Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Ewrim Teorisinde' Ki Ciddi Sorun!

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Evet sevgili arkadaşlar, bu sefer herkesin anlıyabiliceği basitlikte yorumluyacağım,

bunun için en başa gitmemiz gerekiyor, bunu bir belgesel gibi anlatalım,
bundan milyonlarca yıl önce hatta kambriyan! döneminden önce,
tek bir ortak ata vardı değil mi?

ney di bu tek ortak atamız? tabiki may munsu primatlar,
genetik yapı itibariyle her yönüyle modern insanın genetik yapısıyla uyumluydu.
,.
peki ne olduda modern insan zihni zamanla ewrimleşti ve düşünmeye başladı?
ewrim teorisinde değişmez bir kural vardır,
genetik yapı tamamen düşünme yetenegini biyolojık altyapı ile oluşturur.
fakat bana garip gelen çok ilginç bir gerçeklık var.

insanların ewrimi anlatıldıgı gibi yaşanmış olsaydı,
tüm primat türleri.(maymun.sempanze,orangutan,babun, mandrıl,cebus,tamarın gibi primat türleri tıpkı insanlar gibi hatta insanlardan daha eski oldugu için daha gelişmiş bir zihne sahip olmaları gerekırdı.
bu tezi süreklı düşünüyorum.
ve işin içinden cidden çıkamıyorum oldukça zorlanıyorum diyebilirim.

genetik yapı(harita)
ortak atamızı belirliyor bu durumda tüm türler tıpkı insanlar gibi düşünerek ve zamanla zekanın ewrimiyle ciddi biçimde gelişerek biz insanlara yol göstermiş olmaları gerekırdi ama bunun tam tersi oldu.

bu ciddi bir sorun bazı türlerde ise insan seslerini kopyalama yetenegi vardır. örnegin papaganlar,
fakat ne söylerdiklerini anlamazlar sadece içgüdüleriyle( genetik altyapı) hareket ederler.

ben farklı düşünüyorum genlerimizin % 99 unu paylaştıgımız tüm türlerin tıpkı bizler gibi düşünebilen ve düşündüklerini anlıyarak yorumluyabilen canlı türleri sınıfına ewrimsel süreclerle birlikte girmesi gerekırdı. .

Araştırmacıların çoğu ayna testini diğer hayvanlarda da kullandı. Sadece şempanzeler ve orangutanlar sürekli bir şekilde öz farkındalık belirtileri gösterdi. Düşünecek olursak bebekler bile 18-24 aya kadar aynada kendilerini tanıyamıyorlar.

verdiğim bebek örnegindekı süreçlerde ortak ata ewrim teorisini güçlendiricek herhangi bir gözlem yada kanıt bulunmamıştır. aksine ewrimi zayıflatıcak bazı kanıtlar vardır.

örnegın bebekler 24 ay sonra anı ve hızı bir sekılde düşünme yetenegi gelişmeye başlar. fakat tüm primat türlerinde bu gelişmeyi gözlemlıyemedik malesef bu konuda net bir ewrimsel kanıt yoktur..

sadece bazı türlerde sekıllerin içgüdüsel olarak taklit yetenegne sahip bir kaç türle karşılaştık..
bildiğiniz basit bir hafıza testi ile içgüdüsel olarak düşünme yeteneklerini test ettik sonuç sonuç tabiki müspet yaniii olumsuz..

Son düzenleme:

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Bilgilerin aşırı eksik ve yanlış. Bir kere maymunsu primat diye bir şey olmaz ve yok. Çünkü primat demek zaten kuyruksuz maymun demek.

İnsansı maymun diye bir şey olur. Maymunsu primat diye bir şey olmaz. İnsansı maymun diye de kuyruksuz maymunlara, yani primatlara denir.

İkinci çok büyük yanlışın, Kambriyen dönemden önce maymun var olduğunu söylemen. Kambriyen döneme kadar omurgalı bile yok, ne maymunu yahu? Balık yok daha o zaman, balık! Maymun nerden olacak?

Omurgalılar Kambriyen patlaması sonucu ortaya çıkmış ve hızla dünyaya yayılmışlardır. O zamana kadar çok hücreliler vardı ama omurgalı yoktu. Karada böcekler, denizde yumuşakçalar, kabuklular ve eklembacaklılar filan vardı.

Kambriyen patlaması demek omurgalı canlıların ortaya çıkışı ve hızla sayılarının artması demek. Balıklar, sürüngenler, dinozorlar filan gelişecek de, memelilere sıra gelecek de maymuna sıra gelecek. Çok fazla zaman Kambriyenden sonra.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
evrimagaci.org%2Fpublic%2Fcontent_media%2F309381cc26d581dfe788e57302f40426.jpg

burda ilginç olansa, insan ve maymunun düşünme yetenegini genetik yapı değil farklı bir yapının belirlediği gerçeği ortaya (insan zekasını farklı bir yapı belirliyor maymunu ise genetik yapı belirliyor )
cıkıyor diyebiliriz. şimdilik bu gercekleri bulamıyor olabiliriz fakat er yada gec bulucagımızı düşünüyorum.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Seni çok iyi anlıyorum işte bu tarz yorumlar bana çok ilginç geliyor, net bir tarih verilmemiş kambriyan dönemiyle bazı ewrimciler 1.9 milyon yıl önce derken bazılarıda 4. 9 milyar yıl önce başladıgını varsayıyor. ben farklı bir tarih verdim sadece omurgalılarında ne zaman ve hangi dönemder yaşadıklarıyla ilgili net tarihler verilmiyor buda ilginç geliyor her olasılıgı degerlendirmeliyiz.
omurgalılar derken hangisini baz alıcaz?
su omurgalıları ile kara omurgalıları arasında milyarlarca yıllık bir ewrimden bahsediyoruz.
BURDAKI ASIL sorunsal bir türlü çözülemiyor.
primatlarla ilgili ilkler.
1: ilk omurgalı hangi döneme ait?
2: su ve kara omurgalıları arasındakı ara geçişler hangi dönemde ve nerede başladı?,
bana göre burda ilk önce kanıtlanması gereken ara geçişler değil 180. milyon yıl öncekı karasal iklimdir.
veya dinazorların neden ara geçişlerle kus türlerini dönüştüğü ara geçişlerdede ciddi sorunlar oldugunu düşünüyorum.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Örnegın burda ise oldukça farkl ıbir tarih verilmiş SORARSAN HEPSİDE biz bulduk bu tarihleri hepside bilimseldir dicektir. ama sonuçta bilmsel olarak farklı zaman açılımları ortaya çıkmıştır. bu evrimın zamanı için ciddi bir sorundur.. evrimin ilk başladı tarih kesin ve net olmak zorundadır kı daha sonra ewrimsel sürecler gözlemlenicek ve gelişicektir.

dikkatını çektimi bilmiyorum ara geçişlerle ilgili tarihler verilmemiş sadece ara türler ve ara geçiş sıralamaları verilmiş . ewrimin kantı için bu yeterlı değildir.

evrimagaci.org%2Fpublic%2Fcontent_media%2F631152843e941bbcdebfa4f3d5981bee.jpg

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
bu görseldede yine tarihler belirtilmiyor sadece ara türler ve isimler var. (boy en aritmetik dizilimler)basitce jeolojık aritmetik bulgular. burda sadece bilgiler var. görsellerde ise,
ara geçişlerle ilgili tarihler ve kanıtlar yok malesef.
evrimagaci.org%2Fpublic%2Fcontent_media%2Fc9359cd60b6ef42ad557a0f11f08575e.jpg

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Aslında sordugum soru açık ve net!
EWRİM TEORISI
insan türünü maymunun ortak atasıyla (primatlar) geldiğini savunur. bu durumda ,
aynı türlerin farklı ewrimsel türlere dönüşmesi bazı türlerin düşünmesi bazı türlerin ise düşünmemesi anlamına gelmiyor aksine ewrim diyor kı bizlere her tür düşünür ve yorumlar ama biz bunu bilmsel olarak gözlemliyemiyoruz.

yaniii burda ciddi bir sorun var biz bunu çözelim çok basit!
biz insanlar düşünüyoruz ve süreklı gelişiyoruz. fakat diğer ortak atalarımız neden stabil!(sabit) gelişiyor.

mesela hangi ara tür diğer ortak atamızı beliliyor buda belirsiz sadece primat türleriyle ortak ata belirliyemeyiz bu mumkun güzükmüyor ne yazıkkı. % 99 ortak ata için 2 farklı ortak ata gerekıyor ewrim ise ortak ata sadece primat türlerinden almıştır. ben farklı düşünüyorum . yani bizlere tüylerimizden kurtulmamızı saglıyan diger ortak atanın bir ortak atası olması gerektiğini savunuyorum bu öyle bir tür olmalıkı insanlar gibi gelişmiş bir zekaya sahip olmalıdır.
size ilginç gelicek ama bir primat türüyle bir uzaylı türü esleşip biz modern kafataslarına sahip insan türlerini oluşturmuş bile olabilir düşüncesindeyim..

tek bir ortak atadan binlerce türü ewrimleştirsek bile sonuçta modern kafatasının oluşması için sadece milyonlarca yıl geçmesi yeterlı bir kanıt değildir. basitce % 99 dna uyumu için bu süreci kısaltıcak oldukça farklı zekı bir ortak atanında dna sı gerekır % 100 eminim.

Son düzenleme:

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Öyle bir sorun ve karışıklık yok, omurgalılar balıklarla ve suda başladı. Bu kadar net. Karaya da daha sonra çıktı. Bunların tarihlerinde bir kaç milyon yılı aşan belirsizlik yok. Milyon yıl milyarlarca yıl yanında ciddi sapma değildir.

Evrimde bir belirsizlik yoktur, her şey apaçık ve net. Yerüzünde akraba olmayan hiç iki adet canlı yok. Çin'de bir bahçede büyüyen marul benim uzaktan da olsa akrabam. Kesin, net, apaçık.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Düşünme yetenegide evrimın bir halkasıdır, ZATEN diğerleriyle ilgili sorunlar çokta önemlı değil asıl önemli olansa düşünemeyen maymunlar,orangutanlar, sempanzelar babunlar, ve diğer primat türleri vesaire vesaire...... madem akrabayızz..

daha iyiya işteee bundan anlaşılmayacak birşey yok değil mi?

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Maymunların düşünemediği tam bir safsatadır. Kedilerin çok ince hesap yaptıklarını gözlerimle canlı görmüşümdür çok kere. İnsandan çok daha hassas ve şaşmaz hesap yapıyorlar. Hesapları hiç şaşmıyor.

Düşünmeden hesap yapılamayacağına göre? Kedilerin beyninde bir navigasyon cihazı vardır. Kedi kapalı bir kutu içinde de taşınsa nereye gittiğini izler. Düşünmeden bunu nasıl yapacak?

Maymunlarla yapılan deneyler müthiş sonuçlar vermiştir. Biz şempanzelerin çok fazla tık üzerinde değiliz. Bunu anlamak ağır geldi insan türüne ama gerçek bu. Biz sadece geliştirdiğimiz ve biyolojik evrime eklemlediğimiz kültürel ve teknolojik evrimle insan olabiliyoruz. Yoksa şempanzenin sadece bir tık üzeriyiz insanlık kültürünü eğitimle almazsak. O da sadece bir tık. Eğitim olmasa sadece buyuz.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Kedilerin çok ince hesap yaptıklarını gözlerimle canlı görmüşümdür çok kere. İnsandan çok daha hassas ve şaşmaz hesap yapıyorlar. Hesapları hiç şaşmıyor.

Kedilerin beyninde bir navigasyon cihazı vardır. Kedi kapalı bir kutu içinde de taşınsa nereye gittiğini izler.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::coffee::giggle:
359bcf6ff45213f007c7da94735a8d15_400x400.jpeg

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Evet arkadaşlar kedi beynıNİ İNCELEDİK ve şu görüntüleri tespit ettik, 2022 nobeli aldık sayılır. :ROFLMAO:
tomtomstartnavigasyoncihaz_1293272.jpg

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Evet arkadaşlar kedi beynıNİ İNCELEDİK ve şu görüntüleri tespit ettik, 2022 nobeli aldık sayılır. :ROFLMAO:
tomtomstartnavigasyoncihaz_1293272.jpg

Üç kez bi trene konup Türkiyenin farklı şehirlerine gönderilen bir kedinin aynı yere geri geldiğini okudum ve ben bir ekleme sunayım
Filin navigasyon sistemi gibi hafızası var. Geçtiği yeri haritalar ve asla unutmaz

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Evet sevgili arkadaşlar, bu sefer herkesin anlıyabiliceği basitlikte yorumluyacağım,

bunun için en başa gitmemiz gerekiyor, bunu bir belgesel gibi anlatalım,
bundan milyonlarca yıl önce hatta kambriyan! döneminden önce,
tek bir ortak ata vardı değil mi?

ney di bu tek ortak atamız? tabiki may munsu primatlar,
genetik yapı itibariyle her yönüyle modern insanın genetik yapısıyla uyumluydu.
,.
peki ne olduda modern insan zihni zamanla ewrimleşti ve düşünmeye başladı?
ewrim teorisinde değişmez bir kural vardır,
genetik yapı tamamen düşünme yetenegini biyolojık altyapı ile oluşturur.
fakat bana garip gelen çok ilginç bir gerçeklık var.

tüm primat türleri.(maymun.sempanze,orangutan,babun, mandrıl,cebus,tamarın gibi primat türleri tıpkı insanlar gibi hatta insanlardan daha eski oldugu için daha gelişmiş bir zihne sahip olmaları gerekırdı.

genetik yapı(harita)
ortak atamızı belirliyor bu durumda tüm türler tıpkı insanlar gibi düşünerek ve zamanla zekanın ewrimiyle ciddi biçimde gelişerek biz insanlara yol göstermiş olmaları gerekırdi ama bunun tam tersi oldu.

bu ciddi bir sorun bazı türlerde ise insan seslerini kopyalama yetenegi vardır. örnegin papaganlar,
fakat ne söylerdiklerini anlamazlar sadece içgüdüleriyle( genetik altyapı) hareket ederler.

ben farklı düşünüyorum genlerimizin % 99 unu paylaştıgımız tüm türlerin tıpkı bizler gibi düşünebilen ve düşündüklerini anlıyarak yorumluyabilen canlı türleri sınıfına ewrimsel süreclerle birlikte girmesi gerekırdı. .

Araştırmacıların çoğu ayna testini diğer hayvanlarda da kullandı. Sadece şempanzeler ve orangutanlar sürekli bir şekilde öz farkındalık belirtileri gösterdi. Düşünecek olursak bebekler bile 18-24 aya kadar aynada kendilerini tanıyamıyorlar.

verdiğim bebek örnegindekı süreçlerde ortak ata ewrim teorisini güçlendiricek herhangi bir gözlem yada kanıt bulunmamıştır. aksine ewrimi zayıflatıcak bazı kanıtlar vardır.

örnegın bebekler 24 ay sonra anı ve hızı bir sekılde düşünme yetenegi gelişmeye başlar. fakat tüm primat türlerinde bu gelişmeyi gözlemlıyemedik malesef bu konuda net bir ewrimsel kanıt yoktur..

sadece bazı türlerde sekıllerin içgüdüsel olarak taklit yetenegne sahip bir kaç türle karşılaştık..
bildiğiniz basit bir hafıza testi ile içgüdüsel olarak düşünme yeteneklerini test ettik sonuç sonuç tabiki müspet yaniii olumsuz..

Ben uzak bir muhalif olarak bir yanıt vereyim

Evrim teorisi türlerin oluşumunu açıklamaya yarayan tanrı alternatifi ve karşıtı tek kuramdır çünkü insanlar: "nasıl oluştuk? ve "eğer tanrı yoksa nasıl oluştuk?" diye sorar. Kuramsal varlığını ve gücünü buradan alır yani tanrıya karşı tek geçerli alternatif yanıt olmaktan. Onun hataları (eksikleri, boşları) olsada eleştirmemelisin yatırım yapmalısın
Evrim tanrı yerine b yatırımıdır..

Vikipedi'ye göre evrim canlıların, türlerin ya da insanın kökenini arayışla ilgili bir kuramdır.

Benim filozofik incelememe göre bir ilk asıl köken bulunamaz ya da bellidir. Tüm varolan kökendir. Varlık/olan evrense evren kökendir ve kökeni de yine kendidir. Başka açımlama yapılamaz.

Köken yok niye yok?
Tanrı arayışı gibi olur. Maymunsa onu ne oluşturdu deriz. En son oluşturanı ne oluşturdu deriz .
En son şuan geliriz. Ya bir başlangıç ilk/dayanağı (ilksel indirgemeci köken) ya da kökensizlik belirtilmeli.

Benim filozofik incelememe göre kökensizlik kökendir ya da köken herşeydir o halde köken araştırmaya gerek yoktur.
Köken kozmolojik/ontolojik çeşitlilik kuramı....

Bir ilkten doğup başlamadıysanız bir köken yoktur. Diğer durumda ilk şey arar dururdun. Evrim üzerinde dumayın derim tanrıya bir alternatif olarak kullanın ya da kullanmayın. Yani eğer istiyorsan evrimden yararlan sorgulama.
Maymun kökeninse de kökenin değil. Kuramı eleştirsen de geliştiremez ve temelleyemezsin.
DemoKratos'un marulla akrabayız lafı güzeldi, her şey akraba. Bak bu doğru.. Bana göre de doğru..

En son tııpkı tanrı gibi ilksel dayanak ve köken yok demek zorunda kalacaktınız. Yoksa bir diğer çağ da sizinle dalga geçer ve sizin bilgi artıklarınızı temizlemekle uğraşırdı.

bilgisezgi

Yeni Üye
26 Ocak 2022
98
43
18

Evrim etki-tepki olayına göre değişim gösterir.
Saydığın canlılar da etkiye göre bu kadar tepki gösterebilmişler.
Zaman içinde ise insanların yerini almayacaklarının bir garantisi yok.
İnsanların kalıcılığının da bir garantisi yok, soyu tükenebilir.
Bu nedenle "bizim kadar neden gelişmemişler" gibi sorulara, evrim sürecinin işleyişine baktığımızda evrim sürecinin kendisi bir cevap olarak karşımıza çıkar, zira gelişimi tetikleyen etkidir.
Ayrıca insan türünün normal ve çok geliştiğini düşünmüyorum, çünkü hayvanların doğal yaşamı bizim yaşamımızdan çok üstündür. Hayvanlar ekosistem sayesinde özel üretim yapma ihtiyacı duymazlar.
H.Sapienslerin konumu belki ileride bugünkünden çok farklı olabilir ama bugünkü durumda dünyaya, diğer canlılara ve hatta kendimize verdiğimiz zarara bakarsak iki ayaklı virüsten farkımız yok.

• Beğen
Tepkiler: phi

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
- Kafa bulmak yasak tabi bunlarla. Zaman ayırıp gatete okur gibi okuyacaksın bu yazılanları öyle mi?
"Dalga geçeni atarız" diyorsunuz?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular