Hayatımı Devam Ettirecek Bir Amaç Bulamıyorum.

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde se7fa tarafından oluşturulan Hayatımı Devam Ettirecek Bir Amaç Bulamıyorum. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 378 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Hayatımı Devam Ettirecek Bir Amaç Bulamıyorum.
Konbuyu başlatan se7fa
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Üye silindi 3937
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

se7fa

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
20
Konum
İstanbul
Üniversite Bölümü
Okumuyorum
1 2 yıldır hiçbir amacım olmadan yaşıyorum. Hiçbir zaman çok fazla istediğim bir şey de olmadı. Şuan yazılımla ilgileniyorum ama hiç ilgi duymuyorum yazılma sadece yapıyorum. Son 1 2 aydır zor zamanlar geçiriyorum ve sürekli neden devam ediyorum diye düşünüyorum da aslına bakarsanız devam etmemi gerektiren bir şey yok ve bu benim canımı sıkıyor. Sizce nasıl kendime bir amaç edinebilirim. Çevremde bu tür konuları konuşabileceğim kişiler yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

ÜstünKişi

Ordinaryus
Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
744
Tepkime puanı
114
Puanları
43
Hayatını devam ettirmek için bir amaca ihtiyacın yok, hayatına anlam katmak için bir amaca ihtiyacın var.

Vakti zamanında sayın @ls2 ile "Yahu biz neden yaşıyoruz?" temalı bir konuşma yapmıştık. Vardığımız sonuç "yaşıyoruz çünkü varoluşumuz yaşamamızla başladı ve yaşamaktan başka bir şey bilmiyoruz." gibi bir şey olmuştu. O zamandan beri düşüncelerim değişmedi: Yaşıyoruz ve bunun nedeni de yapacak daha iyi bir işimizin olmaması.

Sana burada tavsiye veremem, versem de işe yaramaz, başkası da verse onunki de işe yaramaz. Bu yaşam senin ve senin için anlamlı olanı sen bulacaksın.

Tavsiye olmasa da şöyle bir şey önerebilirim: Seni neyin mutlu ettiğini bul ve ona ulaş. Ulaşamazsan ulaşmaya çabala, uğraşmak sana keyif veriyor mu onu incele. Vermiyorsa yöntemini değiştir veya becerilerini gözden geçir ve nasıl mutlu olacağın hakkında kendine ait olan bir yol çiz. Yaşın daha genç ve dünya büyük, keşfet ve sana ait olan yerde dur.
Not Farkındayım bu resmen tavsiye oldu ama bakınca kötü de görünmüyor. Belki faydası olur.

Ayrıca şu konunun da faydası olabilir. https://www.felsefe.net/konu/hayatimin-amacini-bir-turlu-bulamamam.78218/

Benim hayatımın amacı sonsuza kadar yaşamak. Şu anki şartlar çerçevesinde bu amaca ulaşamayacağımın farkındayım o yüzden ben de kitap okuyor, düşünüyor, bilgisayar oynuyor, çalışıyor ve çikolata yiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: ls2
Ü

Üye silindi 3937

Ziyaretçi
bu tür şeyleri online olarak aratmak yerine bir psikoloğa gidebilirsiniz.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sidebar Kapat/Aç
Üst