Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

hangi torbada ne var?

29 Mar 2011
126
0
0
49
Elimizde 3 torba var..hepsinin içinde aynı sayıda ve aynı şekilde toplar var..birbirinin aynısı ve aynı sayıda.. Dışarıdan ağırlığı anlaşılmayacak şekilde...
bu torbalardan herhangi ikisinin üstündeki yazıyı değiştiriyorum..Torbaların üzerinde A,B ve (A,B) yazıyor..) . A Torbasının içindeki toplarda A yazıyor..B torbasının içindeki toplarda B yazıyor vs...ben torbaların içindekilerine dokunmuyorum ama torbaların dışarıdaki 2 harfini değiştiriyorum.

Siz sadece 2 tane top çekerek hangi torbada hangi harfler var bulabilirmisiniz?nasıl?

husam95

Yeni Üye
16 Nis 2011
39
0
0
42
şimdi analamdığım olay 3 torba var 2 si kullanılıyor ?
ayrıca ne kadar değiştirirsen değiştir harfleri içindeki toplar belli 2 tane aynı torbanan çekerim A çıkıyosa A torbasıdır...
bu benim anladığım ama işin içinde bir bit yeniği olması gerek .D

29 Mar 2011
126
0
0
49
3 torba var..
a torbası
b torbası
a,b torbası...
a torbasında sadece üzerinde a yazan toplar var..
b torbasında sadece üzerinde b yazan toplar var..
a,b torbasının yarısını üzerinde a yazan ve diğer yarısında b yazan toplar var..

bu torbalardan herhangi ikisinin üstündeki harfi değiştiriyoruz(içindekilere dokunmuyoruz)
sadece 2 torbadan 1 er top seçilerek hangi torbaların değiştirildiğini anlayabilir miyiz?ve nasıl?

F

Fetâ

Ziyaretçi
Eğer (a,b) torbası değiştirilmiş ise,üzerindeki tek "harf" mi, yoksa "harf"lerin her ikiside mi değiştiriliyor? Soru açık değil.

29 Mar 2011
126
0
0
49
soru açık aslında...
top sayıları eşit 3 torbada da..kafanıza göre seçebilirsiniz sayıların önemi yok..
a,b torbasında topların yarısında a yazıyor yarısında da b..
diyelim her torbada 10 tane top var..o halde;
a torbasında sadece üzerinde a yazan 10 tane top var..
b torbasında sadece üzerinde b yazan 10 tane top var..
a,b torbasında ise üzerinde a yazan 5 tane top ve üzerinde b yazan 5 top var..
...
torbaların üstü komple değişiyor tabiki..
a,b torbası değişirse her iki yazı da başka torbaya beraber yapıştırılır

29 Mar 2011
126
0
0
49
arkadaşlar bu çok güzel bir sorudur..
bana da 6-7 yıl kadar önce bir arkadaş sormuştu..o zaman yarıya kadar çözmüştüm..sonradan tam çözümünü dünya matematik şampiyonu olan bir arkadaştan öğrenmiştim..çok güzel bir sorudur

29 Mar 2011
126
0
0
49
torbaların yerini değiştirmiyoruz..sadece rastgele iki tanesinin üstündeki sembol değişiyor..(a,b,(a,b) yazıları)
sadece iki top çekerek hangi torbaların yerinin değiştiğini nasıl bulabiliriz?

aksel

Yeni Üye
4 Eki 2011
1
0
0
36
İlk topu son durumda üzerinde (A-B) yazan torbadan cekerim. Eger cektigim birinci topta A yazıyorsa ikinci topu son durumda B yazan torbadan çekerim. İkinci çektiğim top A ise A ile B torbaları degistirilmis demektir, ikinci cektigim top B ise A ile (A-B) torbaları degistirilmistir. Eger cektigim birinci topta B yazıyorsa ikinci topu son durumda A yazan torbadan cekerim. İkinci cektigim top A ise B ile (A-B) torbaları degistirilmistir, ikinci cektigim top B ise A ile B torbaları degistirilmistir. Tesekkurler dedigin gibi guzel bir soruymus ama yazmadan cozemedim, basit bir mantıgı vardır herhalde.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular