Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Zihin Mükemmel Bir Hizmetkar Fakat Berbat Bir Efendidir

yekpare

Yeni Üye
6 Tem 2010
8
0
0
32
Jideament, daha bilimsel olarak zihin, mantık, benlik hakkında pek bilgim yok. Sadece kendimce düşünüyordum bu zamana kadar. Aydınlattığın için teşekkürler. Bu yazından birkaç şey öğrendim. Sormandaki amacı anladım zannediyorum. Belki de yanlıştır ama düşünceme göre, büyük çoğunluk sınırları zorlayabilir ve başarabilir.

jideament

Yeni Üye
10 Haz 2010
20
0
0
32
keşke herkes sizin gibi bu tür konulara birkaç dakikasını ayırsa ve sizin kadar öğrenmeye meilli olsa.En azından çevremde isterdim bunu...

Kutu

Yeni Üye
10 Ağu 2010
1
0
0
33
İnsanı hareketlerinden sorumlu, karar verebilen bir varlık yapan zihnin ta kendisidir. Zihni olmayan bir varlık bizlerinki gibi karmaşık yapılı ve normal şartlar altında dışarıdan desteğe ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürebilen bir vücuda sahip olsa bile ona yaşıyor diyemeyiz. Çünkü zihne sahip olmayan herhangi bir varlık canlı kategorisine değil makine kategorisine girer. Bugün biz vücudumuzun işlevi eksilen ya da kaybolan bölümlerini kısmen ya da tamamen tedavi edebiliyoruz. Aynı şekilde hayvanlarınkileri de. Biz bu yeteneğe sahipken yaratıcı güce sahip olmamamızın tek sebebi organizmanın tüm yapı taşlarını bir araya getirdikten sonra( şu an tekniğimiz bu kadar ileri gitmemiş olsa bile bir gün tüm bu bilgiye sahip olmamız muhtemeldir. ) ona zihin veremememizdir. Kişiden zihni aldığımızda geriye kişiyle alakalı hiç bir şey kalmaz. Geriye kalan şey bir makinedir. Demek ki zihin canlının ya da daha özel anlamla kişinin ta kendisidir. Hal böyleyken bırakın iyi ya da kötü olmasını, zihnin insana efendi olup olmamasını bile tartışmak manasızdır. Zira efendi ya da köle olmak kendinden başkasından emir almayı ya da ona emir vermeyi gerektirir. Kendi kendine emir verilmez ancak karar alınır. Zihin ta kendimiz olduğuna göre o emir verebilecek ya da alabilecek başka bir varlığa sahip değildir.Bir zihin ancak başka bir zihnin efendisi ya da kölesi olabilir fakat bahsi edilen sözde kastedilen bu değildir. Bunlara dayanarak bahsi geçen sözün felsefi bir değerinin olmadığını düşünüyorum.
Saygılarımla...

jideament

Yeni Üye
10 Haz 2010
20
0
0
32
Bitiş

Sanırım sayın ''kutu'' benim sayısal açıklamamın maneviyat yönünü benden daha iyi anlamış bir insan...Ya da konuşmayı iyi biliyor...Her iki şekilde de yazısını çok beğendiğimi ve teşekkür etmek istediğimi söylemem gerekir kendilerine...
Zihin asırlar öncesinden günümüze gelmiş inançların içinden tutun,günlük işlevsel eylemlerimize kadar hepsinde ''10'luk temel'' zihin mekanizmamızın yapıtaşıdır...Yani,karar veren yada işlenecek bilgiyi seçen o,yani biziz.Emir vermesi için sayın kutunun dediği gibi ''bizden başka-farklı''birisi olması gerekmektedir.Zihin karar vererek:
-bilinç -zeka -his -içgüdü -duygusallık -öznellik ... gibi ''9'' temel taşı harekete geçirir.Bu ''yeterlilik''tir.Zihin ve bedenin işlevini en iyi ''dna ve rna'' bağları anlatır...Neden mi?Çünkü bütün parçalardan oluşur ve her parçası da bir bütündür...Umarım kutu kadar iyi yazabilmişimdir...;)

kaptanmiharbi

Yeni Üye
24 Nis 2010
82
0
6
39
Alt(köle)+Üst(efendi)=Ben(dünyaya geliş sebebi)

ben biraz geç kaldım ama okuduğuma ve anladığıma göre beyin iki kısımdan oluşuyor dişi ve erkek olmak üzere bilinç altı kabul ettiğimiz dişi kısmı ve benliğimizi kabul ettiğimiz kısım ise erkek olan kısmıdır. kontrol aşamasında herkezin açamdığı tam olarak şu her iki tarafta aynı yöne koşulsuz ve şartsız ilerlerse başarı ve isteklerin olmuşması muhtemeldir. yalnız insanlar korku, kin, şüphe gibi durumlardan beynin iki kısmını aynı yöne yönlendiremiyor vesonuç her zaman başarısızlık ve isteklere doğru cevap alamak oluyor. alt beyini ne kadar iyi kontrol edersek ve ederseniz okadar ne istiyorsanız o olur sınır sizsiniz aynı zamanda tabi bunu anladığınızda sınır bırakmak isterseniz daha doğrusu yapabildiğinizde desem daha doğru bir cümle olacak.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular