- 7 Ara 2013
- 6,615
- 504
- 113
-
Öne çıkan konu
- #1,461
açıklamalar
burjuva :
TDK nın kentsoylu-(kentli) karşılığını önerdiği bu terim vikipedi de
yükseltilmiş elit ya da -nispeten-kendini- yükseltmiş orta elit -
tüketim sınıfı/tüketim bilinci
kültürel aktarım-detonaj yapan sınıf kesim
alt sınıfın ya da orta sınıfın gözünü diktiği yaşam biçimi çağrıştırır
rahat tüketim ve konfor ya da -kısmen güç çatışmaları
oligark:
süper zengin elit
süper güçlü elit;
gizli yönetim/her istediğini yapabilirlik- erişilmezlik -kanun dayanmazlık-kanunsuz tutuma göz yumma (ya da tutumuna yumulma ve kasıt kaçırma) güç odaklığı ve kontol manipülasyon oyunları-geçilmezlik/güç iktidarı
lümpen;
kendine ait-benzeş hissetmediği/hissedilmeyen kişi anlamında olabilir -(benzer-benzeşte)
şöhret;
eksik sınıf
-burjuva öykündürmesi kadar hızlı şöhret öykündürmesi üzerine -tanınırlık prestij/hızlı prestij- anılma-sayılma, ismi sayılırlık ergemi
-sııf itimi atlama
çabuk çıkış
kast;
dünyada bütün sistem bütün milyar insanlar-lık bunda ergimektedir- nasibini almakta
toplumsal katmanlaşma, toplumsal sınıflaşma ve toplumsal basamaklaşma ve paranın gücün (vs.vb. çok etki) ya da toplumun kimliğin/neliğin aidiyet hissettirdiği yada verdiği/sunuduğu dayattığı yer/basamak ve sınıf-kimliktir aslında
(hiyerelaşik hissetme) (hiyeralşik dayatma yeri tutumu)
genel olarak insanların özgür özgün insan (insan birey) olarak algılanmasını ve kavramlaştırmasını zor kılan şey
ve eşit tutulamması sınıflanmaması ve sunulamması anlamıan gider
kadın-erken gibi bu aynı şey -bakış
yalapşap ve yarım bir yazıdır/ektir-içdökümü
(burası bir felsefe forumudur o halde geniş zamanda düzeltile)
ben aslında bunu anlatmak istemedim -istedim de ama
çok görülür görülmez ama görülür de şeyler üzerine çağrışım içeneği
aslında gerçekleri girft sundurmuş ve damıtmış/küçültmüş -erdemlemiş bi kaç sey varda burda sanırız (çomski için kavramalar)
berbat bir yazarım/düşünürüm ben ve yazmamalıyım (daha düşünürken kendine durumlara insanlara küsen/boğuşan ve her şey olsun bitsin istiyen-susan ve anlatmayan-anlamayan da)
entellektüel;
sahte elit -bilici-bilir-
FRP oldu bu? FRP mi abi bu gerçeklik bu!
hiyeralşi;
(hiyeralşi=kast-sınıf; eşit değil eşit (eşit değil ama eşit ve yakın ya da)
hiyeralşi aşağıdan yukarıya sıralanmak ama bu sıralanmayı dünya dik duruğu için yanyana sıralanmak gibi saymamak ve görmemektri; hiyeralşi için ne denilebilir ki? öğrenin bunu iyi olur-dursun
uzun ve boylu ve kısa boylu insanalr vardır ve uzun boylular uzundur
yanyana sıralanmış insanları düşünün onlar arasında bir fark var mı?
kimse yüksekte değil-kimse ilerde de
burjuva hint filmindeki avukat ya da mühendis olduğu için çok kazanan kimsedir
bunun tek sorunu çocuklarını okutmak-batılı kültürü vermek yediği gıdaları sakınmak felandır
işe gidip gelen askerdir; askerlik işine gitmektedir-toplum görevlisidir; kendinidisin ailesine adamış
(ben sizin ii nakzanmaktadır-nlar için)
merkantilizm-
para sahibi ol-çok tüket bilinci; çok kazan daha çok para daha çok rahat-refah-konfor
ve çok para boldur çoktur anlayışı ve saçmalığıdır
(bu şeyleri yapıcak adam yok mu dur bu çağda_ yani bunları siyasi sözlerden ve angajmanalrdan ayırıp insanın insanı nasıl gördüğünü sunduğu gerçeğini ayrıştırıcak ve kitlesel sözler olmadan)
bi komik şey var; para biter -para azdır çoktur felan
para devletlerin bastığı kağıt parçasıdır dönüşüm aracıdır
para bir kaynak değildir yeter artık
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
çomski kim olmalı çomski?
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
burjuvanın hırsları eşittir insanın hırsları - ya da arzularıdır
burzuva uyuşturulan bir sınıftır
farketmez
--
bu güzel bi metafor ama bu eksik anlatılmıyor
güzel metafor
gerçeğe yakın
---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:36 ----------
hocalar ve din adamları entellektüel olarak sınıflanmalı bu FRP de ve bilim tilim insanları felan sanılanarda aynı
bi de gerçeği verip durduklarını sananlar vardır
bi de gizli bi gerçeğe sahip olduğunu sanan kontrollü grup
bi de gizli (ya da açık) bir gerçeğe sahip olduğunu sanan aydın grup-kendisi uyanmıştır uyanmaktadır bilmektedir-aymaktadır farkındadır şanslıdır /elinde felsefe taşları kime götürüyon bu taşları
---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:42 ----------
bu farkedişleri yaptığın yerden çomski sadece bunlar mı göründü?
---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------
endogami birbirine benzerler toplumu aynı hissedenler-hissedilenler birinci gruba ait hissedilenler kendine ait ve yakın hissedilen toplum bireyleri vb. uzar içeriktir
bu bizden benim gibi dediğinde daha çok o endogamiktir; kültürel bağdaşmalık-uyarsızlık için
evlenmeyi düşünmediğin kişi endogamın değildir ama dost olmayı ve birllikte takılmayı düşünemdiğin kim?
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
bulutlu bir kütle var bunu anlatamadım -şöhret kütlesi
oraya getirilmişler-atanmışlar
-taşınmış
---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:54 ----------
endogami diğer insan grupları ile geçişme hissetmeme benzerlik hissetmeme
-kültürel kuşak
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
hepsi bizden cinsinden olarak - hepsi bizden cinsinden insan olarak- o hayatı yaşamaktadır ve seçmektedir
ve ya da gerçeklik bunu oluşturmaktadır ve sunmaktadır yapısı?
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
benim açıcam başlık bu kadar olur ?
---------- Post added at 22:01 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
burjuva evine temizliğe gidilen kişidir -yarım ama yarım işte
---------- Post added at 22:02 ---------- Previous post was at 22:01 ----------
bir kişinin evine temizliğe gidilmesinde sorun görmemek ve ve kültürel ayrışmak-kişisel ayrışmak ve uçurummak sorun
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
kimin elit olduğunu ayrıştırıyoruz -isterseniz ayrıştıralım biz çok güzel ayrıştırırız ve biz ler çok güzel ayrışcılar-çözücüleriz
elit sözcüğünü seviyoruz-seçmiş-kendini beğenmiş bir eksik ama kendini yüksek seçmiş ego =
---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:04 ----------
bilir eliti-bilir sunucusu -bilir kişisi -sayılan ya da
ve
bilgi küpü -bilgi sunumu-ona sorulur-danışılır ya da o konuşturulur kişi, elit
(entellektüel -kişisi- için)
topluma vaaz verme makamı
haketmiş ya da etmemiş
kendinde sayılan
bir grubu bulunan ya da bir grup vaazını kabul gören-eden kişisi
---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:15 ----------
bilenler ve bilmeyenler olduğunu -ayrımı- varsayıyorsunuz
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:15 ----------
çok düşünmüşler okumuşlar öğrenmişler gibi ve bir bilgi yığını mı var?
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
yetkili kişi kimdir?
---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
eğer bunları siyasal olarak görmezseniz ve eğer bunları siyasal savlar-gerçekler ya da söylemler olarak tutmazsanız ve içine (farklı) bakarsanız ve düşünürseniz? ne olur?
yani siyasi olarak birinin tarafı olan şeyler ve bi şeyin tarafı olan anlatımı olan şeyler olarak
yani birinin bilgisi?
düşmanından kılıç alırmısın değil bu? erimiş bir metal buldum
da değilse bilmiyorum
---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:21 ----------
insanlığa dair dayanaklı bir düşünme yapma verisi ve kirletiliyor? (tabi ki tek veri değil ama bir yol ve)
siyasal angajmandan ayrılmalı ve içine bakılmalı sıkılmalı ve marx'ı bir sosyolog olarak düşünün örneğin ne olurdu
siz tamamlayın düzenleyin-düzeltin ve içerleyin ve bakın ya da bileştirin ayrıştırın ne olurdu?
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
dede sakallı bir adam ve aksakallı dede (adam) marxtır ve rüyalara girmiştir bunları söylemiş -sonra kabus- marx'a en dedecen ve babacan adam olarak bakmayı dener misin ?ne dersin bi an?
---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
ben bunu yumuşatma yoluna gider
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:27 ----------
marx'ın gerçeği de basittir
insanlar arasında fark ayrışması düşüncesi yaygındır/vardır- alçaklar ve yüksekler çatışması (gibi ve diğer de olabilir marxta yoksa da katla kat-ekle düşün alma hepsini herşeyi angaje işte )
düşüncelere sinmiş bir yapı bu ve vücuttan atılamayan toksin/birlikte yaşanan yara izi gibi gibi herkes biraz ölçüde-nebze taşır/vardır /kabul
insan doğası ve subjektivitenin kabulü gibi -gerçeklik incelemesi işte bu
tamam ileri gidersen bu gerçekğiliğin(olağan-doğal) yapı taşı bulusun tamam da bir unsurudur yapısıdır(bunlar) ya da olağan çatışma buluruz ama anlamak için istemiyor muyuz?
anne baba bile bir otorite değildir bu kapsamda ve özel bir saygınlık haketmez-
kimse de
(kast bakmayış üzerine bir vuruş aranıyor-)
gerçeği veren (ya da taşıyan) yetkili bir kurum(ya da merkez) yoktur
bazı yaygınlıkları bunu ben anlatamadım
düşünceler olabilidiğince basitleştirilmelidir-dilleştirilmelidir kolaydırılmalıdır
marx=nasreddin hoca ve biz gülüz
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
ben şuyum demek daha baştan ben buyu mdemek ile çalışır -sayın evrensel insan
hayır şöyleydi
ve kendine ve kendini bir atmak ki sorma işte gitsin bu
nereye varacağım? hiçe ; okuma beni o zaman sevmediysen
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
ben eksiğim herkes eksik eşittir
---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
bilgi eksiği kalıplaştırma eksikliği kavramsal eksik tanıtın ve oluşturun bakalım siz
gerçeklik tümleştirmesi ve gerçeklik kalıpları sindirmesi ve barındırmasında eksik olabilirimliğim beni bilgisiz mi yapar bunu yüzyılama soruyorum ben bunun cevabını alacağım ve vereceğim
bi şeyi anlatamıyoruz çünkü?
deneyin ve görün
bunu
---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:58 ----------
kavramsal donanım beni farketmesiz yapmaz
anlatamamazlıkta ;son;
siz çok bildiklerinize danışın-ciğer acısı
---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 23:00 ----------
bi şeyi niye böyle yazar bu ses nerden çıkar_?
ciğer hiçliği
acı ıkıntma
---------- Post added at 23:48 ---------- Previous post was at 23:00 ----------
burda olan şeyi tanımlıyamıyorum /kendimde ya da bir başkası farketmez
duygudurum ve düşünce durum ve kişidurum tüm anomalileri geçişdurum-sorudurum ve çağım gerçeğim bana uyumsuz/bunun yanıtını vermiyor ya da gidermiyor
öte beri çekiyor herşeyi ehlilieştiriyor
bilişgörüş ya da kavrayış farketmez -gerçeğin ak olanı ya da ayan olanı var mıdır? hangi kelimeleyle?
anomalik bir saçmalık
ve bir içkonuşma yada bir delinin mavallık kendini bilmezleri-liği her şey bir kaybetme kendini yere atma ve
(yazmaya düşünmeye başladığımda kendime olan şeye /kendimde olan şeye/sürece tanı -aktarım veri ya da ve içdüşünüme tanılık, tersi ya da)
bir şey anlatmaya kalkışıyorum ve kalkışacağım ya da kalkışmak istiyorum (ya da bir görüm var ve) ve bu baştan saçmalık çünkü diğer tüm verilerle insanlık bilişiyle görüşüyle ve algısıyla uyuşmuyor onu yapan kelimeler yok
ya da her şey için bir karın ağrısı yazdım kendimi tamamlaymıyorum-ehli düşünme saçmalık ben bütün değilim
toparlanmış kelimelerle yalın yalın tane düşünmek ve yazmak
sıra sıra açmak
çomskinin basit gerçekler sözünü gördüm tuttum bir tv kanalında (karın ağrıma benzer bir şey olarak tuttum onu bir dayanaç ve) ve ışınlamış gibi o andan itibaren bu paragrafı geçmek istiyorum (ya da benzeri ve) ve sonra soruyorum kendime bu nasıl bir algı oluşturucak kime ney işte ve dahası diğerleri de
ne olacak her şey,
bir kavrayış varsa ortada aktarılmalı -bir kavrayış tıkanacı
bir şeyleri parça yapıyorum ama ben ne demeliyim?
ben kendim parçayım aklım paramparça ya da başladığım yerdeki toparlanmış kelimeler ve düşünmeler bende değil olmuş iken yazım saçma
durgun dingin sıradan düşünürken ve kelimeleri birleştirirken anlamlar bütünken
sanırım yazamadğım ya da konuşamadığım ya da aktaramadığımı düşündüğüm paylaşımlar/düşünceler-hisler için de kendi gerçeğim için aktarımsız bulduğum iletişemediğim şeyler beni kısıtlıyor ya da bunun için bir suçlama
ama kime neye?
siz konuşturmuyorsunuz insanı diyecek olduk çünkü gerçeğinizin kalıpları var?
e tamam varsa var?
parçalı kafa parçalı vücutta bulunur ve parçalı kafada -vücutta parçalı düşünce bulunur dur
sen ne yapmaya çalışıyorsun?
hiç rahatlamak sanırım
bu nasıl olucak?
yük atmak bilmiyorum
bazı şeyler içimde içburumlarla konuşamlar kimlikler ve çatışmalar olarak belirdiğinde bunu yazıyorum bu bir anomali akıl hastalığı ya da olağan sıradan tanımlanmayan tanımlanmamış bir durum olabieceği gibi her şey de olabilir -bireysel bir saçmal kötesi yani tüm bunlar
herşeyin olağan olduğu bir konuşma ve düşünme durumu
genel bir kütle uyumsuzluğu ve
genel bir insanlık gerçekdışılığı
genel bir insanlık farketmesizliği ve uykusu gibi benzer bir hal ve bunu
tam ağrımı yazsam ne yazardım? yalnızlık
neden bu cevap dökülüyor? parçalanma ve birleşme
insanlığın gerçekliği ve karmaşası içinde karmaşa içindeyim ve bir kaçış-çıkış indirgeme rahatlatma ya da rahatalama yolu da arıyoru genel endişesizik ve kolay yaşayabilirlik belki bilmiyorum ama şokal bir durum
elimde bazı kavramalar var basitleştirmeler gibi ama sanki ve
mekanik olarak gerçek çok kötü ve bize uyumsuz gibi
içinde yaşanmaz bi şeyin içinde yaşarken ki gibi çırpınmalar yitiklikler ve eksiklikler ama cevap ne sorun ne ve aktarmadığım ne gizlediğim yani kendi benliğim
hiç bir şey umurumda değil artık
neyi haykırmak isterdim
oo çok şey
biri bana akıl versin yardım etsin
... dışarsı .ok gibi ve hiç gerçek yok her şey çatışma ve içinde kalınmak zorluyor gülünç gibi
tüm herşeye takıntılıyız
çomski bir insandır çomskinin
neyi görmüyorum ben ne için çırpındığımın ya da neyi yaptığımın ya da yapacağımın ve yapmak istediğiminde farkında değilim ben ne yapmaya çalışıyor olabilirim acaba?
hiç bu koca soru cevap işte hiç
bir tür travmalaranlam gerçeklenme ile sağa sola saldırmak mıdır bu?
yalanlara sığınacak dğeilim? güvensizlik endişesi yaşamama kimliksizlik -kimsesizlik ya da herşey olabilir bunu hissedebilirimaçıklayabilirimde neyi çözümleyecek bu ve neye bakacağım ben?
bir tür yürek ağrısı ve yaşayamamazlık beni yazdırıyor ve kendi arzularımın peşinde hayatımı mahvetmiş yaşayamamış başaramamış her şey olabilirim de , insan arzu dur herşey saçmalık
dar bakış ve tutulmuş kafa ikilemi
insan kendi darlığına karar verir mi?
burjuva :
TDK nın kentsoylu-(kentli) karşılığını önerdiği bu terim vikipedi de
anahtar bir kaç çağrışım;Burjuva;Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.,Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.ya daZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.sınıfına dahil olmayıp, sosyal statüsünü ve gücünü, eğitiminden, işveren konumundan ve zenginliğinden alan kentli kişi.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Bu kimselerin oluşturduğu sosyal sınıfa burjuvazi denir. Bu kavramZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.veZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.tarafından yazılanZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.'da "Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol." anlamında kullanılmıştır. Zaman zaman eleştirel olarak "Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.veya basmakalıp uygulamalara sadık" anlamında kullanılır.
yükseltilmiş elit ya da -nispeten-kendini- yükseltmiş orta elit -
tüketim sınıfı/tüketim bilinci
kültürel aktarım-detonaj yapan sınıf kesim
alt sınıfın ya da orta sınıfın gözünü diktiği yaşam biçimi çağrıştırır
rahat tüketim ve konfor ya da -kısmen güç çatışmaları
oligark:
süper zengin elit
süper güçlü elit;
gizli yönetim/her istediğini yapabilirlik- erişilmezlik -kanun dayanmazlık-kanunsuz tutuma göz yumma (ya da tutumuna yumulma ve kasıt kaçırma) güç odaklığı ve kontol manipülasyon oyunları-geçilmezlik/güç iktidarı
lümpen;
şimdi vikipedi bunu derken örneğin köyde ya da yoldaki ormandaki ahmet amca mehmet amca ile konuşurken bir yabancısıllık -aynılık yokluğu (her iki taraf için duyulan) -ayrık kalan/hissedilen bağ kuramayan-kurulamayan-İçinde bulunduğu toplumun kültürüne yabancı düşen, sözde bilgili tutum ve davranışlarıyla itici olan; mensup olduğu sınıfın insanlarından kendini üstün göstermeye çalışan, bu yolda itici tavır ve tutum sergileyen -vikipedi
kendine ait-benzeş hissetmediği/hissedilmeyen kişi anlamında olabilir -(benzer-benzeşte)
şöhret;
eksik sınıf
-burjuva öykündürmesi kadar hızlı şöhret öykündürmesi üzerine -tanınırlık prestij/hızlı prestij- anılma-sayılma, ismi sayılırlık ergemi
-sııf itimi atlama
çabuk çıkış
kast;
yalanKast, endogami ile karakterize edilen sosyal tabakalaşmanın bir formudur.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün verilerine göre dünya çapında 250 milyon insan kast ayrımcılığından etkilenmektedir. -vikipedi
dünyada bütün sistem bütün milyar insanlar-lık bunda ergimektedir- nasibini almakta
kast; toplumsal tabakalaşma kavramı veriliyor bu kavram içinZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.veZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.casta ırk, soy; Latincede ise castus saf soy anlamına gelmektedir.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.'ın veZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.'nın bazı bölgelerinde günümüzde de uygulanan bir sistemdir. Sınıf ayrılıklarına dayanır. vikipedi
toplumsal katmanlaşma, toplumsal sınıflaşma ve toplumsal basamaklaşma ve paranın gücün (vs.vb. çok etki) ya da toplumun kimliğin/neliğin aidiyet hissettirdiği yada verdiği/sunuduğu dayattığı yer/basamak ve sınıf-kimliktir aslında
(hiyerelaşik hissetme) (hiyeralşik dayatma yeri tutumu)
genel olarak insanların özgür özgün insan (insan birey) olarak algılanmasını ve kavramlaştırmasını zor kılan şey
ve eşit tutulamması sınıflanmaması ve sunulamması anlamıan gider
kadın-erken gibi bu aynı şey -bakış
yalapşap ve yarım bir yazıdır/ektir-içdökümü
(burası bir felsefe forumudur o halde geniş zamanda düzeltile)
ben aslında bunu anlatmak istemedim -istedim de ama
çok görülür görülmez ama görülür de şeyler üzerine çağrışım içeneği
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
hindistan da oku oğlum vardır -bi kaç hint filmi?aslında gerçekleri girft sundurmuş ve damıtmış/küçültmüş -erdemlemiş bi kaç sey varda burda sanırız (çomski için kavramalar)
berbat bir yazarım/düşünürüm ben ve yazmamalıyım (daha düşünürken kendine durumlara insanlara küsen/boğuşan ve her şey olsun bitsin istiyen-susan ve anlatmayan-anlamayan da)
entellektüel;
sahte elit -bilici-bilir-
FRP oldu bu? FRP mi abi bu gerçeklik bu!
hiyeralşi;
(hiyeralşi=kast-sınıf; eşit değil eşit (eşit değil ama eşit ve yakın ya da)
hiyeralşi aşağıdan yukarıya sıralanmak ama bu sıralanmayı dünya dik duruğu için yanyana sıralanmak gibi saymamak ve görmemektri; hiyeralşi için ne denilebilir ki? öğrenin bunu iyi olur-dursun
uzun ve boylu ve kısa boylu insanalr vardır ve uzun boylular uzundur
yanyana sıralanmış insanları düşünün onlar arasında bir fark var mı?
kimse yüksekte değil-kimse ilerde de
burjuva hint filmindeki avukat ya da mühendis olduğu için çok kazanan kimsedir
bunun tek sorunu çocuklarını okutmak-batılı kültürü vermek yediği gıdaları sakınmak felandır
işe gidip gelen askerdir; askerlik işine gitmektedir-toplum görevlisidir; kendinidisin ailesine adamış
(ben sizin ii nakzanmaktadır-nlar için)
merkantilizm-
para sahibi ol-çok tüket bilinci; çok kazan daha çok para daha çok rahat-refah-konfor
ve çok para boldur çoktur anlayışı ve saçmalığıdır
(bu şeyleri yapıcak adam yok mu dur bu çağda_ yani bunları siyasi sözlerden ve angajmanalrdan ayırıp insanın insanı nasıl gördüğünü sunduğu gerçeğini ayrıştırıcak ve kitlesel sözler olmadan)
bi komik şey var; para biter -para azdır çoktur felan
para devletlerin bastığı kağıt parçasıdır dönüşüm aracıdır
para bir kaynak değildir yeter artık
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
çomski kim olmalı çomski?
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
burjuvanın hırsları eşittir insanın hırsları - ya da arzularıdır
burzuva uyuşturulan bir sınıftır
farketmez
--
bu güzel bi metafor ama bu eksik anlatılmıyor
güzel metafor
gerçeğe yakın
---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:36 ----------
hocalar ve din adamları entellektüel olarak sınıflanmalı bu FRP de ve bilim tilim insanları felan sanılanarda aynı
bi de gerçeği verip durduklarını sananlar vardır
bi de gizli bi gerçeğe sahip olduğunu sanan kontrollü grup
bi de gizli (ya da açık) bir gerçeğe sahip olduğunu sanan aydın grup-kendisi uyanmıştır uyanmaktadır bilmektedir-aymaktadır farkındadır şanslıdır /elinde felsefe taşları kime götürüyon bu taşları
---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:42 ----------
bu farkedişleri yaptığın yerden çomski sadece bunlar mı göründü?
---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------
endogami birbirine benzerler toplumu aynı hissedenler-hissedilenler birinci gruba ait hissedilenler kendine ait ve yakın hissedilen toplum bireyleri vb. uzar içeriktir
bu bizden benim gibi dediğinde daha çok o endogamiktir; kültürel bağdaşmalık-uyarsızlık için
evlenmeyi düşünmediğin kişi endogamın değildir ama dost olmayı ve birllikte takılmayı düşünemdiğin kim?
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
bulutlu bir kütle var bunu anlatamadım -şöhret kütlesi
oraya getirilmişler-atanmışlar
-taşınmış
---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:54 ----------
endogami diğer insan grupları ile geçişme hissetmeme benzerlik hissetmeme
-kültürel kuşak
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
hepsi bizden cinsinden olarak - hepsi bizden cinsinden insan olarak- o hayatı yaşamaktadır ve seçmektedir
ve ya da gerçeklik bunu oluşturmaktadır ve sunmaktadır yapısı?
---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
benim açıcam başlık bu kadar olur ?
---------- Post added at 22:01 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
burjuva evine temizliğe gidilen kişidir -yarım ama yarım işte
---------- Post added at 22:02 ---------- Previous post was at 22:01 ----------
bir kişinin evine temizliğe gidilmesinde sorun görmemek ve ve kültürel ayrışmak-kişisel ayrışmak ve uçurummak sorun
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
kimin elit olduğunu ayrıştırıyoruz -isterseniz ayrıştıralım biz çok güzel ayrıştırırız ve biz ler çok güzel ayrışcılar-çözücüleriz
elit sözcüğünü seviyoruz-seçmiş-kendini beğenmiş bir eksik ama kendini yüksek seçmiş ego =
---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:04 ----------
bilir eliti-bilir sunucusu -bilir kişisi -sayılan ya da
ve
bilgi küpü -bilgi sunumu-ona sorulur-danışılır ya da o konuşturulur kişi, elit
(entellektüel -kişisi- için)
topluma vaaz verme makamı
haketmiş ya da etmemiş
kendinde sayılan
bir grubu bulunan ya da bir grup vaazını kabul gören-eden kişisi
---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:15 ----------
bilenler ve bilmeyenler olduğunu -ayrımı- varsayıyorsunuz
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:15 ----------
çok düşünmüşler okumuşlar öğrenmişler gibi ve bir bilgi yığını mı var?
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
yetkili kişi kimdir?
---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
eğer bunları siyasal olarak görmezseniz ve eğer bunları siyasal savlar-gerçekler ya da söylemler olarak tutmazsanız ve içine (farklı) bakarsanız ve düşünürseniz? ne olur?
yani siyasi olarak birinin tarafı olan şeyler ve bi şeyin tarafı olan anlatımı olan şeyler olarak
yani birinin bilgisi?
düşmanından kılıç alırmısın değil bu? erimiş bir metal buldum
da değilse bilmiyorum
---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:21 ----------
insanlığa dair dayanaklı bir düşünme yapma verisi ve kirletiliyor? (tabi ki tek veri değil ama bir yol ve)
siyasal angajmandan ayrılmalı ve içine bakılmalı sıkılmalı ve marx'ı bir sosyolog olarak düşünün örneğin ne olurdu
siz tamamlayın düzenleyin-düzeltin ve içerleyin ve bakın ya da bileştirin ayrıştırın ne olurdu?
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
dede sakallı bir adam ve aksakallı dede (adam) marxtır ve rüyalara girmiştir bunları söylemiş -sonra kabus- marx'a en dedecen ve babacan adam olarak bakmayı dener misin ?ne dersin bi an?
---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
cümlesi bile bazı insanlığa batmaktadır ve ben bunu görmektedir iken yazılagele-durHer kavramın alt metninde burjuva sınıfı ve onun ihtirasları yatar.
ben bunu yumuşatma yoluna gider
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:27 ----------
marx'ın gerçeği de basittir
insanlar arasında fark ayrışması düşüncesi yaygındır/vardır- alçaklar ve yüksekler çatışması (gibi ve diğer de olabilir marxta yoksa da katla kat-ekle düşün alma hepsini herşeyi angaje işte )
düşüncelere sinmiş bir yapı bu ve vücuttan atılamayan toksin/birlikte yaşanan yara izi gibi gibi herkes biraz ölçüde-nebze taşır/vardır /kabul
insan doğası ve subjektivitenin kabulü gibi -gerçeklik incelemesi işte bu
tamam ileri gidersen bu gerçekğiliğin(olağan-doğal) yapı taşı bulusun tamam da bir unsurudur yapısıdır(bunlar) ya da olağan çatışma buluruz ama anlamak için istemiyor muyuz?
anne baba bile bir otorite değildir bu kapsamda ve özel bir saygınlık haketmez-
kimse de
(kast bakmayış üzerine bir vuruş aranıyor-)
gerçeği veren (ya da taşıyan) yetkili bir kurum(ya da merkez) yoktur
bazı yaygınlıkları bunu ben anlatamadım
düşünceler olabilidiğince basitleştirilmelidir-dilleştirilmelidir kolaydırılmalıdır
marx=nasreddin hoca ve biz gülüz
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
ben şuyum demek daha baştan ben buyu mdemek ile çalışır -sayın evrensel insan
hayır şöyleydi
ben şuyum bakmak ve ben buyum bakmak ve kim olmakben şuyum demek ben buyum demek ile çelişkili -daha baştan
ve kendine ve kendini bir atmak ki sorma işte gitsin bu
nereye varacağım? hiçe ; okuma beni o zaman sevmediysen
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
ben eksiğim herkes eksik eşittir
---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
bilgi eksiği kalıplaştırma eksikliği kavramsal eksik tanıtın ve oluşturun bakalım siz
gerçeklik tümleştirmesi ve gerçeklik kalıpları sindirmesi ve barındırmasında eksik olabilirimliğim beni bilgisiz mi yapar bunu yüzyılama soruyorum ben bunun cevabını alacağım ve vereceğim
bi şeyi anlatamıyoruz çünkü?
deneyin ve görün
bunu
---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:58 ----------
kavramsal donanım beni farketmesiz yapmaz
anlatamamazlıkta ;son;
siz çok bildiklerinize danışın-ciğer acısı
---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 23:00 ----------
bi şeyi niye böyle yazar bu ses nerden çıkar_?
ciğer hiçliği
acı ıkıntma
---------- Post added at 23:48 ---------- Previous post was at 23:00 ----------
burda olan şeyi tanımlıyamıyorum /kendimde ya da bir başkası farketmez
duygudurum ve düşünce durum ve kişidurum tüm anomalileri geçişdurum-sorudurum ve çağım gerçeğim bana uyumsuz/bunun yanıtını vermiyor ya da gidermiyor
öte beri çekiyor herşeyi ehlilieştiriyor
bilişgörüş ya da kavrayış farketmez -gerçeğin ak olanı ya da ayan olanı var mıdır? hangi kelimeleyle?
anomalik bir saçmalık
ve bir içkonuşma yada bir delinin mavallık kendini bilmezleri-liği her şey bir kaybetme kendini yere atma ve
(yazmaya düşünmeye başladığımda kendime olan şeye /kendimde olan şeye/sürece tanı -aktarım veri ya da ve içdüşünüme tanılık, tersi ya da)
bir şey anlatmaya kalkışıyorum ve kalkışacağım ya da kalkışmak istiyorum (ya da bir görüm var ve) ve bu baştan saçmalık çünkü diğer tüm verilerle insanlık bilişiyle görüşüyle ve algısıyla uyuşmuyor onu yapan kelimeler yok
ya da her şey için bir karın ağrısı yazdım kendimi tamamlaymıyorum-ehli düşünme saçmalık ben bütün değilim
toparlanmış kelimelerle yalın yalın tane düşünmek ve yazmak
sıra sıra açmak
çomskinin basit gerçekler sözünü gördüm tuttum bir tv kanalında (karın ağrıma benzer bir şey olarak tuttum onu bir dayanaç ve) ve ışınlamış gibi o andan itibaren bu paragrafı geçmek istiyorum (ya da benzeri ve) ve sonra soruyorum kendime bu nasıl bir algı oluşturucak kime ney işte ve dahası diğerleri de
ne olacak her şey,
bir kavrayış varsa ortada aktarılmalı -bir kavrayış tıkanacı
bir şeyleri parça yapıyorum ama ben ne demeliyim?
ben kendim parçayım aklım paramparça ya da başladığım yerdeki toparlanmış kelimeler ve düşünmeler bende değil olmuş iken yazım saçma
durgun dingin sıradan düşünürken ve kelimeleri birleştirirken anlamlar bütünken
sanırım yazamadğım ya da konuşamadığım ya da aktaramadığımı düşündüğüm paylaşımlar/düşünceler-hisler için de kendi gerçeğim için aktarımsız bulduğum iletişemediğim şeyler beni kısıtlıyor ya da bunun için bir suçlama
ama kime neye?
siz konuşturmuyorsunuz insanı diyecek olduk çünkü gerçeğinizin kalıpları var?
e tamam varsa var?
parçalı kafa parçalı vücutta bulunur ve parçalı kafada -vücutta parçalı düşünce bulunur dur
sen ne yapmaya çalışıyorsun?
hiç rahatlamak sanırım
bu nasıl olucak?
yük atmak bilmiyorum
bazı şeyler içimde içburumlarla konuşamlar kimlikler ve çatışmalar olarak belirdiğinde bunu yazıyorum bu bir anomali akıl hastalığı ya da olağan sıradan tanımlanmayan tanımlanmamış bir durum olabieceği gibi her şey de olabilir -bireysel bir saçmal kötesi yani tüm bunlar
herşeyin olağan olduğu bir konuşma ve düşünme durumu
genel bir kütle uyumsuzluğu ve
genel bir insanlık gerçekdışılığı
genel bir insanlık farketmesizliği ve uykusu gibi benzer bir hal ve bunu
tam ağrımı yazsam ne yazardım? yalnızlık
neden bu cevap dökülüyor? parçalanma ve birleşme
insanlığın gerçekliği ve karmaşası içinde karmaşa içindeyim ve bir kaçış-çıkış indirgeme rahatlatma ya da rahatalama yolu da arıyoru genel endişesizik ve kolay yaşayabilirlik belki bilmiyorum ama şokal bir durum
elimde bazı kavramalar var basitleştirmeler gibi ama sanki ve
mekanik olarak gerçek çok kötü ve bize uyumsuz gibi
içinde yaşanmaz bi şeyin içinde yaşarken ki gibi çırpınmalar yitiklikler ve eksiklikler ama cevap ne sorun ne ve aktarmadığım ne gizlediğim yani kendi benliğim
hiç bir şey umurumda değil artık
neyi haykırmak isterdim
oo çok şey
biri bana akıl versin yardım etsin
... dışarsı .ok gibi ve hiç gerçek yok her şey çatışma ve içinde kalınmak zorluyor gülünç gibi
tüm herşeye takıntılıyız
çomski bir insandır çomskinin
neyi görmüyorum ben ne için çırpındığımın ya da neyi yaptığımın ya da yapacağımın ve yapmak istediğiminde farkında değilim ben ne yapmaya çalışıyor olabilirim acaba?
hiç bu koca soru cevap işte hiç
bir tür travmalaranlam gerçeklenme ile sağa sola saldırmak mıdır bu?
yalanlara sığınacak dğeilim? güvensizlik endişesi yaşamama kimliksizlik -kimsesizlik ya da herşey olabilir bunu hissedebilirimaçıklayabilirimde neyi çözümleyecek bu ve neye bakacağım ben?
bir tür yürek ağrısı ve yaşayamamazlık beni yazdırıyor ve kendi arzularımın peşinde hayatımı mahvetmiş yaşayamamış başaramamış her şey olabilirim de , insan arzu dur herşey saçmalık
dar bakış ve tutulmuş kafa ikilemi
insan kendi darlığına karar verir mi?