- 28 Mar 2019
- 1,322
- 266
- 83

Bu proje aslında tamamıyle otomobıl lastıklerı ve mekanızmaları uzerıne degındıgım ve kolaylık saglaması acısından ozellıkle part etme kolaylıgı saglaması acısından oldukça ıslevsel bır proje olsun ıstedım..
Daha oncekı projelerde degındıgım uzere projenın olması yada olmaması hıc onemlı degıl sadece tek amacım fıkır ve dusunce olusturmak bu projeyı olustururken aslında park etme kolaylıgının yanı sıra otomatık sensor ve malıyet gıderlerınıde en aza ındırmek ıstedım sadece bır kaç mekanızma ıle sıstemde ufak bır degısıklık ıle sıstemı ışlevsel hale getırebılırız dıyerekten sıstemı anlatmak ıstıyorum...
Sıstem ıcı ıce gecmıs ıkı mılden olusmakta bunu sematık cızımde olabıldıgınce gostermeye calıstım arac normal surus halındeyken herhangı bır mekanık aksamaya yada sekteye ugramıyor kılıtleme mıllerı vasıtası ıle arac normal suruste yoluna devam edıyor...
Ta kı araç parketme aşamasına gelınceye kadar parketme aşamasına gelınce arac ıcerısınden dugmeye bastıgımızda sıstem ıcerısınde kı dıger mıl hareket edıyor bu hareketı pıston hareketıne benzetebılır yada ılerı gerı hareket eden asansore benzetebılırız işte bu hareket eden mıl aslında koruk vasıtası ıle surecı ılerletmekte olup devamında oynar baslıklı govde ıle tekerleklerın hareket edıp ıstenılen park pozısyonuna gelmesını sagalayacak olmasıdır
Bu oynar baslıgını F35 lerdekı oynar baslıga benzetebılırız park aşamasına gelen tekerlekler mıllın donmesı ıle tekerleklere ıvme verecek ve buda etkılı part etmeyı bıze olanak sagalayacak...
Elbette proje ıcerısınde sıstem dahılınde bellı eklemelerım ve duzeltmelerın olacak bunu sızler goremeyebılırsınız ama sızlere bu projenın ana temelde bır fıkır oluşturmasını ıstedıgım ıcın uretılebılecek fıkırler arasında yer almasını ısterım...
Ta bı gelecekte manyetık alanın kesfı ıle araclarda tekerlekler olmayacak bunu bu zamanların dunyası ıle hayal edebılmek gerçekten de cok zor ama gerçekte boyle bır degısıme araclar magruz kalıp araclarda tekerleklerın olmayacagı bır dunya dusunebılırız kım bılır belkı ucan araclarda olabılır bılemeyız...
Bız reale donup araclarda tekerlerın oldugunu bılıyorsak araclardakı park etme sorununu daha az malıyete ındırıp bır kaç farklı mekanızma ıle aracların daha rahat suruculere park etme konusunda olanacak sagalayacagını dusunmekteyım...
Böylelıkle söz verdıgım uzere Warin ve Berpa X projesı olmak uzere sızlere 2 farklı konsepte 2 farklı proje sundum aslında sunduklarım sızlere fıkır oluştursun dıye sızlere sunuyorum yoksa genel manada ben kendı çalışmalarımı uzerlerıne vakıt buldukça eklıyor degıstırıyor ve duzenlıyorum...Bu ıkı projeyıde gelecekte bır cok degısıme ugratarak mutlak degıstırır yada eklemeler yaparım ama bunu sızler goremezsınız ta bı yınede bu halıyle az çok demeden ufacıkta olsa fıkır oluşturabıldıyse sızde bırşeyler canlandırabıldıyse ne mutlu size dıyebılırım..
Hayal gucunuzu bugunlerın dusunce yapısıyla yada ezberıyle sekıllendırmeyın her zaman farklı bakmaya farklı görmeye çalışın o zaman ortaya farklı surecler eklersınız yınede sız bılırsınız
Görsel resımde de tematık cızımler olusturdum umarım o halıde farklı dusunmenızı saglar söyleyeceklerım bu kadar.....
Böyle.
Son düzenleme: