- 13 Ara 2016
- 1
- 0
- 0
sitede daha yeniyim ve yardıma ihtiyacım var felsefe dersinden bir proje aldım ve internetten fayda alamıyorum bana empirizmi olumlu ve olumsuz şekilde maddeler halinde bilgi verirseniz sevinimirim lütfen 

peki bir soru sezgi deneyciliği yıkar mı veya sezgilerimize ne kadar güvenmeliyiz..
Sezgi yanıltabilir tabi ama ilk sorgulamayı başlatan sezgi değilmidir şüphe demiyorum sezgi mistik
bir yönü yok mudur?
Sezgi yanıltabilir tabi ama ilk sorgulamayı başlatan sezgi değilmidir şüphe demiyorum sezgi mistik
bir yönü yok mudur?
“Bilinçdışı bizi bizden daha iyi bilir.”
“Yaşamımızın büyük bir bölümünü bilinçdışında geçiririz.”
“Tüm dinsel figürlerin (peygamber, şaman) odaklandıkları önemli bir şey var; içsel vahiy deneyimi... ... ” Jung doğuştan evrimle getirilen ortaklaşa bilinçdışından söz etmiştir.
Birinci Dünya Savaşı'nın beraberinde getirdiği yıkım ve binlerce insanın ortadan kaldırılması sonucu, ciddi anlamda vicdan olgusunu sorgulamaya giden Freud, bu üç aşama ile insanın karar ve yargı sistemini çözmeye çalışmıştır.
Kolektif bilinçdışı, tüm bir türün kişisel deneyimlerini bir araya getirip organize eder.
Jun’un farkı kişiliğin ırksal ve soyaçekimsel özelliğne verdiği önemdir. “Erekbilim ” denilen bir felsefe benimsemiştir.Buna göre; insan nedenlerle yaşadığı kadar amaçlarla da yaşar.İnsan davranışlarına 3 zamanlı bir bakış açısı getirmiştir;
• Geçmiş ( tarihi olarak insan vardır )
• Umutlar, amaçlar, hedefler, gelecek bu tarihle birleşir ve
• Şimdiyi belirler.