Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Fakirlik Intihar Sebebi Midir?

Thurgood

Yeni Üye
10 Eki 2012
124
34
28
40
Geçenlerde Çinli işadamlarıyla ortaklık yapıp dolandirildiktan sonra bütün mal varlıklarını satıp borçlarını kapatmaya çalışan bir adamın haberini duydum.

Bu kişinin oğlu intihar etmiş.

İntihar ederek aslında ben patronluktan aşağısını kabul etmiyorum demektedir.

Patron olmadığım için onun penceresinden hayatı görmem tam olarak mümkün değil.

Kibar feyzo filminde öküzü kaybettikten sonra anası topragi sürmek için öküz olarak kemal sunali kullanıyordu.

Onun hayatını kolaylaştıran işçileri ( hayvanları ) artık yoktu. Artık işçileri gibi calismasi gerekiyordu.

Hayvanlar kendi durumlarinin kötü olduğunu tam olarak bilemez. Fakat sahibi olan insan hayvanların yaşam koşullarının kötü olduğunu bilir.

Aynı şekilde patronlarda işçilerinin dayanilmayacak şekilde sefil bir hayat yaşadıklarını bilir. Bence işçilerde hayvanlar gibi ne kadar kötü sartlarda yaşadıklarının farkında değil. Bu sebeple biz nasıl hayvan olmayı kabul etmessek patronlarda isci olmayı kabul etmezler.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Evet. Aynı şey Afganistan'da da olmuş. Şeriatın gelişine sevineceklerine ve 3 yerine 5 çocuk yapacaklarına "biz aç kaldık" diyerek ülkeden kaçıyorlar veya ABD uçağına tırmanıp intihar ediyorlar. Hep laiklikten / dinsizlikten.

T

TENTEN

Ziyaretçi
Adın bir sefer zengine çıkmasın.
Fakir olsanda zengin kabul edilirsin.
Kimse yardımda etmez.:)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Aynı şekilde patronlarda işçilerinin dayanilmayacak şekilde sefil bir hayat yaşadıklarını bilir. Bence işçilerde hayvanlar gibi ne kadar kötü sartlarda yaşadıklarının farkında değil. Bu sebeple biz nasıl hayvan olmayı kabul etmessek patronlarda isci olmayı kabul etmezler.

Derdiniz/dersiniz otoritedir
Otorite ve iktidar kavramı üzerine durun ve düşünün derim.
Patron, para babası, mal mülk güç sahibi gibi kavramlar size verilmiş yanlış düşmanlar. ama şu cümleey katılıyorum

"Bence işçilerde hayvanlar gibi ne kadar kötü sartlarda yaşadıklarının farkında değil"

Yani patron ya da efendi, efendi oluşun evet farkında ama işçi köle oluşun bilincinde çoğu zaman değil.
Alt sınıflar alt oluşun farkında olsa bile dini, kültürel vb diğer öğretiler ya da en son dönüp bakıp üst sınıfların toplumsal kimliğini, aidiyetini, içselliğini kaybetmesi gibi bir şey üzerinde avunur ve teselli olur. Çoğu alt sınıf üyesi üst sınıfa bakarak biraz para refah zenginlik mutluluk isterdim tamma olabilir ama onun yerinde olmak istemezdim der. Sosyal ve insani bağları yitirdiğini tekilleşip yalnızlşatığını felan düşünür görür.

Bunun dışında insan da şu var .Sen benim patronum ol ve yönet. Sen benim yöneticim ol. Böylece karar verme sorumluluğu almayız ve vicadni yük duymayız. Böylece dünayda olup biten herşeyden; sorumluları yani, yöneticileri zenginleri güçlüleri suçlayıp kurtuluruz ve elimizden bir şey gelmez deriz.
Fromm buna "özgürlükten kaçış" dedi

bilgisezgi

Yeni Üye
26 Ocak 2022
98
43
18
Ben de varlığı-yokluğu yaşayanlardanım, varlıktan yoksulluğa düşmek önceden yoksul olmaktan daha kötüdür.
Lakin varlığı yaşamış insanlar kendilerinde olan doğal yetenekten dolayı genelde tekrardan yükselebiliyorlar.
Çünkü varlığı yaşamış insanlar nispeten daha acımasız ve daha fırsatçı olabiliyorlar.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
VArlık da yokluk da Allahtan gelir. O yüzden önemli olan şey iman etmektir.

M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Kimse yardımda etmez.:)
Başka ülkede yaşayan bir adam fakirlikten bıkıp ormanda yaşama kararı almıştı. Silah alacak parası da yokmuş ki beslenme ihtiyacını okçulukla avlanarak karşılıyordu.
Kimse yardım etmiyorsa onların eğlencesi olmaya gerek yok. Ormanda yaşamak çok iyi bir çözüm. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Dilerim tanrın seni yoklukta imanla sınasın ve böylece imanını güçlendirsin yeğen
Kapitaller benim gibi faşikleri siz komüniklerin üstüne salıyorlar. Kesin bilgi yayalım. :LOL::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Patron, para babası, mal mülk güç sahibi gibi kavramlar size verilmiş yanlış düşmanlar. ama şu cümleey katılıyorum

"Bence işçilerde hayvanlar gibi ne kadar kötü sartlarda yaşadıklarının farkında değil"
Hem evrim var, doğadan geliyoruz de, hem de komünizm gibi eşitlikçi saçma sapan bir sistemi savun. Bence bu din gibi bir şey.
(Komünistlerden bahsediyorum, senden değil. @"ictenlik" )
Bir kişide çıkıp dememiş ki doğada eşitlik yok. İnsanlar arasında da olması mümkün değil.
Lakin varlığı yaşamış insanlar kendilerinde olan doğal yetenekten dolayı genelde tekrardan yükselebiliyorlar.
Çünkü varlığı yaşamış insanlar nispeten daha acımasız ve daha fırsatçı olabiliyorlar.
Kesinlikle katılıyorum.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Kapitaller benim gibi faşikleri siz komüniklerin üstüne salıyorlar. Kesin bilgi yayalım. :LOL::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ben kendimi komünist olarak tanımlamadığımı daha önce çok açık ve birden çok kez ve direkt senin mesajlarına yanıt olarak yazdım belirttim ve dahası da açıkladım

İletişim antiletişim değildir ama sorun bu değil.

Hem evrim var, doğadan geliyoruz de, hem de komünizm gibi eşitlikçi saçma sapan bir sistemi savun. Bence bu din gibi bir şey.
(Komünistlerden bahsediyorum, senden değil. @"ictenlik" )
Bir kişide çıkıp dememiş ki doğada eşitlik yok. İnsanlar arasında da olması mümkün değil.

Kesinlikle katılıyorum.

Alıntılanan benim mesajım ama çok açık kafanda kurduğun hayali bir imge hayali biriyle yazışıyor olmalısın

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
12 Şub 2022
950
148
43
Ben hep derim mesela. Evet, ne doğada ne de insanlar arasında eşitlik var. Olsa şaşardım zaten. Bu nedenle hangi sistemi getirirseniz getirin, gerçek eşitliği veya adaleti sağlayamazsınız.

T

TENTEN

Ziyaretçi
Başka ülkede yaşayan bir adam fakirlikten bıkıp ormanda yaşama kararı almıştı. Silah alacak parası da yokmuş ki beslenme ihtiyacını okçulukla avlanarak karşılıyordu.
Kimse yardım etmiyorsa onların eğlencesi olmaya gerek yok. Ormanda yaşamak çok iyi bir çözüm. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Bizde olsa orman koruma memurları ağaç kesiyor diye yakalar.

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
13 Ocak 2015
1,330
258
83
37
mantıksız hocam cinayetlerde çok az ceza alıyorlar, düzenleme şart, birini öldürmeyi kafaya koymuş biri için bu ceza bulunmaz bir nimet bence.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Fakirlik intihar değil ama başka bir sebebi olmalıydı. Örneğin Fransız devrimi. Fakirlik intihar sebebi olsaydı tarih Fransız devrimi yerine intihar eden fakir Fransızları yazmalıydı.
Biraz önce senin "insanlardan nefret ettim" başlığın aklıma geldi. Oma benzer bir şey yaşadım. Köydeyiz ve babam haftada bir şehre iner. Alışveriş vb. için. Bugün şehre gitmiş ve bir tatlı su balığı almış. İri lezzetli bir şeydi. Yerken bir an insan olduğumu anladım hatırladım. Bir yandan da uzun bir süredir ya da genel olarak çöp yediğimizi hatırladım ve farkettim.
Boşanana kadar 12-13 yıl çalıştım. Daha doğrusu eski eşim de karı koca çalıştık. Ben ne rahat ne hesapsız tüketim görmedim.
Babam emekli devlet memuru. 1,5-2 ton fındığı var. Çok değil ama kividir, mısırdır, cevizdir ayrıca biraza daha bir şeyler satıyor. Burada oldukça sebze meyveye para vermiyoruz. O balık bize haftada birden fazlası lüks. O da en ucuz deniz balığı (çorak kefalı) bile 40 lira olduğu için almış muhtemelen o da ucuzdu.
Eve geçen yıla kadar ay da 1-2 kg olsun et girerdi. Az çok sızma zeytinyağı alınırdı. Bunlar gitti daha alınmıyor. Lüks oldu. Dediğim gibi düşünüp durdum senin o insanlardan nefret ettim demen gibi. Bu ülke güzel bir dansı hakediyor. Bence sonu yukarıdaki Ukrayna felan gibi ve öyle bir gün görürsem daha da üzülmeyeceğim. Hakettiler der geçerim.
İnsan gibi yaşama, bununu için savaşma özlemi bunu talep etme bilinci vs olmayanların boylamı yeri tarihin çöplüğü. Umarım boylarlar..

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
12 Şub 2022
950
148
43
Fazla kasmaya gerek yok. Fakirlik, elbette intihar sebebi olabilir. Hayattan tamamen soğumuş olanlar, hiçbir gelecek göremeyenler, depresyona girenler veya kendini kapana kısılmış bir vaziyette hissedenler, radikal bir karar alarak hayatlarına son verebilirler. Bunun birçok örneği var.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular