Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Atheistlere çok zor soru sorucam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
merhaba atheist arkadaşlar,buğünkü sorumuz gerçekten zor,
atheizm herşeyi reddeden dolayısiylede dinleri ve tek tanrılı tüm inanışları reddeden
felsefenin olmazsa olmaz inanç betimidir.

herşeyin tesadüfen mantıklı bir açıklması olduğuna inanır hatta ispatladığını düşünür. güzel
şimdi bende birşey ispatlıyacağım, bunu her zamanki en güçlü silahımı kullanıcam
her inanışı en zayıf noktasından vurmak yani nokta atışı yapıcam.
başlıyalımmmi? başlıyalım

atheizim inancında, tüm dinler ve tüm iannışlar red edildiği için, tüm iyilik ve kötülük kavramlarıda red edilmiştir.
ama ne gariptirki? atheistler özellikle bayan atheistler! ahlak konusunda dincilerden bile daha adil ve hassastır!entresam değilmi? biraz daha açalımmı?
bir atheist söz konusu konu başlığı adı altında yaptığı yorumların % 100 lük kısmı tamamen iyi ve terbiyeli ahlaka dayalıdır, halbuki iş böyle olunca atheist arkadaşlar alınmasın lütfen!
ahlak konusunda dincilerden bile hassastır. güze lbir şey aslında bende aynı mantığa sahibim ben atheist değilim. ben doğruları severim. atheistler ahlaka iannıyorsa ve değer veriyorsa atheist değildir. altını çizelim. ve tekrar edelim.
gerçek atheist vicdana inanabilir ama ahlak kavramına inanmamalıdır. gerçek bir atheist
herşeyi reddediyorsa ahlakıda reddetmek zorundadır. aksi halde atheizm terimi eksik bir terim olucaktır.
tesadüfen oluşmuş bir ahlak anlamsızdır gerçek atheistler için. eğer bir atheist size ahlak dersi
veriyorsa çok iyi bilinki 6. hislerim bana onu safkan bir atheist olmadığını gösteriyor.yani atheist sonradan olunmaz atheizm doğuştandır.

şimdi soru geliyor!
atheistler için ahlak kavramı neden? değerlidir?
burada sadece atheist arkadaşlar yorum yapsın lütfen, neden? bir atheist inanmadığı bir
olguya saygı duyar?

atheistler tanrıya saygı duymazlar çünkü inanmazlar ama burda bir paradox vardır. çok ağır bir çelişkı vardır. evet atheistler çok merak ettim bir atheist içindekileri buraya boşaltsın.

Son düzenleme:

savaşcı

Yeni Üye
1 Ağu 2018
70
2
8
bir dine mensup olmamak yani ateist olmak ahlaksız olmayı gerektirmez ahlak ve din farklı şeyler bence

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
ben atheist olsam,ve tanrıyı reddetsem,benim için ahlaki değerlerin bir anlamı olmazdı. çünkü ahlak
bir ödül için anlamlıdır. birine ahlaklı olucaksam (fedakarlık)mutlaka karşılıgında ödülümü almalıyım.
aksi halde ne anlamı? olur. ahlakın haksızmıyım? yaşam boyunca herkese karşı ahlaklı olucaksam ve
ölünce sonsuza dek yok olucaksam. bu sefer kötü ahlakı seçerdim. en azından ölmeden önce
istediğim gibi yaşardım. ben gerçekleri severim çünkü mantığın anlamı gerçekle bağdaşır.

Son düzenleme:

savaşcı

Yeni Üye
1 Ağu 2018
70
2
8
tanrıya inanmak sadece ödül almak değildir.A
Ahlaklı yaşayıp dini kurallara uyup cennet yada cehenneme gitmek sence din inancı bunda ibaretmidir.
bu arada ben ateist değilim ateist olmayan yazmasın demişsin dayanamadım yazdım özür:D

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
bende sizinle aynı fikirdeyim ama bakalım atheistlerde biizmle aynı fikirdemi? ahlakı değerler konusunda.
atheistlerin en zayıf noktası bu, inanmadıkları herşey değersizdir. ama ahlak hariç. ahlak inancı tanrıyla bütünleşir. fakat tanrıyla bütünleşmeyen atheistler neden? ahlakla bütünleşir. garip ve komik değilmi? :D

Ocean

Yeni Üye
1 Nis 2015
150
2
18
atheizim inancında, tüm dinler ve tüm iannışlar red edildiği için, tüm iyilik ve kötülük kavramlarıda red edilmiştir.
bundan sonrasını okumadım.

bir ateist çocuk ata sözü şöyle der;

Sevgili Tanrı,
Tanrı oldugunu nasıl bilebildin?
Charlene -3 yaşında-

-Çocukların kaleminden tanrıya mektuplar

T

Togepi

Ziyaretçi
Önceliğin dil bilgisi ve ahlak kurallarına verilmesi taraftarıyım.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
hahahaha :D soruma cevap alamadım, saçma sapan cevaplar geldi tam düşündüğüm gibi sevgili atheistler neden? ahlaka inanıyorsunuz hani? siz inançsızdınız. yoksa ahlak sizlerin en zayıf noktasımı?
:D bu soruya mantıklı cevap kim? vericek çok merak ediyorum. ahlak bir inaniştir. asla unutmayın.
bir atasözü derki; yoksa atheistler ahlakamı? tapıyor? :D

huuu huu atheistler bekliyorummmm huuu huu bakalım mantıklı cevap gelicekmi? :D :D

Son düzenleme:

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
hahahaha :D soruma cevap alamadım, saçma sapan cevaplar geldi tam düşündüğüm gibi sevgili atheistler neden? ahlaka inanıyorsunuz hani? siz inançsızdınız. yoksa ahlak sizlerin en zayıf noktasımı?
:D bu soruya mantıklı cevap kim? vericek çok merak ediyorum. ahlak bir inaniştir. asla unutmayın.

huuu huu atheistler bekliyorummmm huuu huu bakalım mantıklı cevap gelicekmi? :D :D

Bu kışkırtıcı tavırla insanlara yaklaşmaya devam edersen yakında buradan uçurulabilirsin.

Adminler,titiz insanlardır.

esekherif

Yeni Üye
3 Nis 2015
907
5
18

Ne yapıyorsunuz Sabri bey?

Mara

Yeni Üye
18 Ocak 2016
219
2
18
Sevgili [MENTION=6633]kahin[/MENTION] ; öncelikle bu heyecanlı ve alaycı üslubumuza biraz dikkat edelim, öyle olduğu takdirde her şeyi konuşup/tartışıp/fikir beyanı yapabiliriz.

Sorunuza gelecek olursak ben bir ateist değilim lakin teist de değilim ahlak konusunda ateistlerin yahut teistlerin topyekûn hassas olduğunu/dikkat ettiğini söyleyemeyiz bence. Bunu da geçersek ateizmin anlamı tanrıtanımazlıktır yani dinleri/din öğretilerini/tanrıları/dini inanç ve ritüelleri kabul etmezler. Sizin sorunuzda birçok yanlış veri kabulü var bu yüzden çıkarımlarınız hatalı. Sorunuza tam cevap alamamanız sorunuzun zorluğundan değil soruyu yanlış sorduğunuzdan mütevellit yani. Ahlak ve din yahut tanrı kesinlikle aynı kavramlar değildir biri ahlaklı diye dindar olmadığı gibi ahlaksız diye de ateist olmaz. Dindar insan ahlaklı olmalıdır çünkü tüm dini öğretilerin ve semavi dinlerin temelinde ahlak öğretileri yatar(çalma,öldürme,zarar verme vs.) Sanıyorum ki sizi bu yanlış soruya iten yanılgı da kendi algınızda ahlak kavramını erdem kavramını saygı kavramını dinden bağımsız olarak düşünememenizden kaynaklanıyor. Bir insanın insani ve toplumsal değerlere sahip olması onu dindar yapmaz lakin dindar bir kişinin bu değerlere sahip olması gerekir inancının bir anlamının da olması için fikrimce.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
wooow soru gerçekten zormuş..tüm beğenilerim silinmiş gerçekten çok zor bir soruydu. sevgili mara .. bir daha çalıştığınız yerden sorucam atheist arkadaşlar. atheistler neden? bu sorudan şiddetle kaçıyor ve beni eleştiriyor. hala anlıyamadım. bir soru bile tüm ateistleri dize getirmiş. sevgili mara atheist olmamana sevindim .atheist olsaydın şu anda atılmıştım .. bir sorunun karşılığı mantıklı cevap yerine eleştiri olmamalı ben bireyleri eleştirmedim. ama bazı bireyler beni topa tuttu. felsefi forumlarda
sorulması gereken bir soruydu .ama cevabı zor bir soruydu. ama ben bu soruyu sordum diye
ve erkek olduğum içinmi? böyle oluyor. kadın olsaydım. bu kadar eleştiri alırmıydım? bilemiyorum.
sorduğum soru kızılması gereken bir soru değilki. bu şekilde kaliteli bir tartışma beklemek anlamsız olucaktır. bundan sonra kolay sorular sorucam.

Mara

Yeni Üye
18 Ocak 2016
219
2
18
beğenileriniz silinmedi, şu anda forumumuzda teknik çalışmalar yapılmakta hepimizin beğeni kısmı sizinle aynı durumda şahsi algılamayın.

:) anlaşamıyoruz, sorunuz zor değil mantıklı değil doğru değil yani argümanlarınız alakasız ve yanlış haliyle sorunuzun bir yanıtı yok çünkü ortada sizin bahsettiğiniz gibi bir durum yok. Manipüle etmeyelim bence kadın olsaydım yok topa tutuldum falan bence çoğu arkadaşımız üslubunuzdan ve sorunun mantıksızlığından ötürü cevap vermek yerine tiye almışlar.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
anlıyorum enteresam bahsettiğiniz arkadaşlar atheist bile değil halbuki ben sadece özellikle atheistlerin yorum yapmasını istemiştim ama atheist hariç çoğu arkadaş beni topa tutmuş bombalamış.
yaşamım boyunda hiç kimsenin kalbini kırmam istemem sevgili mara en son istediğim şey bile değildir. bir insanın kalbini kırmak, ama soru tiye alınıcak kadar zordur. bende atheistler bu soruyu tam olarak anlıyamadı. tam olarak anlıyan bir atheistle kıran kırana bir tartışma olucaktı hiç şüphesiz.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 20:48 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:38 ----------

beğenileriniz silinmedi, şu anda forumumuzda teknik çalışmalar yapılmakta hepimizin beğeni kısmı sizinle aynı durumda şahsi algılamayın.

:) anlaşamıyoruz, sorunuz zor değil mantıklı değil doğru değil yani argümanlarınız alakasız ve yanlış haliyle sorunuzun bir yanıtı yok çünkü ortada sizin bahsettiğiniz gibi bir durum yok. Manipüle etmeyelim bence kadın olsaydım yok topa tutuldum falan bence çoğu arkadaşımız üslubunuzdan ve sorunun mantıksızlığından ötürü cevap vermek yerine tiye almışlar.

sevgili mara lütfen anlamya çalışın, şimdi bu arkadaş atheist sanırım yaptığı tanrı ile ilgili yorum bana göre tiye bile anlınmıyacak kadar kalitesizdir. hakszımııym? :)
bakınız lütfen. bir atheistten zekasına yakışır biçimde yorum beklerdim. çünkü bende bir zamanlar atheistim. sevgili mara.
sanıırm ismi oceandı.

Alıntı:
bundan sonrasını okumadım.

bir ateist çocuk ata sözü şöyle der;

Sevgili Tanrı,
Tanrı oldugunu nasıl bilebildin?

Charlene -3 yaşında-

-Çocukların kaleminden tanrıya mektuplar

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:22 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:48 ----------

ahlak tanımını dinden bagımısız olarak düşünemeyiz zaten bu ispatlanmıştır,din yoksa ahlakta yoktur.
modern toplumda yetişen bireyler sonradan atheist oluyor. yani önce ahlakı tanıyor daha sonrada
atheist oluyor. halbukı gerçek atheistler aamzondakı kabileler ve avustralyakı aborjınlerdir. bu ince cizgiyi hala anlamadınızmı?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:24 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:22 ----------

hadi ama beni anlıyacak zekada biri yokmu? arkadaşlar bekliyorum.

Mara

Yeni Üye
18 Ocak 2016
219
2
18
ahlak tanımını dinden bagımısız olarak düşünemeyiz zaten bu ispatlanmıştır,din yoksa ahlakta yoktur.

hadi ama beni anlıyacak zekada biri yokmu? arkadaşlar bekliyorum.

Şu iki ifadenizden sonra sizinle konuşacak/tartışacak bir şeyimiz olduğunu düşünmüyorum ilk ifadenizdeki yargı çok abes. ikinci ifadenizde de ciddi bir hakaret söz konusu bu tutumunuz devam ettiği takdirde üzülerek belirtiyorum ceza-i işleme maruz kalacaksınız, uyarmış olayım böylelikle.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Şu iki ifadenizden sonra sizinle konuşacak/tartışacak bir şeyimiz olduğunu düşünmüyorum ilk ifadenizdeki yargı çok abes. ikinci ifadenizde de ciddi bir hakaret söz konusu bu tutumunuz devam ettiği takdirde üzülerek belirtiyorum ceza-i işleme maruz kalacaksınız, uyarmış olayım böylelikle.

bana ceza vermekle haklı olduğunuzu ispatlıyamazsınız .. bana mantıklı cevap verilmediği sürece bana ceza veremezsiniz kurallar açık ve net! ben kimseye hakaret etmedim. sadece doğruları söyledim. hiç kimseye bireysel hakaretim yoktur .
bilmem anlatabildimmi? sevgili mara hanım ..
bana ceza verirseniz ben haklı çıkarım. sorum size değildi. ama siz admin olmasaydınız çok daha sert olurdu tutumum.
haklııym ve haklı olmadığımı buyrun ispatlayın. sizde buyrun ispatlayın. yada konu başlığını silin.
reel gerçeklik ile felsefeyi karıştımayınız. ikisi farklıdır. felsefede öğrendiginiz bir takım terimlerle beni eleştiremezsiniz. trajıkomık olur bu. sorduğum sorunun arkasındayım.
sizden bir ricam var. pekala bana haklı olduğunuzu ispatlayın ve sonrada üyeliğimi siliniz.
bu şartlarda burda durmanın bir anlamı yok. felsefe isimli bir sitede şiirlerle ve paparazziye benzeyen bir takım konu başlıklarıyla felsefe yapamazsınız. burda felsefe yapıcak bir kişi vardı. oda öldü. evrensel insan abimiz . ben onunla 9 yıldır . her gün tartışmış biriyim. lütfen bana her hangi biri birşey ögretmesın.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Yazınızı bir kaç cümle sonra okuyamadım çünkü kendiniz bir tanım ve yargı getirmişsiniz. Başkalarının düşüncelerini kendiniz tanımlamaya ve kategorize etmeye girişmişsiniz. Bir kere açık olarak (Tanrı hakkındaki serbest fikri ve tanımı bağımsızca) kişilere sorulmalı. Yeryüzündeki kişi sayısı kadar , bağımsız, Tanrı ve Tanrısızlık fikri olabilir.

Biz genelde non-teizm genel ifadesini kullanıyoruz çünkü bu kavram hem teizm/teist olmayanların çatı adı/genel adı gibi (panteizm, agnostisizm,deizm, ateizm vb.) hem de apateizm gibi tanrı umursamazlık ve Tanrı düşüncesine karşı nötr duruş ve Tanrı düşüncesi barındırmama/taşımama anlamı da içerir.

Tanrısızlık sadece Ateizm de değildir ve ateizmden ibarette değildir. Örn. Parmenides'i ateist değil filozof/düşünür olarak tanımlarız ve durum ve konu yukarıda dediğiniz gibi sanırım genellenemez.

Non-teizm hakkında (henüz) ya da felsefe hakkında da bir fikriniz olmadığı görülüyor.
Hem felsefe çatı adsa teizm ve teizm karşıtlığı gibi bir ikileme de gerek yoktur. Bunlar ( teizm ateizm karşıtlığı gibi şeyler) piyasa da üretilen hazır sorunlar ve çatıştırma araçlarıdır. Manipülasyon, bilgi kirliliği ve dezenformasyon üretir başka bir şey değil. ya da ergen muhabbeti denilen kıvamında ...Bunları atışmak/tartışmak için bir sürü facebook grubu felan var. Bir felsefe sitesinde ise Tanrı kavramı ve bunun tabanı hakkında, ya da ahlak-etik felsefesi hakkında ve felsefe doktrinleri hakkında belki de biraz daha sorgulama mı yapılmalı? bilemedim...

Kaldı ki non-teizmin soru ve sorunlarına önce yanıt verilmelidir. Non-teizm gözlenmelidir/tanınamlıdır-araştırılmalıdır...

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
sevgili sanalmatık, öncelikle değerli ve kalitelı yorumlarınız için teşekkürler. size çok net! bir soru sizin inancınız tam olarak nedir? geniş bir özet yazarsanız daha iyi anlarım.
bilgi hatalarla daha iyi öğrenilir, aldıgım her bilgi benı dahada güçlendirir.
ama binlerce bilgi kirliliği almaktansa kaybetmeyi ve gerçegi bilmeyi tercıh ederim.
zekamı gizleyen biri oldugum için anlaşılması zor biriyimdir. saygılarımla.
yeryüzünde hatasız hiç bir etik değer yoktur. mükemmelık sadece tanrının aklıdır.
siz ne kadar? zeki olursanız bende o kadar zeki olurum.
atheizm dışındada tanrıya inanmıyan bir inanç betimi var demişsiniz. burdan başlıyalım isterseniz. bana göre non teizm atheizmınden farklı teizme olan zıt anlayıştırkı oldukça mantıklıdır.
aslında atheizm ile non teizm kardeştir. Non-Teistler Ateistler; yokluğa inanmazlar. Var olduğunu ileri sürdüğünüz kavramların gerçek olamayacağını savunurlar.
benım non teistlerden tek farkım şu ben tanrının varlığına inanıyorum. ama non teistler
inanmıyor. bak buraya dikkat! et dostum sizi gerçekten iyi anlamışmııym? Non-Teistler
Ateistler; yokluğa inanmazlar. Var olduğunu ileri sürdüğünüz kavramların gerçek olamayacağını savunurlar. Bu yüzden yaşanan cahilliklerin ve alışkanlıkların zarar verdiğini, gerçeği görmeniz gerektiği ve koşulsuz bağlı olduklarınız sorgulamanız gerektiğini öğütlerler.

non teizm tanrıyı reddetiği için mantıklı cevap verilemez. non teizme karşı her arguman mantıksız olucaktır! çünkü tanrının varlığı ve yokluğunun
ispatı yoktur.
ama non teizmde tanrının yokluguyla ilgili mantıklı cevaplar veremez verdiğini zanneder ama veremez.

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
sevgili sanalmatık, öncelikle değerli ve kalitelı yorumlarınız için teşekkürler. size çok net! bir soru sizin inancınız tam olarak nedir? geniş bir özet yazarsanız daha iyi anlarım.

sevgili kahin,
Biz inanç demiyoruz çünkü inanç dersek konuyu yanlış ve ya da subjektif bir bağlama çekeriz.
Biz Tanrı olmadığını düşünüyoruz
ya da biz Tanrı olmadığını düşünüyoruz çünkü .... diyoruz...

Geniş bir özet yazma noktasına gelince yıllardır parça parça yazılar yazıyoruz. Uzun özetler ve alıntılar sunabilirim, ayrıca linkleyebilirim.. Ama bu konuda Parmenides'in Doğa Hakkında şiirini ve eserini önereceğim. Bizim açıklamamızla yakın olarak örtüşüyor

yeryüzünde hatasız hiç bir etik değer yoktur. mükemmelık sadece tanrının aklıdır.
Şimdi örneğin bu yargılara yanıt verilemez değil mi? çünkü onlar soru değiller ,
yargıları değillemek ya da terslemekse yapılacak olan? bilmiyorum

atheizm dışındada tanrıya inanmıyan bir inanç betimi var demişsiniz. burdan başlıyalım isterseniz. bana göre non teizm atheizmınden farklı teizme olan zıt anlayıştırkı oldukça mantıklıdır.
Tam olarak öyle demedim. Teizm olmayanlar non-teizm olarak genellenir ve bunların kimi kısmen inanır ya da farklı Tanrı tanımlamaları içerirler. Teizm denince genelde Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslmalığın Tanrı düşüncesi akla geliyor sanırım.. Ateizm denince de bu kesin ve katı çizgileri olan bir şey değildir belki ama bilmiyorum tartışılabilir...

Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular