Yolsuzluklar ve Yasama/Yurutme/Yargi Cikmazi

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Siyaset Meydanı kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Yolsuzluklar ve Yasama\/Yurutme\/Yargi Cikmazi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,211 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Siyaset Meydanı
Konu Başlığı Yolsuzluklar ve Yasama\/Yurutme\/Yargi Cikmazi
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan evrensel-insan

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Bilindigi gibi, bazi konularda yolsuzluk iddiasi uzerine ilk elde 52 kisi goz altina alinmis, bazilari serbest birakilmis ve bakanb iki oglu olmak uzere de bazilari tutuklanmisti.

Bunun uzerine hukumet adi gecen bakan ogullarinin babalarini ve baska bir bakani iddia uzerine bu yolsuzluklara adlari karistigi gerekcesi ile bakanliktan aldi ve yeni bir kabine kurdu.

Buradaki ilk sorun, hukumetin bu yurutmenin gozaltilarindan hem devletin yetkililerinin hem de hukumetin haberinin olmamasi idi.

Bunun uzerine hukumet DEVLETE VE ISLEYISINE HEM YASAMA HEM DE DEGISTIRME ILE KENDINCE gereken mudaheleyi yapti ve hukumetin tamamina ve basina kadar uzanacak olan gozaltilarin onunu kesti.

Kisaca yargi yurutmeye harekete gecmesi icin gorev verdigi halde, devlet ve emniyetin basindakiler bu harekete gecisi yargiya karsi cikarak baslatmadi.

Simdi ulkedeki sistemin isleyisine bir bakalim.

Yasama- TBMM olarak iktidarin yani diktatorun elindedir.

Yurutme, hem yasamaya gore hem de yarginin verdigi goreve gore hareket eder.

Yurutme- devlet iktidarin gudumunde ve emrinde oldugundan, iktidarin emri ile calisan bir koludur.

Yargi- Eldeki yasalarla yurutmeye gorev verir.

Bu temelde, diktator- hem yasamanin hem yurutmenin hem de yarginin kontrolunu elinde tutmaktadir.

Peki olan nedir, yasa degisiklikleri yargiya bir mudaheledir.

Gorev degisiklikleri yurutmeye bir mudaheledir.

Tum bu mudaheleleri yapabilme yetkisi de diktatordedir.

Peki YARGININ CALISABILMESI ICIN, YURUTME YAGININ DEDIKLERINI YAPMAK MECBURIYETINDE IKEN; NASIL OLURDA YURUTME BASI VALILIK VE DE EMNIYET YARGININ YURUTME EMRINE KARSI GELEBILIR?

Iste ulke ve toplumun su an geldugi durum budur.

Yasama yurutme ve yargi her turlu diktatorun baskisi ve insiyatifi altindadir.

Hem yarginin yurutme emrini onleyecek yasamayi cikarir, hem de yurutmeyi yarginin emrine uymamasi icin baski altina alir.

Boylece yasama ve yurutmeye bagli olan yargi islemez hale gelir.

Yasama, sadece yargiyi onleyen yasalari cikarmak ile kalmaz, yurutmeye de kendi iktidarinin elemanlarini getirerek, yarginin yurutmeye verdigi emrin yurutme tarafindan uygulanmasini onler.

Yurutmenin yarginin verdigi gorevi yerine getirmemesi bir Anayasa ihlalidir.

Yarginin cikarilan yasalarla gorevini yapamaz hale getirilmesi bir Anayasa ihlalidir.

Yasamanin yurutmeye baskisi bir Anayasa ihlalidir.

Yasamalarin Anayasaya uygunsuzlugu bir Anayasa ihlalidir

Iste butun bu ihlallerin KIMSE TARAFINDAN HESABININ SORULAMAMASI VE Yasama ve yurutmenin tum yaptiklarinin Anayasaya uygunluk DENETLEMESININ YAPILAMAMASI ise, Turkiye 'de bir devlet olmadiginin, denetleme olmadiginin, yargi olmadiginin bir delilidir.

Kisaca diktatorun dusuncesi sudur" yeni gozaltilar tamamen bana yonelik ve aileme yonelik, dolayisi ile yurutme beni ve ailemi sorgulamamalidir, bunun icin de yarginin emrini yerine getirmemelidir. Bunun olabilmesi icin, once yargiya engel yasalari cikarmak gerekir, ve de yurutmeyi yargi emri ile uygulayacak olanlarin tamamen benim tarafimda olmalarini saglamak, olmadigini dusunduklerimi ise gorevden almak gerekir"

Iste diktator bunu yaptiginda olan sudur. Yargi cikan yasalarla calisma alanini kucultmustur, yargi yurutmeye emir gorev verip onlarin calismasini saglayamamaktadir.

Ulke de, yasama, yurutme ve buna bagli calisan yargi, yargi gorevlerine atananlar, sayistay, yargitay, ve de paraleli suclama mahkeme hakimler kisaca adalet adaletsizlige itiraz yollari, devlet devletin emniyet polis vali kurumlari ele gecirilmis, SISTEM, DUZEN VE REJIM TAMAMEN DEGISIME UGRATILMISTIR.

Ne bir cumhuriyet, ne bir devlet, ne bir hukumet, ne bir yasama yurutme ve yargi, ne bir denetleme kurumu sayistay, ne bir yargi kurumu yargitay, ne bir adalet kurumu mahkemeler, avukatlar, savcilar, hakimler DIKTATORUN DIKTASI DISINDA CALISAMAMAKTA VE HAREKET EDEMEMEKTEDIR.

En azindan ilk yolsuzluk dalgasindaki "basari" hala diktatorun "elinin kolunun bagli" oldugu alanlar oldugunu gosterse de, artik o alanlar da ortadan kalkmistir.

Savci yurutmeye gorev vermekte, vali ve emniyet bu gorevi yerine getirmemektedir. Bassacvi da bunun olup olmadigini aciklamak yerine "oyle bir gozalti operasyonu yoktur" demekte, vali ve emniyet te "bize boyle bir gorev savcidan gelmedi" demektedir.

Kisaca elde olanin disinda bu adi gecen ve ucu hem en yakin bakaninin agzindan hem de ailesi bulundugu yardim kurumu yoluyle hem de her turlu yolsuzluga en buyuk payi alarak izin vermesi eliyle"buyuk patron" denilen diktatore kadar uzanan ve oglunun goz alti listesine oldugu ve oglunun gozalti nedeni olan yolsuzluk yaptigi soyleyen vakfin da neredeyse diktatorun tum yakinlarini kapsadigi vakfa ve adi gecen suphelilere yarginin yurutmenin ulasabilip ve de en yakin bakanin sorgulanma olanagi kanuni olarak mumkun iken; adaleti saglamasi artik mumkun degildir.

Bu arada cumhurbaskani nedir, ne is yapar, yetkisi nedir, kimin tarafindadir? v.s. gibi sorularin yaniti da alinmamaktadir. Cunku cumhurun basinin tum yaptigi kendisinden isteneni yetkisi temelinde onunu acmak ve diktatorun istedigini yerine getirmektir.

Dunyada bile bir kavc yonu ile bir ilke imza atan durum, T.C. tarihinde de bir ilktir.

Iste bu ilkliklerin olabilmesinin temeli diktatorun otokrasisi ve ulkeye topluma dayatmak istedigi teokrasisidir. Ustelik bunu sadece politik olarak degil; ulkeyi talan ederek, babasinin maliymis gibi her seyi satarak ya da peskes cekerek, her bir yetki kullaniminda kendine dusen payi cukkaya indirerek, guya uc Y yi (Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar) onlemek icin geldigi iktidarda, bunlari kendi yaparak provakatif, hipokritik, kendini herseyin ve herkesin ustunde goren yerken ve yagmalarken bile paylasmak istemeyen bir beyin ile karsi karsiyadir, ulke ve toplumu.

Bu beyin kendisiune yoneltilen hic bir oneri elestiriyi uyariyi kimden nerden gelirse gelsin yurt ici ya da yurt disi dinlememekte ve "burnunun dogrusuna gitmektedir."

Aslinda yapilacak olan da cok basittir, bir yolunu bulup Anayasayi isletip; su ikinci dalga yolsuzluk sorusturmasini baslatabilmek.

Bunun icin Yargi basi savcinin, Anayasal ve yasal olarak gerekcelerini ortaya koyarak TSK ve jandarmaya da yurutme gorevi verebilmektedir. Belki de son care budur, yalniz unutmamak gereki ki TSK ve jandarma da diktatorun tarafi kiskacindadir.

Bakalim bu nasil gerceklesecek?
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Hocam burada özgün şeyleri paylaşmak yerine başka sitelerde yazdığınız yazıları copy paste ediyorsunuz. Rica ediyorum eğer başka bir sitede yazınız varsa orada kalsın. Buraya yazmanıza gerek yok. Eğer bu konuyu tartışmak istiyorsanız burada açın başlığı. Google page rank bu yüzden düşüyor malesef.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Hocam burada özgün şeyleri paylaşmak yerine başka sitelerde yazdığınız yazıları copy paste ediyorsunuz. Rica ediyorum eğer başka bir sitede yazınız varsa orada kalsın. Buraya yazmanıza gerek yok. Eğer bu konuyu tartışmak istiyorsanız burada açın başlığı. Google page rank bu yüzden düşüyor malesef.

Neden, ben bir kac sitede yaziyorum ve yazan benim ve yazilar benim yazilarim. Dolayisi ile ben ancak farkli olarak yazdigim yazilara gelen yanitlar temelinde degisik yazabilirim.

Bu da her bir sitenin okur ve yazar kitlesinin yazilan yaziya farkli bakis acilarinin farkli yanitlarini ve de ayni basligin her bir sitede farkli detaylanmasini ve farkli sekilde dusunce ve bilgi olarak anlam ve icerik kazanmasini saglar.

Burada sorun nerede?

Ben farkli kisilikleri temsil etmiyorum ki, onemli olan yazilan yazinin mumkun oldugu kadar genis bir kitleye ulasmasi ve mumkun oldugu kadar genis dusunce vebilgi acisindan acilan konunun islenmesi.

Ayrica her bir site duzey katilim v.s. temelinde ele alindiginda, bir site de yazip baska bir sitede yazmadigim yazilarim da var.

Genelde katilimi olan sitelerde basliklarimi paylasiyorum, sadece okunan kitleye sahip sitelerde ise, farkli basliklari paylasiyorum.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Hocam anlamak istemiyorsun galiba. Daha basit anlatayım:

Google belirli bir sistemde çalışıyor. Ve çalıştığı sisteme göre sitelere bir değer biçiyor. Bu sisteme göre en başta bir siteye yazılan yazının daha önce başka örneği başka sitelerde varsa o yazının ikinci kez yazıldığı sitenin değerini düşürüp ilk kez yazılan sitenin değerini arttırıyor ya da değiştirmiyor. Bu durumda ya bu yazıyı ilk kez buraya yazıp diğer sitelere daha sonra yazacaksınız ya da yazdığınız yazının örneği başta sitelerde var ise sileceğiz. Bunu kişisel algılamayın lütfen çünkü PR3 ten PR2 ye sadece bu yüzden geriledik. Aslında ziyaretçi sayımız, sayfa görüntülenme sayımız vs hepsi artıyor bu PR düşüyor.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Hocam anlamak istemiyorsun galiba. Daha basit anlatayım:

Google belirli bir sistemde çalışıyor. Ve çalıştığı sisteme göre sitelere bir değer biçiyor. Bu sisteme göre en başta bir siteye yazılan yazının daha önce başka örneği başka sitelerde varsa o yazının ikinci kez yazıldığı sitenin değerini düşürüp ilk kez yazılan sitenin değerini arttırıyor ya da değiştirmiyor. Bu durumda ya bu yazıyı ilk kez buraya yazıp diğer sitelere daha sonra yazacaksınız ya da yazdığınız yazının örneği başta sitelerde var ise sileceğiz. Bunu kişisel algılamayın lütfen çünkü PR3 ten PR2 ye sadece bu yüzden geriledik. Aslında ziyaretçi sayımız, sayfa görüntülenme sayımız vs hepsi artıyor bu PR düşüyor.

Google'in lakabimi nerede olursam olayim takipettigini biliyorum. Farkli sitelere ayni basligi yazdigimda bile, o baslik tam ismi yazildiginda; yazdigim her sitee cikiyor.

Mesela ben hic bir basligimin google'de felsefe.net adi altinda yazmadigini gormedim.

Fark etmez, ben dedigini yaparim. Yalniz unutma google'in kendine gore yaziyi hangi site olarak basa koyacagini kimse bilemez. Bence burada sitenin google adina populeritesi v.s. baz alinabilir.

Mesela bir yazi bir seferinde A sitesi olarak ilk basta cikarken, baska bir yazi B sitesi olrak ilk basta cikar.

Benim icin fark etmez. Eger istemin yazinin ilk bu sitede yazilmasi ise ben bunu yaparim. Yalniz bu sana yazinin en basta bu site adina alinacagi anlamina gelez.

Hatta bazan bazi yazilar, sadece bir sitede listeye girer.

Takip edelim bakalim bu baslik google'de kac site de ve nasil bir siralama ile cikacak.

Ayrica google'in belirttigi yazinin yazilma saati de dogru degildir. Yazi dan 5 dakika sionra koyar, " 5 saat once" olarak belirtir.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Eger herhangibir basligimi silmeden once "silecegim" diye, bana bildirmez ve silme gerekcesini aciklamadan silersen, bozusuruz?
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Hocam burada özgün şeyleri paylaşmak yerine başka sitelerde yazdığınız yazıları copy paste ediyorsunuz. Rica ediyorum eğer başka bir sitede yazınız varsa orada kalsın. Buraya yazmanıza gerek yok. Eğer bu konuyu tartışmak istiyorsanız burada açın başlığı. Google page rank bu yüzden düşüyor malesef.

Forumda uyulması gereken kuralların güncellenmesi ve netleştirilmesi beraberinde tüm üyelere duyurulması gerekiyor yoksa bu tartışmalar hiç bitmez.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Diji kesinlikle haklısın. Fakat olmuyor bunun için bir zemin oluşturmak zor.

Evrensel ben forum çerçevesine uymayan her başlığı, mesajı babam bile olsa sormadan silerim. Sonra kiminle bozuşursan bozuşursun.

Google henüz başka sitelerdeki yazının sahibini buraya pasteyen kişi olduğunu anlayamıyor. Anlarsa o gün silersek bozuş:)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst