Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İlginç Tasarımlar

K

kuzeys

Ziyaretçi
işin doğrusu bu tasarımlar çok güzel olmasına rağmden tasarımlarda konformizm denilen bir şey yok. Hepsi konfor adına son derece kullanışsız şeyler. Yerleşik yaşam içerisinde sehba dışındaki bu objeler partnerimizle kamasutra yaparken uygulanabilir ve bu anlamda konfor kazanabilir.

loralynn

Yeni Üye
16 Haz 2009
23
0
0
36
işin doğrusu bu tasarımlar çok güzel olmasına rağmden tasarımlarda konformizm denilen bir şey yok. Hepsi konfor adına son derece kullanışsız şeyler. Yerleşik yaşam içerisinde sehba dışındaki bu objeler partnerimizle kamasutra yaparken uygulanabilir ve bu anlamda konfor kazanabilir.

Öncelikle "konformizm" içinde bulunulan toplum kurallarına uyum sağlamacılıktır. (bkz: )
Konformizm bir eşyada bulunan bir şey değildir. Toplum kurallarına uyan insanların ideolojisidir.
Tasarım konforlu olmak zorunda değildir. Hatta işlevine göre, tam aksi rahatsız da olabilir, örnek vermek gerekirse Daniel Libeskind'in Yahudi Soykırım Müzesi (Jewish Museum) (bkz: ). Libeskind bu fotoğrafta görmekte olduğunuz koridorda yerlerde metalden yapılmış çığlık atar halde insan yüzlerin koymuştur. Ziyaretçiler onların üzerine basarak geçer ve rahatsız edici sesler oluşur ve onların üstüne basıp geçmek de yürümeyi zorlaştırır. Burda Libeskind'in amacı soykırımın rahatsız ediciliğini vurgulamaktır. Bence bunu çok da güzel başarmıştır. Ayrıca tasarım kullanışlı olmak zorunda da değildir.

Kamasutra için özel tasarımlara ihtiyaç yoktur, en azından günümüze kadar standart bir yatakta, masada, yerde veya ayakta yapılabiliyor. Bunların kamasutra için herhangi bir avantajını göremedim doğrusu. Konfor kazandıracak noktası neresi acaba?

Tasarımları yorumlayacak olursak; çoğunlukla tasarımcı iki çok ilgili olmayan objenin parçalarını benzer işlevlere sahip olanıyla değiştirmiş. Örneğin ilk örneklerdeki kırmızı sandalyenin taşıyıcısı olan ayakları yerine insanı taşıyan ayakların görüntüsüne benzetmiş, eğlenceli bir tasarım olmuş. Aynı şekilde 2. tasarımlardan sehpa ve koltukta da aynı yöntem uygulanmış. Herhangi bir sandalye, masa veya sehpadan konfor açısından fark görünmüyor bu noktada. Diğer tasarımlarda da doğadaki varlıkların görüntüsünü eşyalarda kopyalamış.

K

kuzeys

Ziyaretçi
sayın loralynn konfirmizm hakkındaki kısa bilgilendirmeniz için öncellikle teşekkür ederim. takdir edersinizki konfirmizmi sizin ve tdk 'nın ön gördüğü gibi dile getirmedim ve bu şekilde değerlendirildiğini bilmiyordum. bununla iligli konformizm ile iligli eşyanın yapısındaki ve toplum kuralları üzerinde ki yeri bence başka bir başlıkta incelenmesi gereken çok güzel bir konu olduğunu düşünüyorum. Ben olaya estetik kadar kullanım noktasında baktım zira eşya bir amaçtan çok bir araçtır benim nazarımda. Sanat ve estetik içiçe girmiş şeyler oldukları için kişisel beğeni ve toplumsal beğeni noktasında ayrışabilecek şeylerdir. nilüfer arkadaşımızın eklemiş olduğu görseller güzel olmakla birlikte hayalgücümüzün sınırlarını zorlayan ve farklı bilinç katmanları yaratan unsurlardır. Buna bir itirazım olmamakla birlikte bu objeler toplum içerisinde marjinal öğeleri işaret etmektetdir ve alışkanlıklarımızın gölgesinde eşyanın genel doğasından çok insanın ruhuna estteğe yönelik şeylerdir. estetik doğası gereği tutku ve arzu gibi öğleri tetikleyen bir unsurdur. aynı şekilde kamasutrada çiftler arasındaki tutku, arzu şehveti tetikler ki bu öğler modernist imgeleri çağrıştırdığı gibi bende bunuda çağrıştı. Benim düşüncem eşyanın görünümü kadar kullanım alanınıda yönelik bir şey. Sizin benimle aynı düşünceyi yada aynı şeyi görüp paylaşmanızı beklemiyorum takdir edersiniz ki zevkler ve beğeniler göreceli olduğu gibi hayalperestlikte kişiye özgü bir fenomendir. kişi ruhunu ve yansıyışını sadece objelerin tasarımı ve biçimi ile sınırlamamalı.Otabanda 100 km hızla seks kişi ve diğer araçların güvenliği için risk teşkil edip toplum kurallarına uygun değilken kişin benliği , hayata tutunması ve özgüveni kazanıp sınırları aşabilmesi açısından büyük bir şeydir. Çılgınlık, aptallık ve süreklilik taşımadığı sürece ilericilik taşır ve insan hayatında belirleyicilik kazandırır. Şimdi diyeceksinizki bunun konumuzla ne ilgili var şöyle özetleyeyim bu araçları yapan kişiler tdk gibi standart düşünce kuramlarının gölgesinde kalsaydı bu tür öğleri oluşturmayacak olurlardı ve biz hayata daha düz bakacaktık. bana göre bu objelerin tasarımcılarının yaptığı şey düzenli bir ilişki içerisinde otobanda haraket halindeki bir arçata seks yapmak gibidir. Bu hem çılgınca hem aptalcadır. Bunun devamı her şeyi kullanışsız hale getirdiği gibi kısıtlı sayıdaki örneklemeleri kişilerin bakış noktalarını geliştiren unsurlardır.. Arz talep ilişkileri hayalgücümüzün değil toplumsal gerçekliğin mahsulüdür. esenlikle kalın.

turko29

Yeni Üye
20 Şub 2010
322
0
16
66
Büyük Türkçe Sözlük
spacer.gif
belge_metin_top.jpg
spacer.gif
ç ğ ı ö ş ü
tam sözcük 1. ve/veya 2. kelimesi ... başlayan söz varlığı

konformizm Fr. conformisme a. top. b. Uymacılık.
Güncel Türkçe Sözlük

Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe sözlükteki tek tanım Konforizm ile bu biçimdedir Konforu ise tanımlarken

konfor Fr. confort
a. Günlük hayatı kolaylaştıran maddi rahatlık: “Fazla konfor temin edemezsek kusurumuza bakmazlar.” -R. N. Güntekin.
Güncel Türkçe Sözlük javascript:;
konfor Fr.confort
Günlük hayatı kolaylaştıran maddi rahatlık: § “Zengin ve medeni bir insan, herhâlde rada konforun azamisini temin etmiştir.” -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 63. § “Konforlu oteller, dingin koylar, deniz havuzcukları, kayalıklar” -Adalet Ağaoğlu, Başka Karşılaşmalar, 17. § “Seyahatlerde amelidir ve bir bavul içinde, en iptidai memleketlere “konfor” taşımasını bilir.” -Peyami Safa, Bir Akşamdı, 210. § “Çankaya'daki taşıtların modernlik, konfor ve sürat derecesi bir baremin rütbeleri gibi makamların yüksekliğine göre kademelenmişti.” -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar III, 56. § “Ben artık modern adamı, modern mimariyi modern konforu seviyorum.” -Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, 56. § “Konfor, yani aradığını elinin altında bulmak, rahatlığı sağlayacak şeyleri hazır görmek mümkün.” -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 327. § “Doktor odasının büyük ampulü ve küçük konforu beni birkaç dakika aldatıyor.” -Necip Fazıl Kısakürek, Cinnet Mustatili, 179. § “Tatbikî ilimler insan konforunu geniş ölçüde arttırır.” -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 101. § “Büyük, kaloriferli bir apartmana taşınır, parkeleri cilalı, ışıkları gizli, konforu her bakımdan tamam.” -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 97.
Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

Bu biçimde tanımlar, uymacılık kökeni uyma olarak düşünürsek uyum sağlama izie alırsak üstün uyum sonucu çıkar, Ki izm ler fikir tabanlı yönetim temeline dayalıdır...

Sözlüksel alıntıyı bir kez daha kontrolde yarar var sanıyorum, "İçinde bulunan toplum kurallarına uymak" ile uymacılık biçimsel olarak benzeşselerde aynı değildir, ve fikirsel olarakta konfor tabanlı değildir...
Konfor uymacılık değil değişim gelişim ve güzeli rahatı bulmadır sözlüksel olarak ve toplumsal kabül olarak...

nilüfer

Yeni Üye
29 Kas 2008
246
0
0
35
Alev Ebuzziya Siesbye, Erdem Akan ve Faruk Malhan’dan sonra Defne Koz’un da tasarımları konuşuluyor. Lipton için özel
çay bardakları tasarlayan
tasarımcı Defne Koz, klasik forma hak ettiği önemi verdiğini söylüyor. Tasarımı hazırlarken bardağı tutma, çayı yudumlama
ve bardağın tabakla uyumu gibi unsurları dikkate aldığını
belirten tasarımcı klasik çay bardağı formuna farklılık getirdiğini belirtiyor.

nilüfer

Yeni Üye
29 Kas 2008
246
0
0
35
Nar Sehpa:

Nar Sehpa Tasarım: Ömer Ünal, u:b studio Ölçüler: 120x120x40
"Nar", Sehpa ve kitaplığın fonksiyonlarını bir araya getirerek pratik bir kullanım biçimi sunmaktadır.

Kitaplar, yan yana sıralanmış ince metal levhalara geçirilerek sırtlarından dikey olarak taşınır. Bu levhalar bir kitaplık kadar çok kitabı taşır ve aynı zamanda kitap ayracı görevi görür.

İskeletin ve kitapların üzerinde rahatlıkla kayabilen tepsiler kitapları tozdan korur ve "Nar'a" bir sehpa olarak kullanım kazandırmış olur...

nilüfer

Yeni Üye
29 Kas 2008
246
0
0
35
Yaratıcılığıyla fark yaratan moda tasarımcısı Jean Paul Gaultier, Roche Bobois'nın 50. yılı şerefine göçebe ruhların rüzgârından esinlenerek hareketli ve değişken bir koleksiyon hazırladı. Fransız moda tasarımcısı Jean Paul Gaultier, hayran kaldığımız yaratıcılığını ve şaşırtıcı fikirlerini köklü Fransız mobilya firması Roche Bobois için konuşturdu. Yves Saint Laurent'in tahtına oturmaya aday olduğu konuşulan başarılı modacı, haute couture sevdasını elbiselerin ardından dekorasyona yansıttı.

nilüfer

Yeni Üye
29 Kas 2008
246
0
0
35
Çöp kutularına hergün poşet takıp çıkarmakla uğraşma derdine son vermesinin yanı sıra, kullanılan malzeme geri dönüşümlü olduğundan, ürünü başlı başına yıldız yapabilir. Kuşkusuz gün geçtikçe atık sorunu büyüyor ve geri dönüşümlü ürünleri görmek içimize bir nebze su serpiyor.

nilüfer

Yeni Üye
29 Kas 2008
246
0
0
35
Bunların haricinde, katlama biçimiyle kendi içinde mukavemetini arttırıyor. Ayrıca üretim konusunda da oldukça mantıklı. Malzemenin kağıt olması, üretim maaliyetini düşürüyor.

Tasarımcılar; Riccardo Nannini, Domenico Orefice, Emanuele Pizzolorusso

nilüfer

Yeni Üye
29 Kas 2008
246
0
0
35
Pet Şişeden Yapılabilecekler..

Kullandıktan sonra çöpe attığımız pet şişelerden basit ve işe yarar nesneler üretebilir, onları tekrar tekrar kullanarak doğanın korunmasına katkıda bulunabiliriz.

nilüfer

Yeni Üye
29 Kas 2008
246
0
0
35
The Standart Otel in yeryüzüyle birleştiği noktaya New York merkezli bir tasarım ofisi Roman&Williams Studio'nun şehre kattığı şık restoranlardan biri olan mekanın en ilginç tasarımı , zeminde gömülü milyonlarca 1 sentlik bozuk paralar olsa gerek..

E

evrensel-insan

Ziyaretçi

Daha önce algılanmış olan bir nesne veya olayın bilinçte sonradan ortaya çıkan kopyası
tasavvur
Bir şeyi zihinde biçimlendirme ve kurma
Tasarımlamak işi veya tasarımlanan biçim, tasavvur
Tasarımlama işi, tasavvur
Tasar çizim, dizayn
Tasarımlanan biçim

Bir şeyin biçimini zihinde canlandırmak, tasavvur etmek, dizayn etmek -tasarimlamak

Tanrilastirmadaki en son akilcilik ve evrimin karsitina konan akilcilik-Akilli tasarimcilik, intellect design

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular