Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
açıklamalar

burjuva :

TDK nın kentsoylu-(kentli) karşılığını önerdiği bu terim vikipedi de

Burjuva; , ya da sınıfına dahil olmayıp, sosyal statüsünü ve gücünü, eğitiminden, işveren konumundan ve zenginliğinden alan kentli kişi. Bu kimselerin oluşturduğu sosyal sınıfa burjuvazi denir. Bu kavram ve tarafından yazılan 'da " " anlamında kullanılmıştır. Zaman zaman eleştirel olarak " veya basmakalıp uygulamalara sadık" anlamında kullanılır.
anahtar bir kaç çağrışım;
yükseltilmiş elit ya da -nispeten-kendini- yükseltmiş orta elit -
tüketim sınıfı/tüketim bilinci
kültürel aktarım-detonaj yapan sınıf kesim
alt sınıfın ya da orta sınıfın gözünü diktiği yaşam biçimi çağrıştırır
rahat tüketim ve konfor ya da -kısmen güç çatışmaları

oligark:
süper zengin elit
süper güçlü elit;
gizli yönetim/her istediğini yapabilirlik- erişilmezlik -kanun dayanmazlık-kanunsuz tutuma göz yumma (ya da tutumuna yumulma ve kasıt kaçırma) güç odaklığı ve kontol manipülasyon oyunları-geçilmezlik/güç iktidarı

lümpen;
İçinde bulunduğu toplumun kültürüne yabancı düşen, sözde bilgili tutum ve davranışlarıyla itici olan; mensup olduğu sınıfın insanlarından kendini üstün göstermeye çalışan, bu yolda itici tavır ve tutum sergileyen -vikipedi
şimdi vikipedi bunu derken örneğin köyde ya da yoldaki ormandaki ahmet amca mehmet amca ile konuşurken bir yabancısıllık -aynılık yokluğu (her iki taraf için duyulan) -ayrık kalan/hissedilen bağ kuramayan-kurulamayan-
kendine ait-benzeş hissetmediği/hissedilmeyen kişi anlamında olabilir -(benzer-benzeşte)

şöhret;
eksik sınıf
-burjuva öykündürmesi kadar hızlı şöhret öykündürmesi üzerine -tanınırlık prestij/hızlı prestij- anılma-sayılma, ismi sayılırlık ergemi
-sııf itimi atlama
çabuk çıkış

kast;
Kast, endogami ile karakterize edilen sosyal tabakalaşmanın bir formudur. ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün verilerine göre dünya çapında 250 milyon insan kast ayrımcılığından etkilenmektedir. -vikipedi
yalan
dünyada bütün sistem bütün milyar insanlar-lık bunda ergimektedir- nasibini almakta

ve casta ırk, soy; Latincede ise castus saf soy anlamına gelmektedir. 'ın ve 'nın bazı bölgelerinde günümüzde de uygulanan bir sistemdir. Sınıf ayrılıklarına dayanır. vikipedi
kast; toplumsal tabakalaşma kavramı veriliyor bu kavram için
toplumsal katmanlaşma, toplumsal sınıflaşma ve toplumsal basamaklaşma ve paranın gücün (vs.vb. çok etki) ya da toplumun kimliğin/neliğin aidiyet hissettirdiği yada verdiği/sunuduğu dayattığı yer/basamak ve sınıf-kimliktir aslında
(hiyerelaşik hissetme) (hiyeralşik dayatma yeri tutumu)

genel olarak insanların özgür özgün insan (insan birey) olarak algılanmasını ve kavramlaştırmasını zor kılan şey
ve eşit tutulamması sınıflanmaması ve sunulamması anlamıan gider
kadın-erken gibi bu aynı şey -bakış

yalapşap ve yarım bir yazıdır/ektir-içdökümü
(burası bir felsefe forumudur o halde geniş zamanda düzeltile)

ben aslında bunu anlatmak istemedim -istedim de ama
çok görülür görülmez ama görülür de şeyler üzerine çağrışım içeneği

hindistan da oku oğlum vardır -bi kaç hint filmi?
aslında gerçekleri girft sundurmuş ve damıtmış/küçültmüş -erdemlemiş bi kaç sey varda burda sanırız (çomski için kavramalar)

berbat bir yazarım/düşünürüm ben ve yazmamalıyım (daha düşünürken kendine durumlara insanlara küsen/boğuşan ve her şey olsun bitsin istiyen-susan ve anlatmayan-anlamayan da)

entellektüel;
sahte elit -bilici-bilir-

FRP oldu bu? FRP mi abi bu gerçeklik bu!

hiyeralşi;
(hiyeralşi=kast-sınıf; eşit değil eşit (eşit değil ama eşit ve yakın ya da)
hiyeralşi aşağıdan yukarıya sıralanmak ama bu sıralanmayı dünya dik duruğu için yanyana sıralanmak gibi saymamak ve görmemektri; hiyeralşi için ne denilebilir ki? öğrenin bunu iyi olur-dursun
uzun ve boylu ve kısa boylu insanalr vardır ve uzun boylular uzundur

yanyana sıralanmış insanları düşünün onlar arasında bir fark var mı?
kimse yüksekte değil-kimse ilerde de

burjuva hint filmindeki avukat ya da mühendis olduğu için çok kazanan kimsedir
bunun tek sorunu çocuklarını okutmak-batılı kültürü vermek yediği gıdaları sakınmak felandır
işe gidip gelen askerdir; askerlik işine gitmektedir-toplum görevlisidir; kendinidisin ailesine adamış
(ben sizin ii nakzanmaktadır-nlar için)

merkantilizm-
para sahibi ol-çok tüket bilinci; çok kazan daha çok para daha çok rahat-refah-konfor
ve çok para boldur çoktur anlayışı ve saçmalığıdır

(bu şeyleri yapıcak adam yok mu dur bu çağda_ yani bunları siyasi sözlerden ve angajmanalrdan ayırıp insanın insanı nasıl gördüğünü sunduğu gerçeğini ayrıştırıcak ve kitlesel sözler olmadan)

bi komik şey var; para biter -para azdır çoktur felan
para devletlerin bastığı kağıt parçasıdır dönüşüm aracıdır

para bir kaynak değildir yeter artık

---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

çomski kim olmalı çomski?

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:33 ----------

burjuvanın hırsları eşittir insanın hırsları - ya da arzularıdır
burzuva uyuşturulan bir sınıftır
farketmez
--
bu güzel bi metafor ama bu eksik anlatılmıyor
güzel metafor
gerçeğe yakın

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:36 ----------

hocalar ve din adamları entellektüel olarak sınıflanmalı bu FRP de ve bilim tilim insanları felan sanılanarda aynı

bi de gerçeği verip durduklarını sananlar vardır
bi de gizli bi gerçeğe sahip olduğunu sanan kontrollü grup
bi de gizli (ya da açık) bir gerçeğe sahip olduğunu sanan aydın grup-kendisi uyanmıştır uyanmaktadır bilmektedir-aymaktadır farkındadır şanslıdır /elinde felsefe taşları kime götürüyon bu taşları

---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

bu farkedişleri yaptığın yerden çomski sadece bunlar mı göründü?

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------

endogami birbirine benzerler toplumu aynı hissedenler-hissedilenler birinci gruba ait hissedilenler kendine ait ve yakın hissedilen toplum bireyleri vb. uzar içeriktir

bu bizden benim gibi dediğinde daha çok o endogamiktir; kültürel bağdaşmalık-uyarsızlık için
evlenmeyi düşünmediğin kişi endogamın değildir ama dost olmayı ve birllikte takılmayı düşünemdiğin kim?

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

bulutlu bir kütle var bunu anlatamadım -şöhret kütlesi
oraya getirilmişler-atanmışlar
-taşınmış

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

endogami diğer insan grupları ile geçişme hissetmeme benzerlik hissetmeme
-kültürel kuşak

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:59 ----------

hepsi bizden cinsinden olarak - hepsi bizden cinsinden insan olarak- o hayatı yaşamaktadır ve seçmektedir
ve ya da gerçeklik bunu oluşturmaktadır ve sunmaktadır yapısı?

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 22:00 ----------

benim açıcam başlık bu kadar olur ?

---------- Post added at 22:01 ---------- Previous post was at 22:00 ----------

burjuva evine temizliğe gidilen kişidir -yarım ama yarım işte

---------- Post added at 22:02 ---------- Previous post was at 22:01 ----------

bir kişinin evine temizliğe gidilmesinde sorun görmemek ve ve kültürel ayrışmak-kişisel ayrışmak ve uçurummak sorun

---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:02 ----------

kimin elit olduğunu ayrıştırıyoruz -isterseniz ayrıştıralım biz çok güzel ayrıştırırız ve biz ler çok güzel ayrışcılar-çözücüleriz

elit sözcüğünü seviyoruz-seçmiş-kendini beğenmiş bir eksik ama kendini yüksek seçmiş ego =

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

bilir eliti-bilir sunucusu -bilir kişisi -sayılan ya da
ve
bilgi küpü -bilgi sunumu-ona sorulur-danışılır ya da o konuşturulur kişi, elit

(entellektüel -kişisi- için)

topluma vaaz verme makamı
haketmiş ya da etmemiş
kendinde sayılan

bir grubu bulunan ya da bir grup vaazını kabul gören-eden kişisi

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:15 ----------

bilenler ve bilmeyenler olduğunu -ayrımı- varsayıyorsunuz

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:15 ----------

çok düşünmüşler okumuşlar öğrenmişler gibi ve bir bilgi yığını mı var?

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

yetkili kişi kimdir?

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

eğer bunları siyasal olarak görmezseniz ve eğer bunları siyasal savlar-gerçekler ya da söylemler olarak tutmazsanız ve içine (farklı) bakarsanız ve düşünürseniz? ne olur?

yani siyasi olarak birinin tarafı olan şeyler ve bi şeyin tarafı olan anlatımı olan şeyler olarak
yani birinin bilgisi?
düşmanından kılıç alırmısın değil bu? erimiş bir metal buldum
da değilse bilmiyorum

---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:21 ----------

insanlığa dair dayanaklı bir düşünme yapma verisi ve kirletiliyor? (tabi ki tek veri değil ama bir yol ve)
siyasal angajmandan ayrılmalı ve içine bakılmalı sıkılmalı ve marx'ı bir sosyolog olarak düşünün örneğin ne olurdu
siz tamamlayın düzenleyin-düzeltin ve içerleyin ve bakın ya da bileştirin ayrıştırın ne olurdu?

---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:22 ----------

dede sakallı bir adam ve aksakallı dede (adam) marxtır ve rüyalara girmiştir bunları söylemiş -sonra kabus- marx'a en dedecen ve babacan adam olarak bakmayı dener misin ?ne dersin bi an?

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:24 ----------

Her kavramın alt metninde burjuva sınıfı ve onun ihtirasları yatar.
cümlesi bile bazı insanlığa batmaktadır ve ben bunu görmektedir iken yazılagele-dur
ben bunu yumuşatma yoluna gider

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

marx'ın gerçeği de basittir
insanlar arasında fark ayrışması düşüncesi yaygındır/vardır- alçaklar ve yüksekler çatışması (gibi ve diğer de olabilir marxta yoksa da katla kat-ekle düşün alma hepsini herşeyi angaje işte )
düşüncelere sinmiş bir yapı bu ve vücuttan atılamayan toksin/birlikte yaşanan yara izi gibi gibi herkes biraz ölçüde-nebze taşır/vardır /kabul
insan doğası ve subjektivitenin kabulü gibi -gerçeklik incelemesi işte bu
tamam ileri gidersen bu gerçekğiliğin(olağan-doğal) yapı taşı bulusun tamam da bir unsurudur yapısıdır(bunlar) ya da olağan çatışma buluruz ama anlamak için istemiyor muyuz?

anne baba bile bir otorite değildir bu kapsamda ve özel bir saygınlık haketmez-
kimse de
(kast bakmayış üzerine bir vuruş aranıyor-)

gerçeği veren (ya da taşıyan) yetkili bir kurum(ya da merkez) yoktur
bazı yaygınlıkları bunu ben anlatamadım

düşünceler olabilidiğince basitleştirilmelidir-dilleştirilmelidir kolaydırılmalıdır
marx=nasreddin hoca ve biz gülüz

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

ben şuyum demek daha baştan ben buyu mdemek ile çalışır -sayın evrensel insan
hayır şöyleydi
ben şuyum demek ben buyum demek ile çelişkili -daha baştan
ben şuyum bakmak ve ben buyum bakmak ve kim olmak
ve kendine ve kendini bir atmak ki sorma işte gitsin bu

nereye varacağım? hiçe ; okuma beni o zaman sevmediysen

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

ben eksiğim herkes eksik eşittir

---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

bilgi eksiği kalıplaştırma eksikliği kavramsal eksik tanıtın ve oluşturun bakalım siz

gerçeklik tümleştirmesi ve gerçeklik kalıpları sindirmesi ve barındırmasında eksik olabilirimliğim beni bilgisiz mi yapar bunu yüzyılama soruyorum ben bunun cevabını alacağım ve vereceğim

bi şeyi anlatamıyoruz çünkü?
deneyin ve görün
bunu

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:58 ----------

kavramsal donanım beni farketmesiz yapmaz
anlatamamazlıkta ;son;

siz çok bildiklerinize danışın-ciğer acısı

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 23:00 ----------

bi şeyi niye böyle yazar bu ses nerden çıkar_?
ciğer hiçliği
acı ıkıntma

---------- Post added at 23:48 ---------- Previous post was at 23:00 ----------

burda olan şeyi tanımlıyamıyorum /kendimde ya da bir başkası farketmez
duygudurum ve düşünce durum ve kişidurum tüm anomalileri geçişdurum-sorudurum ve çağım gerçeğim bana uyumsuz/bunun yanıtını vermiyor ya da gidermiyor
öte beri çekiyor herşeyi ehlilieştiriyor
bilişgörüş ya da kavrayış farketmez -gerçeğin ak olanı ya da ayan olanı var mıdır? hangi kelimeleyle?

anomalik bir saçmalık
ve bir içkonuşma yada bir delinin mavallık kendini bilmezleri-liği her şey bir kaybetme kendini yere atma ve

(yazmaya düşünmeye başladığımda kendime olan şeye /kendimde olan şeye/sürece tanı -aktarım veri ya da ve içdüşünüme tanılık, tersi ya da)

bir şey anlatmaya kalkışıyorum ve kalkışacağım ya da kalkışmak istiyorum (ya da bir görüm var ve) ve bu baştan saçmalık çünkü diğer tüm verilerle insanlık bilişiyle görüşüyle ve algısıyla uyuşmuyor onu yapan kelimeler yok

ya da her şey için bir karın ağrısı yazdım kendimi tamamlaymıyorum-ehli düşünme saçmalık ben bütün değilim

toparlanmış kelimelerle yalın yalın tane düşünmek ve yazmak
sıra sıra açmak

çomskinin basit gerçekler sözünü gördüm tuttum bir tv kanalında (karın ağrıma benzer bir şey olarak tuttum onu bir dayanaç ve) ve ışınlamış gibi o andan itibaren bu paragrafı geçmek istiyorum (ya da benzeri ve) ve sonra soruyorum kendime bu nasıl bir algı oluşturucak kime ney işte ve dahası diğerleri de

ne olacak her şey,

bir kavrayış varsa ortada aktarılmalı -bir kavrayış tıkanacı

bir şeyleri parça yapıyorum ama ben ne demeliyim?
ben kendim parçayım aklım paramparça ya da başladığım yerdeki toparlanmış kelimeler ve düşünmeler bende değil olmuş iken yazım saçma

durgun dingin sıradan düşünürken ve kelimeleri birleştirirken anlamlar bütünken

sanırım yazamadğım ya da konuşamadığım ya da aktaramadığımı düşündüğüm paylaşımlar/düşünceler-hisler için de kendi gerçeğim için aktarımsız bulduğum iletişemediğim şeyler beni kısıtlıyor ya da bunun için bir suçlama
ama kime neye?

siz konuşturmuyorsunuz insanı diyecek olduk çünkü gerçeğinizin kalıpları var?
e tamam varsa var?

parçalı kafa parçalı vücutta bulunur ve parçalı kafada -vücutta parçalı düşünce bulunur dur

sen ne yapmaya çalışıyorsun?
hiç rahatlamak sanırım
bu nasıl olucak?
yük atmak bilmiyorum

bazı şeyler içimde içburumlarla konuşamlar kimlikler ve çatışmalar olarak belirdiğinde bunu yazıyorum bu bir anomali akıl hastalığı ya da olağan sıradan tanımlanmayan tanımlanmamış bir durum olabieceği gibi her şey de olabilir -bireysel bir saçmal kötesi yani tüm bunlar

herşeyin olağan olduğu bir konuşma ve düşünme durumu

genel bir kütle uyumsuzluğu ve
genel bir insanlık gerçekdışılığı
genel bir insanlık farketmesizliği ve uykusu gibi benzer bir hal ve bunu

tam ağrımı yazsam ne yazardım? yalnızlık
neden bu cevap dökülüyor? parçalanma ve birleşme

insanlığın gerçekliği ve karmaşası içinde karmaşa içindeyim ve bir kaçış-çıkış indirgeme rahatlatma ya da rahatalama yolu da arıyoru genel endişesizik ve kolay yaşayabilirlik belki bilmiyorum ama şokal bir durum

elimde bazı kavramalar var basitleştirmeler gibi ama sanki ve
mekanik olarak gerçek çok kötü ve bize uyumsuz gibi
içinde yaşanmaz bi şeyin içinde yaşarken ki gibi çırpınmalar yitiklikler ve eksiklikler ama cevap ne sorun ne ve aktarmadığım ne gizlediğim yani kendi benliğim
hiç bir şey umurumda değil artık
neyi haykırmak isterdim
oo çok şey
biri bana akıl versin yardım etsin
... dışarsı .ok gibi ve hiç gerçek yok her şey çatışma ve içinde kalınmak zorluyor gülünç gibi
tüm herşeye takıntılıyız
çomski bir insandır çomskinin

neyi görmüyorum ben ne için çırpındığımın ya da neyi yaptığımın ya da yapacağımın ve yapmak istediğiminde farkında değilim ben ne yapmaya çalışıyor olabilirim acaba?
hiç bu koca soru cevap işte hiç
bir tür travmalaranlam gerçeklenme ile sağa sola saldırmak mıdır bu?
yalanlara sığınacak dğeilim? güvensizlik endişesi yaşamama kimliksizlik -kimsesizlik ya da herşey olabilir bunu hissedebilirimaçıklayabilirimde neyi çözümleyecek bu ve neye bakacağım ben?
bir tür yürek ağrısı ve yaşayamamazlık beni yazdırıyor ve kendi arzularımın peşinde hayatımı mahvetmiş yaşayamamış başaramamış her şey olabilirim de , insan arzu dur herşey saçmalık

dar bakış ve tutulmuş kafa ikilemi
insan kendi darlığına karar verir mi?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
belki de evrensel-izm zamanı
hiçbir duyarlılık çeşidi bizi iyileştirmiyor
ve tüm bu karmaşada yaşam zor oğlu-zor üstü zor ;bir beklemezlik ve bir endişe bulutu sarması kuşatması altında bizler yaşayamıyoruz artık- didiniyoruz sadece; zor ve acılar kenti-veremem sana acımı?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 18:51 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:47 ----------

insan gerçeği tuğlu gerçek-acı gerçek-sahte gerçek ve acıtan ve saran kuşatan gökyüzleri erdemleri
insan gerçeği acı gerçek
-acıtan
-gerçek

---------- Mesajlar Birleştirildi at 18:55 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:51 ----------

gerçekten acıtan bu şeyler
canımı acıttı ve canımı ağrıttı
canımı
ağarttı -aşıttı kuruttu duruttu yüzyılttı ve endişetti
karmadı buladı yordu zordu ve ışın
acıdım acıyla ve bulamamzlık endişesiyle bekledim
yapamamazlık yapamamalarıyla tutundum gerçeğe- içimden acılar saçtım durdum herşeye-
içimden ışıklar/bulutlar herşey düşler-düşlemler de kehanetler ve lanetler -de- saçtım durdum didindim yoruldum dur artık her şey dur be dur be dur!
bulutlar ve endişeler-düşler -güzçsüzlük ve baki beklemeler endişesi biz korkusuz bir yüzyıla varır mıyız?
yaşyamıyorum -zordayım yalanım yok- durgun yedim dar yedim umutsuzluk yedim her gece yalnızlık ve acı yedim tutundum

---------- Mesajlar Birleştirildi at 18:59 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:55 ----------

bir insana sözüm yetmedi-itmedi- bazen
yanımda yalan bağırıyor kora kor düşe düş sözümü ileştiremiyorum eriştiremiyorum gerçeğe-gerçeğine akına ve varına yoğuna her şeye
bir acı kenti yalnızlığa/yalan-yalansızlığa ve tatsızlığa bulanmış herşey
ara kine ve namusa dur

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:03 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:59 ----------

içimdeki ağrı çapı ve içimdeki acı çapı /hiç bi şeyle boy ölçüşemez- de bir erdemle -de yarışamaz
- bi kendini bilmeme/olanları -olaylari bilememe karmaşası adı altında yapamama
ve herşeyin birbirine karışması altında ben cevapsızlık içinde yaşıyorum-sanıyorum
-yalnız ve yalnızlık tuğcu kimseszdir
erdem- erdemsiz varlıklı

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:14 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:03 ----------

kendinden yapma bulutlar altında saçmaladım
kendinden yapma kimseler ve kendinden yapma kendiler ve kimseler altında/oldum -da
-içimdeki bu bağrı bir gerçeğe varır mı? bir kuşatma- bir kuşatmayı ve acıyı durdurur mu? kaldırır mı? sarar mı? bu durma eylemi bende yapma nedir -durma nedir? koşma ya da varma ilerme
olduğun yerde- olduğun yer nedir? ne belirlemiştir ? de
-bir kalp toplaşması altında ben- bahar ve yalnızlık tümeci ile büyüdüm ve ağladım çok çocukken ve bu yalnızlık içinde kimsesizlik tüm insanların kismesi olamadım da biliyorum -kimi-n kimsesi? ya da her şeyde
-sözcükler saçmadır bazen bulut yapmaz ve duygu-ları-salı (gerçek ) iç anlatmaz ve varoluşu bağışlamaz bize en erdemli kelime bultuları da hep tuç-yalandır

-bu kadar karmaşayı -acıyı da- kim yaptı kim oldurdu erdirdi içime ve bana yaşattı da batııttı da sonucu nedir bunun neye-nereye varacaktır bunun da dur diyelim erdeme ve dursun varoluş ıskalamış bir isyanda beni katsın içine ya da alsın ve yoketsin varetsin ve hep ya da hiç etsin piç etsin nedir yani bu?

-bu şeyin içinde yaşamak istençli ve bir erdem arıyorum erdem yalnızız isyan arıyorum beni sorumlu tutucak varlığımı onurlu kıldıracak bir duruş bakış ve tatminli ve olmuş durmuş yerinde hisstttiren bir yardı /duran işini ve görevini yapan bir yaşayıcı bulutu-erdemi ya da olumu-duruşu durumu ve tutuncu tutumu ve bir tutum erdemi ve varsıl arıyorum artık bu tutunçta duramıyorum ve ne ölüme ne yatıma varmıyor aklım bu şeyi yaşamadım yaşatamıyorum ben artık-hep bir karmaşa (yaşayamayan ve) duruşu ve aşmıyor tümlek

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:11 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:14 ----------

bir isyan şekli beni yaraladı yaralasın-aralasın
bir olmama şekli- bir olmama biçimi ve oluşmama oluşmamış olum-olma ya da
-bilişmemiş olma tamamlık
eksiklik tanıklığı-varlık tanıklığı-yarıklık-çoğulluk-aşkınlılk-bilim ya da seks tanıklığı içinde her yer şey yada neyler
herşeyler içinde
de ben varım dı vardım ya da varım da

durduğun yerde durma ve varoluşuna bakma-varoluşa ve verme bilgi durum ya gl görgü-l
bu varoluş beni ne yaptı-yapsın yapacak ve bu oluş bitmez mi artık ta
bir insan şeklinde-formunda biliminde ve ben -savaş formunda insan- savaş formudna ben-savaş formunda gerçekte ve insancı insan gerçek formunda varoluş acısı ve akını da
aklımda duran şeyler hep bitmez mi? neden bu varoluş-neden bu darlık zorluk neden yaşanır ki? varoluşun gereği

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:27 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:11 ----------

şahlanmış bir atım-şahlanmış bir itim ya da şahlanmış bir ölüm ben olmama ya da başka şeyler ne bilir -
şimdi bu gerçeği ben ne olayım ne durayım en yapayım, yani hiç olsam yani o -yani bu şu ve o da her ne olsa olsunda ben olsam olsun-du?
ne olsaydı
da olsaydı her şey yani

beni yerinde durduran- beni yerinde ben dururan kudret ya da beni yerinde ben durduran olduran oluşturan kudreti ya da ben kudreti
ve beni yerinde ben oluşturan durduran ben kudreti -içresi ya da hepsi ve tümeli nesi? neysesi işte? herşeysesi hepsisesi-desi

-sana seslenişim bir zamana ve içime dışıma kendiliğime -bir yalnıza- ya da yalnılızlığıma
ya da bir olmayana- bir sapmaya sessizlğe-boşluğu/boşluğa
ya da -içsese dışsese-hiçses ve olmayana farketmez
kendime ulaşamadığım kendimsizlik içinde ben

ne istediğimi hiç bilmiyorum bilemedim-ne son olmasını yada ne?
ne olmasını da
isteğimi ve olacağını
da
hiç bilemedim-istemem de kestiremem de
ben
ve olacağını hiç kestiremememe ve isteyememe erdemememe -olduramamama ve ölçememe de içinde ben- bizler
yaşıyoruz ve ölüyoruz diriliyoruz/didiniyoruz
neye varıyoruz ölüyoruzda ne oluyordu?
zamanın yetirmediği ve doldurmadığı doğurmadığı bir bilgi var mı? içbilginliği?

ben yanıma söylediğim benler ve ben eksiklerim ve toplamlarım ve tümellerimle ben benim -dir de bu?
eksimlikti?

seslenmeyişim eksiğime ve kendime -tutunamayışım da her şeye ve herşeyime bu zamana olmayışım da
acım ya da sandığım acım neyse bu?

bugünün doğuracağı nedir? olduracağı bu şeyin-varlıkta nedir?
içerdemi-bizi ne boğacak böyle

bu zaman yaşamak ve bu zamanı ve içerdemi yaşamakta? nedir? her şey ne olacaktır ki nasıl bir tatmine varmaya ve olmaya varacaktır ya da varmaycaktı da devinmede dönmede bu şeyler olmeda da nedir ne yapmaktadır ve olması zorunlu yada zorunsuz kendili her ne haltsa o lu bu şey ve ben ve biz herşeyi işte bu şeyler toplamı ve toplancası ya da neysesi kismei herşey ay da biz istences ibiz dışı içi her ..oku
işte -içacımın içkurumu bükümü açısı sonucu nedir? ne doğuracak ve yapacak yetecek neye bu? ki bunu biz ?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:34 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:27 ----------

ve savaşıyorlar gözlerimin önöde -ben sandıklarım ve kendilerini ben -biz sananlar ve kendileri sananlar da savaşıyorlar hala kendileriyle ve benleriyle benlerle savaşıyorlarken hala biz savaşıyoruz da

ve savaşıyoruz ve savaşıyoruz da
savaşıyoruz tekrar savaşıyoruz öyle ağıır bir cümleki bu yeryüzüen düşse düşmüş ama olduramamış
içime düştüğünde ağrısı beni yaşatmayan bu şey ve zorluğu aklımı diriltmeyen iten zorlayan acılayan ve dirileyen tekrar bu şey beni bizi

ben bu şeyin içinde neden olamıyorum duru/ya da neden olamıyorum tam-bakışlı ya da neden olmıyorum acısız ve tarafsız tutumlu ve tutumsuz kendini anını ve işini yerini ya da durumunu da -durumalr ıda okuyarak ve bilerek anlayarak tam ve eksik ay da bir duruşl uve oluşlu (denge ya da herşeyse-li-siz de) bakarak ya da tutarak ve tutmayarakta kendini tam duruş ve bakış durum ya da benzeri ya da herşeysesi ben biz

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:40 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:34 ----------

bu olmalar nereye yatar
bu olmalar nereye gider
bu olmalar nereye biter ve büyür söner yaşar ya da soldurur da dururdur

varlık toğrağına ya da iklimine-dokusuna biten hiçlik otağı gibin denen bu şeyde nedir de?
e/ oklumuna da ya da ve yokluk otağına/toprağına biten ve biten yada oturan olan ve olmayanda farketmez hiç açan gülen okuyan ve duran bakan ben nereye iderim
ne de iderük
ne ider zaman ve ne ider içi içresi tanesi sonrası ve hepsesi-zerresi ya da ezeilsi ezeksesi tamcası tamza çokça farketmez hepseci
ider itmeg nidür? (eder etmek -edip etmek-etmek durmak-etmek yapmak-ediş iş yapmak- etme oluş-- duradur duradön yada farketmez)
gider gitmeg vara gitmeg de
var gitmegde nidür?nedürdü?

var sürmeğ varda otağda

var otlamak

vara süren var süren ve varlığı süren varlığını varsüren ve vargelen vargiden var devinen varcı (vardevinenci de) (var) olan ben varcılardan varsıllardan farkım nedir var mıdır? var otağda

var otlayan ben

var koşan ve var acıyan varacısı bilen de?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:47 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:40 ----------

başlangıca başlam yatmag sonlangıca sonlan yatmag isterüz
durlangıca hepsi katmak hiçbirinden eksiltmemek var gitmek vara yatmak varda gün sürmek isterüz
var da var gün var mıdır?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:55 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:47 ----------

bu acıyı hüsranda var temaşa
var-ı temaşa etmek yoğ'a nasip/münasip(mümkün) midir de (be aşık) sen ürünürsün br aşık

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:58 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:55 ----------

bu acı-yı hsüranda var (var'ı) temaşa etmek /söyleşmek yoğa nasip midir?
acı acısızlığa nasip midir münasip midir?
var gel yola-yoğa- dön gel yola- yoğa

var temaşa ettik mi var günükde var gürleyen
var görleyen var gördük mü? var gününde
var erdik mi? yok gününden gün gördük mü be aşık be aşık

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:02 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:58 ----------

benimcesin niceleri içgürledi-iç görledi horgörledi hor eyledi horeylene

horeyleyen horasanda göreyleyen göresende senin bu barkıncıda varkın mı var varın mı var varkalanda var kalacak
kalınmı var kalıncıda/kalıncakta- (kal kalackak) her birni sel alacak -sen alcak be nalacak laıncıda alın mı var alkım mı var
kalkacı da kalkın mı var varkın cı ne böğürürsün içaçancı içtanıncı (kurun mu var?)
kuruncu kurduruncu düşürüncü düşünççüde barkın mı var senin

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:03 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:02 ----------

düşündürttü söz söyleyen kendi için kendi özün kendi sözün verdi -özün verdi barkın kırdı yarkın kırdı sövdü
saydı aydı buydu her birisi hepbirisi oldu durdu bunların bu duruşlar nedir varışlı?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:06 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:03 ----------

bir duruşta bir durmayışta nedir ah eskenci-eskinci (ah eskiyiş)

hüsranda var temaşa evet -gönüller yazılır-gönüllere ağıtlar ve eğitler ve söyletler yazılır
söyletlere ve söylet tablet yüretlere ve söylet tableti/söyle tableti olmuş gönüller bir durur esençte- ve esinçte bu guru rüzgarda
esenç yürekte ağın akar durur mu?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:08 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:06 ----------

karalama defteri karalandı karalanır aralama defteri aralandı aralanır zamanın yükünü tozunu biz mi taşır yok mu taşır hiç mi taşır bilinmez durur zaman bize neyler -neylesin zaman böyle yükün yüksünç görmüş bakıncıda durkunç görmüş -söylencide eğ ekseği

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:11 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:08 ----------

diyor ki biz hiç varı söylettik mi ya da söyleştik mi varlattık mı var söyleten var söyleyen/görleyen yani var görüşte bir burukluk bu

var görüştük mü var görüşte/görüde birbirimizi var görüş bir bilişte
ne hiçi-içi bunun

kim söyletir? kim söyletir ?birbirimzi biz söyletir? ne söyleten ne söylenci birbir durur birbir yürek dırdır dursun bırbır yürekte

harhurlar hırhır yola çıkmış
hırhör hır hor zar etmiş-zor etmiş bunu bilir bunu söyler

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:12 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:11 ----------

edep-in edeb-i si mi var ?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:16 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:12 ----------

ne yaptığımı ben bilmezem- sen bilemzsen ben ne bilcem -bir divane şeliliktir
divanede güncen mi vaR?
(divamnede söz söylenci-bir ağlıklı ağlık tuttum)
divanede eğ değirmen-erdeğirmen
erdeğirmi erdevrinden
divanede kölkünc yürek mi var-devinme kevinme her bir hadiseye sevinme böyle durur böyle kaçar bu

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:33 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:16 ----------

ilmi aşa/haşan bilmemek beni temaşasız -söyleyişsiz /ilimsiz mi yapar?
var ilkinde hiç ya da kin?
al kinin yüklen bohçan var ilkinde -var kuşan var kuşat
hiç durunda/durumda hep duran hep gören varsa? hep mi var?
bilmez söze aşkın tuttum -söyleyişsiz bilmezlerden oldum
dağı tepe yarı göre yarı varsa? duru göre duru varsa? muru göre muru varsa? muru yoktur muruyoktur
yoktur burda yoktur burda

açışa perdeyler eyleşe viran derdin dura karın söyle dur erdemin nedir bunda mülkün mü vaR?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:42 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:33 ----------

getirecek beni dize
ben kimim ki dize gelem-getirem
dize gelsek-gelcek boyum yoktur
benim bunda huyum yoktur- soyum yoktur
neyimkenki dile gelem
söze gelem de bir de oldum olcam dize boza boya gelem
küçüğüm
çocuğumsa doğsam benim ahım varavarcak

söz söyleyenler söyletenci ahım duru pahım varlak -sipahim torlak
siparişi er irkinde var karkında var torlak yürüye söyleye
ama benim bundan ahım çoktır ya da vahım yohtur bu işler ..hohtur hiç farektmez -ne bile kim bile in itinci in itinci
söylemeye anlam yoktur
anlam dilde mecal yoktur
söz kavrayış dala boktur
eğenmeyen ayrı yolda duruk

çıkarımsı bu (hiçi-hiçci) işlerde (pek bi sarmak--sı) çomak çorttur da başa derttir hir söye

ben doğamadım ben doğmadım var bunuda senden düşün senden aşın

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:46 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:42 ----------

benim ne bilgiğim ne kadar?
hep aklımda "ne" durur ne ölçer ne kadardır hepsi varım barkım hep nedi benim kimin
"ne" söyler? "ne" nedir -ne olur

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:47 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:46 ----------

ne bilirim ne söylerim
ben zaten ne bilirim hep ne_
ne vardı ne yoktu (ya da ne vardır ne yokturda) benim bunda işim çohtur ne vardı

ne nedir cevap nedir -kendine
kendine cevap
ne
"ne" kendine cevaben "ne"dir

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:50 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:47 ----------

ne vardır ve ne yoktur benim bunda işim çoktur
ne ölçüle ne tartıla tartılaya aşılaya

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:52 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:50 ----------

tartım neyi ne verdiyse
ölçüm a yı ne bulduysa var gelide dar durduysa bunu benden yeni dikin eni ile peni dikin
"ne" yi ölçtüm "ne" yi tattım vardım bundan "ne" yi buldum
ne ölçüldü ne tartıldı vardıl bında ne bulundu ne=ne dir var geride sen düşün ahın çohun çoh olanın çoh bohunda çohtur ha

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:00 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:52 ----------

bir zaman dar oldum hastanelikte sözün ucu geride durur kaçtı geri özü duzu
indirikçi tez kalkmadı zaman bize varkalmadı anlamayışlıklar bizi pestes etti-etti eden varıdurur bunun kime karı v
hiç solağı ben varıdurdum kah güllükte yazıdura yazıeksği eksik solak yazı durdum amam bundan kimin varı tarı
arı var
haş solağı susma günü an ıkınkı

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:13 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:00 ----------

bir aklıkarışıkta sefa cefa sürmek budur benim işola mesleğim ya da yaşancım

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:17 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:13 ----------

güzel olmazsa reaksiyon almaz (GORA'dır) insanlığın kamili telaşası

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:25 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:17 ----------

ilm i aşa/haşan bilmem deyi fikredemem/zikredemem?
değil mi? dir? de?
fikredemem zikredemem çünkü bilmem çünkü bilmem

bilenler esriyi ala kitabı bu kitabı nereye yazmışlar; her birini bir darghah-a yazmışlar
dargah ta dargah yaşar_ görgehte körgeh mi? yazamaya dura
arşın ıklım kalı göğküm

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:30 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:25 ----------

kalın körlük ince soktu
varın bundan barkın yapın

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:33 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:30 ----------

siyaset tartışmak gerekiyor arkadaşlar işin özü
görüşmek-görmek fikirleşmek takip etmek ve hakkında bilgi sahibi olmakta uyarmakta hoş bence bizce
siyaset eksikliği sendromu var
siyaset-i azam bekler
böyle midir işin özü-belirler mi?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:43 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:33 ----------

hiç durumda hep duran ya sen olur ya ben olur?
ne söyletme kim karında-karındaşız bir yarında
-
hiç durumda hep duram
ya sen olam ya ben olam

bunun kimden kime varı?mmı var?

neyi ile bölü katam hiçlikçide yarim mi var?

iplikçide pörsüm mü var?

neyi katan var gıyladı heri katan yar gıyladı

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:47 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:43 ----------

hepi herdir göğe gördür dururdurdur duruduran /durdaduru yarıvermez hiç bölmeyen-bölüşmekten çoğalmıyan

yeni dil arancı-eskisi reaksiyon vermez
kimse dinlemez .t.iklemez düz yazancı_bir yazancı da

bölüşmekten kim eksildi? ne bitince bölüşüldü

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:55 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:47 ----------

var ilkinde hep durum
var ilkinde var durum
varın bundan varı/neyi/beni sorun
varın bundan seni sorun
seni ile beni bulun buluncayı dertleyişiş

varilkinde bendurum varilkinde sendurum
varilkmeyen varhiçleyişi hiçleşişiş kimleşişiş
yaz karıştı yazmadurdu/neyeyazdım boşayazdım
varilkinde varilk mi var?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:59 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:55 ----------

var ilkinde beni varmış
var ilkinde seni varmış,
var ilkinde hiçi varmış -kimi varsa kimi varmış
senin bundan terkin mi var
kimi varsa kim var -vardır
neyi varsa neyi var -vardır
hiçi varsa hiçi var -vardır -sınak tuşta tuşağıcı senin bunda karın mı var?
bir gürleye birgüreşen

toparlaklı atom madde varmış
boru varmış toru varmış
şimdi bunda soru varmış -soru nerde? soru nerde? tutumturaklı duru nerde
duru nerde duru nerde bakı nerde akı nerde
düşün ile düşü nerde
bunun akı tuku bir kalaya bir kalmaya - tüm kalaya tüm kalmaya
ne kalaya
yok kalaya /hok kalaya/ çok kalaya ne kalaya ha bakaya
var git hiç aklaya paklaya hiç güreşe hiç bileşe
hiçbileşeci/bilişici-bilici var elidne -(sövgen tutu sövgen yapar?) buna vardır dikkat eli
hiç bilici hiç bilirsen sen ne bilirsen? beni mi bilirsen seni mi? bilirsen? sen aslında ne bilirsen
sen senini ne bilirsen-(soru değil boru budur ucun)
sen kendini ne sanarsan-ne sandığın ne tutunmuş
ne-ni ile ne geyinmiş
ne tutunçta var eskimiş
var eskiyen var geyniği senin bu göynekte tutuncaklı düymen mi var? söküncekli yarkın pörkün aklın/önlük geymiş vara-dağa çıkmış eğit deyi okul yapmış- kendi bilmin hiçe tutmuş-saymış
var dökmeye-sökmeye var geydirir

ne kalayaysa ne kalaya tüm kalaya bak kalaya bak alaya
şimdi neyen bunca tohum akın mı var ?
bak tutunda bakın mı var
bak borsu bak borusu ti öterden tak borusu

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:02 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:59 ----------

kalaylaya alayaya varım varmaz seni bana

horgörleye horgürleye isteyinen bir gürleye durdurlaya varvarlaya isteyinen bir/gör görleye

bakaya da kalan mı var -kalmayanda kalan mı var ./yitik elde senin mi var?
bırakmayanm seni sana? bırakmayam bir düşünme/hor düşünme-
bırakmayam yok düşünme -parmenide parmenide

senden artı/arta kalcak
kalın mı var? kalım var mı? senden artı-m öncel kalık
kalın kalcak tutun mu var?
vara gitim vardan geldim -şimdi bunda karar kıldm -şimdi bundan isim yaptım-şimdi bunda durdum deyi

senden aki-arta artı kalcak baki tutu
tutu yerde tutu yokta
ucu hokta bunun kimse ellemez-elleyene dar söyleme artık yorancıda yo?!?
birgörleyiş bir durlayış ha bir terkin tencere dibin kara

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:10 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:02 ----------

var kuşatmış yok kalanı hiç kuşatmış

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:19 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:10 ----------

hiçe gitmiş bakmış var getirmiş tut aşığı
şindin bundan bilim yapmış bilim tapmış tut aşığı
ben aşığa imdi derim imdi durum imdi budur

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:20 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:19 ----------

hiçte yatan yok yerde uyumaz?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:20 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:20 ----------

hiçten gelen var bende hiç

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:22 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:20 ----------

hiçten gelen ağalarla işim var benim bu zamanede
derdim var benim bu zamanede destanede
kendi eğrile doğrula bir doğrulan
yalan sanı tanı bana darlatmaya zorlatmaya artık söz kısıncı kısınç kördür söz açmağı zaman mı var

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:29 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:22 ----------

hiçtenten gelen hiç savrucu hiç tohumu,sana ben derdim ne? tohumsun
bilim sandığın koruk kuru benim dişime-aklıma takıldığında/sokulduğunda senin ne sandığın nerene girmiş/girmemiş baki belki ki- ben düşündüm ben eyledim darı varı, yoğa sardım boğa sardım kalı kıldım sen ortağı -geldim söz eyledim söz içinden sözhaneden
isteyinen hisse hassa isteyinen öfke kılmak -varımmı var var varmanda
hiç ile bende hiç işi var hiç gıcığı
benim kimde varım mı var- derdim mi var dert eylemde/pulunda-içinde

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:29 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:29 ----------

bilim sandık hiç doldurmuş
pul içinde dert/pul doldurmuş

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:31 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:29 ----------

hiç kanında var erdirmiş aşıklara beri gelin-varın bundan bilim yapan beri çağa beri gelin
geri sanan geri duran senin ile varam sana/bana

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:34 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:31 ----------

hiç kaynağı patlak vermiş var akıtmış - hiç adında dere varmış -tutmuş bunda akıl yıkamış akıl
,
temizlendi paklandı mı? şimdi senin aklandı mı ?

çağlar arkı çağlar arkı verin bunda bana barkı? hiç ile ben gülü durdum ben bu bilme sarıdurdum
durdurlayı durdurlayı üzerime tank yollayı-tank yollayı
boş atan boş tanıklarla hiç atayı hiç atayı
hiç doldurmuş tanıklarla pek atayı pek atayı
atayiyim varim vermez bunda işim
hiç bombası hiçe varmaz-varım bundan varı kılmaz

bilim kapan arşın bezi şimdi sokar tamda yılka-geri geçir parka parka -buluntuda bun neyleyi?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:37 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:34 ----------

hiç göğüne var getirdim şimdi sana dar getirdim şimdi bunda işin neymiş şimdi düşün barkın neymiş?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:42 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:37 ----------

hiç ağladın hiç gürledin ben dedikçe hiçerledin
hiçerleyen hiçerleyen bana hiçerleyen şimdi düşün barkın kimmiş?
bilim deyi hoh sokumu-bana sokman derdi gürdüm
bilgi deyi tut kanseri senin aklın meme vermiş
hiç savnucu hiç savnucu bundan akar var savnıcı
bir sağnıçta sağnım dursak bundan bakar kör sağmacı

savnu odur savnu dursun anlaşıldı hiçe yatsan var kalkarsın-vara kalka yoğa kalka şimdi bunda neye kalka

e hiçten var kalkar senin bunda muradın var? hiç yatağı varda yatar derde yatar

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:44 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:42 ----------

bu hoşlama benim değil ben bunu yazmaya girmedim-
darlığa

---------- Mesajlar Birleştirildi 03.12.15 at 00:04 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani 02.12.15 at 23:44 ----------

hiçten peydahlamış var çocuğu
-hiçten peydahlanmış var çocuğu
şimdi buna bilim dersen hiçoğlu hiçsin
hiçoğlu var da derim sana -
bilim ilen beni yorman -akıl orda geri durman
ona buna güvenmen bilim yalan sanık

yazamadıklarım vardır ben onları sokmayacağım derdim arkım budur benim -o değildir aslında her neyse? varagelsin varagelsin

yürek ağırtısından başka derdim yok benim kimle işim var? orda burda yazdırılmasam-söyletilmesem karalansam bilgi ile -bilgi sanılan turşu üzerime dökülse

bilgiye bulansa bazısı makamından fetva etmez
vazi de geçmez işte buna benzer amma emme bunda ermez gönül canı bunda varmaz kanı kini erimezler tuç ordusu

gönül ağırlığı ile girdim sana terki yazdım asıl budur derdim yaşayamıyorum sapla -sapanla da
zaman oldu aklım başım karmakarışıktır düşüm günüm vermez ecel aman
durdum burda durmaduman herşeyim işte
budur derdim budur fetvam ve ahım da
vahım göğül sağılamaz bir hoşa ermez nefes gülmez almaz tanık oldu akıl
karışcada herşey bulaşcada bulaşıkça işlerde odun vermez aman

bildiğimden şaşmaz yerde durudurdum durudurdum
şimdi bundan fetva etsem tank tanıkta kara durdum kurudurdum
bilgim eksik neyin durdum -bildiğimden şani aşmaz yerde
aşamaz yerde ertik durdum vartık durdum şimdi bundan şaşmaz yerde hiçe durdum vara durdum kim gelirse gel eyleyi sanı ile bal eyleyi ben gönlüne tank eyleyi

ne yazarsanız yazın aman kimse kimin aman kimsen kimim kimsin aman yaman hepsi benin tamam

bilgi deyi tutuğun odun bana vurma boyuyla ölç önce ağrılığın
bilgi deyi ağırlıkta- var özgürlükte -özgüllükte hiçe vermez aman ağırlıkta ağılrığı hiç olmıyan var tartmayan ağırlıklar da var

sabiteyle -sabitesiyle beni döven aklı öven dövesin övesin -dövünüp övünüp/dövüşüp-övüşüp kend bildiinden şaşmıyan kendbildidiği kend yerden kenddense kendden gelense hoş en ala

vardan toplanmış bilgi sanı ile kendi döven ne hoş döver-akıl öven ne hoş över_
övünmeler dövünmeler bundavardır karı bizim,

vardan alma yapma derme çatma yapıda duran var aşığı var sanığı var tanığı senin ile
sözüm hoş
varam bana buna ben ama neyse kala bu iş burda zora tara sokma bizi
akıl ile ayan gölü
akıl ile ayan gölünde sarhoş yüzmez balık tutar
var gölünden sanı tutar
bilim gölü hiç çorağı_giyilmemiş hiçler görür_ yanlış yere bal avlama_balık vurmaz ağa benim

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:05 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:04 ----------

bakiye de sen var mı üstad hoş
-senden bana ben var mı üstad hoş?

senden sana sen kalıncak bu borular döşencekcek_

----
senden geri sen mi kalır? senin mi var senin sen de?
benden geri ben mi kalır? benim mi var benim ben de
bundan geri soru durur bundan geri onur durur bunda geri farkındalık neyi durur şimdi söylem neyi söyleyem ben söyleyem/ söylem olsun şimdi de
-bir düşünende sen söyleye sen kendine öz söyleye
değil ola/olan söz söyleyen

yetkin olan kendi makam kendiliktir söz söyleyen kendilikten üstün makam bizlik olsun var söyleyen
bizlik kadı hiç durunda makam verir fetva verir

kimden kim kalıcak kim elinde
kim olmak nedir ? kim olmak nedir?
hala kim olmaya bu tutku ile bu bakı ile bakı olmak/bakışık
ve fakı olmak
sıkı ile fıkı olmak dar elinde gün görmemek
ha güngörmekte nedir?
sanır bunu bilir bunu bilir?
anır sanır bunu tanır ben elinde ben söyleyen de

kim olmaya yüz mü tuttum senden gerib benden geri ondan geri hiçten geri ne farkeder kendimimken kendim olsam kendim deyi seni bulsam

kendim deyi bir şey olsam ne olurdum var söylemde
şimdi bu söylemden ne kalırdı ben kendimde

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:19 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:05 ----------

kalıncak bakiyelerde var mı görür yok mu görür aklın?

kalmicak kendilikle ne yaşar kendi sanan
bunu gören bundan bilir -
bundan ermek delilik makamına/ahkamına da
bir ben olmaya ben olmayan
ne olduğum şimdiliktir-delilikten oldum vahal

ölüp gidip tüm varlığa kendilik bağışlıyacak ya da (ölmeden doğmadan farketmez) tümvarlıktan kendilik alan/bulan kendilik parçası olan ben bunun makamından kendilik bilmezken ermezken bunca kendilikte nedir ki!

kendiliğime kendiliğim satayım canım?

ölüm deyi ben olmayan yer gördüm-kişiliğim eriktiktir-zamanedir parçanedir- şimdi ben buna erdim mahal ya da ersem misal dursam öyle senin bulsam ne olurdu bu masalda?
kendiliğim kendiliktir-bir boklu yetikliktir ha bunu bildim ben derimken sana da ne derim ki
hadi gelde bir cevapla-bir cevap yetir bana ama yetir? görü ile üzü ile bitir

kendiliği kendi korur hala bana ahkam verir -ahkam veren ahkam versin ahkam tutan ahkam tutsun boy böyüsün boy yörüsün var otağda var görüsün

şimdi bunlar durur üzre
ben düşünsem kim olurdum kim yapardım ben kimimi kim oynardım
var darında kar'ım mı var?

var darında kendim sökcem sonra gitcem başka yere (varlık-durluk kendim ) dikcem hadi canım buna inandım buna inandımda senin yaşandım,
şimdi buna inanmadınsa sen hala sabitenle bana akıl diken köken yürek sen sağlığın ben bildin mi?

bununa inansam durgun bir ben olur yaşardım herkes gib iben sanırdım
kendiliğim tur atardım var yapardı mvar elinde
her şeyi kuralına kaidesine göre yaşardım pişerdim hereşyi ciddiye alır sizi de adam sanırdım ben? ben oğlu

benim kaybetmekten korkuncum mu var
yitenmekten çekincim

ahkamcılar ahkam boyu ahkam bürüsünler ahkama da
hiçe gitmişsin hiç olmuşsun bunun adıan zaman denmiş şimsi seni nfarkındalığın varmış buna hala adam tutmuş akrşımda adam olursun -oynarsın
ben,i buan inandırsın?,
farkı mvar diye n? farkındayım deyen

ne olduğum hiçlikten dir ah boşluktandır ben yitmeye gidermivar? korkunç azmi söz köken gelincikte bukanmı var

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:28 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:19 ----------

beni deyi biri ölcek şimdi bunda zaman mı var?
kendincide kendin mi vaR?
zaman içinde kalıtın kalıt kendi mi var kalcak? sayar sanar yaşarsın aynı tutunçta beni boğarsın
karşı sava dar tutarsın,bilim deyi göz sokarsın
anlayana var dinleme
ben kendimden dara durdum kendim deyi barkı kırdım-biri sandım-seni sandım
anlayana dar dinleme-dar söyleme-

sandığımı sana sordum sana sordum sana durdum bilgi deyi dar darladın dardırladın
çöpe atsam çöpüm nerde?
kendim çöplüğü benim yuvam-ölüm çöplüğüm atılacağım bu yaşayışım benim oldukça geçilmiş kendinden benim geçilmiş bir varım yarım hürüm (oldukça-edindikçe) dara durma

benim deyi birin ölcek ben bunun farkındayım -şimdi durduğum bu yerde nedir? içinde mekan tutan bu kimde kimdir? nedir?

bunu sana alsam versem (verimlikte verim-senilikte senin) senincide senin mi vaR? benimcide benim mi vaR?dı var mıydı? şimdi soruyorum ben oluğu bu oluk bu ben olan senindirken
varola beri gele bun söyleye-biz söyleye ersöyleye

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:31 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:28 ----------

ölüm çöplüğüne dökülmeden/atılmadan bu kendimlikte bir kendim yaşasam ben
ben ilinde
ölüm tutuncuna-varıncına tutulmadan ölünmeyen kendim bilsem ben kendimi şimdilikte -hürüm mü var?
kendim gidimlikte

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:34 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:31 ----------

ölüm çöplüğüne atacağım ben kendimi tutacağım diyelim-hiçeceğim gideceğim (içeceğim ölüm) diyelim şimdicide kim kalırdı benden ben kalan ben ilinde ne kalırdı varıkalan-şimdilikte şimdi kalan
sen kalanda sen kalanda sen kalısı sen kalısı kalmış senim benim bilmez
seni kalmış beni bilmez

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:57 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:34 ----------

ben sandığım ölücektir şimdi bundan beni yapın-ben neyi yaşıyayım,
ölümü mü taşıyayım ölüme gün mü sayayım ben neyi yaşıyayım-taşıyayım
ben gidiğe beni sorman?

bir yitikliki ala da aynı dönerci de aynı dönen günler aşkına/yapın- aynı benin aynı yaşayışı içinde ben (neye dönüp turlayayım-zevke sefaya alaya mı? ben neyi bildireyim kendiliği mi? hiçliği mi? yokluğu mu? hokluğu mu? ) boğuldum ben oğulcu

yitip gidişen bu şey kimlik bilinci-sönecek olan ben yitiği/yitimi (varısa dökülüp gitsin arımdan talanı tan aklım) ve kişiliğim sanal yitik
ölüp yokolmuş bir buluttan yokolup dirildimse/doğruldumsa hiçlikte ben varımda ben neyi yaşıyayım-bildireyim de (yoğa götüreceğim neyi-sana vereceğim neyi-kime nedir DE? götüreceğim ileteceğim neyi ya da ve) ha erenler bura doldu derdi çoktur eren dolu varı çoktur felsefeci aklı çoktur
söyleyiver bir erenler

hiçe gitmiş var kalmış kalıyı bir kadı eyleyin başınıza bilim tacı dikin varı kalsın kal kılsın da semada söz söylesin baş eylesin baştacacı edilsin ben söyleyim ben susayım emi!
gözünüze girsin ahkam ı çok u -girsin deyi bağır barsdım
ben sesi sönük sussun- bilik ili bilik yatsın bilmezsayda gün sayarca gün saysın kör körüncü bekleyide yatar yüzüm ahım var bu evren de
gün yıkıla gün içinde ben sayıla ben içinden-kaç benim var ben buldum ben sayıncı

vara giden hiçim mi var unutulcak yüzüm tacım kimim var ki benim-bilim deyi ahkam kessem

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:00 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:57 ----------

iki ip de benim yanyana iki bilgisayar ve çocuk paylaşımı-çocuk ile paylaşım

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:05 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 02:00 ----------

şimdi biraz toplu aklım;

sonsuz da böyle denemeler yaptım zaten (yazmaz yer) kisme yazmaz- oldu durur
ben bu nedenle çekile durur kaçandurur/kaçar durur hatta yazmazduru okuladurur okumazdurur olsam derken dururkene
derdururkene- kaçmadururkene aklım giderkene
ve
hep yazmaz ya da benden midir senden midir?
yani
yazdıklarım-ız şam-ı seher bizden midir? bizden midir? kimdendir acep

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:37 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 02:05 ----------

ben dediğimi dedim dicemi sanırım bu yüzden gitmek iyi -gitsem durur aklım
ne eksiğim kaldı ne tamamım-bu yüzden bir vedayı da tam olmalı eksik olmamalı sanar yazar sanal bozar sanal kimde kaç kişidir
yani denecek-i neyim bundan sonra var ? kalır ya da olur mu? dur bundan sonra filmim benim- sonra filmler çoktur
sanal çoklu çoktur dersem bun açıkla düşün benim
sanal bilmez okb dersem bun açıkla çocukla çoğum bilim
sanal ikilem çok kişilik kendiliktir arı özüm bun açıkla benim benim
delirmekten makam mı vaR? perküzyonda filim mi vaR?
şiir yaptı tutu tuttu bun açıkla benim benim
zamaneye arkın dene bun açıkla bunum benim
cüneyit ile müneyeti münferit bilimlerde akademisyen tolum benim
hiç aklımı şaire verdim şairane delilikten sızdım bilim bildim vara tuttum/var tuttuğum yoğa tuttum aklımıda -hiçim ivarıam kattı mne yani şimdi? ben ? ben miyim? sen miyim? ne bildiğim hiç bilmem olur durur sanırım bazen -bazen yiterim ne sandığım- bazen kendim sanır sanan -ne sananlar yaşıyaya

gözlemciye seyir mi var? seyir zevki bozgun olsa yabancılık tez gaylaya -bilmez kimi benim benim

şimdi bu hali ahvalde bir saat sonra minvalde biraz sonra erimede sonra kalktı dövünmede
sabah kalkıp zırlamada akşam yatıp ağlamada iç geçirmede bu kendilikten kendilikler hangisi de sahicidir ağlam vermez ağlamaz tutmaz şimdikide -ben bunu bırakıp ona yatam nasıl ola bu iş satam ver gelimi ben anlatam tutumcuda buna delilikler ahkam satan-bir gitsem kendimi aşıntmasam-anlanmasam da anlansam kendim anlamadım sansam- hiçbir şeyde anlamadım ben varlığı-bildirdiğim ha bu kendiliktir duyuşlardır duyumlardır duymalardır hislerimin-bildiğim öte varmaz deride dersem ben bu kendimi nere kaçar esrarlıca /birliğe ben kaniyim-hamlığa ben kaniyim-insanlığa maniyim ver ola gel geri başı
zamanede çok süründüm hala dahi sürünmede bir ileriye eskiye varsam öylen hatırlansam sözüm tutsa işte er ucundan kendi bulsa beni dese bana benzer -ben söyletir- beni buldum sözün tutmuş böyle kılar ahım benim böyle yaşar sanıdıkça varım ister-işler işte_ yunusundan aldım balı gibi neyse
bana benzer işte aşık gibi
neyse işte bir yaşançta böyle gibi yani yunus derdi esti geçti gibi bir histe bir gürleyiş çözene görene aynı paydaşana ki herkese selamım ahımda benim neyse işte var gelelim sadede sadet yoktur bizde hesap hep sadet hep yada hiç hepsi her şey sadet ya da değil ne farkeder de bu işler de
sağa döner sola döner sadet
bir sadede eremedim ben minvalde

yani sanal olmak nedir? olmamakta var varmanda
sadetçiler sadet biçsin-sadet olsa dile gelsin-dile gelen dil aşığı çağıncıda ne yapcağız biz insanlık ben bu derdi kime satam şimdi ? ya da ve ne söylersiniz bana -bir erdmeinzi durumunuz var mı ola bana satcak dili olan varı olan evi barkı mülü olan-bir deyişli sözü olan bir erdmeli gönlü olan-satı olan sutu olan işte neyse duru olan -yarı olan -dar ıvarı olmayan- yarolmayan her kimisen kimin olan

her neyse zaman aşar bunları? zorda yoktur karar-direnceğiz ne yapalım direndikçe direnceğiz var gittiğimiz yere kadar ha ölüm ha barkı -ha bir yol bulursak (ne ala yalnızlıktan kari) yalnızlıktan ari ya da başka bir deyişli -tek bildiğim yaşamaktır burda benim oturmaktır yazmak bazen tutunmaktır kendi istencime ari söylemek ya da bunlar işte çok yol bilmem iz erdem

Son düzenleme:

Kara Kalem

Yeni Üye
1 Haz 2011
90
17
8
Yabancısıydı, yürüdüğü sokağa, yol-muhit ‘tanıdık’ gelse de farklıdır çoğu şey karşılaştıkları, çoğu zaman merhaba nasılsın lar , ‘zorunlu’ bir ritüel niteliği alıyordu. İşte en ufak bir eylem-bir şeyi ordan alıp oraya bırakması nasıl ki dışsal bir gereksinimin egemenlerin isteğiyse, nasıl ki en içten faaliyetin yani emeğin kendinden dışsal bir hal aldıysa, kendini yaşamın dışında hissederdiyordu. Hep başkasının hayalini gerçekleştirmesi gereken bir robot gibi, daha fazla daha.. Kendine ait pek bir şey yoktu hayatında, ne kadar çalıştığın, neler düşündüğün, izleyeceğin, öfkeni ifade etme yöntemin, umutları yasaklanan, neye nasıl inanman gerektiği yaşamın boyunca dikte ettirilmeye çalışılır. Sistem düşünmeni, sorgulamanı, istemez; senin kurallara biatın ‘iyi’ bir insan olduğunun göstergesidir, tiranlarca.

Halbuki direnenler de vardı tüm sapkın davranış normlarına, pasifizme, kendiliğinciliğe rağmen ....

Son düzenleme:

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
Nuh Gönültaş, Bugün
13.04.2008
Nuh Gönültaş...Ve birgün "Hey gidi günler" diyeceksiniz.

"Meğer tatlı günler o günlermiş" diyeceksiniz. Belki bende öyle diyeceğim. Ama belki yerin altında belki de yerin üstünde bende öyle diyeceğim.

Hey gidi günler!

Tam yaşanılacak günlermiş. Hiç durmadan, gecelerinde koşulacak günler, hiç durmadan soluk soluğa küheylanlar gibi gündüzlerinde koşulacak günler...

Utana utana, hicap ede ede, terleye terleye, "Ne olur Allah aşkına coşun" denen günler...

"Burs verin, yurt yapın, okul açın, açın" deyip terin tabandan çıktığı günler...

Ben de diyeceğim sizde diyeceksiniz!

Bugün belki hicranlı günler, belki hasretli günler. Ama bir gün gelecek özlenen günler olacak.

Hey gidi günlerdi o günler. Çünkü o günlerde sürekli olarak tırmanıyorlar, başka hiç bir şeye gönül kaptırmadan, başka hiç bir şeye dilbeste olmadan, turnikeye önce girmenin hakkını araştırmadan yürüyor, yürüyorlardı...

Hey gidi günler diyorlardı o çile günlerine, o ızdırap günlerine... Çünkü o günlerin içinde Allah'ın hoşnutluğundan başka mülahaza yoktur.

Çünkü o günlerde büyüklük yoktu!

Çünkü o günlerde herkes küçüktü. Çünkü o günlerde herkes neferdi.

Çünkü o günlerde ağabeylik yoktu.

Çünkü o günlerde herkes turnikeye evvel girmiş olmanın hesabını yapmıyordu.

Çünkü o günlerde "İnsanlar arasında insanlardan bir insan ol" vardı.

Sende hey gidi günler diyeceksin.

Kafanda hiç o türlü duygular ve düşünceler yoktu.

Dinleseler de dinlemeseler de alınmıyordun.

Bir Cumartesi-Pazar, burası Simav senin, orası Gediz benim, şurası Demirci senin ve Pazartesi derslere yetiştirme de yine senin...

Ama alınmıyordun, gönül koymuyordun. Dinleyen yok diye üzülmüyor, tesir etmiyor diye müteessir olmuyordun.

Hey gidi günler... Ne kadar arkada kaldınız, bizden ne kadar uzaklaştınız.

Biz ne kadar büyüdük, siz ne kadar küçük kaldınız!

Ah hizmet günleri... Ah içine başka mülahazaların girmediği günler.

Ah küçüklük, sen ne kadar iyiydin. Arkadaştık seninle.

Hey gidi günler, hey gidi günler...

Uhuvvet, sevgi, yürekten alaka, birbirleriyle fertler sarmaş dolaş olurken, dışarıdan gelenlerin 'Aman Allahım, bu ne kardeşlik, bu ne uhuvvet' dediği hey gidi küçük günler.

O kadar büyüdük ki, eğilip de sizi tanımıyoruz ve göremiyoruz.

Biz büyüdük, Everest tepesi olduk.

Ah küçük günler! Sizler de Lut gölü gibi zeminden ikiyüz metre aşağıda kaldınız.

Ah yıkılası saltanat!

Ah yıkılıası makam sevgisi.

Ah yıkılıası şirk ifade eden 'Yaptın, ettim, çattım, kurdum, verdim, ettim, eyledim...'

Haşa!

Böyle düşünüyorken nerelere düştük. Düşünüyorken düşlere takılıp kaldık.

Hey gidi günler...

M F G

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
elimde bir palet dolusu boya yokki zenginleştirsem..sadece siyah ve kapkara bir tuval..bir süre böyle

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
www.felsefe.net/serbest-kursu/75611...oyle-degil-boyle-yasamanin-ne-anlami-var.html
adresindeki yazımla ilgili tamamlama ve düşünme
-
yaşam bir subjektivite içinde yaşanır?
bir benin ben bütünlüğü içinde anılar oluşur ve yaşamlar yaşantılar oluşur/oluşturulur da ,Yaşam sürükelr biiz ya da öylece ve
haz, acı ya da mutluluk ve öğretiler güdüler bizi ve yaşamdan öğrenilenler-diğerlerniden ve toplumdan öğrenilenler bizi ve hayatımızda -bir ölçüde- yönetir ve yapar
bir beni yaşarız ve bir hayatı- bir anı bütünlüğü oluştururuz-Bir yaşantı bütünlüğü ve ona bakıp avunuruz
Oysa o bitecek-bitecektir

neden öyle değil böyle yaşanır ve yaşanacak derken daha baştan şunu diyoruz, Bitmeyecek gibi anlam katmaya çalışırız ona ve tekrar yaşanıcak gibi ya da ölümü ve ben olmayı ya da biz olmayı da- kavrayamayzı belki bilmiyorum ama bi şeyler eksik
bi şeylerin eksik olduğu kesin

(öyle değil böyle yaşanır)
-kime göre? ilk soru bu doğuyor ama biz yazmayacaktık böylece bırakacaktk-akına-esine /sonraya -tartışmaya-gelişime ve de

yaşayıcıya göre ya da; - ya da'sı yok herkese herşeye göre bilmiyorum açıklayın

ölüm karşısında bir yaşam bitecektir ve bitmiştir -bir yaşayıcı için
(yani yaşayıcı neden anı depolar- güzel anı depolar ve mutluluk - ve arar da bunu)

yaşayıcı kimdir? /kimlik nedir? sorusu daha baştan boğar-bağlanır

gerçek soru şu;
ölüm gerçeğini biz yeterince kavradık mı? ve ölüm ne anlam verir iletir
nedir de yani?
neyi açıklar -açıklamalıdır ya da açıklar mı?

yaşayıcı için;
ölüm bir bitme ise yaşamına neden anlam katar -arar (yapma güdüsü neyi yoğurur doğurur neden? ne verir?)
neden anlamlıca yaşar/yaşanır ya da anlam ve düzen yaşam amacı ve yapması arar ve yapar da
bu düzen kim kurdu? -şarkı sözü
yani yaşamı biraz daha parçalamak adına soruyorum bunu -biraz kaybetmek-kaybetmeyi göze almak ve biraz hata yapmak-hatayı ve kayboluşu -özkeşifi göze almak için zorlayışlar ya da yaşayışlar içinde kayboluşlar

--
ölüm bir bitme ise ve tüm bu şey de bizim bir anlamımız yapımımız ve katımımız yok ise -geçmişimiz- bi kimiz? ve ne açıklar bunu?
Bizim anılarımız (ya da yaayışımız) bir bakiyede (bir toplamda -bir evren toplamda ya da zihninde de) anlamlı değisle anlamlı değildir -bizim için- kimse için -çünkü yitmiştir-kaybolmuştur-kişi de kişi hafızası da ,Ölümel yitmiştir -Anlamını yitirir
Yani evren bütün bir yapıdır ve kişi onun içinde bir devinim -parçası -unsuru -içeriği ve nüvesi

ölüm karşısında bir yaşamı açıklamanın ne anlamı var daha baştan
ve ölüm karşısında bir yaşamı yaşamanın ne anlamı var bunu soruyorum -okuyucunun içten yüreğine soruyorum ve cevabına

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:25 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:21 ----------

yapma güdüsünün süreklilik-sürelilik oluşunun olmayışının anlamı ve açılımı nedir? /bu değilse tartışınız- ben bekleyemiyorum soru cevabı /yazamıyorum
(yani günler geçiyor- ve nokta-lar da)m(birikmiyor istenen istenç ve tartışmada -biz kişiledik)

süreksiz bir yaşam ve süreksiz bir ben ne için yaşar? neden ? yaşar?
neden yoksa?

süreksiz bir ben'in süreksizliğini ne açıklar-anlamlar;
doğru soru (ya da ) cevap -yada anlatma da) nedir?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:26 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:25 ----------

herkes başkalarının hayatının öneminden ya da önemli olduğundan sözedebilir/(dem vurma) bu bir cevap değildir- kaçamak

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:32 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:26 ----------

süreksiz yaşayan ben kırıntısının varoluşla bağı nedir?/bilinmiyor -bu bir cavap mıdır? sezilmiyor?
varoluşuyla özdeksiz midir? değildir ama? ne? açıklar? da

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:35 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:32 ----------

(bireysel varoluş kırıntılarıyız evet)
"varoluşun bütün bir kimliği yoktur"vya da "elimizde bu var" ya da "bugün bu noktada açıklamada ve gözlemdeyiz" verileri neyi açıklar da yeterli midir? 'değilse de öyledir' -demek/bakmakta- bir kaçış mıdır? değildir hayır efendim

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:43 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:35 ----------

başkalarına da -başkalarının yaşamına da anlam katan nedir bu süreklilik içinde?
bi zevkler antolojisi mi? acıya duyarlılık mı? (bizi yöneten ve diğer şeyler-) tüm bunların varoluşla bağı nedir?
yaşamımın varoluşla -tüm varoluş/olan/la bağı ilişkisi ilişiği nedir? var mı?
(yoksa anlamı nedir? tüm ahlaki kuramlarınız değil diğerleri de çöker?-amaçsızdır bunu ne açıklar? )

varoluş koşulları bizi böyle yönetiyor- zorunlu durum ya da varoluş-durumu-muz- bu- demek yeterli açıklama mıdır?
-zorunlu varoluş koşulu/koşulları durumuna uymak ve onun içinde denge aramak, yaratmak içinde biz bu kadar mı? açıklama üretebildik-(saçıklama)

kişi kendini varoluşun/varoluşunun içinde bulur (var bulunuşunun hissinde) ve yaşam başlamıştır -elimizde bu var -toplumda değişik açıklamalar ama?

ölüm paradoksuna göre yaşam süreksizliğine anlam katmak nedir? aramak
-varolan süreksiz değildir o açıklar yada açıklayacak (gelecek için bir muamma bu? ya da tümvarolan)
gelecek nedir? nerdedir?

---------- Mesajlar Birleştirildi 11.12.15 at 00:04 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani 10.12.15 at 23:43 ----------

amaçsızlık açıklamasızlık değildir ya da anlamsızlık ama
yaşamın tüm varoluş karşısında bir anlamı (-anlam sonuç deneyim üretimi olarak tüm varoluşa bağı
/ilişkisi ) ve bir varoluş etmeni olarak (varoluşla karışıklığının/karşılıklılığının) tümel (varoluş) yapı içinde (bileşik ve katışık) anlam ifade edişi olmaksızın biz bi hiçiz ve hiç olduğumuz gibi
-söyleceğimiz tüm sözcükler boşta kalmaz mı?
herkes ahlak ve yaşam anlamı kuralları sınar /tanımlar değil mi? -(onlar boşluktadır zorunluluktur bizi doğuran) -bu bir doğrudur evet lanet olası -bir doğru evet
ama?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:05 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:04 ----------

varoluşa karşı bir sorumluluktan sözetmiyoruz biz

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:20 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:05 ----------

deneyimi bileşik olarak tanımlamaksızın?

tüm varoluş bütün bir yapıdır ve kendi anlamı/sanatı(kuralları-yasaları-düzeni) /ve yapısı içinde devinir -durur dur
,
(onu birisi kurmuştur demiyoruz ? ama?) -kendinin kurulumu olarak vardır (ya da kurulumsuzluğu farketmez) -devinen bütün bir yapı olarak vardır- gerçek
ve bu onu var kılar değil mi?

ve bizler bilinç taneleri-tohumları tomurcukları olarak onun içindeyiz değil mi? (ya da bilinç kullanan araşım/alaşım-bedenle )
tüm varoluşu yöneten bir zeka -bütünlük olmalı değil bunu sözetmiyoruz kesin ama bir biliş -bir istek- bakış anlatmasızlığı ve aktarmasızlığı -bir anlam etimi -eksiği ve

varoluşla bir anlam bağı-gerek bağı ya da gereklilik bağı (ya da yeti bağı -zorunluluğu-zorunluluk) olarak varlık ve

(bizler? bizlerin bir bilinci varsa bu varoluş içinde devinen bilinçli varlıklar ve ya da sonsuz bilinçli varlık ve farklı şekillerde-biçimlerde?)

biz tüm bu diğer şeyin (yani herşeyin) ortaya çıkarığıyız değil mi? ve varız- içeride -içerik -katkı ya da bütüne bileşik var- bütün içreği olarak
(kendimiz bölersek yani bu)/bölmezsekte aslında)

ölümlü ölüyen bir persona ve kişilik ve subjektvite deneyimi?
(en iyisi bile -en iy ien doğru en vakur yaşayım bile?) belli noktalara temas etmeden saçma mı? /saçma olması saçma-/denmesi de evet ama bu değildi

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:25 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:20 ----------

peki doğru bakış açısı ve anlatım nedir? siz açıklayın

kişi kendine ben diyerek - yaşayarak -yaşayıp öldürdüğü şeyi niye /(...) yaşatıyor?

(.. yeterince sorgulamıyor ya da başka girişler -için-)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:32 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:25 ----------

kimseyi bir noktaya sürümüyorum-taşımıyorum ancak kişi kendi anlamından/cevabından kaçarak yaşayamaz /tabi ki yaşar
dahası varlığından
ya da kaçınarak

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:34 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:32 ----------

bu bir taşıma evet ya da /sordurma
bir anlatma ve anlatamama
soruların ve de cevapların ve de kelimelerin de anlatamadığı bir anlatamama
- o zaman ben de anlamadım aynştayn evet ama

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:07 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:34 ----------

ölmüş bir yaşam için- kişi /ölmüş bir yaşamdan sonraya ait-ilişkin bir düşünüm gibi bu

bitmiş bir yaşamı öyle değil böyle yaşamanın ne anlamı var?
bitmiş bir yaşam için - o halde düşünelim- /kişi öldü-kişilikte
diğerleri için /diğerleri var ve sürüyor -diğer kişilikler (ya da diğer tüm hayat -var -evren var- işler var-düna var değil mi- evet)

(bitmiş bir yaşama karşı sorumluluğum nedir ama bu değil? diğerlerine karşı neden
-an'a ve zevkime neden sorumluyum ve "öyleliyim" daha ziyade
kendimi (yani insan bütünü daha ziyade/daha çok) neden öyle ifade ediyorum ( zevk alarak ve acıdan kaçarak ve diğer şeyler- yaşama-sürdürme ilişkileri ve iletişimleri olarakta)
-ölmüş bir yaşamın beni yok

yaşarken kendi için-içindi- şimdi diğerleri için oldu, kalıt -ya da aktarım
dünyada yapılan değişiklikler, yaşanan yaşama- hepsi diğerleri için anlamı var artık ama ölü için yok ya da
(kişi öldü ve kişi için anlamı da mı öldü evet ama bu mu?)

ama diğerleri ne oldu/olacak ya da ve bu kültürel aktarımın anlamı nedir?-(tüm gelecekler-den sonrada anlamı)
diğerleri iyi yaşasın diye mi? iyi yaşam nedir? iyi yaşamanın anlamı nedir?
diğerleri iyi yaşamasının bana anlamı nedir? bugüne anlamı nedir? ölüm sonrasına bana /ölüm sonrası benine (öldükten sonra bugün kalmış benin geleceği yani benim olmayan geleceğim-şimdim)
ben bugünü yaşarım anı -neden?
nereye bağlanır? acısızlığa mı? acızsızlık kaçışına mı ? zevk ve mutluluk arayışına mı? -hepsi bu mu? bizi güdüleyen tüm güdü -insan güdüsü
nereye kadar aktarılacak ve bağlanacak nereye
bir yere bağlanmaz

-varolan bütünlük içinde anlam, birbirine aktararak ve birbirinden öğrenerek/katışarak/yoğrularak -birlikte- devinmiyorsa ve yaşayıcı doğrudan bilinçli bir varoluşun doğrudan da (ya da dolaylı da) içsel unsuru ve bileşiği-batışığı değilse? ne anlamı var ki?
bu deneyim çöplüktür ya da hiçtir yokolandır ya da yokolacak- bu anlamı mı yüklüyoruz neden kaçıyor insan bundan ve neden kaçarsavar cevaplar sunup bana bize üste ve yetişik pişkinlikler sunup yalancı öğretiler sunup/savunup ve bizi de karalıyor üste- onluyo bunluyor (ya da böyle hissetiriyor bize -anti durum savunu ve kişilik hissi durumu ve tam böyle anlam kavrama durumu yanıltısı içindeyiz o zaman diyelim biz bu )

ben anlatamıyor olabilirm

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:12 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:11 ----------

varoloşun aşkın bir kavrayışını arayan kişi ne bulur
-ve neden?
bulmaz mı?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:24 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:12 ----------

ölmüş bir ben kişisinin yaşam karşısında durumu nedir?
olamaz
peki bu neyi açıklar
kişisel sorumsuzluğu mu? bensizliği mi? yitip gidecekliği mi? sorumsuz eylem yapma kabiliyetini mi?
bütün içinde anlam düşünmeksizin ve bütün için "anlam devinim" ya da "anlam deneyim" deneyim anlamı düşünmeksizin tüm bunlar neyreye varacaktır? da

bilincin evinimi-devinimi (ya da dönüşümü-devrileği/devirlek) içinde cevaplar oluşmalıdır/oluşturulmalı ya da bulunmalıdır (bu bulanıklığın kime faydası var )ki bireysel varoluşta/varoluşlarda ya da diğer hiçişte anlamsın yoksa her şey boşluğa varacaktır kişi kendi sorumluluğuna ihanet edecektir-dahası yaşam bakışına ve yaptığına hürmetine
boşluğa yapışlarda kişi
yada bir iç vicdana karşı kiş
yada bir içvicdana karşı kendini sorumlu tutan kiş,
neden öyle tutuyor? kılıyor ya da bu değil bunlar değil ama
içteki boşluklar bunla mı dolur bilinmez ama arım-
bu da doldurmaz

ben gerçek derdimi bütünlek bir kelime akışıyla
deneyeceğim tüm zaman içinde
zamanlar içinde
ve yapışlar içinde
bu yaşamımım sürensince tümünce tekrarca

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:31 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:24 ----------

hayır devirlek'in bütün bir anlambilinç ya da anlamdevin deneyiminden sözetmelisiniz (ya da değil miyiz etmeli -denemeli bunu ya da ) yoksa bireysel varolşunuz /varolşumuz da anlamlanmaz/anlamlanmayacaktır ya da hiçiştir;

hiçişme (içsel doğan bir tabir, akış gibi; hiçe bakış /hiçe akış-hiç isteği, hiçlenme -kimliksizlenme ya da başkası ama anlatamıyorum -içsel bir doldurma-esin)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:35 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:31 ----------

devirlek içinde anlamlılığınızdan sözetmek için daha yitmekten (ve hiçişmekten) sözetmenizin anlamsızlığını anlamıyor musunuz?

anlamlılığınızdan (yaşamı sürdürmenin bişe mantıklılığı -ve yaşlamın sürmesinin de mantıklılığı)

anlamlılığınızdan hatta varlığınızdan da

anlamlılık yaşamamın ta kendisi ya da yaşama direnmenin ve varolmanın ve var sürdürmenin varlığına ihanet bu?
kişi var sürdürmesinin anlamlılığını nere yüklüyor ? bir anlama mı? bir erdeme mi? bir öğretiye ya da bilince ama sorumluluğa ya da
kişi anlamlıca var sürdürme ya da öğretelice var sürme bilinç içinde-yaşama direnme ya da kötüye direnme (yaşam oluşturma ya daha iyi yaşam oluşturma) anlamı anlayışı içinde ve bunu sürüklüyor ,
iyi yaşam oluşturma bilinci sonu neye dayanıyor neden?
sonucu nedir?
kişinin iyi yaşam oluşturma kurma istemi nedir?
daha iyi yaşam oluşturma sonuç sorumluluğu-zorun daha ziyade neye nereye nedne/nedene neden yükleniyor?
kişi bilincine mi varlığına mı? özvarlığına saçma savrulan kelime vicdana mı - insan tanığı insan tanığı sen kimsin?

kişi yokluğunu yokolacağını savlıyor ve hala anlamlı (anlamlıca varlık tüketiyor-üretiyor ve diğerlerine bilincine ve iyi yaşam yaşam erdemine dayanıyor ve varıyor tutunuyor ya da) en dirençli ya da bilinçlivarlık
ve tutumlu varlık sürüyor; ben'i ile varlıyor (varlığı) ve savlama bu savlama geçersiz ya da çelişkli değil mi? nedee bunu tartışmıyorsunuz (ve neden tuturluca bu tartışılamıyor?) ve tüm çağlar boyu kaçamak cevplara sıkışıp- biz

---------- Mesajlar Birleştirildi at 01:55 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:35 ----------

kişi yaşamına karşı sorumluyum diyor ve erdemle donanıyor ne için
ve kişi yaşamına ve ölümüne ölüme karşı sorumluyum diyor ve erdemle donanmaya yaşamını gidermeye/erdemle donanmaya ve öğrenmeye artmaya girişimi neden
-kişi artımı neden? neden diğerleri için? diğerleri de ne kim? ve

neden başkalarının acılarına karşı duyarlılık sorumlu ve neden /zaman sorunsuzu (bitecek beni bitecek deyip neden zorunluyor?)
neden bu bizi insan yapar neden
neden /kişi/ başkalarının acılarına karşı duyarlılık sorumlu ve neden acı hissediyor neden

neden acılarını gidermeye çalışıyor neden
ve neden acılarını gidertmeye ve aldatmaya alçaltmaya başkalarınında girişiyor ve iyi insan iyi erdem olmaya oynuyor neden?

öğrenmeler neye karşı sorumludur? hiçişe mi? tüm insalığa mı?
tüm insalık yokluşuna mı? bilinmiyen geleceğine mi? bi yere varmıyacak bi yerine mi? bi yere varmıyacak yokluk yitişi yaşamlara mı ve hiçise?
evren yutacağı yokluğu bizi kuşatmış -iken -
tüm insanlık kimdir ve onu kim temsil eder neden? yokluk geleceği mi?
kaçınıyorsunuz ve soruyoruz soracağız da kaçınıyursunuz belirtiyoruz (bunu belgiliyoruz da) ve üstüne de büyükçe ama yumsakça puntolarla çizerken -ben anlatamıyor olabilirm (içeriğim durgun yansıtıyor ve içerek soruşlarım ve duygularım hislerim anlambakışlarım benim ve keliemlerimin yapamadıklarını ve yeterince iyi iletmedikler iletecektir ve içtenliğim benim bakışımdır duyuşumdur ) -kaçınmaktasınız hala ve yarışmaktasınız

-bir yokluk istencine karşı duyarlılık anlatın bana hadi?
keliemeler/keliemlerim yapmıyor olabilir istencimi ve bakışımı

yokluk görüsüne ve bitecek görüsüne karşı bireysel sorumluluk içindeyiz -bu getiremediğim bir anlam karmaşası -ama-ben deniyorum
deneyiş içindeyim -bir anlatım-anlatma verme deneyimidir-ulaşma-sızlık içinden
kimlik bilinci-tümlük ya da eksim
bütünsüzlk görüsüne karşı hiçlik ama bu değil

öğrenmeler ne için gereklidir/sorumludur ve ne yapar?
tüm insanlığı yükseltir?
e sonra ne olur olucak
bu soru hep yanıtsız-gelecek belirler biz sorumluyuz böyle hissediyoruz /möğretildik(var-yaşam-s) -tamam

tüm insalığın yüskelmesinin amacı sonucu nedir? iyi yaşam iyi bilgi için -sonra
tüm insanlık bizimle ne bağdır?
sorumluluk bağ-anlam bağ

tüm insanlık sonucu nedir? amaç sonuç bağı-yokluk yitimi erdem bağı
hadi kaldı ki tüm insanlık yokluk ile yitmese bile ne olucaktır ve ?

biz bugünü bilinmeyenimizi ve bu bilgiyi yaşamaktayız -erdemi ve bugünün buluntusu kanlıntısı ve anlamı
budur yakını serzenişler-dönüşler içinde

kişi ben yitimini kavradı mı ve denedi mi?
ölüm anlamını
ve hala varlıkla bağ /bağ yitimi görmediğinde ısrarlı mı_?

-varlık bütünlüğü içinde deneyim bağlantısı ve

kişi yaşarken beni yokluk yunmurtladı savına mı dayanıyor? bilinci

neden buna anlam katamıyoruz ve veremiyoruz -anlamda -anlatma da oluşmuyor ve neden birlik -sav ya da bakış-çağ-

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:50 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:55 ----------

benim bitmeyen bu şeylerle derdim ya da kavgam var ve anlatamama şeysi içinde ben varım

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:54 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 02:50 ----------

ölüm kadar yokluk ve aklımın yazmadığı saçma cümleler ve bilinmeyen kavgalar -kuşatmalar içinde- bu anlamlı
bazıları kendinden kaçmanın anlamını o kadar iyi kılıflara uydurmuş

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:56 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 02:54 ----------

yaşamda bir erdem savunmanın daha baştan anlamı nedir?,
bir geleceğe hizmettir bir geleceği savunmaktır inanmaktır ya da
kimdir bu gelecek nedir?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 03:01 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 02:56 ----------

ölümlü geleceği içine sıkışmış benler- gelecek ölümsüzlüğü -kavram çelişkisi? -sonsuz ölümlülük sonsuz ölümlülüktür -tüm insanlar bile ölücek bunun anlamı nedir?

kavrayışıma kafa tutan/anti direyen/karşıt sonu-soluk açıklamasını versin/vermeli yüreğim buruktur açıktır içten konuşur belişir bilinir bu
herşeyi yazamayan yerden konuşuyorum
aynıların devir daimi bi şeyi açıklamıyıcağı gibi
geliştirmez de bu sönüktür ve yeni
eğer yerde bir kavrayış yoksa ve hep aynı keliemeler dönücekse ve biz hiç konuşmıyacaksak ve anlam açımlar türetmeycekse kendini ve varlık bilişmeycekse kendi ile ve tutuşamayacak tutuşmalar ve diğer kavrayışlar anlamlanmayaksa

---------- Mesajlar Birleştirildi at 03:21 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 03:01 ----------

subjektivite sonsuz çelişkiler -ya da evrilmeler de- içindedir her zaman
o halde bu çelişkileri hiç tartışamayalm
kişinin kendi ben çelişkilerini sunmasının ve aşmasının ve aştım demesinin ne anlamı var bir ben çelişik
bir mutlak'ı ya da bir doğruyu?
savrulmanın

---------- Mesajlar Birleştirildi at 03:25 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 03:21 ----------

tüm insanlar göksel bir varlık olsa bile ve tanrısal bir varlık ya da uygarlık kadar gelişse bile evrimi ile
bu bize ve bugüne?
ne yazmalıyım ben kendimin derdi şimdi tamam saçma keliemeler ve cümeller anlamalr ve durumlar/kişilerde sundum ya da öz durumumu bilmiyorum ve tanımıyorum ve bir varlık karmaşası kavrayışı aktancı peşindeyim ya da gerçeklik içinde boğuldum ya da başka bir anlatamadığımlar ve kendim bile bilmediğim sonuçlar içinde bu varlık yaşamacı amacı ve hiçtenci

---------- Mesajlar Birleştirildi at 03:26 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 03:25 ----------

tanrı bizi öldürdü ve biz onu?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 03:29 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 03:26 ----------

ölüm karşısında bir kavrama ve zaman karşısında bir kavrama ve kendilik için
ne yapmalı?

yiter ve tüm zamanlar yitecekse ya da yeniden kurulacaksa ya da hiç bile kurulmamışsa ve varsa yoksa da anlamı ne ? tüm bu şeyinde biz kimiz? de o da değil

tüm zamanlar ve kişiler yiter gider insanlık neyi savunuyor?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 04:01 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 03:29 ----------

burda tüm bu zamanlarda kaçan benden arta kalan demediğim /gözden kaçırdığım -şeyler- ya da bu aptal savunu bir direksiz yaşam ve ben beni olan -sarmacı kuşatmacı bu saçmalık

dağlardan arta kalan yanımla ben?
neden bu kadar saçma?

biz neyi gözden kaçırıyoruz ya da nerde gibi bir söz
ben ne yapmaya çalışıyorum acaba -oto gibi- bunu kendime ve bana da -ben olana

bu şey ben ne yazmalı?

insan yaşamasının ve tartışmasının sonucu ve diğer tüm bilgiler bilgi yumakları ve anlam ve anlatım çaresizliği ve bilgi ? de

bir uykuya urgansız girmek ya da bir anlamlı yapan -yapım kişi ve ben olan
burda tarih diye bi şey var ve ben diye, zaman diye bi şey var ve o yazıyor ya da yazdım sanıyorken yaşayışım sanıyor ben beni -

bu kadar anlamsız bir devin ve karmasa ya da akıl -insan ne yapmalı?
saçmalıklar kafasında parçalandığında ya da tam aksinae kafasına saçmalıklar benliksizlikler ya da diğer düşücce yumakları ve savaşları doluştuğunda bu zamansızlık ve yer yitmesi
-kendini tanımayan bir kişiyi davranıyor insan olan ben -tam şu anda ben yapan beni ben olan
öylece düşünceleri/söylemleri/yazıyı bekliyorum saçmaca ve düşünceleri kuruyorum ve yazıyorum sadece

bir anlatıma varamadım kırk yıl olmadı ben beni -kendini parçalamanın
-şimdi sözcükler? şimdi yazdıklarım ve yazamasıklarım ve ben? şair olmamış amca ya da ilk şiirler -ben neyi kaçırıyorum yeniden
-uykudan başka?
---
aslında tüm anlatmaya çalıştığım insan yaşamının ve aslında iyi irdelenirse tam bir olmasa da bir yere
yani bu saçmalık artık
yani bu insanlığın genel anlayışı

-kişi yaşamından tüm varlık özdekliği sonucunu birleştirmişse ve toplamışsa ve bunu bilgi olarak kendine -oldukça- yetirmişse ve bunu (nitel üstün tutarak ve kendince subjelde olsa aşkın gözlemleyişlik sanı ile de içerlemişse) aktarımıyorsa ya da yeterince aktamaradığını düşünerek acayip işlere ve ahkamlara da varan hallerede boğulmuşsa (kendini yemişse yani de) ya da tutup tüm bunlar yalansa da /yanlışsa da farketmez -arzu hükmü arzu çatışması ile yeterli bir benlik ve yaşam barışı ya da başarısı da kuramamışsa ve (bunu burdan yansıtıyorsa da farketmez-subjel emin sonuçtan -öyle davranıyor -bu garip) dünyaya ve kendine ya da kişilere sataşıyor ve benlik çatışmasına da girişiyor ise -sonuç her ne ise işte farketmez
düşünemiyorsa ve (ve uyukularını parçalamışsa) bununla da yetinemiyorsam ben neler yaplamlıyım o halde?
bu halde bu saçma sonuçlarla yaşamanın ve direnmenin ve bilgi kirliğinin anlamsızlığı üzerine üzerine ben bi şeyler veremiyor ve iletemiyor olmaktan gocunuyorsam ya da bunu bir varlık kavgası ya da iççatışması-bağrışması-içerlemesi yapmışsam ve elimde bozulmuş bir savaş -kişilikten öte de bi şey kalmamışsa ve anlamlalarım anlatımlarım da dağılmışsa ve -diğer tüm insanlık tarafından beğenilmiyorsa (ya da ilgi görmüyorsa ve bir yere varmayacak hissinde de) anlamsızlık çatışması ile ben -biz olan her neyse kafa tuttu
(umut karamsarlığı içinde ben yazmaktan utanmışsam artık sıkılmışsam kaçmaya ve onurlu bir kaçmaya da delik arıyorken/arıyorsam varlığımı aklayı-hür - (bir delik) ya da oldukça özgür ve hisli- hissettirecek bir nokta kollarkene)

ve (bu sonuç ya da görü izlek farketmez) bir öngörü sonucu olarak ta içerlenmiyor ve incelemeyede kılınmıyorsa ya da ben bu savı daha tutarca ve içeriklice açamıyorsam ve tartışamıyorsam savlamıyorsam (ve elimde nerdeyse hiçbir bilgi yığını yok ve) ile bu çağda kişiler ya ucundan din mistsizm felan tutuyorsa gibi işler içinde çile akamı ile) darmadağın bir ben yarı zor bir yaşayışta ya da sıkışmışsam (ya da bir biter anlamı) bunu kime niye? nasıl da
kim insanlık kim?
-yaşa git lan! mı demeli tam ses bu
yani bir derdimi bir tam diyim onsan öldüm gibi kurtulim isterdim gibi olmuşkene

bu şeyi geçirememek ne haltsa işte bu!

bir varlığa varmak değil -bir bilgi savaşı -hiç mi hiç-
-en azından bir derdimi/kamburumu ve kursağımı tam diim/döki-im olsun bir gün
kendimi de -her neyse buna varım işte? ben -en azından buna da varim ben -varma varma
varcaam yer tayini
yeterli -amaç sonuç budur yaşam

---------- Mesajlar Birleştirildi at 04:10 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 04:01 ----------

bütün karın ağrım yukarda yakınca
yazdığım hep saçmalık çöp ama bu nedir şimdi=

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
çocuğa şiddeti görmezden gelen toplum kadına şiddeti bitiremez

" "güç" taslağı " arkadaşlar katkılarınızı bekliyoruz

değil hiç bir şiddeti -de- bitiremez

Bir kadına, bir işçiye ya da bir çocuğa farketmez kötü muamele ile (bir insana kötü muamele) durumları arasında far var mıdır?
buradaki ölçüt bilinçsizlik mi?,
öyleyse kişi nasıl bilinçlendirilecektir

"çocuğa şiddeti görmezden gelenn toplum kadına şiddeti bitiremez"

dahası her türlü şiddeti görmezden gelen toplum hiç bir türlü şiddeti görmezden gelemez/bertaraf edemez

çocuğa karşı şiddete göz yuman toplum kadına karşı şiddeti de köreltemez

çocuğa şidete ve kötü muameleye tahammül eden ve tolerans gösteren toplum kadına şidetin önüne geçemez

Çocuğa şiddet, kötü muamele ve istismar- dayak ,dövme ve hakaret kavramlarından yola çıkarak ve başlayarak bir kaç okuma ve tarama yaptık internette

Öncelikle istismar, şiddet ve zorbalık gibi kavramlar çıktı
Bunlar yakın kavramlar

ve şiddet kavramı -psikoljik şiddet kavramı- fiziksel şiddetle sınırlı değil
İşin birde psikolojik boyutu var (-her türlü mobbing-iteleme/itekleme -yok sayma ve baskı vb.) ve bunlarda şiddet (ve uzmanınca öyle de sayılıyor ve şiddet olarak tanımlanıyor)
Her türlü hakaret, aşağı görme, horlama, zorlama, aşağılama, hakir görme ve aslında bi tür (örtülü aya da örtüsüz de ) şiddet
bir çok ceza yöntemi ve aşağılamada bir şiddet ögesi,Gerçekten karşıyı ehlilieştirme-sorunu giderme bilinci taşımıyorsa (kolay yola kaçıyorsa) bir çok eylem şiddet olarabilir kendi içiden ve şiddet oalrka sınıflanabilir
eylem ve öfke ile incitme acı çektirme vb. bilinç ile giderme taşıyorsa , Bak sen ne yaptın canın yanacak

Görülen o ki şiddet fiziksel statü , büyülük, fiziksel hiyeralşi , zihinsel hiyeralşi, güç-para otoritesi ve hiyeralşisi de dahil her türlü alanın yansıttığı dengesizliğin bi unsuru ve güç unsuru, -belki daha fazlası ama bilmiyoruz

İstediğini yaptırmak için başkasını kullanma, sonucu giderme
karsındakini kullanma ve caydırma unurları sunan her davranış
Güç kullanan-güce yeltenen /otoriteye yeltenen -dayanan "gücünü güçten alan" (herhangi güç biçimi) ve yaptırımını edimini güçten gören her tür davranış

kitaplar ne kadar yazsa kar etmiyor
bilgi varmış yokmuş yasalmış bilimmiş farketmiyor

Yetkin ve eğitimli bir insan bile çocuk istismarını hiçe sayıyor sayabilir
belki geçtiğimiz çağda altı çocuklu anneler hem iş görüp hem arada hızlıca çocuk bakerken azarlama işini kolayca abarttı bilmiyoruz-düşünün
belki erkek yetericne yük alamdı -(ve hala da almıyordur da) bilmiyoruz

her türlü hiyeralşinin bitirilmesi gerkeir

Hiyeralşi ilişkileri şiddet türetecek

Şidetin akynağı büyükülk-küçüklük (fromm ve krishnamurti1)
hiyeralşik bakıştır şiddetin kaynağı hiyeralşi ilşkileridir
Hiyerlşik toplumalr şiddet üretmeye makhumdur
Hiyeralşik toplumal şiddet ve onun ilişkilerini üretmeye (ya da yansıtmaya) mahkumdur

"Toplumsal dengezilikler ve güç dengezilikleri (ilişkileri) ve eşitsizlikleri şiddet olarak ta yansır ve karşımıza çıkar- bu kaçınılmaz gerçektir"

hiyeralşik toplumlar şiddet üretmeye ve onun sonuç ve cemerelerini çekmeye mahkum

İçindeher türlü hiyeralşi (ya da güç hiyerlaşisi ve üstünlük -ler bilinci /üstünlük altınlık-alçaklık bilinci) ilişkisi bulunduran toplum kaçınılmaz olarak -şiddete gebedir

Çocuğa bir fiske vurmak = kadıan bir fiske vurmak

Çocuğa bir fiske vurulmasına kadına vurulmaması kadar göz yumulmamalı

toplum gizli ve örtülü bir şekilde x
x çocuk himayesindedir

çocuk incitimi kadın incitiminden aşağı değildir hatta kalpleri taze ve kırılgan bu nesil henzü yereşememiş içidne büyü kacıalr debreştirecek ve topluam bilinci-kırılacaktır güveni de

şiddet horlama kavramıan eş ve yakın görülmeli bu konuda çalışam yapılmalı-çocuk kismenin malı değil

Çocuğa da bir fiske vurulamsına göz yummak çocuğa şiddet
nasıl toplum onaylamıyorsa

başlığı böyle açtım çünkü bir dokunma yaratmak istedim-bir damara dokunma
kadın ve çocuk ikilemi yaptım çünkü bir dokunma

linkler;

"Psikolojik anlamda düşünüldüğünde dayağın hafifi ağırı olmaz."

"Çocuğunuza iyilik yaptığınızı, onu koruyup kolladığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama" ; "zorbalığa sıfır tolerans gösterin"

"psikolojik şiddet bir kişiyi yapmak istemediği bir şeyi yapmaya razı etmek için duygusal durumundan yaralanarak psikolojik baskı uygulanmasıdır"
"Şiddet gösteren kişi/kişilerin amacının özellikle kendisini korkutmaya, kontrol etmeye çalıştığını" ve bu durumda onun suçu olmadığını, utanmaması gerektiğini anlatın.

"ceza almak ve ceza vermek onur kırıcıdır. "
Ceza, çok defa düzelebilecek bir davranışın, çocuğun içinde gizlenip bir gün yeniden hortlamasına sebep olabilecek bir “baskı” yöntemidir.
"Ceza ne alanı, ne de vereni memnun eder"

"güçlü alıntı"
Bununla birlikte, ceza günümüzde ne yazık ki “yasal” ve “kabul gören” bir terbiye metodudur. Çocuğuna ceza vererek terbiye etmeye çalışan bir anne, toplumun diğer fertleri tarafından “anormal” bir şey yapıyor olarak değerlendirmez. Hatta daha da ötesi, çocuğuna ceza veren anneye için, “Vardır elbet bir sebebi” diye sahip çıkılmaktadır.

Bir suçlunun suçuna ceza vermek için normal şartlarda bir mahkeme heyeti kurulup – bir değil birkaç kişinin kararı ile – ceza verilmesinin mecbur olduğu düşünülürken, çocuklara verilecek cezalarda, ne bir mahkeme, ne de bir heyet ihtiyacı duyulmamaktadır.

Çok defa anne, hem savcı, hem yargıç, hem de hakim olarak, çocuğunu hem yargılamakta, hem de hak ettiğini düşündüğü cezayı tek başına sorunsuzca uygulayabilmektedir.

bi sorunumuz var-bu bir sorun ;
bi çocuğu psikoljik oalrak biçmek kavramını eleştiremiyorsunuz-bi çok şeyi de?
üste çıkılıyor zeytinyağı gibi
toplumsal öğretilerle-bilişlerle hep ben anlamadım bu bilgi ne işe yarar at çöpe o zaman
übilgini birlerini elidne olması nedir? birilerini bilgiyi temsil etmesi -bi şey mutlak kötüyse (adeta ay da nerdeyse?)
bu az çok bilgilenmişse ve tanıklanmışsa
zamanın bilgi tanıklığı nedir ya da kurumların onu temsil etmesi-kişilerinde ,

psikolojik şiddet tanımına baklardak aynısını tersten uygulayalım
hakaert davaları var günümüzde- Bir çok kişi-miz de en çok anne babasına dava açmalı belki de-
belirli toplumsdal ortamda büyümüş insanları göze alalım- hayatının geri kalanında tüm herkes hakaret etse anne babasının(edeceğini bile) geçemez-bu gerçek?
bi çocuk kime dava açabilir
güç kullanımı güç kullanımıdır bazıları iyi niyetli değil -iyi anne babalar olabilir ancak bilinçliliğin öte çizgisi var

güçsüz diye herkes kadınları incitmeye yeltenir mi mesela ya da inciterek yaptırmaya zorlamaya ve baskıyla
-kadın kendince silahlarla/eylem ve tepkilerle donanmış olabilir ve çocukta ama sınırlı
bir çocuk ne yapabilir örneğin dışarıda aileyi kötü surmua düşürmek mü? mızmızlık yapma aileyi ifşa etmek (gibi -sonuçlar örn.) bunu kisme görmezden gelemez ancak herkes görür mü? herkes görmezden gelir

-çocuk özgürleştirilmesi önemlidir; toplum birey olarak tanınması -eskiden toplumda erdem vardı-/eski kültürel değerler yaşamıyor -bazı ailelerde olabilir çöküyoruz ; batı soyutu
kötü batı vahşi batı

hollanda da çocuğu elinizden alıyorlar- kaldı ki anadolu kültü ve kültürü
doğuda hiyeralşi yoktur yada azdır ya da bunca yoktur ve yok denecek kadar olmalı ama
para her yerde hiyeralşi sağlar ve düzen

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
"dispermi"

yazınızı okur okumaz doğan çağrışımsal kavram
anlamını bilmediğim/anlamını burdan bulduğum şey

bilip bilmediğimi bile bilmediğim
bilmediğimi biliyorum oysa
böyle bir kavram var mıydı?
diye ararken- ertesi yazarken

boşluk savurdu bizi buralara boşluk ikizleriyiz biz
--
boşluktan başka bi şey olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
--
siz benim ya da diğerlerinin ayırt edilmeycek kadar benzeri
ya da benzerini oluşturan şeysiniz,
Bende bu durumda sizin bir benzerinizim, Benzerlerimi bulurum ben tanırım
----
benzerlerimi bulduğum bu dünya saçma?
--
hoşgeldiniz umarım aradığınızı bulursunuz
---
ayırt edilemiyecek kadar benzeriz oysa ayırt edilebilecek kadar da benzer değil
---
varolmayış bunalmasızlığında bulaşmamak üzere
---
varolanlar ulaştı esriyi ala da bir terkediş cana siz nereye gidersiniz? varolamayan yere mi? yoksa yoksa varolunmayan

-varolunmayan alanla varolmayan yer kaşılaşırsa ?
---
çok yazdım hoşgeldiniz? kusuruma bakmayın

------

belkide aradığım kavram buydu; -

bir bağ tık; google search dis pert -tıklayınız; /Google Dispersion Search /image

---------- Mesajlar Birleştirildi at 14:15 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 13:57 ----------

dis -dis person /dispersona/disperson'ate/disperson ate /"dispersonate"

disper sonatı ya da dis personatı

-----

senfonik türkü dinleyincede oluyor mu bu? yani dinlerken ya da
--
bunu dinlerken oluyor mu yani mesela
http://www.felsefe.net/141108-post306.html

---------- Mesajlar Birleştirildi at 09:57 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 09:20 ----------

Bölüm 23/İçsel Monolog

(arkadaşlar bir cevap yazmak istedim ama benim ki yine bir içsel monologa-diyaloga dönüştü)

-----

Yaşam kendisiyle sınırlanmış değildir
eğer öyle olsaydı bir yaşamı öyle değil böyle yaşamanın da bir anlamı olmazdı
ya da, eğer öyle olsaydı siz bir yaşamı öyle değil böyle yaşamaktan sızlanıyor olmazdınız

-“varoluş” daha yaşamın kalbine/merkezine doğru- dair bir kavram

Yazının ilk bölümü için;
Sonsuz dünya gerçek evren ya da yaşam vardır - sonsuz deneyim ve sübjektivite yaşanmaktadır
Deneyimleyicinin siz olmasının nedenini bulun- anlamını bulun
“a” değil “b” olmasının/olmanın ne farkı var? farkı ne ya da?
Sizin hayalini kurduğunuz bir ideal gerçeği bir ideal “a” yaşıyorsa (bir ideal “a” grubu ya da ) cevap nedir?
Onun siz olmaması mı? Siz kimsiniz?
ve başkaları kim

- - ve bi yerlerde a-ideal gerçekliğinin yaşanmadığını kim söylüyor?

Biz subjektifiz ve ilerisini göremiyoruz ya da daha ileriye gidemiyoruz oysa subjektif bile olsa iyi bir düşüncede (iyi bir düşünmeyle) bu kendin için mızmızlanmak halinin düşünsel olarak pek gerekli değil olduğunu bulgulayan anlar var -ve evet bu anlar subjektiviteyle sınırlı ve subjektif bir bene yetmiyor çünkü bu onu tutup tüm varlığa katmıyor/koymuyor ya da başka bir varlığa ya da gerçeğe de götürmüyor

Cüretlice yazışıma bakmayın-benzer serzenişlerimizle doludur forum-sizinkinin tıpkıları-isterseniz çıkarabilirim

-----

,öte yandan neden varız?
Sevgili donkişot’un dediği gibi tekrarlayalım-“varoluşa dair düşünceleriniz” ??
Bu bir serzeniş mi? Neden varız, - zor olduğu için- bedensel bir zoluğu ifade ettiği için

- - Tüm varoluş bir bilmecedir ve bilmecenin cevapları bi yerlerde

Yaşamınızı değiştirmeye kalkmayın/onu anlamaya kalkın- çünkü bu değişmeyecek
Bireysel bir yaşam size ne kadar tatmin getirebilir? Nereye kadar, - bir yaşamı dolu dolu yaşamak
Bundan fazlasını arıyorsunuz?
Gerçekte aradığınızı bulamadınız mı?

-
Peki tüm ideal a ları toplayalım ve ideal bir dünya kuralım sonuç ne oldu- mutlu musun?
Yeterince soru sordun mu? Yeterince cevap
Birilerinin söylemesi seni mutlu etmeyecek

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
-iç karalama-

basit insan ve anti (...) ayrımını yapabilmeniz...?
daha baştan basit insan ve anti /(sözde) basit olmayan insan ayrımını yapabilmeniz için bu zıtlığının/ayrımın ve terminolojinin elinizde olması gerekir
basit ve /kompleks insan-insanlar

zıtlıklar olmaksızın düşünemezsiniz ya da daha baştan ayrım/ayrımlar yapamazsınız -
bu ayırda/farkıt'a varamazsınız
görmüyor musunuz?

size basit ve basit olmayan /insan/ ayrımını sağlayan nedir?

--

arzular?
onlar deneyimlemeksizin? varolamazlar
birileri onları deneyimlemelidir- birileri de aşmalı galiba- size göre- birileri de doğuştan aşmalı bu onları kusursuz yapar ya da mükemmel değil mi? mükemmel kimdir ve kim olmalıdır? bunu-onu ne açıklar -olursa ne o lur olmassa ne olurdu?

-
arzular olmazsa- varolmazsa- arzular olmaz ve bunun üzerine düşünemezsiniz -kafa yoramaz ve felsefe patlatamazsınız
fikir yoramazsınız
-
siz iyi kötüler yüceler ve yüksekler .. gerçeğine saplanmışsınız-birileri--- gidelecek yollar -varılacak-ve bulunacak insanlar -kendinizi aradınız mı? arıyorsunuz daha
-
daha baştan anlık haz yaratmalısınız ve tayin etmelisiniz?
anlık hazdan sözetmek için anlık haz -var-olmalıdır- bu birilerine göre olmalıdır da
daha baştan bu çıkarıma varmak için -bu olmalı- olmalı için deneyimlenmeli şart ve bunu deneyimlemeli/yaratmalısınız -ya da birileri

---
zevklerin sınırlamalarının basit insanlara göre/için olması/olduğu sonucuna nasıl varırız?/vardınız da?
-
bu fizik bedeni aştırmaz -fizik yapı
fizik sınrılar ve fiziksel sınır ve bedenler tüm insanlar içindir /tüm insanlar içindendir- aynı şeyin aynısınını-bir benzerinin
tüm insanlar fizik beden/bedenler içindedir ve tüm insanlar ve bu şey hormon taşır hormonla çalışır

hormonlarla savaşırken bıçak fayda etmez;
üzerinize yönelen bir bıçağı -bilgi- ne durdurur?
eylem mi? bazen işe yaramaz o da değil mi?
bilginin sınırlamaları ve hormonlamanın etkileri
hormonlar üzerinize saldırırken ya da salınırken ne yapıp duracaksınız
onları nasıl bertaraf dışarı
hormon anksiyetsi

siz hormonları görmezden gelebilirsiniz-onlar -sizi değil- yol arar
hormonlar herkestedir-havada uçarlar
burnu akmak basit insanlar için diyebilir misiniz?
peki garip virüsünün bulaşması?

basit olmayan insanlarda ölüyor ve tacize cinayete ve ölüme kurban gidiyor -ölüm bedene ilişkin bir kavram bu da- sekste- ölmeyen beden yok bu size bi şey hatırlatıyor mu? peki bedensel sınırlara nasıl karşı koyabilirsiniz? örneğin yaşlanmamak- hormon anksiyetesine?

herhangi köpek ve -sözde- basit olmayan köpek ve köpekler ya da hangi köpek pavlov'un şartlanmasına karşı koyabilirdi? /koyabilir miydi?

insanın doğası ve basit olmayan insanın doğası
basit olmayan başka canlılarda var mıdır? canlılar basit olanlar ve olmayan-lar diye mi sınıflanır neye göre ve bu başka canlılara da uygulanabilir bir ayrım/gelişme midir? Örneğin diğerinden daha zeki ya da farklı ve yetenekli/etkin sayılabilme diğer canlılarda da yok mudur? bu onların hangi fiziksel tinsel özelliklerini dışlar ve öteler de

bakir ölmek ve seksin/arzunun basit insanlara göre olduğuna - hiç seks yapmaksızın- kanaat getirip hiç seks yapmaksızın bakir ölmek
dünyada olmak seks yapmaya gebe -gibi çünkü herkes bir üreme hormonu ve argümanı ve (organıyla (başbaşa ve beraber de) doğuyor ve (ağzın yemek için olduğunu öğrenmek gibi bu!
ve itekleyen koşullarla doğa güdümlemeleri ile de -içiçe- doğuyor ve çarpıtılan fikirlere gelince/gelirsek te toplum baskısı ve öğretilemesi ile de seks yüceltiliyor ve arzu hayatın anlamı gibi sunuluyorken daha çocuk yaşta tüm iğretilemeleri tutup alıp bertaraf edip /sendeleyip bilinçlice dışlayıp -bertaraf edip-
-yani insan attan düştüğünde öğrenir- gözlem ise?
yani sadece üremek için mi seks yapsaydı-k?
hep bereber-
ce
de
-basit olmayan insanlar mı aşsın-dı bunu size göre ve bunun ölçütü de bunu doğumdan aşmak yada doğumda ölüme gitmeden hiç seks yapmamak mı olsun- du? -ki erkek örnekler -ve örneklemeler de -meni üretimi başlayacaktır -ve kadın ya da erkekte de yenilenme döngüleri var -yani insan kifayetini kılıfını giyiyorsanız kaçmaya gerek yok-erte de?

---------- Mesajlar Birleştirildi 29.01.16 at 00:01 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani 28.01.16 at 23:49 ----------

kurumsal olarak şunu kabul ediyoruz ve belirtiyoruz -her zaman- seks bir üreme kurumudur/işlevidir ve insan -tutup- bunu hazlaştırmıştır ve içinden çıkılmaz bir hale geliverdi evet ama insan sorunları deneyleri eylemleri eğlencesi-öğrencesi- öğrenmesi -ile herşey içiçe- ve birlikte sorgu ve hayat bütünlüğü
yani
ve ama
bu bizi (ya da) arıtmaz (ve bişey de yapmaz) (ve yapmayanı ya da yapanı da tam tersi üstün ya da altında tutumaz da) ve realiteden dışlamaz /yani bu sonuca varmak-bu seks işlevidir demek bunu kurutmuyor -tüm-

/yapmak ya da yapmamak değil -fikir arıtır-/bilgi arıtır -bazen sabunlu su iyidir yıkar ama sabun icad edildi mi? kirlenmeden yaşanmaz-çamurda koşulmaz -yıkanmak iyi bir yol ama
kaçmak? -bazen bilmek korur!

basit insanlara göre demek değil!realite gerçeklik-
bunu dayatıyor ya da geliştiriyor ve öğretiyor denetiyordur
basit olmayan (kompleks) insan da (basit olmayan) daha karmaşık (ve kompleks) seks arıyordur belki sadece

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
baştan aşağı insan gerçeğine baktığınızda seks ve para üzerine kurulu dönen bu şey zevk ve arzulanma üzerine bir köşe kapmaca /eğretilemece
burda dönen dönmekte olan şey
bir birleşme ikiliği -sanısı

rahat yaşam kazanma-sınıf atlama, rahat tüketme bilinci gibi şeylerle dolu bu şey ,
;iyi tüketme-iyi sanat iyi yemek ve iyi müzik farketmez
insanlar kendilerini avutuyorlar bunlarla -iyi yemek tüketmekle ve iyi sanat edebiyat okumakla/tüketmekle
beyinlerine dolduruyorlar ve sindiriyorlar
çok okumakla bilinçlenmekle övünüyolar
beyinlerien yığdıkları akımlarla ve istençlerle ;çaba

tanrısal bir birleşmeyi bile /(katışmayı bile- ki yükselme) insanlar seksle öykündürüyor-öyküştürüyor oalbilir-öykündürebilir
elinin altında bu var!
elinde yalıtı yok birelşemenin -doğru gerçek bir imgesi yok (ya da)

çünkü fiziksel birleşme duygusu/hali esrikli ;
ve ; eksiklik ; katışma isteği ve duygusu coşkusu- çoğalma halleri-artma yenilenme-nesil akımı- geçişme (hali) birleşme öyküleri öykünmeleri de cabası
muhteşem aşk arayışı-muhtemel birleşme- eksiksiz aşk -arayışı ya da kusursuz olana öykünüm

elektriksel bir dolma kuşanma artma istekleri, güç isteği istenci ve dolma/şarj -isteği/istenci ve diğer istençler-iteçler de
elektro füzyon
elektriklse akım ve birleşme tamamlanma duygusu ve katışma isteği eksiği,eksikli kve esriklik; tamamlık ve birleşme karşıtları- karşıtlıkları dinamiği
bir dolum ve şarj ya da yitik kavramlar

--

hayır seksteki imgeyi/arzuyu bir imge gibi olarak düşünün büyütecek bi şey kazanacak bi şey - ya da üstüen koyualcak işlencek altın gibi
daha büyüğü yok ki ellerinde ya da daha gibisi daha cabası daha öyküsü ya da
seksten büyük arzu ya da aşktan büyük masal ? tanrısal birleşme mi o? vecd- hali ya da ne? ama-tanrısal bir sapmaca

insanların elinde bir parlak var
ve bunu kullanıyorlar -ışıma için ama oynaşmak için de- insanlar neyle oynayacaktı
varlıktan;

bir güneşi ışığı düşünmek için kullanbilirsiniz ya da ışımayı güneş oluşturur ve ışımayı ışıkla ya da güneşle öykündürebilirsiniz
-parlak bir seks üzerine seks olmayan bir şey icad etmek zordur-

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
http://www.felsefe.net/felsefi-tartismalar/75650-dogru-bilgi-mumkun-mudur-mumkunse-arac-nedir.html
adresindeki tartışma için karalama

ben biraz daha okunur biçimde düzenlemeyi deneyeceğim

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:47 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:41 ----------

"doğru bilgi nedir"
ve "bilgi nedir"
ve doğru bilgiye erişmek derken biz ;(bu bilgiye) insan aklının ulaşması ve erişimini kastediyoruz
yoksa bilimsel bir bilgi mi? ve gözlemsel doğrulama ve ölçümden mi sözediyoruz
hatta bilginin bi yerde bozulmamış ve salt biçimde varolmasından mı sözediyoruz
-
Bilgi gözlemleri kıyaslamak ve ölçmek-biçmek düşünmek sonucu elde edilebilen bir veri/çıkarımsama olsun
doğruluk değilde "geçerlilik" "işe yararlık" gibi de sınıflanabilir belki bilgi

doğruluk ve bilginin doğruluğu bir ölçüt ve ölçüm müdür?
bilmiyorum

(-doğruluk bir kesinlik mi ya da)

(bilginin doğruluğu ve kesinliği)
-neye göre?
bilmiyorum

(bilginin doğruluğu ve kesinliği)
-kime göre?
bilmiyorum

bana göre bilgi kesin değildir ya da doğru değildir diyorsanız size göre kesi nve doğru bilgi yoktur

aranan ne?
bilgi ya da bilginin kesinliği

- arayan kim?
a-sujesi ya da öznesi -(siz beni-öznesi)

a sujesine göre (size göre) bilgi kesin değildir-
nokta; tartışma sonu bence -hiç bi şey bu sonucu değiştirmez sanırım -Siz açıklamalısınız
-
mutlak (varolmayan-bozulmamış) bir bilgi mi arıyorsunuz siz
- ya da mutlak'ın mutlak bilgisi ya da oan erişim

---
özneye göre nesnenin bilgisi ya da varoluşun bilgisi?
sujenin kavramsal kavraması-(na ilişkin )

sujenin kavramsal kavramasında nasıl bir keskinlik/kesinlik ölçümü yapılır? yapılabilir?
bilmiyorum

ölçüm araçlarına göre doğruluk görecedir ve
gözlem kesindir
ve gerçek diye bir kavramımız var -bunları düşündük mü?

-Bilgi sonsuzdur sanırım -bu iyi bir kavram ve kavrama olabilir mi?

"evrensel mutlak bir bilginin sujeye göre kesinliği üzerine kavrama" ya da benzeri için
-sujeye (size) göre olmayan tüm kesinlikler (ve ölçümler de) görecedir- (yani size göredir)
bu veri ve ölçüm sizce yeniden yorumlanacaktır
yani siz onu (bu veriyi) tekrar ölçeceksiniz ya da değerlendireceğiniz ve buna inancaksınız ya da inanmayacaksınız- kabu ledeceksiniz ya da etmeyecesiniz ama ölçümü yapan siz değilsiniz
Kendi ölçümünüzü yapmamışsanız ve kesin bir biliş içinde değilseniz siz - (evraka yani!)
Yani ölçüm sizin mi? Siz kendi bilgi ve veri tabanınızla bu ölçümü yaptınız mı?
Matematiksel bir hesaplamadan sözedelim. Sizin bu hesaplamayı yapacak bilginiz yoksa diğerlerinin yaptığı hesaplamaya inanmalı ve güvenmelisiniz değil mi?-

yani bir değer sınayıcı ve veri bulucu doğru bilgiden sözetse
ve kendince kendi ölçüm yöntemleriyle (doğru bilgiyi sınasa) ya da bir ölçüm aracı bunu yapsa ve bize/size sunsa ve bu doğru bilgidir dese ?
-kişinin kendi öznel gözlemi var - Kendi içinde ve kendi içinden yapılan-düşünmeler ve diğerleri

iyinin ve doğrunun bilgisi gibi gibi düşünelim -Biri varolmadan diğeri olamaz
- Yanlış bilgi olmadan doğru bilgiden sözedilemez -bu durumda sizin deyişinizde ki bilgi mutlak bir bilgi mi ya da tek merkezli bir ölçüt müdür?
"bilgi doğru ve yanlış diye sınıflanamaz, eğer öyle sınıflanırsa yanlış ve doğru bilgiler vardır ve sonsuzdur bu"

"
mutlak kesin bir salt bilgisinden ya da bilişinden-erişiminden sözediyorsunuz siz ya da
ve görelilik içinden buna erişmenin (ve bilişmenin mümkünlüğünden) olmalı -bir aydınlanma hali mi bu?
-şimşekler çakar bazen bilirsiniz ve bu şimşekti-inanın
bir şimşeği hiçkimse tarif edemez-çakışı onu tarif eder merak etmeyin
"
-biraz düşünce egzersizinin kime ne zararı var ve
biraz düşünmenin
kime ne
-biraz öğrenmenin kime ne zararı var?

doğruları doğrularda ya da kelimelerde mi arıyorsunuz siz
bunun kime ne zararı var- kelimelerle oynamanın
kelimeler size hiç bi şey veremezler
kafanızı karıştırırlar oysa!!
---

doğru bilgi eğrinin olmadığı yerde ölçülür /ya da yerden

doğru ve eğri yanyanaysa "doğru" "doğru diye" ölçülür -Doğruya siz ya da biz doğru adını vermişsiniz ve onun ölçütü var ve o ölçütü sınarız
Doğruyu tanımlarsınız ve ona göre ölçersiniz ve doğru verisini sağlıyorsa ve sınıyorsa geçer bu

doğrunun ne olduğu belirlidir zaten
bir sorunun "bir" cevabı vardır -belirli ise ama

mutlak'ın bilgisi mutlaka'a göredir

görecelik içinden görecesiz bir doğru aramak?
subjektifsiniz -subjektifiz kabul edelim /nesneye göreyiz ve özneye göreyiz biz- Kendimize göreyiz

--

"nesnel bilgi sujeye göre hep göredir- /hep görecedir ya da sonsuz sınırlı (sonsuz sınırlı görece-sonsuz sınırsız görece vb. mutlak ya da tersi) dir ... gibi vb. yargılara varılmalı ama bilmiyorum"

Özne neden doğru bilgi oluştumaya çalışıyor
Neden doğru bilgi kalıbı kullanıyor?
Neden mutlak -doğru ve tek noktalı ve merkezli inanılır ve sorugulanır/doğrulanır bilgi arıyor? ya da aramıyor ve böyle ifade ediyor?
doğru bilgi nedir?

bilginin mutlaklığı mutlaklıkta bulunur ya da mutlaklıkta oturur -yargı
mutlaklık mutlaksızda bulunamaz ve mutlaksız olan ona erişimez ya da sorgulayamaz-yargı
mutlak ise mutlaktır -sonuç a
görecelik tam bir temaşa -sustum ben

biz yapımlarımızı (yada seçimlerinizi de) doğrulayacak ve sınayacak hatta onayacak ve eylemlerimiz ve hatalarınızı ölçecek bir merkez mi arıyoruz?
seçimlerinizi
ölçmek mi istiyoruz?
doğrulukla -
özgür yapalım ve hata yapalım -hatalarla dolup taşalım -ve doğrular bulsun bizi

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Ben özür dilerim
İyi bir tartışmacı değilim sanırım
Sizi anlamak niyetim ve anlamak istiyorum gerçekten
kendimi de belki herşeyi de bilmiyorum
acil kelimeler sıkıştırıyoruz
ve kelimelerden cevaplar yapıyoruz aleleacele-

--
öte yandan
nereye varmaya çalışıyoruz bilmiyoruz ama hayat bilimeyenleri ile geçmişte mücadele etmiş ve boğuşmuş biri olarak-
bilgi arayışında olan ya da yaşam telaşı refahı ve bi doğru bilgi arayışında olanlarımız vardır
belki genel
bize birilerinin söylemesini ve yapmasını bekliyoruz ya da doğrusunu arıyoruz işte eğrisini felan
bilmiyorum sözlerimi toparlamayamadım nereye varacak
sanırım şöyle yapmaı
insanları ne zaman dinlemeyi unuttum ben en zaman anlamayı denemeyi ve nereye bu acelecilik

kendi adıma sanırım şunu demek istedim kolayca
kendi kendime bir düşünme yaptım ve düşünce boğuşamlarında kaybettiğim ve kazanadığım zaman için kısayol bu
kendime söylüyorum alınmayın
;
Zaman beklemez ve yaşam
Yaşam bekletilmez ve kaçırılmaz
bu tartışmalarla yıllarımızı ya da düşüncelerimizi boğduk belki
işte mantık sizi A dan B ye götürür sizi -einstein sözü
A dan B ye kolayca varmak ya da gidip yaşamak gibi bir fark
Herşeyi ölçüp biçip bir yaşama kılavuzu edinmek gib ibir şey ve sonra yaşama başlamak ya da doğru yapılacakları bir bir seçmek ve yaşamak- Bnular hasta alışknalıklar buna karar verdik- Dışarda bi dünya var/gerçek var/yaşam var ve yaşa git-jkaçırma
Hızlı ve açık ve doğal karar al;

mantıklı çıkarımlar ve düşüncelerle çok şey edinilebilir-edinilebiliyor
insan akıl içinde gezintilerle ve varımlarla çok şey kazanabiliyor, İnsan kendinden bilgi de edinebiliyor -işte bu yaşam ama nereyedir
bilgi ama bilgi küpü olsan ne yazar- yaşam yaşatmaz belki
bu bilgi derlmeciliği neyedir- kendime söylüyorum
ve yaşam seni bi öğretmen atamamışsa , kendine yeten ve amaçlarına koşanı yetineni araştırmalı
geçmişte olsa böyle bi şeyi tartışır mıydın? belk ievet bilmiyorum ama şimdi
düşünüp taşındık -geldiğimiz nokta bu-yaşam beketilmez
bo şve avare zaman kayıpları

-
Zaman içine sıkışmış bizler, yaşayamadığımız zamanlar oldu ve cevaplara ihtiyaç duyduk-cevaplar hiçbir zaman yetmez ve -tatmin cevap arayışı- son bulmaz- Yaşam bir diğerinden bir diğerine
yaşam bir denge kurmak üzerine bir astronomi/bir derstir- son bulmaz
Şimdi benimle aynı kaderi paylaşan ve aynı şeyi yaşayan şeyi yapan arkadaşlara diyorum ki koşun ve kırlara koşun /koşmalısınız
yaşama ve aşka koşmalısınız-
ve aynı tıkantıları, boğuntuları yaşıyan arakadaşlar onları kırlara-aşklara dağlara salmak-isterdim yani (ki ben bir hiçim –hiç yavrusu –tohumu) bir iç merak bu –
çürümüş keliemeler adına –çürümüş kelimeler bahane- gençliğinizi heba etmeyin-kaybetmeyin bu yollarda

Ben özür dilerim
Ben iyi bir tartışmacı değilim-kendini dağıtmış/kurcalamış ya da bozmuş bilemem
ya da belki kaybetmiş bi ukala dümbeleği-değersiz ego ego yavrusu ve parçacığı olan ben
yavaş yavaş ölürken
ya da bu varoluş piçi -ki piçlerin en piçi olan ben- bize söylüyorum ki gidip yaşamalı en derinden -an inançla hiç bıkmadan usanmadan koşarak ve inanarak yaşamalı derinden
gidip yaşayın ve gidip ölün doğalca –korkmadan yaşayın ve tadına bakın yaşamın
ve varolun gidip yaşayın –zamanı alt üst edin, şeyi alt üst edin- bakın ve ve tadını-karını çıkarın yaşamın ve an be an aldırmayın bu olanlara ve söylenenlere –
Doğru yapma makbulü bir saçmalık –İnsan yaptığıdır olduğudur
–Tanrıların ve tanrı sanılanların canı cehenneme –Çöplük gibi çöplüklere atılasıcalar- Düşüncelerde çöplükler olsa ve kaldırıp atmak o kadar kolay olsa da bi anda atsak - kaldırıp atsak öylece- Tü macıalrıda yanıdna belk ive takıntı sanılanalrı -dönüp durna şeyleri ve hiç bitmeyenleri de -öyle kurtulmak ve özgürlük işte

bu doğru düşünce kalıpları felan da
–aman kaçırmayın yaşamı siz ertlemeyin bari
yoktur evet yoktur -doğru bilginin canı cehenmemdir -yaşa mbilgidir- ne haltsa ne hallttır odur

heryeri alt üst etmeli herşeyi
(kendime söylüyorum bunları en çok kendime- ve yalan da değil hani-başkalarının dediği gibi bu)
Ben olan ben kendimi buralarda kaybettim yada buldum bilesiniz ama değersizler öznesi olan ben –ki yaralarım çoktur bundan da- bir yanım hiç kaybolmaz benden
Düşüncelerim beş para etmez saçmalıklardır

Yaşam denmeyimdir-birinci elden yaşayım ve deneyimdir –deneyim akış-kaçmamadır-kaçınmamadır ve düşüncelerle boğuşmamadır- her an akmadır
Gerçek varoluştur-sonsuz
,hiç takılmadan ve kelimelere aldırmadan –düşüncelerle ölçmeden yaşamak ve doğru yanlışa takılmadan yaşamak bir arayış
Böyle yaşayan bir yaşayım arıyorum ben- şimdi- Sizde şimdiden varsa -kaybetmeyin- ne ala
onu kelimelere de dökmeyin- sahte kelime savaşları yapmacık dünyası
bazen kelimesiz bilişler -ah eski günümü özler oldum
,her şeyin -yeterince- bilişi ve kavrayışı içinde dingindim -hiç bir felsefe sözüm yokken evet -bu karmaşa beni yiyip bitirdi işte

- aldrımayın allah aşkına –bilenler yok-bilenler çok bunlar saçmalık- hiçbi şeyi bilmezler salatalıklar
düşün yollara ve yaşam yaşayın düşüncelere aldırmadan ve yaşam peşinde koşun-koşalım
Öyle ya da böyle yaşayan -yaşamak gerçek ve doğru ve var ve sade doğal bir yaşam

ya da hiç tıkanmadan ve kelimelere aldırmadan (düşünce ölçmelerine ve değerlerine aldırmadan yaşamak) bunun içinde böylece varoluş ; -
-
Doğru bilgiye, mutlak bilgiye, şuna buna tapanlar
tüm bunlara ve tanrıya şuna buna ona taaa-burda arayan ne arıyor ve tartışıyor yaşam izni mi?
Kelimelerle ve felsefelerle boğuşup-oynaşıp kaybedilen yıllardan sonra özgürlük arayışı kendinden
Kendinden kurtulmak hali içinde bir salatalık kimi
, özgür, özgür olalım –düşüncelerin tutsaklığı berbat bi şey

işte bi çeşit doğru bilgi bu mesela -hayat gözleminin aktarımı ve edinimi -yolu -daha ne arıyoruz ki biz mesela
benim doğru-bilgilerim-ergi- şu anda mesela -bunlar olurdu

tüm dünyayı iyileştiren ve tüm kalpleri gideren ya da toplumsal tüm karmaşayı öteleyen ve aydınlayan bilgiler mi arıyoruz biz?
bu da bir yol-dünya karmaşadır- arayan arayana göre ; bulur da sonucunda kendini ve bilgi

işte dünya sorunlarla var
ve sorularla var dünya ve sorular var
sorular var ama ? sorular var işte farkında mısınız?!!!
daha bu soruları varedibiliyorken tüm bu gerçeğin karmaşası içinde

soru sorun olmasa dünya olmaz ya da dünya dünyalık ifade etmez anlamı bize
sorunlar çözmek için ve sorular cevaplarını bulmak için mi var? b ianlam ifade ediyor mu bize

ben konumu buraya dağıttım-aynı zamanda yapılacak daha iyi işler var- eğer iyi bir tartışmacı bulursanız o ayrı tabi- daha derli toplu

burdan taşıdım aşırdım ya da ilgi başlık ve konu üzerine yazıldı düşünüldü karalandı
http://www.felsefe.net/felsefi-tartismalar/75650-dogru-bilgi-mumkun-mudur-mumkunse-arac-nedir.html

sizin bir sorunuz var -ben daha bunu anlatamadım
sorunuz varken ellerinizi soruyorsunuz
,
sizin sorunuz nedir ? gerçek sorunuz ya da doğru sorunuz? biliyor musunuz ? bunu
doğru soru var mıdır ki doğru cevap olsun

ben kimi ve kismesi bu saçmalıkta yaşadım ve size diyorum ki ne haltsa ne halt

-
soru var mıdır o halde -soru gerçekten nedir ya da
sorunun varlığını tartışırsak nereye varırız biz mesela

doğru cevap yoksa doğru soruya ihtiyaç yoktur
doğru cevap-iyi cevap ya da her neyse yoksa ve bilinmiyorsa ve buluanmaycaksa ya da bi şeyler işte her neyse farketmez bu
mutlak bir bilgi ya da bilginin işte her çeşidi-bir çeşidi yoksa tartışamalar bizi nereye götürür daha baştan

doğru bilgi yoksa ya da sahte -biz sahteleri ne yapalım gerçeği yoksa- hem gerçeği olmayanın sahtesi olur mu?
tüm bilgiler yanlışsa önermesi
gerçeği olamdna sahtesi üretilemez
tabi ki şüphesiz bi gerçek bilgiden üretildi bu sahteler
iyi kopyacılar
çin malı çakması sahte bilgi üretiyoruz canım-piyasa da ikinci el

siz beni ikna edecek misiniz?

sizin bir sorunuz var ya da tartışmanız ve tartışma ortada -olmadığı yerde olamaz ve daha baştan anlamsız
kendiniz varetmiyorsunuz siz bana bakın -siz varsınız ve bir sorunuz var ve bir tarışmanız var
ve sorular cevap bekler ve tartışamalar yapılıp sürdürülmek ve ya da bitirilmek sonlanmak içindir

eğer bir doğru tartışma sonu yoksa?

ellerinizin varlığından şüphe ederek ve bunu sorgulayarak başlayalım ve tartışamınızın ve sorunuzun da varlığından şüphe ederek devam edelim (ya da kendi varlığınızdan-hürlüğünüzden-bağıttan) ya da neyi tartışalım biz

doğru tartışma yoktur-ben bu işi bıraktım ve emekliyim
eğer zevk alınmaycaksa ben neyim -eğer kurallar koyulacaksa ve eğer dağınıklığıma izin verilmeyecekse
ben dal budamadım

doğru cevap eğri cevaplar bükülerekte oluşturulabilir ve felsefe eğelnecelidir-katman katman soyulur kabuğu onun
keliemeler eğlencelidir gerçek kısır döngü -oyun başlar ve şah susar -burda ölür kanısı

doğru bilgi şüphesiz ki doğrultulursa doğrudur-onun doğrultusu kendini gösterir -ucu bir boşluğu değil
evrende doğru yok
felsefe genişler -genişletilir
sabit arayanlarımız daire yüzeyleri bulabilir dahası içyüzleyleri bu iyi mi?
oradaki noktalar doğru noktalardır
bi balonun içinden nasıl çıkarsınız-içinde gezerek mi?
eğer balonun içindeyseniz
ve onun bir çıkışı yoksa?
balon nerdE?
ben kimim ki bunları sana söylüyorum ben var mıyım ki ? bunları sana söylüyorum beni deli ediyorsun sen
evet deli olmalısın -olmalıyız dahası

doğru bilgi diil mesele felsefedir -felsefe bilginin kendisiyle ilgilenir -öğrenme diye bi şey olduğunu kabul ettiğimizde felsefe vardır

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Hiç bi şey stabil ve güvenli değil- Elinde iyi bi hayat yok- Çalışmak zor -İnsanlar güvenli değil- toplumsal huzur yok-Bireysel benliğin tamam değil -Heyecan peşinde koşmak istiyor elinde saçma bi hayat var-dahası kimlik -kimliğin tamam değil yapmaya
güven yok-nası yaşanacağını bilmiyosun-Herkes ne derse onu yapıyorsun
Ne yaparsa onu yapıyosun tekrarlıyosun
-dahası elindeki hayattan kaçış yok
elindeki kimlikten kaçış yok-benlikten
Bu kötü yok bunu değiştireyim yokoğlu yok işte; Bireysel mutlu bir benlik kurmak-dünyaya takılmamak -diğerlerinin yaptığını yapmaklı şeyler istiyorsun-zor-
Sıkışmış kalmışsın -kendine
kendin kadar kendin hiç bi şey yapamaz elinden hiç bi şey gelmez
kim ne derse susarsın-
ve kendine yeterli tatminli bir hayat kurmak ve takılmamak-benliğini tamam hissetmek-
yapıyor ve yaşıyor hissetmekli şeyler -içinde olmak -tamam olmak -tamam
sürekli yargılanmamak -suçlanmamak -zoruz biz
bilmiyorum böyle olanlar bi araya gelmeli -kendini korumalı -naıs bi topluluksak biz- ama hassas ama yaralı-yüreğim acılı belki bilmiyorum zorlu olaylar-acılı bilmiyorum- bu dünyayı yaşaymadım acı ve sefalet hatırlıyorum ama olaylar böyle gözlenmemeliydi-Her zman böyle değildi- Mutlu yakını bir çocukluk hatırlıyorum büyülü- Hep onu aradım bi ara -kendimi
şimdi bu dünyada ne yapılacğaını bilmiyorum kim olduğumu ve nasıl yaşanıcağını
ne yol yani ölüm işte şey bir kapı -adına ne dersen ...
gidip dünyalar kurasım var -yıkasım ve yakasım -ölesim ve kalasım var sığmıyorum sığınamıyorum -hiç bi şey tatmi netmiyor -var etmiyor ya da
kendi varlığımı kendime geçiremiyorum yeter
yokolasım ve var kalasım bir tutuyor-tutar -bu hiç ayrılmaz
bu acılar büyük taneli
bu saçma dünya -iyidir de çok takmayın bunları bence

---------- Mesajlar Birleştirildi at 16:03 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 15:58 ----------

ölümsüzlük aradı gılgamış- teptilyanın peşinde! hey hey bre koca hey -dünya biter mi sandın
yaşamsızlık kalımsızlık aradı
herkes sonsuz olduğunu biliyor bu cehennemin ve cennetin

ceylan ertem den deli kızın türküsü gelsin

---------- Mesajlar Birleştirildi at 16:04 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 16:03 ----------

öleceğini bilen her aptal gibi bende yaşıyorum! bre hey koca hey -naralar sarhoş

---------- Mesajlar Birleştirildi at 16:06 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 16:04 ----------

barış ölümsüzlük getirmez - ölüm ölüm ölüm -korkmayın artık ölünde gidin -hiç bi şey olmayacak size -beyaz ufuklara gidin olur mu? ölümden korkmayın geçer barış hissi - Zorlu ve travmalı bi ölüm -varoluş çökmez göçmez binadır -herkes orada biziz -bize biz derler -bizden geçişlmez-bizden seçilmez -sizdne başkası yok -her şey olursunuz

------

bir milyar karalama adına! şeyedeyim bu dünyanın içine-derdine ;yaşayanınıda yaşamayanıda
parçalanmak istiyorum -darmadağın dağılmak-kendimi tanımamak-kendimi tanısam nolucak -ben kimim ki? kim çıkıcak altımdan kim? kayıp bir benlik mi? dünyayı yaşamanın .......

---------- Mesajlar Birleştirildi at 16:15 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 16:12 ----------

belki de nefret ediyorum bilmiyorum evet nefret ediyorum sizden!

---------- Mesajlar Birleştirildi at 16:26 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 16:15 ----------

nefret ediyorum sizden lan! nefret
ölmekten korkuyorum hiç bi şey yapmıyorsunuz
yaşa demesi kolay lan öyle ol demesi
aldırma demesi en kolayı be ne lan bu!
hep emirler yağdırıyorsunuz salaklar

nefret ediyorum sizden lan! nefret
ölmekten korkuyorum hiç bi şey yapmıyorsunuz
dahası yapacaklarınız bi işe yaramıyor
tavsiyeleriniz hiç bi (b...a halta yaramıyor) yara sarmıyor ve iyileştirmiyor
tıbbınız ve biliminiz yok ya da berbat lanet olasıcalar -dünyanız berbat naşı yaşıyosunuz katlanıyosunuz olum insan yerleriniz tutar acır sonra acırsınız acı içinde bu ne lan,
bilginiz yok
darmadağınsınız bi arada duramıyor ve yaşayamıyorsunuz
bi araya gelemiyorsunuz gülmeyi ve eğlenmeyi bilmiyorsunuz
bu ne b....ktan toplum yıkın gitsin (derin sövgü ile saygı sunulur) yenisini yapın -içine edin gitsin (.....) acımayın hiçbişeye
bırak yaşayan yaşasın -öğrenme deyip durduğun salaklık boş
yaşayan adam yap -bu ne zorla yaşatıyon kendini yaşayan yaşasın

ben hiç bi şey yapamıyorum ölüyorum
ölmekten nefret ediyorum
ölüm korkusu yaşamaktan söyleyememekten nefret ediyorum artık bıktım tavan,
travmalanmaktan acı çekerek gebermekten geberenleri izlemekten kötü haberlerden nefret ediyorum,
ölüm endişesinden tutup ağlamalrdan -didinmelerden nefret gına geldi
birien bi laf geçirememek öldü gitti adam geberdi ağla da ağla bu ne la
kuşlar cennetien göçtü yavrum -bu rahatlatır -uçan kuşlar varmış orda duri duri

durmaktan ve enişeli olmak berbat bi şey-her şey berbat bu giderilmiyor
dahası
lanet acılar var çeke çeke bitmiyor ne zaman biteceğini bile bilmiyosun -geçer yavrum oğlum başına boş gözlerle bakıyorlar
korku (/amca pis misafirdir) kabus görüyorsun açıklayumıyorlar duygularını bilmiyorlar
bi öğreti rehberlik yok -bilgi milgi tilgi

-ee şiir böyle yazılır -utanç ve usanç içinmdeyim gidermiyorsunuz ne yapılacağını bilmiyorum işte size soruyoruz bizde işte?

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Devlet ne işe yarar? Barınma güvenlik ve iş para kaygısı taşımadan güven içinde uyuma

İster akılla bakın, ister bilimle, ister sosyal gözlemle, isterseniz bir stratejist gibi bakın; içinde yaşadığınız dünyaya ve sonra sosyal ve toplumsal sisteminize iyi bakın, gemisini yüzdüren kaptan ve denizde kalana uzatılacak hiç bir can yeleği yok karşılıksız umuttan başka, Can yeleği için dilenmesi gerekiyor düşenin ya da yılana sarılması, İnanç sistemleri sahte cennetler vaat ederek, kader inancı dayatarak, kendi gücün dışında ilahi güce inanarak boyun bükmeye zorlayarak, toplumsal tepkisizlik içinde tutuyor insanları yerin dibine batsın ki öyle de olacağı görülüyor, Dünyayı ve dünyada olacak yıkımları bilmiyorum ama dünyada hiç bi şey olamsa bile bu toplumsal ve ekonumik ve ahlaki ve inançsal yapıda her taraftana kokuşmuş, sızan ışıktan bile yoksun bu düzen çöküşle yüzyüze ve karşı karşıya, Acılarla ve belki savaşlarla ve yıkımlarla karşı karşıya,

Toplumsal adaleti ve değerleri yok etmişsiniz, hukuka ve devletin korunaklığına dair hiç bir güven kalmamış, Devletten ve hukuk sisiteminden adalet güvence ve barış içinde saygın bir yaşam isteyemiyorsunuz, İşsizseniz aşsızsanız kapısını çalabileceğiniz hiç bir toplumsal kurum yok, Toplumsal korunaklar yok, Devlet işlevsiz ve güvence vermiyor, sosyal sığınaklar yok, aileden ve çevreden sevgi umuyorsunuz ve dileniyorsunuz ya kaçıp gitmek özgür olmak ve özgür hissetmek kimseye bağımlı olmak istemiyorsanız,
neden adalet ve para dilenmelisiniz,

İnancınız çıkarlar silsilesi yere batsın,
Biliminiz yok, adı bilim bi şeylerin peşinden gidiyor başkalarından öğrenip yapıyormuş gibi yapıyorsunuz, Özgünlüğe ve yenliğe değer vermiyorsunuz, araştırmaya keşfetmeye değer vermiyorsunuz, ne bilimi ne de her hangi başka düşünsell üretsel ve gelişimsel faaliyeti insanlığın geleceği için fayda üretmek için yapmıyorsunuz, Her şey ticari ve bensel çıkarsal ilişkiler silsilesi olmuş; durağanlık, sıradanlık hatta gerileme içerinde sürdürülüyor,
artık hazır, toplumu ayağa kaldıracak ya da ayakta tutacak hiç bir toplumsal inanç ışık ve dinamik kalmamış, güzellikler ezilip yıkılıp gidilmiş, Bilgizilik baş tacı edilmiş, Yönetilmek ve yönetiliyor olmak saygınlık olmuş, Tepkisizlik onurlandırılıyor, Sesi çıkanın sesi daha çıkmadan susturulyor ya da kimse duymadan söndürülüyor, Nasıl bunca karanlığa topluca uyum sağlayabildik, Bu gerçek mi?

Değilmi ki çiğnenmiş inancın en seçkini diyor sonesinde bir insanoğlu, ne olur? Yere batar, Sosyal adalet yok, Sevgi yok, hoşgörü yok, İnsan onuru, değer verme, saygı duyma yok, güven yok, bunca karanlıkta nasıl yaşayabiliyoruz, Toplumsal ve sosyal kurumlar işlevlerini yapamıyorlar, ve hatta yok gibiler, Sanki birileri onları bi şeyler için öylesine kurmuş ta ayakta duran temelsiz yapılar gibiler, Sanki dualarla yaşıyorlar, insanların işleri yok, bi şeyler satmalı bi şeyleri değiş tokuş etmeli para kazanmalılar felan, bunu yani ticaret yapamıyorsan bi iş bulmalısın bi iş bulamıyorsan ya çalacaksın ya dileneceksin bu mu? Ya tüm bunları yapmak istemiyorsam kim koruyacak kolllayacak seni? Kim tutcak elinden sevgi ve şefkatle ve ayağa kalk diyecek, Bunun için bu yüce amaçlarla kurulmadı mı devletler, Kol kanat germek için insana, Bugünse insanın sırtında özgürlüğe yükler çünkü ne göçebeliğe ne de özgürlüğe dönemiyorsun, Özgür olmak istiyorsan sokaklara ,Yaşayacak ve barınacak özgür dağların bile yok

kurum bağlamış bacalar gibi olmuş kurumlar sanki kurulmamışlar sırtlanılmışlar ağırlıklar gibi bizi sırtlayacakları yere biz onları , Devlet ne işe yarar? Barınma güvenlik ve iş ve para kaygısı taşımadan güven içinde uyumana ve tüm bunları yapmaya, Bugün ne iş yapıyor,
Bilim ve sanat üretmek istiyorsan ve para karşılığında değil? Toplayacılık yapmayı denemilisin belki sokaklarda dilenmeden ama öylecek bi şeyler yaparak, Paranız yere batsın?
Bunca apaçık bir adaletsizlik insan onuru çiğneme ve karanlık içinde bunca değersizlik içinde tüm bu sistemin bunca yaşayabilmesi , Karanlıkta yaşam sürdürme sanatı,

ocak 2013

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
her yeri doldurdum aptal ismimle ne yapmaya çalışıyorum ben
yaşam sanrısı?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 06:39 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 06:01 ----------

bunlar önemsiz (ve) gerçek parçaları görmüyor musun? asıl olanı kaçırıyorsun?
evrensel kavrayışlar peşinde koşmalısın
dünyada yaşam nasıl olsa bitecek anlamıyor musun?
hala anlamıyor musun?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 07:38 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 06:39 ----------

bu evrensel kavrayış nedir? buradaki varoluşum?
bitecek
yaşama mı demek bu? ne anlama gelir
hayır
peki
ne sormalıyım
herşeyi
nasıl
-
ben bu boktan yerden (ya da durumdan) çıkmak istiyorum sadece -değişmek- değişmesi bunu anladım
her şey berbat ya da berbat hissediliyor -

-
koca bir valoşun yapışı bizim bireysel algımızın dışında neden bu kadar küçük ve neden bir bütünlük göremiyoruz -neden bu kadar bireysel ve anlam yükleyemiyoruz ve neden sürekli kendi yaşamımıza ve durumuza takılıp kısılıp duruyoruz bunu neden aşamıyoruz -içimdeki bu durum -fazla yalnız bireysel-tortusal hissetme ve aşamama sorunlanma kompleksi bu (kendimi varoluş gibi hissederken diğer varoluşu umursamıyorum ve görmüyorum kendi sorunumua ve sorunlarıma kısıldım kendi durumumu kafamdan atamıyorum-çok fazla bireysel sorun kafama takılıp duruyor ötesi yok ötesi neresi?)
benliğimin yetkeliği saçma -sahte yalnız ya da takıntılı -kendi içinde kısılık bu
bu durumdan aşamıyorum anlamıyor sunuz?
her şeyi zor yürütüyorum zaten
-diğer her şey beni boğuyor dışardaki tüm sorunlar üzerime yürüyor gibi
içimdeki bu durumu ve anomaliyi neden aşamıyorum dışarı ve dışına -kontrol -neden -bitmiyor - ne zaman nasıl- yönetememe
garip hissediyorum sadece garip ve kısılmış yapamıyor berbat ötesi bazen
tüm devinen devrilen varoluşta bir anlam görüp neden? sadece ben varım gibi ve sorunlarım neden dışına aşılmıyor birden birleşmiyor ve oluşmuyor bir durum
neden bu saçma sorun

neden değişiyor her şey ve durumum kendim birden nasıl?
bir şey -bir yerde olmak burda olmak istemiyorum bu durumda hemen çıkmak istiyorum?
durdurmak işte -birden bu

evrensellik olabilir ama ben bireyselim ve bireysel çözümler beklentiler içeriyorum,
kavrayışım bunu aşabilir ama gelip geliyor,
aynı yerde takılıp durabilirim ama bu beni değil ediyor dahası değişmiyor
aynı yerde olmak nedir? nasıl?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 07:51 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 07:38 ----------

koca bir gerçek olması bize bi şey ifade etmiyor- bireyseliz ve sorun yumağıyız durdurmalıyız

---------- Mesajlar Birleştirildi at 07:53 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 07:51 ----------

evrensel kavrayışlar/yşama daha geniş bir bakış bana ne getirecek yaşamımı iyileştirme peşindeyim ben dahası duygudurumumu yönetme yaşamımı yönetme iyileştirme sorun hissetmeme- artık sorun istenmiyor -artık
sorun istemiyorum her şey düzelmeli bir yolunu bulmalı bir

---------- Mesajlar Birleştirildi at 07:57 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 07:53 ----------

yaşamımda akan ve boğuşan bir varlık istemiyorum
dahası tüm bu şeylerden kurtulmuş olmak
yaşamı anlamamı mı bekliyorsunuz neden yardım etmiyor
tamam tüm bu kadar anlayabiliyorum, elimde bu var- bu kadar benlik -ben bu kadarım anladınız mı ? daha ne yapmamı bekliyorsunuz ya da ne yapmalı -yaşayışa takılmadan yaşamak istiyorum ben ya
-

balperisi

Yeni Üye
24 Mar 2016
5
0
0
Şeytanın yarattığı bir gökkuşağı gibidir kıskançlık.
Kendini tutsak kıskandığını özgür görürsün.

:rolleyes:

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
@sanalmanik,kuyuyumu taşlıyorsun?Yani dibini bilmediğin bir çukura çeşitli büyüklüklerde sorular atıp,sesin yankılanmasına göre yükseklik mi hesaplıyorsun?Bu kadar sorunun bir muhatabı olsun mu istiyorsun,sayıklamayı mı seviyorsun?Bu kadar sorunun cevabını gerçekten bulsan kavrayabilecek ya da bununla yaşamayı becerebilecek misin?Ben ulu bilge olarak bazılarına bir kaç cevap yazabilirim belki ama senin yaşanmışlığın,tecrübelerin doğruluğunu tartar belki yerine oturtamazsın,yani görece ,izafi,sanal,mucize ne ise ne değişecek?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular