DeepNude Uygulaması ile Oluşan Tehlike

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde Objectivity tarafından oluşturulan DeepNude Uygulaması ile Oluşan Tehlike başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,144 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı DeepNude Uygulaması ile Oluşan Tehlike
Konbuyu başlatan Objectivity
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Objectivity

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Gelişen teknolojinin faydaları kadar zararları da olacağı sürekli tartışılan bir konudur çünkü bu işlerle sadece iyi niyetli insanların uğraşmadığı çok iyi bilinen bir gerçektir hatta ne yazık ki para kazanmak uğruna tüm etik kuralları ihlal edecek zihniyetlere karşı insanlık çoğu zaman savunmasızdır.

Yakın zamanda geliştirilen ve kadınları hedef alan, düpedüz taciz etmeye yönelik bir program sebebi ile insanların tepkisi çığ gibi büyümeye başladı. Program kadın fotoğraflarını çıplak göstermek amacı ile hazırlanmış olup, tam manası ile korkunç bir tehlike yaratmış durumdadır. Dünya genelinde kullanıma açıldığı andan itibaren eşiniz, kızınız ya da annenizin sosyal medyada paylaştığı tüm fotoğraflar, bu program sayesinde çıplak fotoğrafa çevrilebilecektir. İnternet ortamında güvenlik önlemlerini artırma çabalarına rağmen böyle bir yazılımın hazırlanmış olması, çok rahatsız edici bir durumdur ve yazılımın sahibi kişi de yaptığı bu uygulamayı "İntikam Pornosu" olarak nitelemektedir.

Bu rezalet program sayesinde kadınlar küçük düşürülecek, taciz edilecek ve belki de şantaja maruz kalacaklardır. Fotoğrafın sahte olup olmaması önemli değildir, asıl sorun bir kadının izni olmadan çıplak fotoğrafının kötü niyetli kişilerce 99 Dolar karşılığı oluşturulabilecek olmasıdır ki bu her kadın için çok aşağılayıcı-rahatsız edici bir durumdur. ABD mahkemelerine programın yasaklanması ve yapımcısının mutlaka ceza alması yönünde çok sayıda şikayet yapılmış olup, ivedilikle çözüme kavuşturulmasını diliyoruz.

Konu ile ilgili detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DeepNude Nedir?

DeepNude isimli uygulama, yapay zekanın artısını kullanan bir montaj uygulaması. Sadece kadınlar üzerinde çalışan uygulama, kullanıcıların çıplak görsellerinin oluşturulmasını sağlıyor. Şöyle ki, siz uygulamaya bir kadın fotoğrafı gösterdiğiniz zaman, yapay zeka bunu doğrudan algılıyor ve gerçeğe en yakın şekilde görsel müstehcen bir hale getiriliyor. Kısacası görsellerde yer alan kişiler çıplak hale getiriliyor ve bunda yapay zeka artısının olması, gerçeğe yakın montajların yapılmasını sağlıyor. Bu şekilde bir kullanım sunulması elbette rahatsız edici. ABD geneli için yayınlanan mobil uygulamanın sadece kadınlar üzerinde çalıştığını da tekrar hatırlatalım.



deepnude-deepfakes.jpg
 
Son düzenleme:

ÜstünKişi

Ordinaryus
Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
744
Tepkime puanı
114
Puanları
43
Müşterisi/kullanıcısı fazla olacak gibi duruyor. Her ne kadar belirli bir kesim tarafından yasaklansa bile illegal yollardan yeterince iş yapabilir.

Eğer fazla yaygınlaşırsa İnstagram gibi popüler fotoğraf paylaşma uygulamalarının geleceğini tehlikeye sokabilir bu yüzden bu büyük şirketler bu uygulamanın yaygınlaşmasına izin vermezler.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Programı geri çekmişler ancak bu süre zarfında hangi kötü niyetli kişilerin eline geçtiğini bilmek mümkün değil. İşin tuhaf tarafı bu işi eğlence amaçlı yapmışlar!!! Birilerinin eğlence anlayışı kadınların toplum, aileleri ya da sevdikleri karşısında küçük düşürülmesi-aşağılanması olabilir mi? Genç kızlar ve kız çocuklarının göreceği zararı söylemeye bile gerek duymuyorum. Yazıklar olsun böyle insanlara ve "Dünya buna hazır değil!" diyecek kadar da vicdanlarını kaybetmişler. Bir kadının fotoğrafı üzerinde izni olmadan oynama yapıp çıplak göstererek Dünya'yı neye hazırlamayı umuyorsunuz ki? Ortada bir taciz var ve bu lafları edebilmelerine pes diyorum.

Bu konuda ciddi yasalar ve tedbirler alınmazsa bu biter yarın başkası başlar.

****

Çıplak Gösteren Uygulama DeepNude Kapandı!
Giyinik kadınları çıplak gösteren uygulama DeepNude, gördüğü ilginin ve aldığı tepkilerin ardından, geliştiricileri tarafından kapatıldı!

Geliştiriciler, yayımladıkları mesajda "bu şekilde para kazanmak istemiyoruz" dediler. Uygulamanın halen "her zaman istediğiniz süper güç" olarak tanımlandığı Twitter hesabındaki mesajda "mutlaka internette DeepNude'un bazı kopyaları paylaşılacaktır, ancak onları satan taraf olmak istemiyoruz" cümleleri kullanılmaktaydı. Mesajda şu sözler de yer aldı: "Dünya henüz DeepNude'e hazır değil."

Ayrıca uygulamanın internet sitesi de artık açılmıyor. Bu uygulamanın yapay zeka geliştikçe mahremiyet ve rıza hakkındaki soruları arttıran medya manipülasyonunun son formu olduğu söylenebilir. Yapay zekalar sahte fotoğraf ve video yaratmada giderek daha yetenekli hale geliyorlar. Bilgisayar aracılığı ile medya manipülasyonu yeni bir şey değil ama DeepNude ve deepfake-video teknolojisi gibi ürünler ile konuda uzman olmayan kişilerin de gelişmiş sahte materyaller yaratması mümkün oluyor ve bunların kolay bir şekilde fark edilmeleri de mümkün değil.

Uygulamanın en başta eğlence için geliştirildiğini belirten DeepNude'un geliştiricileri, artık kullanılmamasını istiyor ve diğer kaynaklardan indirilmesinin veya paylaşılmasının kullanım şartlarını ihlal edeceğini de söylüyor. Ayrıca yazıda DeepNude'un daha yeni sürümlerinin yayımlanmayacağı ve hiç kimsenin – Premium sürümü lisansına sahip olan kişiler dahil – kullanım hakkının bulunmadığı da belirtiliyor.

DeepNude'un bu şartların uygulanmasını nasıl zorunlu tutabileceği ise biraz "karanlık."

 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Müşterisi/kullanıcısı fazla olacak gibi duruyor. Her ne kadar belirli bir kesim tarafından yasaklansa bile illegal yollardan yeterince iş yapabilir.

Eğer fazla yaygınlaşırsa İnstagram gibi popüler fotoğraf paylaşma uygulamalarının geleceğini tehlikeye sokabilir bu yüzden bu büyük şirketler bu uygulamanın yaygınlaşmasına izin vermezler.

Bu uygulama yaygınlaşırsa çok sayıda kadın zarar görür. Hiçbir kadın böyle bir rezaleti kaldıramaz. Hukuki olarak ciddi yaptırımlar uygulanması gerekiyor. Yapay zeka ile ilgili en büyük korku da kötü niyetlilerin eline geçmesiydi ki bu da korkunç bir örnek oldu.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay zeka teknolojileri ile hedeflenen insanların yaşam standartlarını yükseltmek olmalıdır yoksa bu tip uygulamalarla insanlara taciz, şantaj yolu açacak işlere imza atacak sivri zekalılar da çıkabilir. Kadınların masumca paylaştığı ya da çektirdiği fotoğraflar üzerinde oynama yapacak bir uygulama geliştirmek çok art niyetli bir tavırdır. Bu tip insanlara karşı acil önlemler alınması gerekiyor ve bunun için geç bile kalındı. Kendi adıma zaten sosyal medyada fotoğraf paylaşımlarına karşı birisi olarak gün gelecek bu tip şeyler olacağını az çok tahmin ediyordum. Acilen hukuki önlemler alınmalıdır...

ÜstünKişi'nin belirttiği şekilde illegal olana ne çözüm bulunur onu hiç bilmiyorum çünkü malum daha Dark Web'e önlem almayı başaramadılar.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst