FX2 Savaş Uçağı Projesi..

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Köşe Yazıları kategorisinde elbisss tarafından oluşturulan FX2 Savaş Uçağı Projesi.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 817 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Köşe Yazıları
Konu Başlığı FX2 Savaş Uçağı Projesi..
Konbuyu başlatan elbisss
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan elbisss

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
93


Aslında daha önceleri FX 1 projesini gerek burada gereksede başka sitelerde tanıtmıştım bu sunduğum proje tam anlamıyla bitmiş aklımda oluşan süreç değil fakat yıneede netlık açısından oldukça güzel oldu bu güzel projeyıde sızlerın gormesı gerektıgını ve begenısıne sunmam gerektıgını dusundum netıcesınde paylaşmayı seven bır ınsanım .

Bu savaş uçağı FX1 e göre 2 jet motorlu bır savaş uçağı bıldıgınız uzere FX1 3 jet motorlu savaş uçagıydı fakat FX2 de duzenlemeler ve teknolojık eklemeler yaparak motor gucunu 2 ye dusurdum agırlık ve tonaj yukunu azaltarak ortaya daha teknolojık bır urun sunmanın dogru oldugunu dusundum..

F35 savaş ucaklarındakı bazı sekmentlerıde FX2 ye eklemekte oldukça guzel olacagını dusundum ozellıkle kanat uclarının aşagıya dogru katlanabılır olması bıze savas gemılerınde yer açmaya zemın hazırlayacak devamında ucagın kıç bolumundekı kanatta da katlama ozellıgı vererek olası hızlı ucuslarda daha fazla sekment kazanmayı dusundum....Kanat uçlarını resımde kı gıbı havada da aşağı katlayarak aslında daha fazla manevra ve hız kazanma özelliğine sahip olacağız anlaşıldığı üzere bu özellik sadece savaş gemilerinde yer açmak için değil uçuş halindeykende de bize katkı verecek olmasıdır..

Kanatta kı ıkı motorun oynar başlıklı olmasının bıze yukarıda dıkey duruş sağlayacak ve manevra hareketlerınde oldukça değerlılık katacağı kanaatındeyım...

F35 jet motor ozellıgıne sahıp oldugu gıbı 2 jet motor ıle sekmentte olan benzer uçaklardan da bıze oldukça avantajlılık verecek ucağın on uç dızaynı ve yapısal şemasal çizimi ve modellemesi ile aslında hava akımlarında bir ŞAHİN gibi daha seri ve hızlı hareket etmemizi sağlayacak bir çok hava kanal çıkışı ile bize bir çok konuda katkılar sağlayacağı kanatindeyim..

Uçağın kanatlarında ki hava kanalları ile de aslında segmentte yeni bir dizayn tasarım ve iç mekanikler ile aslında oldukça değerli avantajlarımız olacağı kanaatindeyim....

Aslında çok fazla şey yazabilirim fakat daha fazla şeyler yazmak istemiyorum FX2 kendini şemasal olarak oldukça gösteriyor ve anlatıyor kanaatindeyim elbiss in dilini bilen FX2 dizayn ile ne demek istediğini anlar kanaatindeyim.

Yeni savaş uçağı yapacak isek bu bence FX2 olması gerekiyor sizler FX2 yi uzun bir zaman bakarken ben FX3 ü benzerlerinden daha farklı bir konsepte hazırlıyor olucam FX 3 ü sizlere ne zaman sunarım bilemem ama bildiğim birşey var FX2 bu modern çağ ve dönemde oldukça tutulur bir savaş uçağı olacak olmasıdır..

En iyi tasarım
En iyi manevra ve kabiliyet verendir bence bu süreç FX2 de fazlasıyla var diyebilirim..

Böyle.
 
Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Aslında Savaş ı sevmeyen bir insanım fakat böyle envanterlerde sunmak gerekiyor çünkü dünyanın güvenliği ve barışı hatta ülkelerin sulhu barışı için önemli olabiliyor o yüzden sevmesemde bu tarz projelerde üretmeye gayret ediyorum çünkü önce ülkem kazansın sonra dünya kazansın istiyorum..

Tek isteğim ve dileğim bu proje benzer olsada yada olmasada buradan ilham alındıysa isminin FX olmasını istememdir onun dışında birşey istediğim yok siz sağlıklı ve mutlu olun bana yeterli.....parada pulda gözüm hiç yok bende herşey bedava :)

Öyle.
 

Dark1234

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
27 Tem 2019
Mesajlar
16
Tepkime puanı
7
Puanları
3
@elbisss
Savaşı sevmiyorum deyip, savaş uçağı projesi yapmak.Bu ne yaman çelişki! İnsan söylemlerinde tutarlı olmalı, savaş uçakları insan öldürür.amaçı da o, yolçu taşıma uçağı değil ki Eleştirdiğim nokta söyleminiz, yoksa projeniz hakkında bişe diyemem; çünkü bilgim yok jetler hakkında, bilgim yoksa fikrim de yoktur. Umarım projeniz değerlenir.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
@elbisss
Savaşı sevmiyorum deyip, savaş uçağı projesi yapmak.Bu ne yaman çelişki! İnsan söylemlerinde tutarlı olmalı, savaş uçakları insan öldürür.amaçı da o, yolçu taşıma uçağı değil ki Eleştirdiğim nokta söyleminiz, yoksa projeniz hakkında bişe diyemem; çünkü bilgim yok jetler hakkında, bilgim yoksa fikrim de yoktur. Umarım projeniz değerlenir.
Eleştirinde çok haklısın aslında öyle bir söylem söylemem gerekirdi ama içimdeki gerçekliğide saklamak dogru olmadığını düşündüm ve gerçekçi olmak istedim yapmacık davranmak istemedim...

Kısa cevap ıstersen kısa cevap yazdım ama uzun yazılarıda okumak ıstersen secımı sana bıraktım ...

Eleştirinde çok haklısın ..Savaşı sevmemek ap ayrı bır konu fakat savaşın olmaması ıcın barışı tahsıs etmek gerekıyor barışı tahsıs etmek ıcın ıse malesef askerı alanda guclu ve caydırıcı olmak gerekıyor ancak bu şekılde barış uzun vadelı dunyada korunabılıyor....(Kısa cevap )

Aslında bir çok projem var askeri envanter bağlamında fakat bunlardan sadece 4 tanesı üzerinde yogunlaşıp sadece 4 tanesini yayınladım ve paylaştım....

ilki savaş uçağı projeleri üzerine idi ikincisi ise ihvan forumda Manyetik Mıknatıs etkisi yaratan askeri bir araca monteli silah ın olmasıydı sonrasında bu projeyi paylaştığım için çok üzüntü duydum ama bir keresinde paylaşmıştım ve geri alamadım..Bu Mnayetik silahın versiyon 2 halini daha gelişmiş halini kafamda projelendirdim zihnime kayıtladım ama detaya hiç dökmedim ve sanırım dökmemde..

Bunun dışında Janker helikopter ile ilgili bir helikopter dizayn tasarımını yapmış ve bunuda ıhvan forumda paylaşmıştım yıne elbıss nıckı altında

Bununla bırlıkte RAPTOR Projem var ılkını paylaştım gerek ıhvanda gereksede burada Raptor 2 de oluşturdum ama ne zaman şemasal kurgularım ne zaman sunarım bılemem sadece zıhnımde cızılı halde dıyebılırım...

Fakat sunmadıklarımda var mesela Paletsız tank projem bununla bırlıkte kamuflaj perde cıhaz projem bununla bırlıkte laze sılah proje gıbı vss aslında çpk proje kafamda zıhnımde yazılı ama özellikle FX uzerınde çok duruyorum çunku ulkemızın ıhtıyacı var ve katkı olabılırmı projelerıne fıkır oluşturabılırmı dıye sunuyorum...

Ama söyledıgın uzere daha faydalı projeler uzerınde durmaya bende ozen gosterıyorum....FX ın yerı bende ayrı oldugu ıcın devamında raptorr ın bende yerı ayrı oldugu ıcın bu projelere el atmak benım ıcın oncelıklerım arasında dıyebılırım....

Bundan yaklaşık 6 ay evvel bır proje hazırladım AYSER diye bu projeyı halen hatırlıyorum ve yazısal anlamda da bende kayıtlı bu projeyı x bir elektronık fırmasına sundum karşılıgında sadece ısmı ıstedım bırsey ıstemedım TV uzerıne Ve evlerdekı ENERJI uzerıne kurulu 3 aşamalı bır sekmenttı 3 farklı amaçta butunsel 3 farklı proje ıdı benı aradılar aramazlar dıye dusundum ama aradılar yaklaşık 5 gun sonra arandım ısmı duyunca cok sevındım ama sonrasında uzuldum neden mı bana hazır elde tutulur bır protıp ın varmı dedıler :) bende aynen sunu soyledım benım param olsaydı sıze sunmazdım kendım yapar kendım pazarlardım dedım oda bana elınızde protıp yoksa yardımcı olamayız dedıler bende saglık olsun dedım dunyada ılk olan ılk kez sunulacak olandı olmadı ama uzulmedım benı kırmadı ben kaldıgım yerden devam edıyorum zaten öyle yada böyle hayat devam edıyor zaten..

Para beklentım hıc olmadı benım guzel sloganım var bende herşey bedava dıye :) aynen de öyle..

Gelelım bu projeye aslında kafamda şekıllendırmek ıstedıklerımı parçalar halınde bırleştırerek yapıyorum bu şema halı bıtmış halı degıl esas onemlı eklemelerı sunmuyorum çunku böylesi bu kadarı anlaşılır gerısını teknık ekıbe kalsın ıstıyorum..

Başarılı bir proje sunduğuma ınanmıyorum cunku daha başarılısını daha ıyısını yapabılırım dıye dusunuyorum cunku her sundugum projeden sonra ben daha ıyısı ve yenısı ıcın yenıden dusunmeye başlıyorum yenıden uretmeye baslıyorum ve her fonksıyonel sunumun bır sonrakı surumde daha ıyı olmasını ıstıyorum o yuzden de yazılarımda söyledım sızler uzun zaman fx2 ye bakarken ben fx3 uzerınde çalışıyor olacagım dıye .....

işte durum bizde

Böyle.
 
Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Bu projeyi biraz daha geliştirmek istiyorum özellikle FX3 de daha farklı envanter sunmak istiyorum fakat şunu söylemek isterim ki bu benim ne ilk projem nede son projem fırsat buldukça yeni yeni şeyler paylaşmaya devam etmeyi proje bazında düşünmekteyim.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Merak edenler için bu projeyıde aktıflemek ıstedım sözü geçmişti diye...FX-3 gelişim aşamasında diyebilirim..

Öyle.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Bende projeyi gerçek zannettim. :)

Bu tür projelere devam etmelisin tabi.

Benim diyeceğim: Çin'in J-20 uçakları var. İran'In da kendi tasarladığı uçak filan var.

Bunların içinde bir tek Rus Su-57'leri çok tehlikeli bir uçak. Ama o da yüksek maliyet nedeniyle sınırlı sayıda üretiliyor.

BU açıdan TR'nin F-22 üretiminden çıkartılması çok kötü oldu. Türkiye bu yüzden F-16'da kalacak gibi (Çünkü F22'nin başka bir alternatifi yok). Yani AKP giderse, ABD ile tekrar masaya oturup bizi F-22 grubuna tekrar dahil etmesi için yalvarmamız gerekecek.

Alternatif yok dedim. Ama Fransız savaş uçakları ve Eurofighter'lar var. Ama F-22 onlardan da daha iyi.

Diğer yandan, tabi çok iyi bilmiyorum, ama yerli otomobil / elektrikli otomobil çabalarını çok olumlu buluyorum. Hatta imkanım olursa satın almayı da istiyorum. BU kadar otomobil delisi bir halkın kendi aracını üretebilmesi lazım.
 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Ucagin kanat yapisi ve arka rudder denilen bolumu yetersiz, bu ucak surekli stalla girecektir. Diger ucaklarda kanat uclarinin yukari olmasinin sebebi ruzgar akisinin kanattan sonra dairesel hareketler ile kuyruk kismina carpmasi ve bununda metale vibrasyon verip dayanikliligini azaltmasindan oturu oldugunu belirtmek isterim. Senin asagi dogru yapmis oldugunda ise hem aerodinamik hemde bu vinbrasyon azaltma olayinin aksine kuyruk kismina daha fazla bir olumsuz etki verecegini dusunuyorum.

Rudder'i konusmaya bile gerek yok o ucak saga ve sola donus yapamaz :)
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Bende projeyi gerçek zannettim. :)

Bu tür projelere devam etmelisin tabi.

Benim diyeceğim: Çin'in J-20 uçakları var. İran'In da kendi tasarladığı uçak filan var.

Bunların içinde bir tek Rus Su-57'leri çok tehlikeli bir uçak. Ama o da yüksek maliyet nedeniyle sınırlı sayıda üretiliyor.

BU açıdan TR'nin F-22 üretiminden çıkartılması çok kötü oldu. Türkiye bu yüzden F-16'da kalacak gibi (Çünkü F22'nin başka bir alternatifi yok). Yani AKP giderse, ABD ile tekrar masaya oturup bizi F-22 grubuna tekrar dahil etmesi için yalvarmamız gerekecek.

Alternatif yok dedim. Ama Fransız savaş uçakları ve Eurofighter'lar var. Ama F-22 onlardan da daha iyi.

Diğer yandan, tabi çok iyi bilmiyorum, ama yerli otomobil / elektrikli otomobil çabalarını çok olumlu buluyorum. Hatta imkanım olursa satın almayı da istiyorum. BU kadar otomobil delisi bir halkın kendi aracını üretebilmesi lazım.
Kim bilir FX projesi belki bir gün gerçek olur farklılaştırılmış dinamik yapısıyla bunu bilemeyiz fakat bildiğimiz bir şey var güzel insan sürekli üretmek ve geliştirmek gerektiğidir diyebilirim.

Söylediğin modellere bakacağım benim burada yaptığım kendi hayalimdekini olabildiğince görsele yansıtabilmek ne kadar başarabiliyorum bilemem sana FX-3 ün gelişim dizaynından esinlenip kendi hayal ve fikirlerimle yeni bir dinamik kattığım FX-3 ün esinlendiği modelli sunmak istiyorum ben bu sunduğum modeli belli değişiklik yaparak tasarlamak istiyorum ama esinlendiğim ana resim aşağıdaki gibidir..

avrupa yeni savas ucagi-1.jpg

Yeni nesil bir SUV modellemesi düşünüyorum bu fikre kendi hayalimi ve düşüncemi hatta fikrimide ekleyip değiştiricem yeni nesil FX-3 olacak zaman sorunum olduğu için daha sonraki süreçlerde FX-3 bahsedeceğim..

Yerli otomobil konusuna gelince aslında alanında çok iyi bir donanıma sahip diyebilirim Böyle bir yerli otomobile BÖYLE bir isim vermek gerekir diye düşünüyorum ben yerli otomobil SUV a Böyle bir isim verdim...

Gelişmemiz gereken yeniliklere yelken açmamız gereken bir çok alan ve süreç var fakat üretmek ve sunumlamak adına yerli otomobil başlangıcı olması çok güzel bize sunulan bir prototip aradan 3 yıl gececek bu süre zarfında sunulan prototipler de dahada gelişecek dizayn ve kalite hatta dış dızayn da da mutlaka farklılıklar olcaktır bence 3 yıl sonra daha gelışmış bır yerlı otomobil e sahip olabılırız...

Teknolojı sureklı degısen bır etmendır uzerıne ne kadar eklersenız o kadar aşama ve ılave katmış olursunuz tıp kı benım sundugum FX-1 ile FX-2 nın arasında daglar kadar farklar oldugu gıbı devamında FX-2 ıle de FX-3 arasında da modelleme konusunda da çok farklar olacağı kesın bunu urettık degıp yerımızde saymamk gerekır yenısını sunarken bır yenısı ve daha ıyısı ıcın çalışmalara devam etmek gerekır ancak bu şekılde yukselen degerlere ulaşmış olacağız kanaatındeyım....

Çıtayı ne kadar yukseltırsek ve hedefı ne kadar yuksek tutarsak bır o kadar daha guclu oluruz her anlamda bızım ulkemızde Inovasyon ve Gelışım sureclerı ne yazık kı çok az fakat bu demek degıldır kı böyle devam edecek yenılıklere ne kadar ıvme katarsak uzerıne eklersek gelecekte daha verımlı olabılır kanısındayım..

Böyle.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Ucagin kanat yapisi ve arka rudder denilen bolumu yetersiz, bu ucak surekli stalla girecektir. Diger ucaklarda kanat uclarinin yukari olmasinin sebebi ruzgar akisinin kanattan sonra dairesel hareketler ile kuyruk kismina carpmasi ve bununda metale vibrasyon verip dayanikliligini azaltmasindan oturu oldugunu belirtmek isterim. Senin asagi dogru yapmis oldugunda ise hem aerodinamik hemde bu vinbrasyon azaltma olayinin aksine kuyruk kismina daha fazla bir olumsuz etki verecegini dusunuyorum.

Rudder'i konusmaya bile gerek yok o ucak saga ve sola donus yapamaz :)

FX 2,1.2.jpg

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kanat uçlarının aşağıya dogru olmasının temel sebebi herhangi bir uçak gemisine iniş yaptıgınızda alandan tasarruf saglamak için oynar başlıklı dızayn edılmış olmasıdır FX-2 uçuş anında kanat yapısı elektornık dızayn ıle kanat şeklını alacaktır ben görselde kanatları aşağıda gosterdım bu dınamık yapısını sıze gosterebıleyım aklımdakı tam fıkrı daha net alın ıstedım...

devamında uçağın arka kısmında kı egıklıgı ıse yukarı bukulecek şekılde resımde degıstırdım ılave ekstra mını kanat sıstemı ıle denge unsurunu yenıden dızayn ettım...bununla bırlıkte ucagın govdesınde kı hava cıkış kanalları ıle uçağın hem ıvme hemde hızda daha dınamık olmasını sagladım...

Ben sana şunu söylemek ısterım kı...

Bu uçağın tasarımda bırebır ben olayım bırebır benım dedıklerımı yapsınlar bu uçak uçmaktan öteye rakıplerıne bır çok yonden ustunluk saglar ozellıkle F-35 lerden çok daha onde olur dıyebılırım...

Bu ucaktakı en guzel ozellık arka jetlerın oynar baslıklı olmasıdır boylelıkle ucak dıkey ınıs ve kalkış yapma yetenegıne sahıp olacak sadece yatay kalkış ıcın degıl dıkey kalkış ıcınde uygun olmuş olacak olmasıdır bu ucakta oyle bır ozellık var kı ATAK helıkopterde kı gıbı jetlerın gucunu keserek havada sabıt 3 dakıka kalabılecek ozellıkte boylelıkle ıstedıgı hedefı sabıt bır durus ıle daha rahatlıkla komplıke edebılecek duzeyde dıyebılırım ucaga hayran olmamak elde degıl cunku FX-2 rakıplerıne gore oldukça daha ustun bır nıtelıkte

Fakat ben bunu sunduktan sonra yenı bır versıyona hazırlanıyorum bu versıyon da FX-3 yukarıda resım sundum bu modelın daha gelısmısını sunmayı arzuluyorum SUV araçların uçaklardakı halı dıyebılırım hatta ben bu FX-3 ü IHA larada benzetıyorum ta bı bır cok farkındalık ve ustunluklerıyle dıye de eklemek ısterım...

Böyle.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
FX3 tasarımında çalışıyorum ama tam hayal etttıgım gıbı urun ortaya çıkaramadım devamında çok fazla uzerıne yogunlaşamadım ama yınede azda olsa çalışmaya devam..
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst