Başka Erkek Yada Kadınlara Bakmak Ahlaksızlık Midir?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Thurgood tarafından oluşturulan Başka Erkek Yada Kadınlara Bakmak Ahlaksızlık Midir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,133 kez görüntülenmiş, 23 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Başka Erkek Yada Kadınlara Bakmak Ahlaksızlık Midir?
Konbuyu başlatan Thurgood
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DemoKratos

DemoKratos

Üye
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
170
Tepkime puanı
35
Puanları
28
Konum
Denizli
Ahlak sözcüğünün bir çok sakıncaları var. Bu sözcük, bunu Allah bu şekilde yarattı, Allah bunu yaratırken bu şekilde yaratmayı murat etti anlamına geliyor. Allah diye bir şey ise yok ve kimse, hiç bir şey, huyu suyu filan da yaratılmadı. Kimse onun öyle olmasını murat filan etmedi.

Önemsiz gibi görünen kavramları yok etmeden insanlık kültürü gelişemez. Evrimi en önemli insanlık kültürü haline getirmek ve yaratılış mitini yok etmek en büyük devrimlerden olacaktır.

Evrim yaratılışa savaş açmıştır ve bu savaşı kazanmak zorundayız. Yaratılış mutlaka yok edilecektir. Bu yüzyıl değilse öbür yüzyıl. O da olmazsa öbürü. Mutlaka bilim dogmayı yenecektir.

Evrim kazanmak zorundadır, çünkü yok bir adam yaratıldı da ondan eşi yaratıldı da ondan da insanlık yaratıldı da, bu yani safsatanın daniskası! Bu saçmalıkla 22. yüzyıla girmek bir kara leke, bir utanç olur. Bu olamayacak, saçma bir uyduruk efsane. Bunun böyle olduğunu tüm insanlık kararlaştırmadan insanlık yarım kalır.
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Evli olmadığımız insanlar ile bir ilişki yaşamanın ahlaksızlık olduğu söylenir.

Fakat şartlar hiç olmayacak insanları bile yakinlastirdigi görülür. Örneğin insanlığın ilk yıllarında kardeşin kardeşle ilişki yaşayarak çoğaldığından bahsedilir.

Mesela ıssız bir adaya dusseniz normal yaşamda, mahallenizde veya iş ortamında asla aranızda birsey olması mümkün olmayan insanlar ile bile yakınlaşmak mümkündür.

Yani demek istedigim. Şu kişi evlidir, bu kişi benden 10 yaş küçüktür bu kişi benden 10 yaş büyüktür diyerek asla bir ilişki söz konusu olamayacağını söylemek koskoca bir yalandır. Şartlar herseyi degistirebilir.

İnsanlar bir bakıma sürü hayvanlarıdır. Adı üstünde sürü halinde yaşarlar ve bu şekinde günümüze kadar gelebilmişlerdir. Sürünün en küçük hali ailedir; anne, baba ve çocuklar. En büyük hali ise kilometrelerce büyüklüğünde olan devletler olmuştur.

Bu bakımdan sürünün hayatta kalabilmesi için belli başlı bazı kuralların olması ve sürü bireylerinin bu kurallara uyması zorunludur, yoksa kaos olur. Bu kurallar bütününe ahlak/etik denmiş ve her yöreye göre değişken olduğu gibi zaman içerinde de degişkenlik gösterebilir.

Sürülerin yapısı ve yaşadığı geoğrafik yerler, bu kuralları hep etkilemiştir. Bu nedenle, Orta Doğu´nun ahlak anlayışı Kuzey Avrupa veya Amerika´nın ahlak anlayışı ile uyuşmaz.

Son olarak konu başlığındaki soruyu yanıtlamak gerekirse: Bana göre başka erkek/kadınlara bakmak ahlaksızlık değildir.
 

DemoKratos

Üye
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
170
Tepkime puanı
35
Puanları
28
Konum
Denizli
Ahlak sözcüğünün sakıncalarına devam edersek:

Bu zihniyetten gidersek psikopat katillerin psikopat olmalarını onları yaratan Allah doğumları anında dilemiştir. BUnu kabul etmek zorunda kalırız. Çünkü psikopati geni belirlenmiştir. BU genetik geçişli bir beyin yapısal bozukluğu. Psikopat beyninde ayna nöronlar yapılanamıyor. Bu yüzden psikopat olarak doğuyorlar.

Yani ahlak kavramını direk ve acilen etik kavramına dönüştürmek zorundayız, insanlık olarak.

Ahlakın hep cinsel eylemler açısından ele alınmasından yakınmış ve buna karşı çıkmıştım. Ama tabii yine de kapsam içinde bulunuyor. Bu bakımdan da bir değerlendirme yapmak gerekir:

Medeni kanun zinayı evli kişilerin eşinden başka biriyle ilişkisi olarak tanımlar. Fakat bir suç olarak değil, direk ve derhal boşanma nedeni olarak kabul eder. Mahkemede zina kanıtı sunuldu mu yargıç hemen tek celsede boşar. Tazminatı da yapıştırır, şak diye hem de. Olay bu. Tabii doğrusu da bu.

Boşanmayı ortadan kaldırmanın tek yolu evliliği ortadan kaldırmaktır.
 

DemoKratos

Üye
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
170
Tepkime puanı
35
Puanları
28
Konum
Denizli
Uzattım ama bir konuyu eklemek zorunlu:

Çocuk beyni büyüdükçe yapılandığı için küçük çocuklarda psikopati belirtileri görülür. Çünkü ayna nöronlar oluşumunu tamamlamamıştır. Ayna nöronlar adı üzerinde karşı taraftaki duyguyu aynen kişinin içine yansıtır. Bunlar yapılanmadan empati oluşamaz.

Psikopatlarda ise çocukluktan çıkınca da ayna nöron yapılanması tamamlanamıyor. Bu insanlar ömür boyu empatiden, acımadan, merhametten yoksun kalıyorlar. Bu kadar kötü, acı bir durum tanrının kaderi olarak tanımlanırsa bu çok aşırı büyük bir sorun olur. Allah yarattığı bir kulu hakkında nasıl bu kadar korkunç bir durumu dileyebilir? Bu elbette bir açmaz olur. Evrimsel dil mutlaka eğitim yoluyla yaratılışçı terminolojinin yerine geçirilmeli. Bu önceliğin insanlığın aşaması açısından çok büyük önemi var.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst