğun üniversitelerde bile böyle. Her ülke zaten kendi politikasını yansıtan bir eğitim sistemi getirirki ülkeleri birbirinden ayıran detay bir özelliktir.

Öyle uzaktan atıp tutmakla olmuyor. Şu anki trend, -özellikle avrupada- anayasaları ve eğitim sistemlerini ideolojisizleştirmektir ve milliyetçilikten arındırmaktır. Örneğin Yunanistan lise kitaplarından Türk düşmanlığı yaratabilecek söylemler 4 yıl kadar önce ayıklandı, bizde hala duruyor. Şunu bilin ki dünyada bizimki kadar rezaleti bir de İran'da var. Zaten anayasasında kişi ismi geçen iki ülkeden biriyiz.

O'nun yaptığı alfabe devriminden sonra hızla artan oku-yazar oranı sayesinden ülkede eğitim seviyesi hızla yükselmiştir.16-45 yaş arası halka hitap eden okuma-yazma kurslarıyla insanların temel hakkı olan bilgiye ulaşma özgürlüğü hayat geçirilmiştir.

Kimse zaten harf devriminden geriye dönülsün zaten demiyor. Korkmanıza gerek yok. Ancak harf devriminin avantajları kadar dezavantajları da olmuştur. Bir günde ülkedeki okur yazar oranı sıfıra inmiştir. Koca bir tarihle ilişkimiz pratikte kesilmiştir.

Size de diğer tüm kemalistler gibi artık kör gözlerinizi açıp dünya ile kendilerini kıyaslamaya başlamanızı öneririm. Dünya Türkiye'nin ve Atatürk'ü çevresinde dönmüyor.

Kartal

Yeni Üye
28 Ağu 2011
110
0
0
34
Konuyu ''pörtletmek'' istemem ama ...''Yanlış Cumhuriyet'' adlı kitabı öneririm herkese =)

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular