Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
butce_ilk_4_ayda_41_milyar_lira_acik_verdi_h3561_f1dc0.jpg

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
twitter-t%C3%BCrkiye-10-%C5%9Fubat-2015-660x330.jpg

Twitter Şeffaflık Raporu: Türkiye sansürde dünya birincisi.

Şeffaflık raporu 1 Temmuz 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki aralığı kapsıyor. Rapora göre bu tarihler arasında tüm dünyadan Twitter’a gelen “içerik kaldırma talebi adedi 376. Bu taleplerin 328’i ise Türkiye’den.

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Böyle seviyesizlik ile neyi amaçlıyorlar? Sevgi-saygı ya da hayranlık ne zamandan beri bu tarz çirkin cümleler ile ifade edilmeye başlandı, cidden anlamak mümkün değil!

Aşığım diyene şükretmek gerekiyormuş beterin beteri varmış...

Dijital,bu sevgi, saygı yada hayranlık ifadesi falan değil. Şu konuya getirilecek yorum bambaşka. Öncelikle bizim her gördüğümüzü haber nitelikli değer bir olay olarak ve analiz etmeksizin olduğu gibi kabullenme olayımız.

Konu siyaset bilimi değil davranış analizi çerçevesinde değerlendirilmesi gereken göze çarpar bir kişilik bozukluğu. Tarafsız irdelendiğinde neler çıkar, çokca şaşışırız eminim.

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Evet ama biri aşığım diyor, biri ...sının kılıyım diyor şimdi de bu çıktı. Parti olarak ele almıyorum zaten eminim bu tuhaf sevgi gösterilerine mağruz kalan kim olursa olsun ciddi anlamda rahatsız olacaktır.
Anlayamadığım insanlarımıza neler oluyor böyle? Milyonların önünde bu lafları edenlerin amacı nedir? Tabii ki bu soruları uzmana sormak lazım...

Konu alanında uzman biriyle yaptığımız fikir alış verişi sonucu yazdım zaten.

Emin olun afaki yazmıyorum.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Yeni Türkiye'nin eğitim sistemi... Kulağını çekip kafasıyla tahtayı sildi
Ali Şir Nevai Ortaokulu Müdürü Süleyman Yiğit, daha önce de okula açtığı mescitle gündeme gelmişti. Ankara Mamak'ta bulunan Ali Şir Nevai Ortaokulu'nda görevli müdür Süleyman Yiğit'in öğrencisinin kulağını çekerek başıyla tahta sildirdiği ortaya çıktı. Görüntüler Hayat Televizyonu'nda yayınlandı. Birkan Bulut'un Evrensel'de yayımlanan haberine göre, okul müdürü Süleyman Yiğit, derste tahtaya kaldırdığı bir öğrencisini azarlamaya başladı. “Ben sana burayı sil demedim mi? Niye silmedin?â€￾ diyerek öğrencisinin kulağını çeken Yiğit, sonra da tüm sınıfın gözü önünde öğrencinin kafasını itip kakarak tahtadaki yazıları sildi.

Öğrencinin kafası ile tahta silen müdüre işlem yok öğrenciye baskı var.

Birkan BULUT
Ankara

Öğrencisinin kafasını tahtaya sürterek yazıları silen müdür hakkında bakanlık tarafından henüz bir işlem yapılmadı. Olaya ilişkin görüntüler yankı uyandırırken, mağdur olan öğrenciye baskı uygulandığı iddiaları da gündemde.

Mamak’ta bulunan Ali Şir Nevai Ortaokulu Müdürü Süleyman Yiğit’in öğrencisinin kafasıyla tahta silmesi büyük tepki topladı. Bir öğrenci tarafından gizlice çekilen görüntüler, Hayat Televizyonu’nun ardından birçok televizyonda yayınlandı. Olayın duyulmasından sonra dün sabah saatleri itibariyle gazeteciler okul önüne gitti. Ancak müdür Süleyman Yiğit, olayın duyulmasının ardından okula gelmedi. Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Akın’ın mağdur öğrenciyi odasına çağırarak baskı uyguladığı da iddia ediliyor. Görüntülerdeki olaya ilişkin sorularımızı yanıtsız bırakan Akın, kendisinin ise öğrenciye baskı yapmadığını ifade etti.

Son düzenleme:

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
davutoglu-erdogana-cahil-dedi-2105151200_m2.jpg

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu için kullandığı “Kitap özeti okumakla kitap okunmuş olur mu? Bu ne cahillik?â€￾ sözlerine Erdoğan’ın açıklamalarıyla cevap verdi.

CHP’li Özcan, Başbakan Davutoğlu’nun Tokat Mitinginde CHP lideri Kılıçdaroğlu için kullandığı ifadelere Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “kitap okuyor musunuz?" diye sorulduğunu ve Erdoğan’ın ise “Okumaya vakit bulamıyorum. Arkadaşlarım kitapları özetleyip getiriyorlarâ€￾ dediğini anımsattı.

Başbakan Davutoğlu’nun bugün Tokat’ta “Kitap özeti okumakla kitap okunmuş olur mu? Bu ne cahillik?â€￾ dediğini belirten Özcan, “Davutoğlu yine azar işitecek anlaşılanâ€￾ değerlendirmesinde bulundu.

screenshot_1(10).jpg

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Bunca yıldır AKP nasıl iktidar olduğunu anlamaya çalışıp duruyordum.

Meğerse evrensel bilem bunlara çalışıyormuş :frown::smile:

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Erdoğan'dan DİB Mehmet Görmez'e Jest: MERCEDES HEDİYE ETTİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gelen tepkiler üzerine 1 milyonluk Mercedes makam aracını "ibret-i alem" icin, iade edince, Erdoğan devreye girdi ve "jest" yaptı. Bu sefer yine Mercedes ama zırhlı makam aracı hediye etti.

'Çerez parası bile değil'

d7f4d205a13d2b83_480x270.jpg

Böke: İsrafın faturası 100 milyar TL

72411833d5364f0a_480x270.jpg

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Elde Kuran sallanmaz
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda Kuran'ın Kürtçe mealini göstermesine tepki gösterdi. Yılmaz, "Kuranıkerim'in politikaya alet edilmesi doğru değil. Onun gösterileceği yer meydanlar değil" dedi.

Ezan geciktirilemez

Mehmet Nuri Yılmaz, seçim sürecinde siyasin merkezine oturan Diyanet ve din üzerinden yapılan tartışmaları Cumhuriyet’e değerlendirdi. “Geçtiğimiz günlerde, önce Cumhurbaşkanı’nın, ardından Başbakan’ın mitingine rastlayan ezanlar geciktirildi. Siz daha önce böyle bir uygulamaya şahit oldunuz mu?â€￾ sorumuz üzerine Yılmaz, şöyle konuştu:

“Olmaz... Vakit geldiği zaman ezan okunur. Türkiye’de bugüne kadar böyle birşey olmadı. Ezanlar okunurken, eğer konuşma yapılıyorsa ara verilir. Ezan bittikten sonra konuşmaya devam edilir. Ezanın geciktirilmesi doğru olmadı.â€￾

Yılmaz, bazı AKP’li milletvekili adaylarını camilerde cemaatten oy istemelerine de tepki gösterdi. “Camiler siyaset mekanı değilâ€￾ diyen Yılmaz, “Camilere siyasetin girmesi doğru değil. Günlük politikaların camilere girmesi asla tasvip edilemez. Bu çok büyük yanlıştır ve yapılmaması gerekirâ€￾ dedi.

Eski Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda Kuran’ın Kürtçe mealini göstermesi ve sonrasında AKP ile HDP arasında din üzerinden yaşanan atışmaları da değerlendirdi. Yılmaz, bu konuda da şu çarpıcı mesajı verdi: “Kuranı Kerim’in politikaya alet edilmesi doğru değil. Onun gösterileceği yer meydanlar değil. Partiler birbirleriyle dini yönden değil; hizmetleri üzerinden tartışsınlar. Dini tartışma yapmamak lazım.â€￾

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Bunların bu konuşma şekline hiç yabancı değilim. Güneydoğuda ellerinde silah ile insanlara açık oy kullandırıyorlar. Bir köyde kendileri dışında bir partiye oy çıkmışsa vah o köylülerin haline.

Sabancı söylesin gene . Vah vaaah vaaaaaah vaaaaaaah memleketime.

Çoban abasına girmiş kurt bunlar.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83

Mansur Yavaş @mansuryavas06

":))) Biliyordum..."

Bülent Arınç ‏@bulent_arinc

"Seçim çalışması yaptım.CNN Türk'te konuşmam bu şekildedir.Bu sözümden Melih Gökçek'e oy vermediğimi çıkarmak kasıtlı bir davranıştır."

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular