Paleolitik Ketojenik Diyet

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bilimsel Araştırmalar kategorisinde "ictenlik" tarafından oluşturulan Paleolitik Ketojenik Diyet başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,321 kez görüntülenmiş, 22 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bilimsel Araştırmalar
Konu Başlığı Paleolitik Ketojenik Diyet
Konbuyu başlatan "ictenlik"
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mantıksız2022

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Paleo Ketojenik Diyet; Macar bir doktorun kendi yaşadığı sağlık sorunları (Crohn's ve Tip 2 diyabet hastalığı) üzerine tıp bilgisini ve tarihini derinlemesine araştırması üzerine bulduğu bazı içeriklerden esinlenerek Paleo tarzı bir diyet denemesi ancak diyetin Crohn's unu iyileştirmek için yeterli başarıyı göstermediğini farekttiğinde doğal ve içgüdüsel olarak tamamen et yağı, et ve sakatattan oluşan bir diyete yönelmesi ve kendi sağlık sorunlarının tamamen bu diyetle iyileştirme yoluyla geliştirildi.

Özünde paletolitik ketojenik diyet tıbbi literatüre de kazandırılmış tamamen hayvansal yağ, et ve sakattan oluşan başka hiç bir şeyin yenmediği bir diyettir. 2014 yılında bu diyetle genç bir Tip 1 diyabet hastası insülin kullanmadan yaşamayı başarmıştır ve bu tıp literatürüne 2016 yılında kazandırıldı. Geçtiğimiz süreçte bu diyet binlerce hasta üzerinde denendi ve bir çok farklı sağlık sorununda insanlara yardımcı oldu. Bunları bilimsel dergilerde göremiyoruz çünkü buna dair atıfta bulunulabilecek bir bilimsel taban yok ve vaka raporlarını ya da iyileşme öykülerini kimi zamanda makaleştirerek bir çok beslenme ve tıp dergisi editörlüğüne zaman içinde eriştirmeye çalışsalar da yayınlatma konusunda güçlük çektiler ya da başarısız olundu. Bunlardan bir tanesi de bu diyetle 7 yıldır hala yaşamaya devam eden bir beyin tümörü hastasıdır. Kişiye dair makaleyi sunumlara rağmen hiç bir dergi almıyor ve yayınlamıyor.

 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
-Tıbbi- Paleolitik Ketojenik Diyet adıyla tescillenen diyette % 65:35 dengesiyle et yağı ve et yenir. Yani bir öğünde yenilen etin gramaj olarak iki katı yağ yenir ve saf hayvansal yağdır. Çoğunlukla günde iki öğün olmak üzere yaklaşık 400 gramlık bir öğün önerilir. Ayrıca en az karaciğer, ilik ve beyin olmak üzere haftalık bir kaç yüz gramdan az olmamak üzere dengeli sakakat eklenir. Başka hiç bir şey yenmiyor.

(Yani tescilli diyetin zorunlu asgari unsuru, et yağı, et, karaciğer, ilik, beyin tüketimidir)

Su dışında hiç bir içeçek tüketimine izin verilmiyor.

Diyetin tüm prensibi budur.


 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Tartışma bıu başlıktan taşınmıştır

2005 ve 2007 makaleleri :) ama dünya nufusunun %40'ından fazlası obez ve şeker hastası diye biliyorum :)

Dediğim şu bakın tane tane yazayım.

2014 yılında genç bir tip 1 diyabetli yukarıda sunulan enstitünün gözleminde sunulan diyetle 2 yıl insülinsiz yaşamını sürdürdü.

2016 da buna dair bir makale yayımlandı.
Şu an tıp doktorlaırınn %90+ sının bundan hiç haberi bile yok emin olun

Yani bir akademi bu diyeti çalışmadığı gibi dünyayda herhangi bir doktorda hastasına bu diyeti eminim önermedi ve önermiyor

Yani makalenin yayımlandığı 2016 da bu yana biz bu yöntemi ve diyeti hastamızda/hastalarımızda denedik ve başarısız olduk bu işe yaramıyor diyen hiçkimse olmadı

Aksine şu var. 2014 ten beri hala insülinsiz yaşayan bu kişi rutin doktor kontrolüne gittiğinde hala ona insülin öneriliyor ve diyeti bırakması söyleniyor.
 
Son düzenleme:
T

TENTEN

Ziyaretçi
Örnek diyet lazım.
Karbonhidratsız şekersiz beslenme deniliyor ama çoğu diyette meyve serbest olması çelişkili.
 
M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Örnek diyet lazım.
Karbonhidratsız şekersiz beslenme deniliyor ama çoğu diyette meyve serbest olması çelişkili.
Tedaviye başlamadan önce hastalıkların gerçekte nasıl oluştuğunu, bütün hastalıkların bağırsak kökenli olduğunu anlamalısın. :):):):)

Bu diyetler hayvanlar içinde çok faydalı. :):):):):):)

 
T

TENTEN

Ziyaretçi
C-peptide-levels-while-on-the-Paleolithic-ketogenic-diet-The-first-four-measurements.png

Karnın şiş olması Kwashiorkor hastalığının belirtisi.
Bu çocuk yetersiz protein aldığı için insulin miktarı düşük.
Doğuştan yetersiz insulin üretimine yol açan genetik hastalığı yoksa bu tip hastalar protein alırsa düzelir.


Paleo ketojenik diyetin bütün şeker hastalarını düzeltir demek bu yüzden hatalı.
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Paleo ketojenik diyetin bütün şeker hastalarını düzeltir demek bu yüzden hatalı.

Senin tabirinle düzeltmeyeceğini ispatla ya da düzeltmediği örnek getir ama yani bu gönderiyi okuyp bu yorumu çıkarıp üretiyorsanız varlığınızla/varoluşunuzşa ve bilgiyle ilgi ya da mesafeniz hakkında düşünmeniz gerekir.

Bilimsel manipülasyon sansür ve çarpıtma (görmezden gelme) iddialarına sessiz seyirci kaldınız üstüne bir de taraf oldunuz ve bunu sundunuz.

Bütün hastaları düzeltmeden öyle bir iddia zaten sunulamaz ama tersi de sunulamazdı. Örneğin 10 binlik bir popülasyonla denesen elinde veri olurdu. Akademilerin ya da onun ürettiği fason bilgi insaları bilgiye kayıtsız kalmasaydı verin olurdu. Yanlış hedefi hedef alıyorsun: Bilgiye taraf olan dürüst okuyucu kendi sistemini, akademiyi ,kayıtsız kalanları hedef alırdı.

Yani bence şu yorumu yapabilene kadar bana göre zihnin özgür değil

Ne yani bu dünyada bu var biliniyor, oldu ve neredeyse on yıldır sessiz mi kalıyorlar (geniş çaplı bilimsel ölçüm yapmıyorlar mı?) ve açıkçası üç maymunu mu oynuyorlar?

Bunu yazabilecek, düşünebilecek, sorgulayabilecek kadar güç cesaret ve özgürlük özgürleşme sağladığınızda bunu tartışmalıyız. Diğeri taraflı bir çarpıtma ve ya da karanlığı savunma gibi algılanıyor
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Paleo ketojenik diyetin bütün şeker hastalarını düzeltir demek bu yüzden hatalı.

İnsanların iş bilgiye gelince çapıtma biçimlerine hayranım ya...

Tip1 değil ama tip 2 özelinde (bu diyet değil ama) klasik ketojenik diyet yaygınlaşıyor. Bu geçtiğimiz yıllarda ABD diyabet derneğini tarhinde ilk kez diyabetli biri yönetti. Kendi bu diyetle 4 ilacından üçünü bırakıp kamuoyuna diyetle diyabet yönettiğini ve son ilacını da bırakmak üzere olduğunu açıkladı. Onun çabalarıyla ABD sağlık sisteminde ketojenik diyet diyabet için resmi SGK ca karşılanan bir tedavi protokolü olarak tanındı. Daha sonra Ameirkan savaş gazileri derneği gibi kurumlar bunu seçen tüm üyeleri için diyet ve beslenme klinliklerinden sosyal tedavi hakkı kapsamında toplu diyet desteği almayı denedi. Bunlar çok büyük oranda başarılar sağladı.
Klasik keto bir kargaşadır. Yukarıdaki gibi belirli bir reçetesi yoktur.

Şu an konjonktürel biliminiz için etçil tanerdeyse tabudur. Bu dinin tabusunun tanrı olması gibi.

Şu an etçilin yayılan varlığı ve durumu dünyanın yuvarlak oluşunu görmezden gelme gibi bir noktada. Bunu görmek isterseniz facebook grupları ya da reddit forumalrındaki etçil bölümlerini uzun süreli takipyeterli ve

Paleo ketojenik diyetin bütün şeker hastalarını düzeltir demek bu yüzden hatalı.

Son olarak şunu söyleyeceğim. a1c, kan basıncı, insülin, kan şekeri ve kişinin genel sağlığını zindeliğini geliştirme normalleştirme anlamında bilinen diğer tüm tedaviler ve ilaç ve kombinasyonlarından çok çok üstün olacağı kesin

İsterseniz bunu da çarpıtın taihten kendi hatanızı toplar kendiniz düzletirdiniz

Nere istiyoranız oraya çarpıtın tın da tın
Ne görmek istemiyoranız onu da görmeyin tın
 
T

TENTEN

Ziyaretçi
Çarpıtanlar protein eksikliği yerine şeker hastalığı var diyenler.(yanlış teşhis var)
Çocuğun pankreas bezi sağlam.
Sadece yeterli protein almadığı için insulin üretmiyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
T

TENTEN

Ziyaretçi

Proteinlerin işlevleri​

Protein vücut yapımının önemli bir temeli olarak kabul edilir ve vücudun her hücresinde bulunur. Birçok protein biyokimyasal eylemleri katalİze eden enzimler içerir ve metabolizmada önemli roller oynar. İnsan vücudu için protein aşağıdaki işlevler için sorumludur:

  • Vücuttaki her hücrenin çalışması için protein gereklidir.
  • Proteinler, hemoglobin ve miyoglobin gibi moleküllerin vücutta taşınmasında ve depolanmasında önemli bir role sahiptir.
  • Hücrelerin onarılmasına ve yeni hücreler oluşturmaya yardımcı olmak için
  • Vücudu antikor şeklinde virüslerden ve bakteriyel enfeksiyonlardan korumak
  • Çocuklarda, ergenlerde ve hamile kadınlarda uygun büyüme ve gelişmeyi teşvik etmek
  • Enzim amilaz ve insülin hormonu gibi önemli işlevleri yerine getirmek
  • Proteinler aynı zamanda nörotransmitter olarak da çalışır.

Protein eksikliği belirtileri​

  • Sık sık hastalanıyorsanız ve fiziksel ağrı sorunu yaşıyorsanız, bunun nedeni protein eksikliği de olabilir, çünkü bu aynı zamanda bağışıklığınızın azalmasının önemli bir nedenidir.
  • Vücuttaki protein eksikliği nedeniyle, beyaz kan hücrelerinin sayısı azalır ve hemaglobin de azaltılabilir. Bu nedenlerden dolayı bağışıklığınız da azalır.
  • Protein eksikliği kandaki şeker seviyesini azaltır, bu da fiziksel zayıflık hissi ile birlikte bitkinlik gibi sorunlara neden olur. Bunun dışında, sık açlık nedeni de protein eksikliği olabilir.
  • Protein güzelliğiniz açısından da çok önemlidir. Doğru miktarda protein alınmazsa, saçınız ve tırnaklarınız üzerindeki etkisi de negatiftir.
  • Yeterli protein almamak eklemlerde bulunan sıvı birikimini azaltır, bu da esnekliği azaltır ve eklemlerde sertlik olan kaslarda ağrı sorununu arttırır.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Çarpıtanlar protein eksikliği yerine şeker hastalığı var diyenler.(yanlış teşhis var)
Çocuğun pankreas bezi sağlam.
Sadece yeterli protein almadığı için insulin üretmiyor.


Niye çocuğa ilk gittiği doktorlar protein önermemişlerde insülin vermişler TENTEN

Bunu doktorlara analtsana sen hiç protein önerilen hasta gördün mü?
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Çarpıtanlar protein eksikliği yerine şeker hastalığı var diyenler.(yanlış teşhis var)
Çocuğun pankreas bezi sağlam.
Sadece yeterli protein almadığı için insulin üretmiyor.


Dindarın bilimdar şubesi varsa sensin
Aslında tanrı var da yeterincemiz inanmıdığı için bulamıyoruz

Aslında imanımız da sağlam TENTEN
Yeterince maneviyat alamadığımız için hep bunlar başımıza geldi

Bunu kendinize nasıl yapıyorsunuz yaa?
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Çarpıtanlar protein eksikliği yerine şeker hastalığı var diyenler.(yanlış teşhis var)
Çocuğun pankreas bezi sağlam.
Sadece yeterli protein almadığı için insulin üretmiyor.


Aynen

Bu çocuğa uygulanan diyette sanıyorum 50-60 protein vardır.
Sanırım havayla su harriç ne yesen potein vardır ama bu diyeti bırakıp iki tabak fasulye yese işi çözerdiniz

Sizi okurken ya da sizinle yazışırken nerdeyse varlığımdan soğudum

Trenle makinist hikayeleri vardır. Onun gibi Eğer bir makinist olsam ve tren yol ayrımında olsa ve sağda bir dindar solda bir bilimsel ateist olsa sola kırardım bu kesin.

Bilim katı bir ideololoji ya da dinden daha katı bir dindir kesin olarak anlamış olduk

Yüce gerçek bizi bilimden korusun

Bilimin şerrinden tüm insanlara ve doğaya sığınırım
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Sürüldüğünüz yer burası...
Muhtemelen bir gün gelecek ve elit değilsen et yiyemeyeceksin
İşte bilim diye hizmet ettirildiğiniz şey

 
T

TENTEN

Ziyaretçi
Niye çocuğa ilk gittiği doktorlar protein önermemişlerde insülin vermişler TENTEN

Bunu doktorlara analtsana sen hiç protein önerilen hasta gördün mü?
Bilmiyorum.
-İlaç şirketlerinden komisyon alıyordur.

-Hastalık olmazsa mesleğini devam ettiremez.Cerrah ameliyat etmek için bel fıtığı hastasına fizik tedavi önermez.Aynı şekilde fizik tedavi doktoruda mesleğini devam ettirmek için ilaç egzersiz tavsiye eder.

-yazdığı reçete sayısına göre ek ücret alıyordur.

-Kapitalizmin ayakta kalması için sürekli tüketici gerekiyor.

Hepsi önermesede protein tavsiye eden doktor gördüm.
Hatta birisi beni dolandırdı.Yüksek fiyata düşük içerikli protein verdi.Komisyon aldığı ilacın reklamını yaptı.
Sgk ek besin adı altında satılan ilaçları karşılamıyor.
Ek besin adı altında satılan ilaçlarda denetlenmiyor.Tarım bakanlığı bakıyor onlara. :)
İlacı almadan hangi aminoasiti almam gerektiğini göremiyorsun.
Birde gıda yolu ile karşılamaya çalışsam asgari ücret ile karşılamam gene imkansız.
 
T

TENTEN

Ziyaretçi
Aynen

Bu çocuğa uygulanan diyette sanıyorum 50-60 protein vardır.
Sanırım havayla su harriç ne yesen potein vardır ama bu diyeti bırakıp iki tabak fasulye yese işi çözerdiniz

Sizi okurken ya da sizinle yazışırken nerdeyse varlığımdan soğudum

Trenle makinist hikayeleri vardır. Onun gibi Eğer bir makinist olsam ve tren yol ayrımında olsa ve sağda bir dindar solda bir bilimsel ateist olsa sola kırardım bu kesin.

Bilim katı bir ideololoji ya da dinden daha katı bir dindir kesin olarak anlamış olduk

Yüce gerçek bizi bilimden korusun

Bilimin şerrinden tüm insanlara ve doğaya sığınırım
A = Hayvanları kesim zamanına kadar beslediğin gıdadaki protein miktarı
B = kestiğin hayvanın içerdiği protein miktarı

(A > B) A B den büyük olduğu için et pahalı ve verimsizdir.

Aynı şekilde bir insanın yıllık protein ihtiyacını karşılamak için yediği hayvanı beslemek için gereken toprak alanı insanı beslemek için gereken bitkinin toprak alanından büyüktür.

Araya ne kadar dönüştürücü girerse verim düşer.
 
T

TENTEN

Ziyaretçi
Bilim tarikat gibi bir şey olmuş ve çoğu da mürit
Tarikatlarda mantık, deney, gözlem, ölçme yoktur. :)

Tarikat gibi olmasının sebebine gelince birincisi kapitalizm.
Üretim araçları gibi deney gözlem ölçme araçlarıda azınlığın elinde.
Mantıksal pozitivizm sonrasında gelişen mistik bilim anlayışı.(teorilerin ispatlanmadan kabulu)
Okullardan laboratuvarların kaldırılıp Kuran ezberler gibi eğitim yapılması.
Gene matematikte ispatın kaldırılıp förmüllerin ezberletilmesi.(diğer ülkeleri bilmiyorum)
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst