Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Acı

mavimor

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,456
3
38
46
Acı
Acı çekmek, ölmekten daha çok cesaret ister. Napoleon
Acı çekmeyenler, başkalarının acı çekebileceğini akıllarını bile getirmezler.Samuel Johnson
Acı tanımamış olmamak, büyük bir acıdır. Cicero
Acıların en acısı kendi kendimize çektirdiğimizdir. Sophokles
Bütün acılar azalır, yeter ki ekmeğin olsun. Cervantes
Büyük insanlar şu dünyada büyük acılar çekmek zorundadırlar. Dostoyevski
Büyük saadetler büyük acıların yanıbaşındadır. Erhan Bener
Hafif acılar konuşabilir ama, derin acılar dilsizdir. L.A.Seneca
Hayat herkes için acı, çünkü benim boş yere dilediklerime sahip olmuş nice insanlar gördüm, onlar da mes’ut değil. Balzac
Hayatın ihtiyarlık çağında olduğu gibi aşkın da ihtiyarlığında artık zevkler için yaşanmaz, acılar için yaşanır. La Rochefoucauld
İçiniz kor gibi yanarken susmak, acıların en beteridir. Garcia Lorca
İnsan ya acılarını unutmasını, ya da kendi mezarını kazmasını bilmeli. Balzac
İnsanın alışamıyacağı acı yoktur. Gabrielle D'Annunzio
İnsanlar akılsızlıkları yüzünden “alınlarında yazılı olandan” daha çok acı çekerler. Eflatun
Öğrendikten, sevdikten sonra daha çok acı çekeceksiniz.Victor Hugo

kalliope

Yeni Üye
23 Ara 2008
727
1
0
54
Acı acıyı bastırır. ( Türk Atasözü)

En tatlı şarkılar en acı duyguları dile getirenlerdir. (P. B. Shelley)

Acı çekmeyenler, başkalarının acı çekebileceğini akıllarına bile getirmezler. ( Sammuel Johnson)

Sevincin bir acı yanı, acının da bir sevinçli yanı olmalıdır. ( J.W. Van Goethe)

Acı tanımamış olmak, büyük bir acıdır. ( M.T. Cicero)

Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmazsa, insanda acı çekmeden olgunlaşamaz. (Confucius)

Büyük acılar kadar biz olgunlaştıran bir şey yoktur. ( Alfred de Musset)

İnsan bir çırak, acılar ise onun efendisidir. Acı çekmedikçe bir insan kendini tanımaz. ( Alfred de Musset)

tepkisiz

Yeni Üye
19 Ağu 2008
20
0
0
43
Ynt: Acı

Kalbin taraçalarına düşen yağmurlar gibidir acı. Yağdıkça, kalbin toprağına gömülü tohumları uyandırır, vahşi çiçekler açtırır göğsünde. Değil mi ki, toprağın en çok yaralı olduğu yerde açar en güzel güller; sen de acının yarasına aç göğsünü. Yaralanmaya razı olmazsan, tohumlara beşiklik edemezsin, kazılıp karılmayı göze almazsan ekinlere annelik edemezsin.

Fairy

Yeni Üye
6 Nis 2009
111
0
0
2024
Ynt: Acı

Acı çekmek kutsal birşey gibi geldi oldum olası bana acı çekmek hisli insanların beslendiği duygudur..

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular