Acayip şarkı sözleri

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde alpi tarafından oluşturulan Acayip şarkı sözleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,875 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Acayip şarkı sözleri
Konbuyu başlatan alpi
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ihaveanidea

alpi

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
416
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Yaş
47
Yazının bazı kısımlarında yazara katılmadım kızdım ama genel itibari ile komik olmuş e birazda maziyi hatırlatınca hoş oldu paylaşmak istedim. Buyurun


Acayip şarkı sözleri

I Love You I Love You Do You Love Me Yes I Do
Ümit Besen hızla İngilizce öğrenmeye başlayan bir ırka yapabileceği en büyük zalimliği yapmış, bu şarkıyı peyda etmişti. Caddelerde, sokaklarda kekolar arabalarından bu yaratıcılık örneği şarkıyı bangırdatır ufacık olmamıza rağmen ağız dolusu kusmamızı sağlarlardı. O dönemde, es kaza bir turist ile tanışırsam bu şarkıyı nasıl açıklayacağımı kara kara düşünürdüm. Yıllar sonra yabancı bir hanım ile sohbet ederken bu şarkı aklıma gelmişti. Kendisine böyle bir şarkının var olduğunu anlatıp, sözlerini söylediğimde bana sadece "I Dont believe You" (Hadi Len) demişti.
Çiki Çiki Baba
Şarkı sözlerinin ille de bir manası olması gerekmez, düşüncesinin bayrak taşıyan örneği oldu. Aynen şöyleydi:
Çiki çiki baba. Ayni ayni yaba. Feli feli kuuli. El fakiri yaba. Oyyyy oyyyyy oyyyy. Ulan ne işti be.
Memişler
Topaloğlu. Şimdi bu öyle bir adamdı ki ceketinin rengine uysun diye saçını boyamaktan çekinmezdi. Uzaylıydı, "Uzaydan gelmedik ki, dünyalıyız biz" diye şarkısı vardı. Bir de "Memişler" adlı şarkısı vardı. Duyduğumuzda gülmekten yarılarak ikiye ayrılmıştık. Sözleri şöyle bir şeydi sanırım:
Elmaları yemişler, şeftaliyi yemişler, gülmüşler eğlenmişler, güllü kızı yemişler, lambaya püf demişler, nasıl etti bu işi, tebrik ettim memişi… Diye sürüp gidiyordu. İnanılmazdı, onu ailecek sevmiş, bağrımıza basmıştık. Hayat bayram olsa
"Bütün dünya buna inansa, bir inansa" gibi hayaller içeren bir şarkıdır.
Aslında sözleri gayet iyi niyetli, barışçıdır, fakat haddinden fazla ve sahtekâr bir iyimserlik taşır. Üstelik melodisi çok basittir ve kolaylıkla sinir bozabilir. Hala her yerde çalınır ve insanlar el ele tutuşarak bu güzel dilekleri tekrarlarlar. Bu gibi durumlarda yavaşça masadan kalkarak tuvalete doğru yol almayı yeğlerim. "Hocam nereye? El ele tutuşsak, birlik olsak" diyenler olduğunda: "Ya iyi diyorsun da çok sıkıştım bilader. El ele tutuşsak ama prostat olmasak" gibi manasız cümleler kurarak sıvışır, şarkı bitene kadar ortama geri dönmezdim. Çıkıntı bir adam olmak değildi niyetim ama masada el ele tutuşarak "İnsanlar tutuşsa, kardeş olsa" diye avaz avaz bağıran bu insanların, bar ortamından çıkar çıkmaz "Vay it sıpası benim arabayı sıkıştırmış. Hüleaynn ancuk kafalı ileri alsana lan" diyerek söz konusu kişilere kafadan dalması ne kadar isabetli davranmış olduğumu anlatırdı bana. "Bütün dünya hızla sallansa, hayat ayran olsa" diye mırıldanarak yol alırdım karanlıkta.
Serseri
Hayatta ne oğlunun ne de kendinin ne iş yaptığını anlamadığım Selçuk Ural söylerdi bu şarkıyı. Aksi gibi şarkı adamın delikanlılık dönemlerine de denk gelmemişti. Kocaman adama kar yıkama bir kot takım giydirmişler, bu şarkıyı söyletirlerdi. Sözleri aynen şöyleydi:
Serseriyim... Ah serseri... Okuryazar ve sevimli... Biraz çapkın, biraz deli... Ama sevecen bir serseri.
Ulaşılmak ve on ikiden vurulmak istenen mantık sanırım şuydu: "Serseri erkekler kızları cezbederler. Ama eli muştalı sokak serserileri değil. Sevimli, hayatı 9 - 5 tadında yaşamayan, genç mizaçlı." Yani kısaca bir Mickey Rourke tipi erkek anlatışıydı. Gelin görün ki koca serserilik felsefesi bizimkilerin dilinde "okuryazar bir sevimli" haline gelmişti. Çok yaşayın.
Bir Aslan Miyav Dedi
"Bir aslan miyav dedi. Minik fare kükredi. Fareden korktu kedi. Kedi pir uçuverdi." Türk çocuklarının Kayahan'a emanet edildiği bir dönem. Hazret lütfedip Cumartesi sabahları bir çocuk programı yapıyor. Hesapta olaylar gelecekte bir uzay gemisinde mi ne geçiyor, ufak tefek çocuklar tulumlarla ortalıkta dolanıyor, koskoca pop yıldızı kartondan yapılma "TRT robotlarıyla" muhatap olmak durumunda kalıyor. Romantizmin çökmek bilmez kalesi gazi almış ya, sabah akşam bir tarafından çocuk şarkıları çıkarıyor. Bereket hepsi gömüldü gitti tarihin tozlu sayfalarına. Hiç girmeyelim, bu konu burada kapansın.
Horozumu Kaçırdılar
Bakın bu şarkı beni her duyduğumda korkutmuştur. Ulan böyle hıyar çocuk şarkısı olur mu? Horozu kaçırıyorlar, damdan dama uçuruyorlar, bir de suyuna pilav pişiriyorlar. Mağdur şahıs da olayları bir bir müşahede ediyor, sonra kafayı yiyip, kaçırılmış, suyuna pilav pişirilmiş horoza "geh bili bili" diyor. Polise, kolluk kuvvetlerine olan güvenim ilk bu şarkıda sarsılmıştı. Demek ki bir gün herifin biri beni de kaçırabilir, suyuma pilav pişirebilir ve pilavdan yiyebilirdi. Terör şarkısıydı. Umarım yoktur artık.
Abone
Şu anda Kral TV'nin elinden ne çekiyorsanız, işte bu yüzdendir dostlar. İlk Türk pop şarkısı değildi elbet ama bu günkü tarzı yakalayan ve gelişmesini sağlayan ilk şarkıydı. Sarışın, hafif toplu, genç bir kız tellerin arkasından, aboneyim abone biletlerim cebimde ballı lokma tatlısı aman hadi hayırlısı." diye bağırarak fitili ateşledi. Kötü sesli bu genç kızın isminin Yonca olduğunu öğrendiğimizde hafızamızı zorlamış ve Devekuşu Kabare'de geçirdiği günleri anımsamıştık. Demek ki bu kız bir şekilde şöhret olmayı kafasına koymuştu, oldu nitekim. Şarkıcı oldu. Evet oldu. Habolo... Habolo sobolobo, habolo humbaa... Habolo sobolobo habolo humbaa... Eee bu nasıl şarkıdır, ne eder, ne anlatır hiç anlamadım. Anlamaya çalışmayacağımda. Manyak mıyım ben ya! Dur ben sena anlatayım. Bu (İnşallah yanılmıyorum) Yonca Evcimik'in, "Saat 9.15 vapurunda. Onu gördüm karşımda. Dizlerimi titretti. Maymun oldum galiba." diye başlayan ve aynı şekilde devam eden bol renkli bir şarkıydı. Klibinde tahta çubuklarla yürüyen şaklabanlar, palyaçolar filan vardı. Daha da berbat bir şey söyleyeyim mi ben size bu şarkı hakkında: Severdim. Yonca Evcimik'in o şarkısında abolo sobolobo falan yoktu. O senin dediğin şöyleydi:
Okayi yamaşika kombambaa kombambaa...
Okayi yamaşika kombambaa kombambaa...
Niye hatırlıyorsam?
Habolo sobolobo şöyle devam eder: "Bir, iki, üç, dört başladı.
Hemen şimdi başladı. Şarkımız Marşandiz..."
Galiba benim kafam gereksiz bir sürü bilgiyle dolu.
Honki Ponki
Bir tane hit vardı, Çiki çiki Baba’dan evvel, nasıl unutulur? Şenay’ın söylediği:
Honki ponki torino. Calona bimbo boriro. Mitsubisi hibobo kozizo. Çiki çiki sayne tiki tak toooooook... Ah be abicim...
Cüceler
"Cük cük cücelerim, menim güççük cücelerim, tarlalarda boy atasız, ananıza tez çatasız" diye sözleri vardı. Fantastik ögeler içeren bir halk türküsüydü. Çok meşhur olmuştu.
Törkiş Kovboylar
"Ooo ooo çekilin yoldan vahşi batıdan geliyorlar... Amerikanlar eskidi bunlar Törkiş kovboylar, diye bir şark yazsana" deseler bana, zevk ile yazardım, ama çıkıp okumazdım.
Arkadaşım Essek
Barış Manço'nun "Arkadaşım Eşek" diye bir şarkısı vardı. Arkadaşım eş, arkadaşım şek, arkadaşım eşşeeekkk... Bu nakaratı idrak etmem uzun zaman almıştı. "Arkada şimşek" ne alaka, ne şimşeği, ne manasız şarkı, diye gıcık olmuştum. Hâlbuki ne salakmışım. Biraz hatırlatıp keyfinizi yerine getireyim mi? Sarı kız minik buzağıyı sütten kesti mi? Kuzularla oğlaklar tepişiyor mu?
Gizli Not: Yazıyı okuyan her iki kişiden biri şarkıyı söylemeye başlamıştır. Eminim...
Barmen Minik
Barda durur barmen minik şişe elinde...
Biz çalarız o durmaz hep oynar yerinde...
Ya bu nasıl şarkıdır? Barmen niye minik? Yoksa barmenin lakabı mı minik?
Hakan abim, Peker abim. Nasıl bir ruh hali içindeyken yaptın sen bunu?
Çile Bülbülüm
İşte klasik bir sazlı sözlü eğlence yeri şarkısı. Ayıların kendini göstermesi için de bire bir. Şarkı başlar başlamaz grup kendi içinde göz temaslarıyla buluşur, "Allah" kısmı gelince insanlıktan çıkmak üzere anlaşır. Bakınız şimdi şarkıcımız söylüyor:
Çileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
AaAaAaAaAhhh Aaaaahh Çile bülbülüm...
ALLAHHHHHH
Be hey ne oluyor? Yahu bir adabı olmasın mı? Melodiye, besteye katkısı olmasın mi? Özellikle erkek vatandaşlarımız çok yapar bunu, aman korumanın ne alemi var; sırf erkekler yapar. Tüm eğlencelerimiz nasıl basitleşiyorsa, bu "Allah" bölümü de öyle ayılaşıyor iste. Adam gibi adamların bulunduğu bir grupta bu şarkıyı söyleyiniz, aksi takdirde uzak durunuz. Bir de "Allah" kısmını kaçırıp bir saniye sonra bağıranlar vardır ki, "Yallah" deyip kafa koyulmalıdır.
Bakkal Amca
Şimdi dikkatle inceleyelim:
- Bakkal amca... Bakkal amca
- Ne var? (Bakkalın zaten sesi boru gibi, bir de "Ne var" diyor. Tam ayı.)
- Unun var mı?
- Var var... (Herif direk uyum sağladı.)
- Şekerin var mı?
- Var var... (Kesin embesil)
- Yağın var mı?
- Var var...
- Ne duruyorsun?
- Ne yapayım? (Dayanamayacağım ya. "Ne yapayım" diye soruyor çocuğun pipisini koparacağı yerde.)
- Helva yapsana... Helva yapsana...
Allah bütün Mahmut Tuncer'leri affetsin.
 

İnci Birinci

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Haz 2014
Mesajlar
636
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Ne şarkılar varmış ya, benim bunlardan neden haberim yok? Yani bir -ikisi hariç çoğunu yeni duydum. :(
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Benim aklıma gelen garip şarkılar da bunlar:smile:

Ajdar / Çikita Muz

Şurup gibiyim şurup
turp gibiyim turp turp
ben ateş sen barut Hmmmm
öptüm seni şap şup
şap şup
şap şup
şap şup
ha şap
Ha şup

Ajdar / Nane Nane

Nane nane nane nan na na nane,
Nane nane nane nan na na nane,
Nane şekeri, bu ne bahane,
Şahaneyim ben bundan sana ne...

Yıldız düştü gökten,
Yürek yandı birden,
Unutmadın sen de, unutmadı alem...
Nane nane nane nan na na nane,
Nane nane nane nan na na nane...

Ajdar / Kon Kon

Kon kon konn
Kon aşka kon
Don don don
Don aşka don

Seni sevdim en son
Sınava soksan beni on alırım on
On alırım on on on

Aşksız çok ağırdım
Hem de ton ton
Ne milyar yeterdi ne de trilyon
Ne sen taşırdın beni
Ne de kamyon
Seni sevdim tanrıma şükür en son
Hafiflendim uçtum gittim kon kon
Şu kalbim sanki kuş sanki balon
Şu kalbim sanki kuş sanki balon

Kazım Gözütok / Yılanını Boynuma Dolama

çamaşır mı yıkıyorsun?
gözümün önünde
ağzını açıyorsun
sinek kaçacak dikkat etsene

elindekiler hep mi badem
bize yok zaten
herkese şap şap şup şup şup
bize gelince zındık yok

elmayı yedirir misin?
ben çilek muz severim
aşk adamıyım züğürt gezerim
yılanını boynuma dolama
 
Son düzenleme:

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Dertli saz bu boşa çalınmaz/Çaldığın reva mı?
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Bir Japona Aşık Oldum / Atilla Taş

Vakarimasu takarimasu
O gözler içimi yakarimasu
Beşi bi yerde takarimasu
Bir japona aşık oldum
 

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Mary Jane, Mary Jane, Mary Jane
Seni istiyorum yanımda her gün
Bu durum beni mahvedecek
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
180
Puanları
63
kaderim güldürmez
kaderim öldürmez
kaderim ağlatır
kötü kaderim.

Müslüm baba.

ne kadermiş lemm:p
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
180
Puanları
63
Lay lay lom galiba sana göre sevmeler
Hopa şina nay galiba sana göre sevilmeler Uğramaz mı sevginize ayıplar, utanmalar
Duysalar elalem sana ne söyler

**

hatunun biri damar arabeskime karşılık bana bunu yolladıydı.

bu ne lan nerden buldun bunu:O

not: bu olayda laylaylom severim, diyerek maytap geçilen mağdur bendim:O
 

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57
Koyduğum nokta belki son ben bunu bilemem aynı bomb gibi gelir sana belki de aynı ton
Dibi delik gelebilir ama aynı fon
Kendini bilemez montofon
ve monoton düşer hep alt aynı don
Anlatırım ben derdimi yalnız eyy biminii microphone
Şimdi bana bir bakınız haydi
muamelesi kesebilir haas*** ve de Muhammed Ali gibi gelir asi
Bana bak beni gör ve de öl vasi
Sesim hep duyulur tepeden bariton
Mekânım olabilir her an ozon
Yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone…
O oo bunu ben bunu sen şunu ben onu sen
Gülü ben günü sen fenomen olacak dolacak her yer
Menemen kıvamı balçık gelemem
Elemem dostumu göremezsem düşmanın postunu yere seremezsem
Rüzgâr gibi esemezsem veremezsem kalbimi geri gelemezsem
Sen beni bilemedin yüreğimi göremedin
Kendini bilemedin yamacıma gelemedin
Amacına varamadın her yeri karaladın
Barışı da yaraladın acımadan aldın
Rüyalara daldın bal arısı gök karası
İstanbul kalem harp okulundan çıktı en baba rap işte başına darısı
Ma mama… microphone’unu getirsene bana baksana laklak etme sakın ha sen beni dinle
Kelimelerimi kilometrelerce milimetrik hesaplarla yazdım ha
İhtiyacınız var mı yardıma hatalı rhyme’lar Fatalrhyme’la çatal olur ha
Yatacaktır yere bala banacaktır kanacaktır akacaktır
Rüzgâr gibi esecektir geri gelecektir Ceza etnik bir sentezdir
Bela teknik bir arızadır üç fazdır kanadı kırıktır
Taktik kuşkunun oluşumudur şu yaptığım rapteki uçurumdur.
Bak beni gör hadi kâmil ol tepeden tırnağa sen hami ol
Rap’e göz kulak oldum sen de ol ve de holocaust’u gören insan ol
Arı gibi uç kartal gibi kon ve de sen köle ol ne de ben patron
Rhyme’larım can yakabilir ha pardon yo eyy biminii microphone
Şimdi bana bir bakınız haydi muamelesi kesebilir haas*** ve de Muhammed Ali gibi gelir asi
Bana bak beni gör ve de öl vasi
Sesim hep duyulur tepeden bariton
Mekânım olabilir her an ozon
Yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone…
Bana bak yo kalbini aç son atak
Yo muamele pak katarakt yo görünen köy bu dayak sözlerle gelen
Kendini Nostradamus sanana namus gerekir Ceza gibi bir kâbus gerekir
Fanus gibi g*** deliğinize çikita muz sokulur
Bana bir bakınız akınız underground’u kafanıza takınız yakınız
Aleve veriniz her yeri holocaust’u görünüz gösteriniz
İşte bu hiphop gösterimiz yo Allah rap’in cezasını verdi….
Ma mama… microphone show.
Şimdi bana bir bakınız haydi.
Şimdi bana bir bakınız akınız underground’u kafanıza takınız haydi
Bana bir bakınız akınız underground’u kafanıza takınız siz haydi
Ma ma ma mı ma mı… microphone show.
Ma ma ma mı nı ma… mi mi mi… microphone show, mikrofon şov.
ALINTIDIR...


:D :D :D woow beynim durdu..
 
Son düzenleme:

insane

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
6 Kas 2018
Mesajlar
61
Tepkime puanı
3
Puanları
8
Valla bana bişey olmaz,
Dünya ip, ben cambaz
Dengem hiç bozulmaz,
Öyle de kalsın...
 

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Kalp sazının bam teline de vurdum,
77'de burada doğdum.
 

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Diyor felsefeyi sever misiniz?

Ali diyor biz hep dönerciyiz.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst