Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Felsefe.NET'e Neden Üye Olduk?

insan

Yeni Üye
22 Eyl 2008
13
0
0
2024
Dün bilgisayarı açtığımda böyle bir mesaj geldi.düşündüm sahiden ben niye üye oldum?Ben akademik olarak hiç eğitim almadım felsefe hakkında.fakat zaman içinde ilgi duyduğum konuların ve soruların, felsefebilmininde araştırdığı konular ve sorular olduğunu gördüm.bilgisayar aldığımdada sizin sitenize üye oldum ve girdim.burada ne bulacağımı sanıyordum bilmiyorum...Egomu tatmin amaçlımıydı belki biraz.ben nekadar biliyorum,kim nekadar biliyor...oysa felsefenin babası socrat hiçbirşey bilmediğini bilmişti değilmi?ozaman cümlemi düzeltiyorum..Ben nekadar bilmiyorum,kim nekadar bilmiyor görmek için üye oldum.Belki biraz insan tanımak, birazda tanınmak için.Ben üye olma amaçlarımı aşağı yukarı ifade ettim.Benimde soru sorma hakkım varolduğunu kabulederek sormak istiyorum...Bu siteyi kuran oluşturan arkadaşlar..Siz bu siteyi kurarken neyi amaçladınız?
 

mavimor

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,456
3
38
46
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Biz bu siteyi ne için kurmadık çok kısa özetleyeceğim (kurarken ve şu anda ki düşümcem bu, ilerde gelişir,değişir bunu zaman gösterir). Daha sonra da ne için kurduğumuzu ilave edeceğim;

Türkiye de binlerce belki onbinlerce forumda cep telefonu melodilerinden, warezlerden ve crack programlarından bahsin ötesine geçilen bir konu göremiyoruz. Biz bu siteyi illegal konuların tartışıldığı bir forum olarak kurmadık. Buna müsade etmeyeceğiz.

Ne için kurduğumuza gelince, bu onbinlerce forum sitesi içinde insanların kafasındaki soruları tartıştırabileceğimiz, kaynak sağlayabileceğimiz, fikir alışverişlerinde bulunabileceğimiz, felsefeden sosyolojiye sinemadan heykele kadar bir çok konuyu seviyesinde ve adabında tartıştırabileceğimiz ve bunu yaparken bir şeyler öğrenip bir şeyler de öğretebileceğimizi (kişisel değil) amaçladık.

Sadece tartışma olarak düşünülmesinden ziyade biraz da kaynak olarak düşündük. Örnek olarak sokrates hakkında genel geçer bilgiyi biz verdik. ki bu bilgiler belki iyi aranılsa yüzlerce sitede karşınıza çıkacaktır. Biz bunun yanında forum kurarken bu bilginin doğruluğunun konu altında tartışılmasını detaya inilmesini amaçladık. Şimdi buna ulaştık mı? kesinlikle hayır. Biraz zamana ihtiyacımız var. Reklam vs gibi anlık ziyaretçileri istemediğimizden herkesin bir şekilde arama motoru ya da tavsiye ile gelmesini istiyoruz. Bu yüzden reklam yapmıyoruz. Bu gelenlerin de yazmamış olmasına bu yüzden içerlemiş editör arkadaşımız:)

Burada gerçekten çok düzgün konuları bizimle paylaşan, tartışan arkadaşlarımızı burada kazanıp, felsefe.net ya da felsefe.org uzerinden blogvari (ama daha bilimsel) bir şekilde ileride daha detaylı yazılarını okumanızı amaçlıyoruz.

Esasında özetin özetidir bu ama ilk çırpıda aklıma gelenler bunlar. Aşağı yukarı düşüncemizi özetlemiştir.
 

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

insan, sorunu özetle açıklamış mt. Bu foruma üye olanlar, ziyaret edenler görecektir yukarıda felsefe.NET logosu altında yazan yazıyı: "Düşünce,eleştiri ve paylaşım forumu" diye. Amacımız net ve öz şekilde belirtilmiş. Düşüneceğiz, beğenmediğimizi eleştireceğiz, bilgiyi yada güzeli de paylaşacağız. Bu foruma üye olanların da bu amaç doğrultusunda üye olmasından yanayız. Aksi taktirde neden üye olurlar ki? Ziyaretçi olarak istedikleri bilgiden yararlanabilirler.

Üyelerimize gönderilen mailde şu yazıyordu:

"Merhaba.Bu mesaj felsefe.NET e üye olupta aktif olmayan üyelere gönderiliyor.Güncellenen konularıyla ve bölümleriyle hiç felsefe.NET i takip ettiniz mi? Hani şöyle bir replik var, Vizontele den hatırlarsınız. "-Madem aküyü caldınız,kaputu neden açıyorsunuz,madem kaputu actınız aküyü neden çalıyorsunuz.?" Biz de diyoruz ki madem üye oldunuz neden aktif olmuyorsunuz? Hadi aktif olmuyorsunuz neden üye oldunuz? Aktif olmayacaksanız ziyaretçi olarak felsefe.NET ten yararlanabilirdiniz.Amacınız sadece beğendiğiniz nickin sahibi olmak mıydı? Sahi siz niye üye oldunuz? {Felsefe.net ziyaretçileri üye olmadan her başlığı, her linki gönül rahatlığı ile okuyabiliyordu...}"

Bu maili ben attım ve bu mailin arkasında olduğumu belirtmek isterim.Burada üyelerin özeleştiri yapması gerekir."Ben niye üye oldum?"diye... Burası felsefe üzerine amaçlanıp kurulmuş bir site. Adından da anlaşılacağı gibi geyik muhabbetler çevirmiyoruz burada.Amaçlarımız var. Hepimiz sanal karakterler de olsak bir şeyler paylaşmak istiyoruz. Felsefeyle yeni tanışmış genç insanlara bir şeyler öğretmek yada öğrenmek çabasındayız. Biz felsefe.NET e üye olanlara promosyon hediye vermiyoruz.Öyleyse benimde belirtmeye çalıştığım amaçlar dışında neden felsefe.NET e üye olunur ?
 

Sancho Panza

Yeni Üye
29 Ara 2008
15
0
0
33
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Neden geldiğimi hatırlamıyorum yada nerden bulduğumu - muhtemelen google dandır - ama aradığımı bulamadım...
Bulduğum sadece üç-beş hümanist ve ahlak hayranı... :)
 

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Sancho Panza ' Alıntı:
Neden geldiğimi hatırlamıyorum yada nerden bulduğumu - muhtemelen google dandır - ama aradığımı bulamadım...
Bulduğum sadece üç-beş hümanist ve ahlak hayranı... :)

Neden aradığını bulamadın? Ne bekliyordun? Ne eksiklerimiz var? Konuyu açarsan daha iyi olur.
Biz eleştiriye açığız.Eleştirin ki biz de özeleştiri yapalım.
 

laberesa

Yeni Üye
25 Ocak 2009
43
0
0
2024
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Bazı konuları aydınlatmak amacıyla forumdaki arkadaşlarla tartışmak amacıyla diye düşünüyorum.
 

tepkisiz

Yeni Üye
19 Ağu 2008
20
0
0
43
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Dal.net server da bulunan '#felsefe' adlı kanalındaki kanal topic ' inde bulunan site adresi yolu ile geldim.
inş kovulmam ;D
 

tumanine

Yeni Üye
2 Şub 2009
7
0
0
2024
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Birkaç ay zaman bakımından rahat olacağımı düşünerek bir kitap yazmaya niyetlendim ve ülkedeki felsefe forumlarının durumlarına göz atmak ve insanlarla kelime değiş tokuku etmek niyetiyle geldim.. geleli sadece 5 dakika oldu.. parasını biriktirip bakkala "buna ne olur?" diye soran çocukcuk gibiyim biraz.. selamlar..
 

Bedbin

Yeni Üye
5 Şub 2009
28
0
0
2024
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Ben eleştiriye tahammül edemeyen biriyim.
Buraya bundan kurtulmak için geldim.
 

Sancho Panza

Yeni Üye
29 Ara 2008
15
0
0
33
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

fides ' Alıntı:
Sancho Panza ' Alıntı:
Neden geldiğimi hatırlamıyorum yada nerden bulduğumu - muhtemelen google dandır - ama aradığımı bulamadım...
Bulduğum sadece üç-beş hümanist ve ahlak hayranı...

Neden aradığını bulamadın? Ne bekliyordun? Ne eksiklerimiz var? Konuyu açarsan daha iyi olur.
Biz eleştiriye açığız.Eleştirin ki biz de özeleştiri yapalım.

Birşeyler aramak yada birilerini aramak aptalca ama nedense yapıyorum işte...Foruma bir "İlan yazısı" yazmıştım zaten okumuşsundur.
Dediğim gibi ben bir olması gereken öngörmüyorum canın nasıl istiyosa öyle ol tek ölçüt bu yeterki istediğin gibi ol. Benim sizi eleştirmek zaten haddime değil saygı duyarım...
 

hemstr

Yeni Üye
8 Kas 2008
1
0
0
2024
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Ben felsefe ilgili notlar bulurum diye ve insanların neler düşündüğünü konular hakkındaki görüşlerini merak ettigim için üye oldum ;)
 

yapicihasar

Yeni Üye
12 Şub 2009
3
0
1
2024
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Düşünen insanları mumla aradığım için,dedim belki burada vardır.
 

desperado

Yeni Üye
27 Mar 2009
10
0
0
35
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

yapicihasar ' Alıntı:
düşünen insanları mumla aradığım için dedim belki burda vardır


aynen katılıyorum..bakıyordum da çevremdeki insanlar artık hiç düşünmez olmuş..
 

ıIıI_NoRa_IıIı

Yeni Üye
28 Mar 2009
14
0
0
30
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Ben felsefeye ilgi duyduğumdan ve belki burada bilmediğim şeyleri öğrenirim düşüncesiyle üye oldum.Ayrıca bu siteyi rastgele bulmadım kendim seçtim.Saygılarımla...
 

Fairy

Yeni Üye
6 Nis 2009
111
0
0
2024
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Düşünen ya da düşünmeye hevesli insanların aynı konu üzerindeki farklı görüşlerine tanık olmak için üye oldum .))
 

alperty

Yeni Üye
13 Nis 2009
3
0
0
39
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

aklıma takılan bazı soruların cevaplarını bulmak ümidiyle,fikirlerimizi tartışarak bilgi alışverişinde bulmak istediğim bir forum sitesi arıyordum ki arama sitesine 'felsefe forum'yazmamla buraya gelmem bir oldu.
 

Liberator

Yeni Üye
16 Nis 2009
16
0
0
33
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

Bu siteye üye olmama etken bir çok şey oldu. Ontoloji'ye fazla ilgim vardı. Özellikle sorguladığım şeyler ''Varlık'', ''Tanrı'', ''İyi-Kötü'' oldu. Çevremdekilerle konuşmaya ve fikirlerimi anlatmaya karar verdim fakat benimle konuşabilecek tek insan dahi tanıyamadım. Çünkü insanlar felsefeyi pek sevmiyor, ya da ben rastlamadım. Bir süre sonra artık neredeyse bulduklarımı unutma noktasına geleceğimden korktum. Ve belki internette felsefe seven insanlar vardır diyerek buraya üye oldum. Beklentim sadece düşüncelerimi paylaşmak ve eksik yönlerini keşfetmek. Nitekim bazı insanlar az da olsa eksik yönlerini keşfetmeme neden oldu. Belki de daha fazla onarılması gereken nokta vardır. Henüz okul çocuğu diye niteleyebilirsiniz önemli değil. Bir de etki altında olmayan düşüncemin aksine bir fikri detaylıca incelemediğim için Hegel-Platon-Aristotoles-Spinoza dörtlüsü dışında pek fazla kişi tanımam. Bu yüzden diğerlerinide öğrenirim diye düşündüm. İşte bu amaçlarla siteye üye oldum.
 

lwlss

Yeni Üye
25 Haz 2009
4
0
0
2024
Ynt: Felsefe.NET' e neden üye olduk

merhabalar adım selçuk 1985 doğumluyum.felsefeyle yeni ilgilenmeye başladım.daha fazla bilgi edinmek ve farklı görüşleri okumak için üye oldum .saygılar
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular

Üst