Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Hakaret etmek ve dövmek birbirlerinden çok farklı değildir

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
İnsan fiziksel olarak ve psikolojik olarak acı çekebilir. Hakaret etmek ve dövmek birbirlerinden çok farklı değildir.

İnsan fiziksel olarak sakat kalabileceği gibi psikolojik olarak da sakat(travma) kalabilir.

Başkalarını kırmaktan çekinmeyen insanlar nasıl insanlardır?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
İnsan fiziksel olarak ve psikolojik olarak acı çekebilir. Hakaret etmek ve dövmek birbirlerinden çok farklı değildir.

İnsan fiziksel olarak sakat kalabileceği gibi psikolojik olarak da sakat(travma) kalabilir.

Başkalarını kırmaktan çekinmeyen insanlar nasıl insanlardır?

Bağırmak da bir şiddettir ya da bir insanı sindirmeye çalışmak için baskı uygulamak v.s
Her insanın her olaya tepkisi aynı olmaz, bu sebeple bana normal gelen başkası için çok kırıcı olabilir. Bazı insanların hassasiyetlerini bile bile üstüne gitmek, tabii ki çok iyi niyetli bir davranış değildir.

Başkalarını kıran insanların çoğunun bilinçli yaptığını düşünmüyorum sadece olaylara o kişinin gözünden bakamadığı için, kendince bir davranış sergiliyor fakat o arada bir sürü çam deviriyor, farkında değil. Bazıları ise gerçekten incitmek istediği için kırıcı oluyor çünkü bu tip insanların kendi zihin yapıları zaten sorunlu ve başkalarına da bir problem yaşatıp, mutlu oluyorlar.

Her insanın bilinçli olarak kırıcı olmadığına çoğu zaman şahit olan birisi olarak, çok da kafaya takmamak gerektiğini düşünüyorum. Bilinçli ise de uzak durmak gerekiyor çünkü kendi istemedikçe o davranıştan kolay kolay vazgeçmez. Bu tip insanlar sorunludur ve sizi sadece aşağıya çekmeye çalışırlar.

Son düzenleme:

esekherif

Yeni Üye
3 Nis 2015
907
5
18
Artık emekli olup Çorumda mütevazi bir sahil kasabası almak istiyorum diyen arkadaşıma bağırmıştım.
Frontal lobları hasar görmüş olacak ki tiktok video çekerek yanıt gönderdi. Pişmanım

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Artık emekli olup Çorumda mütevazi bir sahil kasabası almak istiyorum diyen arkadaşıma bağırmıştım.
Frontal lobları hasar görmüş olacak ki tiktok video çekerek yanıt gönderdi. Pişmanım

Sahil kasabasının tamamını almak gibi bencilce bir tavır sergilediği için bağırmakta çok haklısınız.:)

NuriKara

Yeni Üye
3 Ara 2018
565
106
43
Başkalarını kıran insanların çoğunun bilinçli yaptığını düşünmüyorum sadece olaylara o kişinin gözünden bakamadığı için, kendince bir davranış sergiliyor fakat o arada bir sürü çam deviriyor, farkında değil.

Ben de bilinçli olarak başkalarını kırmayan insanların olduğunu düşünüyorum. Ama güzel bir söz var: Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Bence bu insanların arasında umursamaz olanlar var. Böyle düşününce kırıcı olan insanlara pek ılımlı bakamıyorum.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır özgür irade zihinde gerçekleşir, ve benim zihnim özgür iradeyi tam olarak kullanır, imkansızı ister, imkansız oldugu için gerçekleşmez, şimdi ben özgür irademi? kullanmışmı? oldum tabiki hayır, şimdide irademi kullanıcam ben çok acıktım ve yemek yemek zorundayım,
ama bana saat: 12:00 de yemek saati dediler ama ben çok açıktım irademle gittim bir dürümcüye
2 adet. durüm ve 1 adet ayran yedım ve içtim açlıgım gitmiş oldu bende irademi kullanmış oldum. şimdi verdiğim örneklemede aradaki kutsal farkı kim? anladı.. parmak kaldırsın.. :)

Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Ben de bilinçli olarak başkalarını kırmayan insanların olduğunu düşünüyorum. Ama güzel bir söz var: Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Bence bu insanların arasında umursamaz olanlar var. Böyle düşününce kırıcı olan insanlara pek ılımlı bakamıyorum.

Bilinçli olarak yapan kişiler için karşılaşmamaya çalışmaktan başka yapılacak pek bir şey yok çünkü zehirlerini akıtacak birisini bulamadıkları için kim denk gelirse ona sataşıyorlar. Egosu tavan yapmış kişiler de genelde karşı tarafı çok dikkate almaz, o yüzden kendi adıma ben de onları dikkate almıyorum, böylece sorun çıkmıyor. Bu şekilde tanıdığım insanlar var fakat mesafeli durduğum için kötü enerjilerini bana pek yansıtamıyorlar.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular