Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Hayati Konular.

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
Hayatın içindeler, kendinizle, insanlarla ilişkilerinizi etkiliyorlar. Çünkü insan yaptıklarının sonuçlarını, kendisini etkileyenin sebebini bilmek ister. Hani bazen sonuçların değişmeyeceğini bilse bile. Bilince kalbi de değişir. Davranışları değişmese bile, olumlu bakar, olumsuz bakar. Kalp değişince çok şey değişmiş olur. Sözüm ona huzuru bulur. Kalbin ve davranışların uyumu. Maalesef, değersiz okuyucular bunun değil basit bir eğlencenin peşinde olurlar. Dışarıdan bakmayı severler, kendilerini etkilemeyecek olanlara yönelirler. Sayfalarca, tonlarca kitap da okusalar değişmezler, hep aynı kalan okurlar, değersiz okuyuculardır.

Değerli bilgi nedir, hayatınızı değiştirendir.

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
Çalışkan insanlar, niye kaçsınlar. Tembellik fiziksel olandan fazlasıdır. Üzülmekten ödü kopan, yapılması gerekenleri bu yüzden yapamayan tembel değil de nedir. Yok yok, tembeldir. Neyse ki herkesin tembel olduğu bir durumda kimse göze batmaz. Topluma baş kaldırmak şöyle dursun, kendileriyle çelişen küçük şeyler dahi öcüdür. Herkes bir gün ölür.

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
Bir gün insana soruldu,
Yaptıkların doğru mu?,
Neden kaçtın kendinden,
Sadece kafanı önüne eğmek miydi elinden gelen?.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Bilgileri üst üste yığarak bilge olunmaz diye bir söz hatırlıyorum..

zaman Nurican zaman, ancak zaman ve yaşam tecrübesi ile hayatımızı değiştirebilecek bilgiye ulaşabiliyoruz..

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
Bilgileri üst üste yığarak bilge olunmaz diye bir söz hatırlıyorum..

zaman Nurican zaman, ancak zaman ve yaşam tecrübesi ile hayatımızı değiştirebilecek bilgiye ulaşabiliyoruz..
Güzel bir söz, benim bu konuda çok hoşuma giden söz ise, kitap yüklü eşek benzetmesi. Sırtlarındaki kitaplar onlara fayda vermiyor...

Zaman her insana aynı etkiyi yapmıyor, yaşça büyük ama olgun olamayan milyonlarca insan var, belki de milyarlarca. Yaşa ve tecrübeye yapılan atıftan nefret ediyorum. Gerçekten en ufak farklılıklardan bile kaçarak yaşayıp, her gün aynı şeyleri yapıp yaşa atıf yapıyorlar, hep aynı yerden bakıyorlar. Zaman ve yaşam tecrübesi ancak işin ehli bir insanın elinde değer kazanır, tek başlarına değil.

Ek olarak, zamanın ve yaşam tecrübesinin ötesinde daha değerli yollar var. O da önyargısız bir şekilde gerçeği aramak.

• Beğen
Tepkiler: ls2

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
İstisnalar haricinde konuşmalıyız. Her gün gördüğümüz ama özünü bilmediğimiz şeyler hakkında. İstisnalar haklarında konuşulması kolay şeylerdir. Nedenini bilmiyorsunuz, biliyor musunuz? Açmayacağım yine de. Ölüm biraz daha zordur. Daha zor şeyler de var. En zoru bir kıyıdakinin aniden sel altında kalması olmaz mıydı? Anlaşılmak. Bazen sadece bilen anlar. Açmazsın, değerli olan, anlamasını istediğin anlar. Kifayesi o konuda birçok kez denenmiş, onca denemenin sonunda nasıl ki başkası da bilirse ben de öyle bileceğim. Yine de başkası alelade biri olamaz. O bildiği zaman onu da bileceğim, o da beni bilecek.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Güzel bir söz, benim bu konuda çok hoşuma giden söz ise, kitap yüklü eşek benzetmesi. Sırtlarındaki kitaplar onlara fayda vermiyor...

Zaman her insana aynı etkiyi yapmıyor, yaşça büyük ama olgun olamayan milyonlarca insan var, belki de milyarlarca. Yaşa ve tecrübeye yapılan atıftan nefret ediyorum. Gerçekten en ufak farklılıklardan bile kaçarak yaşayıp, her gün aynı şeyleri yapıp yaşa atıf yapıyorlar, hep aynı yerden bakıyorlar. Zaman ve yaşam tecrübesi ancak işin ehli bir insanın elinde değer kazanır, tek başlarına değil.

Ek olarak, zamanın ve yaşam tecrübesinin ötesinde daha değerli yollar var. O da önyargısız bir şekilde gerçeği aramak.

geçen 60 yaşında ama hala şahinci hanzo genç kafasında bir adamla muhatap olmak zorunda kaldım:) kastım tabiki olar değildi..

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
İklimler değiştikçe daha farklı yollar tutacağım. Çünkü insan boyun eğmek zorundadır. Gerçeğe göre yaşamazsa sonu çabuk gelir. Güzel meyveler sadece güzel topraklarda yetişir. Yasalara baş kaldırıp çöllere ekenler, emekleri boşa çıkanlardır.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
ve aynı zamanda iklimler üzerinde değişklikleri tetikleyebilecek teknolojiye de sahip insanların yer-yüzü-cennetini gerçekten önemsemesi ve süper-egolarını frenleyebilmeleri gerekir.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular