Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yazık...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Asil yanlis ve ayıp olansa "ictenligin"
Beğendiği iletidir.

ignostik üye x bir forum var üyeyim
küfür edersen 3 gün, bir hafta bir ay diye gidiyor
Forum adminine küfretsen bir ay ceza keserler üyelik banlamazlar
Yani bu üyenin bir birbirini içsellemesi onların demokrasi tartışma kültürü
Yorumunu silmez konu dışına bir gönderiye taşır
Fevriliğine verir ortamdaki tartışmaya verir ya da mezhebi geniştir bilmem
Sorunu kendine almaz sana yükler senin ayıbın görür hiç gocunmaz

eski.sonsuz.us kapandı
Burada küfürler havada uçuştu kapanmadan
Herkes için serbestti ki ben öyle bir tartışma görüşme üslubunu ne savundum ne kullandım ama yapmam
ama bazen yanlış anlamalar olur, yanlış anlar, biri duygusal davranır o da iletişimle özürle telafiyle halledilir
bu sözdür yani havada uçar gider
Ben facebook grubu yönettim ,bana da edenler oldu
Etçil yazdım diye vegan çıktı köpeğin bilmeme neresini ye yazdı yorumunu sildim atmadım
Yani benim tavrım bu
Başka buna benzer şeylerde var

Üye kazanmayı tartışma kültürü doğala en yakın görüşme üslubu ben umursuyorum
Ha saygıyı da tabi ki umursuyorum
Tabi diğeri yönetimin takdiri
Yani ben kendi fikirlerimi sunabilirim ama durumun yukarıda anlattığım gibi olduğunu görüyor ve sanıyorum

Buradan hakareti savunduğum sanılmasın asla öyle değil bence tamamen duygusal bir çıkıştı ve yanlış anlaşılmalar oldu oluştu...

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Kişinin profiline bir tıklayıp üç cümle gözgezdirip yorumlarını ben de okumamışım
Bunu söyleyebilirim.

Her neyse farketmiyor

Her kim okuyor ne düşünüyorsa forumun üst adı felsefedir yordamı yaklaşık bellidir
Ontoloji, episteme başta siyaset hak hukuk devlet yönetimi insan doğa herşeyle bilgi düzeyinde ilgilenir

Din ve tanrıya gelince ontoloji basittir
Varolmanın yokolmadan kökenlenemeyeceğini görürüz
Bu bize yokluksal bir önceden başlamadığımız daha önce yokolmadığımız, dolasıyla gelişmediğimiz ve yaratılmadığımıza dair net bir tanı ve gözlem sunar
Bu gözlem izlenmelidir
Felsefe bilgi hakkında ondan sonra atılıp tutulmalıdır ya da atılıp tutulan alanın felsefe olmadığı -değil felsefe olduğu- ilan edilmeli belirlenmelidir ve eğer öyleyse forumun ad içeriğinden ziyade sosyal/toplumsal insansal diğer çelişki ve ilişkileri üzerine görüşüldüğü kayıtlanmalıdır.
Felsefe; ontolojik hakikat'e ya da ontolojik köken olmayacağı gerçekliğine yakınlaştıktan sonra başlayacak.

Dinler kitaplar tanrılar üzerine konuşmak felsefe için safsata vakit kaybıdır
Felsefenin konuşabileceği tanrı düzlemi nispeten panteizm/pandeizm ya da çoğul tanrıcılık (politeizmdir). Panteizm tüm varolanın birleşik bir bütün ve aynı gibi oluşunu imler. Politeizm evrimsel gelişmiş ve zaman içinde yaratıcılık özelliği kazanmış gelip geçici ölümlü varlıkları imler. Bu kozmolojik olasılık dahilindedir. Dünys dinleri tanrılarının çoğu ya da Ortadoğu ilahları da çoğul politesitik gerçek göksel figürlerdir ve onları işsretler.

Ontolojinin asıl zemininde inmeden felsefe gölgesinde din tanrı tartışması yapmak bezdirici, havanda su dövme muhataplarının -kavgadan öte- bir adım yol alamayacağı gölge bir tartışma.

Dikkatsiz yorumlar yaptıysam üzgünüm tekrar yazdıklarımı irdelemeyeceğim..

Felsefe üzerinden tanrı tartışmak için şunu yapmalısınız

Yoktan varolabilir miydik?
Eminim hayır diyeceğiz
O halde -hep- vardık.. Zamansız ve başlangıçsız varoluş. İlk çağ filozofları bunu inceledi. Derin düşünen insanlar bu kanıya vardı ve bu felsefe tarihine kimi çelişkiler düşünce farkları olsa da yaklaşık olarak kayıtlanmıştır.
Tanrı yarattı hiçbir zaman mantıklı değil hiç bir mantık argümanına hiçbir bilgisel bilişsel çözümlemeye dayanmıyor. Bu dünya atmosferinin bir tahakkümü ve tarihin bir bulmacasından ibaret. Diğer dünyalarda/olmayan dünyalarda/göklerde tanrı yok.

Bir felsefe forumunu tanrı ile gölgelemeyin
Dininiz ile sulandırmayın/bulandırmayın
Bu da bilgi ahlakına erdeme uygun değil

Tanrıyı başlangıcın olamayacağı yerde arayın bulamayacaksınız
Arayıp bulamamışlardan biri olarak biraz da onlar adına yazıyorum
Benimle aynı hataya düşmek zorunda değilsin, nazikçe araştırabilir ve öğrenebilir, düşünebilir, görebilir, farkedebilirdin

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Arkadaşlar @ignostik üye ve @nokta

Ben içeriği okur okumaz şunu düşündüm. Bu arkadaş 10 yıl önce üye olan siteye gelip içeriği ortamı eskiye nazaran farklı bulan ve sitede felsefe olmamasını eleştiren hatta felsefe yerine din konuşulmasını yadırgayan/eleştiren küskün bir arkadaş sandım. Profiline bir tıklayıp bir kaç mesaj yazdığını gördüm ancak anlayacak kadar tıklayıp okumadım ve ignostik üye ile forumda yazışması olduğunun felan o an hiç farkında değilim kusura bakmayın

Bunun dışında keşke gitmeseydi kaçmasaydı da biraz tartışırdık

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Nokta son noktayi koymus;
Hic kimse hic kimseye evrensel insan haklari hukuku"da dahil(aptal_salak-)
Gibi asagilayici ve agir hakaret lerde bulunamaz;
Sevgili ictenlik" bu forum adindan da anlasildigi ciddi ve seviyeli bir platform dur.
IQ seviyesi ciddi anlamda dusuk insanlarin basvurdugu zavallica yontemlerdir lutfen yorum yaparken zekamizi konusturalim; zeki ve seviyeli insanlar zekasiyla on plana cikar;
Hakaret ile hic kimse hic birsey elde edemez-haksizmiyim?

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
1 Ocak 2021
969
131
43
58
Arkadaşlar @ignostik üye ve @nokta

Ben içeriği okur okumaz şunu düşündüm. Bu arkadaş 10 yıl önce üye olan siteye gelip içeriği ortamı eskiye nazaran farklı bulan ve sitede felsefe olmamasını eleştiren hatta felsefe yerine din konuşulmasını yadırgayan/eleştiren küskün bir arkadaş sandım. Profiline bir tıklayıp bir kaç mesaj yazdığını gördüm ancak anlayacak kadar tıklayıp okumadım ve ignostik üye ile forumda yazışması olduğunun felan o an hiç farkında değilim kusura bakmayın

Bunun dışında keşke gitmeseydi kaçmasaydı da biraz tartışırdık
Ciddi anlamda yanılıyorsunuz.
"Ictenlik"
Bu basit uye; sahte!aforizma adi altinda
Islami nasılda savunuyor ac gözlerini ve cok iyi analiz et.din misyonerligi yapiyor.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Ben yine de cüppeli Ahmet hocayı büyük bir filozof olarak kabul ediyorum. Aslında Descartes gibi adam ama belli etmiyor.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Nokta son noktayi koymus;
Hic kimse hic kimseye evrensel insan haklari hukuku"da dahil(aptal_salak-)
Gibi asagilayici ve agir hakaret lerde bulunamaz;
Sevgili ictenlik" bu forum adindan da anlasildigi ciddi ve seviyeli bir platform dur.
IQ seviyesi ciddi anlamda dusuk insanlarin basvurdugu zavallica yontemlerdir lutfen yorum yaparken zekamizi konusturalim; zeki ve seviyeli insanlar zekasiyla on plana cikar;
Hakaret ile hic kimse hic birsey elde edemez-haksizmiyim?

Bunun tersini savunmadım

İlk yorumdan yola çıkarak irdelemeden bir an yanlış anladığımı söyledim yani, forumda felsefenin yokluğu ve eksikliğine serzenişi olan eski felsefesever üyelerden zannettiğimi belirttim

Haklısın

Ciddi anlamda yanılıyorsunuz.
"Ictenlik"
Bu basit uye; sahte!aforizma adi altinda
Islami nasılda savunuyor ac gözlerini ve cok iyi analiz et.din misyonerligi yapiyor.

Yanıldığımı görüyorum

Benim refleksim sadece felsefesever felsefe aşığı buraya katkı sunabilecek bir üyeyi bir yanlış anlama ya da gereksiz bir duygusal çatışmayla kaybetmeme

Yazdıklarım bununla ilgili

Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular