ben bilmiyorum... siz nereden biliyorsunuz...?
sadece mimariyi aldınız dediklerimden... tabi dalga geçmek ve fikri çürütmek için kurnazca bir yol.
siz bir şehir hakkında yazılan en güzel kitabı okuduğunuzda o şehri tanıyamazsınız. mimarisini, sanatını ve insanlarını birebir görmeden edindiğiniz fikir ezberden öteye geçmez.
ayrıca "dini sevmemek" nedir? sanırım "din düşmanı" olmadan önceki evre... siz bilirsiniz odanıza kapanıp dini sevmemeye devam edin ya da biraz daha kitap okuyup din düşmanı olun. hatta arada bir arkadaşlarınızla bir araya gelip dini aşağılayan espiriler yapıp eğlenin
...
tekrar söylemem gerekirse anadoluyu gezip de islamiyeti sevmemek deliliktir. hoş gidip avrupayı gezin hırıstiyanlığı sevin... ben kimseye buna ya da şuna inan diye bir şey demedim,,, sadece düşmanlık ve sevmemek eylemlerine anlam veremiyorum.
Aslında ben söylediklerinizden birini aldım ve sizden genelleme yapmanızı bekledim yani bir şeye örnek verilince diğerlerinde de aynı şeylere örnek verilebileceğini anlamanızı bekledim. Uzun uzun her şeye örnek verebilirim. Bu kurnazca bir yol değil mantıklı olandır. Anlamak isteyene elbet. Biraz daha açık anlatayım anlama seviyesini düşüreyim isterseniz. Şöyle ki, bir dine mensup kişilerin yaptığı iyi, güzel şeyler o dinin doğruluğunu kanıtlamaz. Her dinde bu tür şeyleri bulabilirsiniz. Filozofunu da, mimarını da, doktorunu da mühendisini de. Her dine mensup başarılı insan bulunabilir, bu o dini doğru yapmaz bilmem anlatabiliyor muyum... Dini sevmemek dinin insanların düşünmesini engellediğinden ötürüdür. Dogmalar insanı düşünmeden kabule iter. Ayrıca dini ona düşman olacak kadar umursamıyorum, sadece üzülüyorum sabit fikirli insanlar için.
Anlayamadığınız noktaları tekrar sorun açıklayayım, lütfen.