Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Herkesin aynı inançta olamamasının nedeni

ÇaresizDüşünen

Yeni Üye
7 Nis 2016
42
0
0
Sabahlara kadar sonsuz olasılıklar söyleyebiliriz hepsinin gerçekleşme ihtimali vardır ve aynıdır.ancak biz bu olasılıklardan bize olması daha mantıklı olan şeylere göre yaşarız. varolmamız-varolmamamız -2 nin karesi ve +2 nin karesi= 4 yanı aynı sonuçları doğuran şeyler olabilir. Bu örneğin şuan çoğu kişinin doğru saydığı örnekle verdim. ordan bi öğrenci çıkıp ben -2 x -2 = 4 olduğunu kanıtla diyebilir. kanıtlayamazsın veya kanıtlarsın kanıtın mantıklı gelmez ve sınavda sorulan soruya diğerlerine göre yanlış cevap verebilir. şimdi bu öğrenciye iki - nin neden + yaptığını anlatamayız. o ona mantıksız gelir ancak diğeri onu kabul etmiştir. inanan ve inanmayanın tartışmasıda buna benzer. fikirlerinizi birbirinize söyleyin ancak şunu unutmayın sonsuz olasılıklardan herkesin aynı olasılığı seçip uygulaması ne kadar zorsa sizin işiniz de o kadar zordur.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 15:29 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 15:28 ----------

Simon

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Bir Tanrı varsa akılla bulunamayacağı ortadadır.

Herkesin aynı inançta olamamasının nedeni/inanç çeşitliliği bunun kanıtıdır.

öyleyse gerçek bir Tanrı beni aklınızla bulun demez, muhtemelen beni arayında demez,aklıda bunun için yaratmamıştır muhtemelen..

Son düzenleme:

xmatrix

Yeni Üye
19 Ocak 2017
90
10
8
[FONT=Verdana, sans-serif]Akıl var değilmi..[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]İyi veya kötü veya çekimser bir sonuca da ulaşıyor sanırım.. [/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]İşte işin sırrı burada o insanın aklı ve nefsi ile ulaştığı sonuç..[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]Yani hedef sonuca ulaşmak ama her insanın kendi iç yapısına göre bir sonuca ulaşmasıdır..[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]Hatta öyle ki aynı dinden insanlar bile kendi inanç farklarına sahiptir..[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]Buda onun imtihan sonucuna etki edecektir büyük ihtimalle..[/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif]Eeee istenende bu değil mi yoksa doğru yol kesin bilinseydi anlam kalır mıydı.

Her insan doğru olanı yaşadığını düşünür ama..
Aslında kendimizi yaşıyoruzdur..(doğru olduğu kadar :))
[/FONT]

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular