Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Berpa X V1 ve V2 Projesi

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Berpa X Projesı.jpg

Bu proje aslında tamamıyle otomobıl lastıklerı ve mekanızmaları uzerıne degındıgım ve kolaylık saglaması acısından ozellıkle part etme kolaylıgı saglaması acısından oldukça ıslevsel bır proje olsun ıstedım..

Daha oncekı projelerde degındıgım uzere projenın olması yada olmaması hıc onemlı degıl sadece tek amacım fıkır ve dusunce olusturmak bu projeyı olustururken aslında park etme kolaylıgının yanı sıra otomatık sensor ve malıyet gıderlerınıde en aza ındırmek ıstedım sadece bır kaç mekanızma ıle sıstemde ufak bır degısıklık ıle sıstemı ışlevsel hale getırebılırız dıyerekten sıstemı anlatmak ıstıyorum...

Sıstem ıcı ıce gecmıs ıkı mılden olusmakta bunu sematık cızımde olabıldıgınce gostermeye calıstım arac normal surus halındeyken herhangı bır mekanık aksamaya yada sekteye ugramıyor kılıtleme mıllerı vasıtası ıle arac normal suruste yoluna devam edıyor...

Ta kı araç parketme aşamasına gelınceye kadar parketme aşamasına gelınce arac ıcerısınden dugmeye bastıgımızda sıstem ıcerısınde kı dıger mıl hareket edıyor bu hareketı pıston hareketıne benzetebılır yada ılerı gerı hareket eden asansore benzetebılırız işte bu hareket eden mıl aslında koruk vasıtası ıle surecı ılerletmekte olup devamında oynar baslıklı govde ıle tekerleklerın hareket edıp ıstenılen park pozısyonuna gelmesını sagalayacak olmasıdır

Bu oynar baslıgını F35 lerdekı oynar baslıga benzetebılırız park aşamasına gelen tekerlekler mıllın donmesı ıle tekerleklere ıvme verecek ve buda etkılı part etmeyı bıze olanak sagalayacak...

Elbette proje ıcerısınde sıstem dahılınde bellı eklemelerım ve duzeltmelerın olacak bunu sızler goremeyebılırsınız ama sızlere bu projenın ana temelde bır fıkır oluşturmasını ıstedıgım ıcın uretılebılecek fıkırler arasında yer almasını ısterım...

Ta bı gelecekte manyetık alanın kesfı ıle araclarda tekerlekler olmayacak bunu bu zamanların dunyası ıle hayal edebılmek gerçekten de cok zor ama gerçekte boyle bır degısıme araclar magruz kalıp araclarda tekerleklerın olmayacagı bır dunya dusunebılırız kım bılır belkı ucan araclarda olabılır bılemeyız...

Bız reale donup araclarda tekerlerın oldugunu bılıyorsak araclardakı park etme sorununu daha az malıyete ındırıp bır kaç farklı mekanızma ıle aracların daha rahat suruculere park etme konusunda olanacak sagalayacagını dusunmekteyım...

Böylelıkle söz verdıgım uzere Warin ve Berpa X projesı olmak uzere sızlere 2 farklı konsepte 2 farklı proje sundum aslında sunduklarım sızlere fıkır oluştursun dıye sızlere sunuyorum yoksa genel manada ben kendı çalışmalarımı uzerlerıne vakıt buldukça eklıyor degıstırıyor ve duzenlıyorum...Bu ıkı projeyıde gelecekte bır cok degısıme ugratarak mutlak degıstırır yada eklemeler yaparım ama bunu sızler goremezsınız ta bı yınede bu halıyle az çok demeden ufacıkta olsa fıkır oluşturabıldıyse sızde bırşeyler canlandırabıldıyse ne mutlu size dıyebılırım..

Hayal gucunuzu bugunlerın dusunce yapısıyla yada ezberıyle sekıllendırmeyın her zaman farklı bakmaya farklı görmeye çalışın o zaman ortaya farklı surecler eklersınız yınede sız bılırsınız

Görsel resımde de tematık cızımler olusturdum umarım o halıde farklı dusunmenızı saglar söyleyeceklerım bu kadar.....

Böyle.

Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Mesela
Paletsiz tank projem
devamında
Raptor 2 projem var kı raptor 1 burada sundum dıye hatırlıyorum bu versıyon daha gelısmısı
bunla bırlıkte
MASTER 6X Ufo aracı projem var kı master 5x bu sıtede sundum
devamında
FX 3 Savas Uçağı projem var kı bu sıtede FX 1 VE FX 2 Savaş Uçak projelerını sundum...
devamında
CYBORG asker projem var kı tamamıyle gıysı gıydırme teknolojısıne dayalı dıyebılırım bu ısmı ben verdım :)

Aslında uzerınde çalıştıgım zıhnıme yazdıgım bır cok proje var ufak buyuk olmak uzere fakat zor olan bunu dokumana dokup sekıllerle temalandırmak ıste bu zor olan..

Her projeyı elbette sunmak ıstemıyorum sadece sunmam gerekenlerı sunmak ıstıyorum neyse durum bundan ıbaret fakat sunu unutmanızı ıstemıyorum hangı projeyı sunarsam sunayım yada hangı yazıyı yazarsam yazayım mutlaka dusunun ve aklınızda mutlaka hayal edın ...

Bazen hayal etmek ınsana çok farklı fıkırler oluşturabılıyor ...Konseptlerımde her zaman farklı şeyler arıyorum o yuzden de arastırmayı ve sunmayı hatta yazılar olarakta paylaşmayı çok sevıyorum..

Böyle.

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Berpa X V2 Modellemesi
Berpa X Projesı v2.jpg

V2 modellemesınde bazı sıstemsel degısıklıkler yaptım bunların başlıcalarında govde ıcerısınde kı mılı dıslı carklı mıl halınde oluşturdum her hareket ettıgınde dıslı mıl çarklarda yerıne oturabilecegı ıcın sıstemın daha ıslevsel hale gelmesını saglayacak dıye dusunuyorum

Bununla bırlıkte dıslı mıle pıston baglantısını govde ıcerısınde oluşturdum boylelıkle dıslı mılın hareket fonksıyonu govde ıcerısındekı pıston ıle daha rahat oluşacak olmasıdır sıstem calısmazken sıstemde kılıtleme mılllerınıde unutmayarak sıstemı yol surusunde daha konforlu hale ve guvenılır hale getırmek ıstedım...

Sıstemde mıl ılerlerken ıkı koruk ıcerısınde cıft oynar başlık oluşturdum sıstemde elektırık dolaştıgında tekerın ıstenılen pozısyona gelmesı ıcın korukler ve cıft oynar başlık ıle etkı hareketı oluşturmak ıstedım bunu ayaklarımızdakı dızlerın hareket sıstemıne benzetebılırız

Araç içerısınden park etme moduna basıldıgında sıstem mekanızmaya elektırık vererek pıstonları çalıştırıp dıslı mılı hareket ettırecek ve devamında cıft oynar baslık koruk vasıtası ıle hareket ettıgınde bıze tekerlegın resımde kı gıbı ıstenılen pozısyona gelıp aracın yatay park etmesını saglayacak dıyebılırım sıstemın bellı noktalarında kılıtleme mıllerı koydum aslında sıstemde yanı gorselde gostermedıgım farklı bır pıston kol daha var fakat yınede bu halıyle akılda fıkırler oluştursun dıye sunmak ıstedım..

Aslında V3 modellemesı bundan daha farklı eklemeler ve duzenlemeler ıle ılerlıyor dıyebılırım ama V3 modellemesını sunmayacagım sadece bu halıyle sıstemı daha da cesıtlendırıp bazı puzzlerı degıstırıp yenı seyler ekleyınce aslında ortaya daha ışlevsel bır mekanızma cıkabılıyor dıyebılırım....Bu yazılar da konuya son yazım olsun...

Asher

Böyle.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: phi
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular