Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bardağın boş tarafı mı dolu tarafı mı?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Okyanusta yaşamalı bir insan.kendini avutmayı bırakıp dipleri ve sığ suları görebilmeli.
hesaplar yapmaktansa kendini tatmin edici,kılıcını kuşanıp karşı durabilmeli.

bilgi okyanusunda herkes kendi bardağının büyüklüğü kadar nasiplenir..merakı olmayanın bardağı hep boştur..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Bardağın boş tarafı olmadığına göre hepsi doludur. Boşluk diye bir şey söz konusu değildir. Yapılan deneylerde hiç birşeyin olmadığı alanda bile dalgalanmalar olduğunu tespit etmişlerdir. Bu sebeple boş taraf dolu taraf yoktur.

Turgut Saka

Yeni Üye
13 Eki 2009
498
0
16
42
boş olan taraf suyun olmadığı taraftır aslında. yani orda su yok, hava var. bakış açısına ve o anki ihtiyaç eksikliğine göre değişir ancak gene de bardağın dolu tarafını görmek biraz da ukalalıktır. boş tarafı görmek; daha yapacak çok şey var demekken, dolu tarafı görmek artık yapacak pek fazla şey kalmadı ya da bu kadarı yeterli anlamına da gelebilir. Hoş bu durumu doymamazlık olarak da görebiliriz. Çalış çalış, yetmez, yetmez...
Gene de boş tarafı görmek, benim için, daha çok çalışmamız gerek, anlamı taşıdığı için makbuldur efendim...

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
şimdi birde bilgi okyanusu denince bardağın okyanustaki su ile dolu olmasıda sinir bozucu değilmi aslında ne yapıcam okyanusta okyanus suyu ile dolu bardağı :)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Okyanusta yaşamalı bir insan.kendini avutmayı bırakıp dipleri ve sığ suları görebilmeli.
hesaplar yapmaktansa kendini tatmin edici,kılıcını kuşanıp karşı durabilmeli.

nerden?
ya da neresinden?
ormanda koşturuyorum bugün dikkat ettim sadece yolumu görüyorum ve bakıyorum-durdum düşündüm-zaman ve acele- kapılmaç

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Demekki bosluk ve doluluk ancak bir mekanin ortak algisindadior.

Buradaki ortak algi ise bardak.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular