Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

çağımız ve dinler...

M

monaliza

Ziyaretçi
Bu başlık Y.Nuri felsefesi üzerine değil. Zaten o zatı adam yerine sayıp kitap diye yazdığı safsataları da artık okumuyorum. Çünkü gerçek yüzünü görmüş bulunuyorum. Beni; beni eğiten, besleyen, doyuran gerçek bilgiler, kitaplar ilgilendiriyor.
Allah bu dünyada zalimliklere göz yumuyorsa, aklımızı kullanma yeteneği verdiği içindir. Ben de o aklı kullanmaya gayret ediyorum.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Yaşar Nuri Hoca'nın yazısının içeriği ile ilgili hiçbir eleştiri yapılmamış. Demek ki eleştirilecek bir yanı bulunamamış. Din adamı denilen dinciler de bulamıyorlar ki, yaptıkları eleştiriler ya tutarsız, ya da iftira niteliğinde oluyor.

insanlar "bilgi" sahibi olabilir,bu bilgilerini insanlara da anlatabilir,anlattıkları bilgilerin çoğunluğu da doğru olabilir,
ancak bu o adamın doğru bir adam olduğuna delalet etmez...
derler ki "alim,ilmi ile amel edenlerin arasından çıkar...

ilmi ile amel etmeyen,kendi sosyal statüsü için bilgilerini kullanan alim değil zalimdir...

F

Fetâ

Ziyaretçi
Bu başlık Y.Nuri felsefesi üzerine değil. Zaten o zatı adam yerine sayıp kitap diye yazdığı safsataları da artık okumuyorum. Çünkü gerçek yüzünü görmüş bulunuyorum. Beni; beni eğiten, besleyen, doyuran gerçek bilgiler, kitaplar ilgilendiriyor.
Allah bu dünyada zalimliklere göz yumuyorsa, aklımızı kullanma yeteneği verdiği içindir. Ben de o aklı kullanmaya gayret ediyorum.
Gerçek yüzünü anlatın. Yanlışları varsa öğrenmekten memnuniyet duyarım. Size minnettar kalırım, gerçekten.
Fakat ,o yazıda söylenenlerin hiçbir yanlış tarafı yok.

F

Fetâ

Ziyaretçi
Bazı arkadaşlar burada kullandıkları üslubu gerçek hayatta kullansalar, her gün birilerinden dayak yerler. Lütfen tartışmaları yüz yüze imişcesine yapalım. Ya da hiç tartışmayalım. Bizim de elimizden gelir kaba ve kırıcı olmak. Bu mudur beklenen?
Burada, birileriyle tartışıp galip gelmek gibi bir amaçla bulunmuyorum. Etrafa bilgi saçmak gibi bir amacım da yok. Bildiğimi paylaşmak, bilmediğimi de öğrenmek tüm amacım.
Şurada, güzellikle, arkadaşça ilişkiler kurmak varken, birbirimizin tadını kaçırmanın alemi yok. Lütfen üslubumuza dikkat edelim.

M

monaliza

Ziyaretçi
Gerçek yaşamda iletişimim, diyaloğum tüm canlılarla ve kaliteli insanlarla mükemmel olduğu için kendime alınmadım açıkçası :)
Samimi inanca sahip bir müslüman için rehber Kur'an-ı Kerim ve sahih sünnettir. Yine kötü amaçlı insanlarca sahih olmayan hadisler türetildiği de acı bir gerçektir. Ancak kalbi gerçekten dürüst ve doğru yolu bulma isteğinde olanlar için doğruları bulmak zor değildir.
Örneğe gelecek olursak; günde beş vakit kılınmasının farz olduğu samimi her müslüman tarafından bilinen, inanılan namaz ibadetinin farzları vardır. Bu farzlardan biri noksan olursa namaz da noksan ve kusurlu olur. (Kaldı ki;bilmeden yapılan kusuru affedeceğini Allah beyan etmektedir) Ama biri çıkıp bu farzları kendince değiştirip deccal edasıyla kendi din felsefesini anlatmaya kalkarsa o kişiye ne denir?
Bu konuya örnek; Vakit namazın farzıdır. Yani savaş, ağır hastalık ve ağır afet durumları dışında namaz, vakti girdiğinde kılınmalıdır. Sözü edilen şahıs özel halleri, normal hallere indirgeyerek namazları birleştirip kılabilirsiniz diyor. (Önemli bir engel nedeniyle vaktinde kılınamayan namaz kaza edilir, o konu ayrıdır)
Setr-i avret ( örtünme adabı) belirtilmiş farz olmasına rağmen kadın başı açık namaz kılabilir demektedir. (Namaz vakti girdiğinde (kaza eseri ıssız bir adaya düşüp giysi bulamama durumunda verilen hakkı genele yayarak)
İslamiyet zorluk dini değildir, ama doğal olarak Allah' ın huzuruna çıkmanın da bir adabı olmalıdır ve Allah adabı bu şekilde belirlediğini beyan etmektedir. İnanan, samimi müslamana yakışan Allah'ın bildirilerine uymaktır.
Bir milleti yıkmanın yolu öncelikle inançlarını yıkmakla kolaylaşır. Zaten sağlam dini bilgilere sahip olmayan inançlı insanlar bu durumlarda ikilemde kalmaktalar.
Sözü edilen şahıs da, o zihniyetin ürünü ve maşasıdır.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Gerçek yüzünü anlatın. Yanlışları varsa öğrenmekten memnuniyet duyarım. Size minnettar kalırım, gerçekten.
Fakat ,o yazıda söylenenlerin hiçbir yanlış tarafı yok.

1-yazdıklarınıdoğru olabileceğin,
2-doğru şeyleri sosyal statüsü için kullandığını ve bunu yapmasının zalimlik olduğunu daha nasıl açık olarak yazabilirim...
3-özel hayatı için sosyal paylaşım sitelerine bakabilirsin,
4-yıllardır bu uslubu kullanırım ve kimse dayak atmaya kalkışmadı...

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Bazı arkadaşlar burada kullandıkları üslubu gerçek hayatta kullansalar, her gün birilerinden dayak yerler. Lütfen tartışmaları yüz yüze imişcesine yapalım. Ya da hiç tartışmayalım. Bizim de elimizden gelir kaba ve kırıcı olmak. Bu mudur beklenen?
Burada, birileriyle tartışıp galip gelmek gibi bir amaçla bulunmuyorum. Etrafa bilgi saçmak gibi bir amacım da yok. Bildiğimi paylaşmak, bilmediğimi de öğrenmek tüm amacım.
Şurada, güzellikle, arkadaşça ilişkiler kurmak varken, birbirimizin tadını kaçırmanın alemi yok. Lütfen üslubumuza dikkat edelim.

Açıkçası sözlerini ben üzerime alıyorum ve evet gerçek hayatta da doğrucu abdullah derler ve kırıcı olsamda doğru bildiğimi söylemekten sakınmam.Burada ilgili şahsın nasıl biri olduğunu tartışmıyoruz.Şahsın fikirleri,düşünceleri her zaman bu camiada insanları tartışmaya(çoğu zaman hakarete varır derecede)sokmuştur.Saçma sapan fikirlerini Kur'ana dayandırmaya kalkmaktadır.Bir canlı yayında ünlü fizikçi Stephen Hawking'i kalkıp dabbetül arz olarak kabul ettiğini söylemiştir.Bu sadece saçmalıklarından bir tanesiydi..Ve yine tekrarlıyorum,doğru dürüst kitap okumayan dinini kulaktan dolma bilgilerle yaşamaya çalışan insanların kafasını bulandırmaktan başka işi gücü olmayan bu şahıs ile ilgili sarfettiğim sözler yaydığı nifak yanında hiç kalır.Şu an bu yazılarımızla bile bir cepheleşme oluyorsa bu şahsın nifak dolu yazısının eseridir arkadaşım feta..

F

Fetâ

Ziyaretçi
Açıkçası sözlerini ben üzerime alıyorum ve evet gerçek hayatta da doğrucu abdullah derler ve kırıcı olsamda doğru bildiğimi söylemekten sakınmam.Burada ilgili şahsın nasıl biri olduğunu tartışmıyoruz.Şahsın fikirleri,düşünceleri her zaman bu camiada insanları tartışmaya(çoğu zaman hakarete varır derecede)sokmuştur.Saçma sapan fikirlerini Kur'ana dayandırmaya kalkmaktadır.Bir canlı yayında ünlü fizikçi Stephen Hawking'i kalkıp dabbetül arz olarak kabul ettiğini söylemiştir.Bu sadece saçmalıklarından bir tanesiydi..Ve yine tekrarlıyorum,doğru dürüst kitap okumayan dinini kulaktan dolma bilgilerle yaşamaya çalışan insanların kafasını bulandırmaktan başka işi gücü olmayan bu şahıs ile ilgili sarfettiğim sözler yaydığı nifak yanında hiç kalır.Şu an bu yazılarımızla bile bir cepheleşme oluyorsa bu şahsın nifak dolu yazısının eseridir arkadaşım feta..
Konuya yaptığın eleştirinin üslubu seni bağlar kardeşim, beni ilgilendirmez. Şahsıma karsı, bir önceki mesajındaki tavrını tekrarlarsan aynen karşılığını görürsün.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Konuya yaptığın eleştirinin üslubu seni bağlar kardeşim, beni ilgilendirmez. Şahsıma karsı, bir önceki mesajındaki tavrını tekrarlarsan aynen karşılığını görürsün.

Neymiş bir önceki mesajımdaki tavrım.?

arkadaşım feta..

karşılığı ne olmalı çok merak ediyorum doğrusu..

Eleştirilerim tabi ki beni bağlar ve hepsinin arkasındayım..

F

Fetâ

Ziyaretçi
Yaşar Hoca'ya kaşı, dinci kesim dışında bu denli şiddetli ve öfkeli bir saldırıya ilk defa burada şahit oluyorum. İlginç...

P

Pyramos

Ziyaretçi
Bu kadar öfkeyi bende anlamıyorum.Din sömürüsü sömürülerin en alçağı en aşalığıdır. ve herkes kabul etmelidir ki ticaretten siyasete kadar her toplumsal sahada alçakça bir din sömürüsü vardır. Y.Nuri hocanın özel hayatı açıktadır,eserleri ve söylemleride açıktadır. adam sarıklı cüppeli gezmiyor playboy gibi dolaşıyor ortada:) Kalbini bilemeyiz kimsenin ve kimsenin tipine bakıp söylediği topyekun doğrudur yanlıştır diyemeyiz. bu önyargı tehlikeli. örnek; bakınız İsmail ağa gibi büyük bir tarikatın ikinci adamına :)

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
bunda şaşacak bir şey yok... siz bir din bezirganı olsanız, önce tepeden tırnağa dindarlık kokan bir söylem edinseniz, allah rızası vb. deyimleri dilinizden düşürmeseniz, tarikat, ticaret, siyaset üçgeninden bir miktar dünyalık edinseniz ve giderek dini söyleminizin dozunu artırıp, bir türlü 'birey' olma becerisi gösteremeyen ve ömrü boyunca herhangi bir şeyi, hele din adına söylenen hiçbir şeyi sorgulamamış ve dolayısıyla osmanlı'nın kul, reaya, maraba kafasından kurtulamamış bazı zavallı insanları etrafınızda toplasanız... işte çarkın içine girdiniz; eğer biraz becerikliyseniz hızla yükselir, büyük ölçüde dolandırıcılık operasyonları gerçekleştirir ve buna rağmen kendi çevrenizdeki 'saygınlığınızı' koruyabilirsiniz... ama her firavunun bir musa'sı olurmuş... bir y.nuri gelip, sizin kendi öz çıkarlarınızı dine uygunmuş gibi gösterdiğinizi bizzat kutsal kitabın kendisine ve peygambere dayanarak ortaya koyar ve dolayısıyla iç yüzünüzü açığa çıkarıverirse; ona düşman olmayıp da ne yapacaksınız... son yıllarda siyaset ortaklığı yardımıyla, çoğunlukla kamu malı yağmasından yandaşlarınız aracılığıyla ele geçirip yönlendirdiğiniz çok büyük bir sermaye edindiniz, gazeteler, televizyonlar ve yüzlerce radyo istasyonu kurdunuz, kalemşörlerinize talimat verip sabah akşam y.nuri hocaya sövdürmez de ne yaparsınız... '' bir ölünün ölü yıkayıcısına teslim olduğu gibi şeyhine teslim olmuş'' zavallı taraftarlarınız, papağan gibi sövgülerinizi tekrar etmesin de ne yapsın.... tabii sözüm meclisten dışarı ama, ben hiç şaşırmıyorum doğrusu...

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Kur'anın ayetlerini saçma sapan yazılarına haklılık kazandırmak için orasına burasına serpiştiren ve kime hizmet ettiği belli olmayan bir adam.Yok Kant'ın Mustafa Kemal'in isminide zikrettimi oldu bitti.Aydın modern felesefeci ilerici bir ilahiyatçı profili çizerek birilerini aldatabilir.Biz Kur'anı ondan öğrenecesek vay halimize..Sizin derdiniz ise inadına yeşil sermaye sahipleriyle uğraşmak belki hocanızda nemalanamadığı için onlarla uğraşmaktadır.Konuya bak tartışmaya bak.Ne bir sermayedarın oğluyum nede bir şeyhin kulu,ama milleti birbirine düşürmek için ayetleri bozuk para gibi kullanan bu adamada her daim lanet etmeye devam edeceğim..Allah'tan dinimizde aforoz olayı yok ya değilse bu adamın kaleminde müslüman diye bir kimse kalmazdı..

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Yaşar Hoca'ya kaşı, dinci kesim dışında bu denli şiddetli ve öfkeli bir saldırıya ilk defa burada şahit oluyorum. İlginç...

Dinci kesim dışında derken sanki din satan var.Hem ayrıca dindar kesimin dışında tepki verilmemesi tabiki doğal dinini bilmeyen biri ancak bu adamın peşinden gider ve bilsede bilmesede her dediğini onaylar.Asıl dinini bilipte bu adama tepki göstermeyene şaşırmak lazım..İlginç olan ise sizin bu garip cümleyi kurabilmeniz..

F

Fetâ

Ziyaretçi
Dinci kesim dışında derken sanki din satan var.Hem ayrıca dindar kesimin dışında tepki verilmemesi tabiki doğal dinini bilmeyen biri ancak bu adamın peşinden gider ve bilsede bilmesede her dediğini onaylar.Asıl dinini bilipte bu adama tepki göstermeyene şaşırmak lazım..İlginç olan ise sizin bu garip cümleyi kurabilmeniz..
Dindar kesim değil, "dinci" kesim.

M

monaliza

Ziyaretçi
Her insan istediğine inanabilir. yeter ki, yanlışları ile doğruları zehirlemesin. Y.N.Ö. resmen bunu yapmaktadır. Zira Türkiye geneli müslüman, ama İslamiyet hakkında yeterli ve sağlam bilgiye sahip olmayan insanlar topluluğudur. Buna ilaveten siyonizm'in keskin kılıcı da bu toplum üzerinde mezalimini sürdürmektedir. Bu ülkede bu alanda en güçlü maşa da Y.N.Ö'tür. Utanmadan sıkılmadan yazdığı yalan yanlış dolu kitaplarıyla yarım yamalak inanan ve İslamiyete karşı olan sözüm ona aydın geçinen karanlık ve sığ kafalılardan kazandığı paralar nasıl oluyorsa meşru oluyor. (Gerçek aydınlar bu konunun tamamen dışındadır)
Asıl dini duyguları alet ederek din bezirganlığı ve rant sömürüsü yapan, yani Allah' la aldatmaya kalkan Y.N.Ö'tür.
İstendiği kadar, sayfalar dolusu kanıtlar sunulsun inanmak istemeyen inanmayacaktır. Çünkü onlar için illa ki 2x2 = 3 yada 5 tir. 4 OLAMAZ. ÇÜNKÜ DOĞRU CEVAP 4 TÜR VE BUNU ANLAMAK İSTEYENE GAYET AÇIKTIR.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
Her insan istediğine inanabilir. yeter ki, yanlışları ile doğruları zehirlemesin. Y.N.Ö. resmen bunu yapmaktadır. Zira Türkiye geneli müslüman, ama İslamiyet hakkında yeterli ve sağlam bilgiye sahip olmayan insanlar topluluğudur. Buna ilaveten siyonizm'in keskin kılıcı da bu toplum üzerinde mezalimini sürdürmektedir. Bu ülkede bu alanda en güçlü maşa da Y.N.Ö'tür. Utanmadan sıkılmadan yazdığı yalan yanlış dolu kitaplarıyla yarım yamalak inanan ve İslamiyete karşı olan sözüm ona aydın geçinen karanlık ve sığ kafalılardan kazandığı paralar nasıl oluyorsa meşru oluyor. (Gerçek aydınlar bu konunun tamamen dışındadır)
Asıl dini duyguları alet ederek din bezirganlığı ve rant sömürüsü yapan, yani Allah' la aldatmaya kalkan Y.N.Ö'tür.
İstendiği kadar, sayfalar dolusu kanıtlar sunulsun inanmak istemeyen inanmayacaktır. Çünkü onlar için illa ki 2x2 = 3 yada 5 tir. 4 OLAMAZ. ÇÜNKÜ DOĞRU CEVAP 4 TÜR VE BUNU ANLAMAK İSTEYENE GAYET AÇIKTIR.

aman allahım... bu ne derin, ne tarihsel, bu ne stratejik bir saptama böyle... yaşar hocanın ömrünü verdiği, boyunu geçen kitaplarını, siyonizmin kılıcını sallamak için yazdığını ve bütün söylediklerinin yalan olduğunu, kendisinin yalnız zalim değil, aynı zamanda maşa da olduğunu, ama bununla da yetinmeyip utanmaz ve sıkılmaz olduğunu, ayrıca okuyucularının ( ve dolayısıyla benim) aydın geçinen karanlık ve sığ kafalı olduğumu ve kendisinin kitaplarından kazandığı paranın da gayri-meşru olduğu gibi; din bezirganlığı ve rant sömürüsü (?) yaptığını, allahla aldattığını, bir çırpıda hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde kanıtladınız gitti... sözünü edipte bir türlü sunamadığınız hayali ''sayfalar dolusu kanıtınızla'' , güya, yaşar hocaya karşı gerçek islamı savunuyorsunuz... öyle mi... sizin dininizin yarısı 'insaf' değil miydi... çok net anlaşılıyor ki kendinizi, ''bir ölünün ölü yıkayıcısına teslim olduğu gibi'', şeyhinize teslim etmişsiniz.... hayrını görün....

M

monaliza

Ziyaretçi
Evet ne anladıysanız odur. Ben Y.N.Ö den başka kimseyi parmağımla işaret etmedim. İsteyen istediğini anlamakta özgürdür. Kendinizi öyle hissediyorsanız kendi taktirinizdir.

Ve evet tek Şeyhim Yüce Allah'tır. Dilerim sevdiği bir kul olurum ve hayrına ulaşırım. En büyük dileğim bu zaten. Ondan başkası yalan zira.
Siz de çok sevdiğiniz şeyhiniz YÖ 'nün hayrını görün efendim, bilmukabil :)

M

monaliza

Ziyaretçi
Evet ne anladıysanız odur. Ben Y.N.Ö den başka kimseyi parmağımla işaret etmedim. İsteyen istediğini anlamakta özgürdür. Kendinizi öyle hissediyorsanız kendi taktirinizdir.

Ve evet tek Şeyhim Yüce Allah'tır. Dilerim sevdiği bir kul olurum ve hayrına ulaşırım. En büyük dileğim bu zaten. Ondan başkası yalan zira.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

parmağınızla işaret ettiğiniz, ama nedense hakkında hiçbir somut olguya dayanmadığı gibi, eserlerine değil de sırf kişiliğine yönelen saldırı, hakaret ve suçlamalardan başka ciddi bir eleştiri yöneltemediğiniz, yaşar hoca benim gözümde en az sizin kadar saygı değerdir... ne benim ne de başka hiç kimsenin şeyhi filan da değildir... ( içtenlikle soruyorum, herhangi birinin müridi olabilecek bir tavrım var mı...) eğer herhangi bir eserini okumuş olsaydınız; adamın zaten şeyhlik kurumunu yıkmaya çalıştığını anlardınız... eğer bir din tüccarı değilseniz ( ki ihtimal vermiyorum) ,ya yaşar hocanın ipliğini pazara çıkardığı bir şeyhin müridi olmalısınız ya da birilerinin etkisiyle eserlerini okumadan, kulaktan dolma bilgi sandığınız karalamalarla kendisine 'düşman' oldunuz... insanın tuhaf bir varlık olduğu belli oluyor...

Tüm sayfalar yüklendi.