Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

af tartışması.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
af bazı suçlar için olmaz, anayasaya hukuk! kurallarına aykırı olur ya genel af çıkar herkes faydalanır yada af çıkmaz, başka yolu yok..
örneğin affın 7 yıl altı kapsamında olduğu anlatılıyor, buna göre hukuksal
tabirle aftan 7 yıl ceza almış tüm suçlular yararlanır, 7 yıl veya altı ceza alan
her sanık afla çıkıcak demektir.
örnek verelim aftan kimler yararlanıcak, örneğin para cezası olanlar yararlanıcak
7 yıl altındaki cinsel suçlar tecavüz hariç sarkıntılık ve taciz suçlarıda af kapsamında.
örnegin uyuşturucu satıyorsunuz 7 yıl aldınız af çıktıgı an dışardasınız.
7 yıl altındaki suçlar basit suçlar kapsamına girdiği için tüm suçlara af olucak demektir.

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
peki? sizler af konusunda ne düşnüyorsunuz? çıkmalımı? çıkmamalımı? :)

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
arkadaşlar içerde yatan masum olduğununa inandığınız akrabalarınızın bu aftan yararlananarak çıkmasını
istermiydiniz? sizce kader mahkumu nedir?

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Af çıkarılsaydı, zaten yargıya güveni yerlerde olan toplumumuza bitirici vuruşu yapardı.

Dünyanın hiç bir yerinde hapishaneler doldu diye, halk istiyor diye(istemiyor) af çıkarılmaz. Bu acizliktir.

Devlet, sadece kendisine karşı işlenen suçları affedebilir.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
hukuken size katılıyorum, :) ama 2000 yılında rahşan affı çıkmıştı hatırlarsanız, ecevitin eşi rahşan hanım
çıkarmıştı bu affı iktidarın bu konuda yetkili olduğunu düşünüyorum, bana göre 5 yıl altı tüm cezalara af gelirse daha iyi olur. :)
7 yıl fazla olmuş ,
benim hukuksal düşüncem büyük olasılıkla bu teklif onaylanırsa, anayasa mahkemesine gidicektir,ve anayasa mahkemesi bu affın hukuksal olarak incelediğinde en ufak bir
aykırılık bulduğunda kısmı affı genel affa çeviricektir, daha öncede buna benzer
örnekler olmuştu sonunda genel af olmuştu,küçük suçlar ve para cezaları için bekleyip görücez
sanırım seçim öncesi bu af % 100 çıkıcaktır kanatindeyim :)

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular