Dil felsefesi

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dil Bilimleri kategorisinde rainbow64 tarafından oluşturulan Dil felsefesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,110 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dil Bilimleri
Konu Başlığı Dil felsefesi
Konbuyu başlatan rainbow64
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Nejdet Evren

rainbow64

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
331
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Dil ile felsefe arasındaki ilişki temelde felsefecilerin dili kullanarak felsefe yapmalarından kaynaklanmaktadır. Özelde ise, dil felsefesi başlığı altında dilin özü, anlamı, kökeni ve yapısı felsefî açıdan sorgulanmaktadır.
Bir araştırma konusu olarak, analitik filozoflar, dil felsefesinin dört temel merkezi sorunu olduğunu varsayar: anlamın doğası, dil kullanımı, dil bilişselliği, dil ve gerçek arasındaki ilişki. Kıta Avrupası filozofları için, dil felsefesi aynı zamanda mantık, tarih ve siyasetin bir parçasıdır.


Kaynak:
 

Süreyya Önal

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
16 Nis 2010
Mesajlar
469
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Arapça,Farsça,Fransızca...Osmanlıca sözcükler vs.geniş bir coğrafyada harmanlanmış Türkçe, çok zengin kültüre sahip bir Lisan ve bence yaşayan, kelimelerin anlam boyutu harflerinin diziliminde ufku açan,zamana u(a)yarlı bir dil.İçinde kayboluyor insan, şahsen çook daha önce keşfedip Dilbilim tahsil etmek isterdim.(ve de tüm dünya dillerini bilmek)
 

rainbow64

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
331
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
her dil kendi içinde bir felsefe barındırıyor. Harflerin ortaya çıkışı, hecelerin sıralanışı, sözcüklerin bir araya gelmesi vb.Hepsinin birer öyküsü var ve sonu olmayan bir hazine .
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
dil, insanın insanlaşma sürecindeki en önemli keşfilerinden/yaratmalarından ve ortaklaşmalarından biridir. dil olmadan paylaşmak, üretmek ve felsefe/edebiyat/tarih/bilim gibi disiplinlerin var-olmaları da mümkün olmayacaktı/olamyacaktır. dilin yaşayan bir organizma gibi kendini geliştirmesi her alanda olduğu gibi felsefe alanında da etkisini göstermiştir. harflerin ve daha sonra sözcüklerin yaratılması ile bilgi birikimsel olrak insanın yaşamında daha etkin bir rol oynamış ve hayata karşı var-olma girişimini o denli kuvvetlendirmiştir. sosyolojik olarak insan denilen bu hayvan türünü var eden dilin kendisinin bir felsefe olduğunun da irdelenmesi gerektiği kanısındayım...
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst