Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde telrunya tarafından oluşturulan Karalama Defteri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 205,897 kez görüntülenmiş, 1,750 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Karalama Defteri
Konbuyu başlatan telrunya
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan velevki

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Zor ve tuhaf bir gündü.
Komşunun ineği muhtemelen gübre yemeye kalkıp zehirlendi. Yatmış yığılmış zor nefes alıyordu. Muhtemelen en az 400 kg lık gebe bir hayvanı 6 kişi kımıldatamıyorsun. Hayvan için üzüldüm. Verilen tıbbi müdahale kasaba hazırlık, içim burkuldu...

Daha sonda bir kaç yüz kg lık 10cmx100 metrelik dev bir plastik boru topunu 5 kişiyle açıp sermeye çalıştık.
Bir hafta on gündür onun için hendek kazıyor taş söküyorum..

İnek için üzüldüm.. Verilen tıbbi müdahale ... Mal meta. İneğe burada "mal" denir... Gerçekten mal denir... Zaten gördük.. Bir inek 30 bin lira olursa olacağı o... Durdum durdum düşündüm belki de ağız yemek borusu solunum yolunu yaktı şişirdi ve fazla da yemedi ama ?tıbbi müdahale? ne yapabilirsin ki!
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
HDP ye oy verenleri oy verenleri vatandaşlıktan çıkarma söylemi üzerine ;

Bu parti -ben seçmeni değilim ve oy vermedim sempatizanı da değilim onu belirteyim- -bu teknik analiz- son seçimde bildiğim kadarıyla %10+ oy aldı. Türkiye 80 milyon nüfus ve dolayısıyla yaklaşık 10 milyon insanı temsil ediyor demektir. .

10 milyon insanı vatandaşlıktan çıkarmaktan sözediyoruz -ki belirtildi anayasanın konusudur.

10 milyon insanı vatandaşıktan çıkarırsanız ne yapacaksınız? Sınırdışı mı edeceksiniz? İltica mı edecekler? Nereye gidecekler?
Başka ülkelere göç mü edecekler?
Siyasi ,ırksal, politik iltica. O halde ilan edin 10 milyon fazla vatandaşımız var burada istmeiyoruz alan var mı? Alan ülke varsa adam belki zaten gider. Başka bir anayasayla başka bir ülkede başka bir hukukla yaşar.

Oy gizlidir burası hukuk devletidir vs derken anayasayı kanunları beğenmiyorsanız mevcut rejimi (anayasal düzeni) tehdit ediyorsunuz demektir. Demokrasi içinde monarşiden krallıktan kabile devletinden, irticadan, subjektif hukuktan bilmem neyden söediyor oluruz.

Oy gizlidir derken o seçim zaten o zamanın cari hukuku anayasası vs ile yapılmıştır yasal tabanda kanuni olarak o parti seçime girmiş katılmış seçmen yasal hakkı olarak doğal oy kullanmıştır. Parti kapatma ayrı konudur. Partinin ya da adaylarının bir terör örgütüyle organik bağı vs her ne aykırılık ya da sorunu varsa seçim öncesi onu da sorgulaması gereken YSK ve diğer kurumlar idi varsa zaten seçime almamaları gerekirdi. Sonra oluşmuşsa yargı meclis milletvekili dokunulmalzığı kaldırılması vs resmi süreç belli..
Hukuka uygun olmayan durum varsa o tartışılır o yargının konusudur birey oy verdiği için yargılanamaz durum legal. Hukuki öndenetimden geçiyor cari hukuk devleti var işliyor. O partiye oy/rey verilmeyecektiyse parti seçime katılmaz ve alınmazdı. hukuk devletinde hukuk mu işletilmedi? O zaman yine yargının konusudur. Yani yasayla hukuklan normla düzenle çatışıyor oluruz..

Yine söylüyorum. Söylem apaçık, bilgisizlik, cehalet tabanlı nefret ve bölücülük söylemidir, ırkçı sölyemdir ve kendisi anayasal düzenle hukukla çatışan üzerinde hukuki işlem başlatılması durulması gereken bir söylemdir. susulması değil. Ne bir tür ülken olmasını istiyorsan...

10 milyon kişiyi ırk nedeniyle ,ulusal nedenle ya da bir terörö örgütüen yakın görüle nbir partinin seçmeni olma bahanesiyle vatandaşlıktan atacaksınız, modern dünyanın göbeğinde yapacaksınız, ülkeden kovacak ya da çıkaracaksınız. Söylenen budur?
Bence ilgili hocayı dinleyin ve bunu yapın ve dinleyip bunu yapsınlar... Kimse sus, sen kimsin ,bu nedemek, ne diyorsun demiyorsa o halde onu yapsınlar.
 
Son düzenleme:

Coldman

C.technical analyst fancier
FS - Yönetici
Onursal Üye
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
516
Tepkime puanı
55
Puanları
28
Konum
Cehennemindibi
Üniversite Bölümü
https://www.Felsefe.net
kalbimde kalmadı, kırılmadık dal..
sardık yaralarımızı can kırıklarımızla,
can dediklerimiz, olmasa da ..
kendi kendimize yetmeyi de öğrendik, öğretti hayat..
çok düştük, çok daha saglam kalktık..
sen bilip görmesen de, gerçi umrumda da değil.
ben kaybetmeyi sevmem...

.C
05.07.2022 | **keyfi karalamacalar
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
"Tecrübe nedir?" sorulduĝu vakit, "Hayatta yediĝimiz kazıkların tümü" diye yanıtlıyorum. :)

Harbiden öyle zaten, içine doĝduĝumuz bu hayat bizleri bu şekilde törpülüyor. Cahillik/bilgisizlik başa beladır, çünkü kazıklanma riskini arttırır. Saçma sapan şeylerin peşinden giderek zaman kaybettirir.

Bu nedenle kendimizi ne kadar çok yeni bilgilere açarsak, o kadar çok bilgilenme ve aydınlanma fırsatı yakalarız. Bu bize gelecekte daha az hata yapma olanaĝı sunar. Şahsi ihtiraslar uĝruna insanlara düşman yaratmak isteyenlerin emellerini boşa çıkarır. Her bireyin ve halkın/toplumun yaşam hakkı olduĝunu ve ona savaş açmak yerine onlunla beraber yaşamayı öĝretir.

Kendinden olmayanları (din, dil ve ırk) düşman gören zihniyetin, kendine bile pek bir faydası yoktur. Bu zihniyet en çok cahil kesimde yaygındır. Ha bire kendi dünyasında bocalar durur ve çaĝdaş dünyaya ve toplumsal barışa hiçbir katkı sunamaz.

Hasılı gerçek toplumsal barış isteyenler evvela "Aman da benim dinim en güzeli, aman da benim ırkım/milletim çok yakışıklı, diĝerleri tü kaka!" minvali gazel okumasına son vermedikleri müddetçe, çevresine gereksiz yere zarar vermekten başka bir şey yapamaz. Hiçbir din, dil ve ırk diĝerinden üstün deĝildir. Hepimiz aynı gemideyiz.
 
Son düzenleme:

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Bir kuruş bile virmem

Günlerden birgün Temelli köyünün camisine yıldırım düşer ve cami büyük bir hasara uĝrar. Köyün imamı caminin biran evvel onarılması için kolları sıvar, ev ev dolaşmaya başlar ve köyün ahalisinden maddi yardım talep eder. Köylüler imamı destekler ve imkanları dahilinde yardım ederler.
Tüm ahali mi? Hayır, bir kişi buna itiraz eder ve yardım etmek istemez.
Köyün imamı: "Yahu Temel, bak herkes yardım ediyor. Sen de azıcık destek olsana!"
Temel: "Nedenmuş? Kendi evinu yakan birisuna bir kuruş bile virmem."
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Garip bir hayvan cinsiyiz, çünkü karşıt fikirlerde/düşüncede olanları ve farklı yaşam tarzını benimseyenleri aptal ve hastalıklı olmakla karamalakla üstümüze yok. Halbuki diĝer havyan cinsleri bu noktada bizlerden daha insancıldır(!).
Onlar birbirlerinin hayatlarına ve yeme içmelerine bizim yaptıĝımız gibi karışmazlar.

Bizlerde durum tam tersine. Yemek içmekten tutun, kılık kıyafeti ve cincel tercihine kadar başkalarının neredeyse her şeyine karışma gibi bir huyumuz var. Diĝerlerini aptal, akılsız, hastalıklı olarak görmeyi çok seviyoruz galiba. Huyumuz batsın.

Her bireyin istediĝi gibi yaşamaya hakkı vardır. Önce bunu iyicene içselleştirmemiz lazım. Bu zihniyet yaygınlaşmadıĝı müddetçe, küresel ve toplumsal barışı saĝlamak mümkün deĝildir.
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Her ülke kendi milli menfaatleri doĝrultusunda dış siyasetini şekillendirir. Bu hep böyle olmuştur ve bu nedenle 100 sene birbirine karşı savaşmış ülkeler bile yeri gelmiş, dost olabilmişlerdir. Tam tersini söylemek de mümkündür elbette. Yani ülkeler bazında milli çıkarlar her şeyin önünde olmuştur ve olacaktır.

İşte tam bu nedenden ötürü, ha bire "Aman da dış güçler..." minvalinde suçlu aramak tamamen saçmalıktır aslında.
 

MooN

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
27 Kas 2021
Mesajlar
95
Tepkime puanı
33
Puanları
18
Konum
Dünya'dan uzak
Hangi Felsefe Akımına Yatkınsınız ?
Varoluşçuluk
Değişmeyen tek şey değişimin kendisiydi hani ? Hani aynı ırmakta iki defa yıkanılmazdı ? Buralar hala bıraktığım gibi hiç değişiklik yok. Hatta benim geliş saatim bile aynı denilebilir :) Bazı şeyler değişime kapalı demekki (;
 

velevki

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
9 Ağu 2023
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
İstanbul
Her güzel işin olgunlaşması zaman alır.. Tohumların karanlıkta çimlendiği gibi..Kolay elde edilenlerin kıymeti zahmeti kadardır.
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Defter, kağıt, kalem... Sayfa...
Yazma, karalama.
Yazma defteri..
 

velevki

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
9 Ağu 2023
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
İstanbul
Gösterişe, abartıya,başka birilerinin etkisiyle sarsilabilen temeli olmayan insan ilişkilerine değil; inceden yapılan güzelliklere, nazik duruşa, ağır başlılığa ve çıkarsız sevgiye inanıyorum. Kendi halindeliğe,omurgalı duruşa ve arkası dolu cümlelere inanıyorum.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst