Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Vahdet-i Şuhut (Şahit Olunan)

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Cevap: Vahdet-i Vücut (Vücudun Birliği)

Sayın Muhsin İyi yazınızı bugün okuma kararı aldım...Çünkü böyle derin bir mevzuyu açmanızdan ötürü yazınıza sataşanlara sizde aynı hataya düşerek şekiller üzerinden yaptığınız adına her ne koyarsanız yorum benim yüzşeklimin :( bundan daha kötü olmasına sebep olmuştu.İlgili şahıstan özürdilemeniz benide haliyle memnun etti.benimde ukalalığımı mazur görün.
Şimdi şunu belirtmek istiyorum.benim gibi tasavvufa tarikata merak duyan bir insanın sırf zikir,şükür,namaz,niyazla bu konuyu anlayabileceğini sanmıyorum.Nedenide küfre düşme korkumuz.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38

yıllarca onca cemaat içinde bulundum tasavvuf sohbetlerinde bulundum.imkanım elverdikçe İbn-i Arabi İmam-ı Rabbani Mevlana'nın Sadrettin Konevi'nin eserlerini birazcık olsun kurcaladım.Ama hep altını dolduramadığım bir boşluk oldu.dergahlarda bolca dervişlerin ağzından düşmeyen uçma kaçma keramet hikayeleri
beni fazlasıyla sıktı.Burada birşey eksik oda ilim.Bakıyorsunuz bunca velinin eserine hayatını inceliyorsunuz çoğu astronomi tıp matematik daha saymadığım birçok ilim dalıyla uğraşmış.sofilerin konuştuğu sadece boş laf.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Cevap: Vahdet-i Vücut (Vücudun Birliği), Vahdet-i Şuhut (Şahit Ol

Avatarınızın bir filozofu temsil ettiğini bilmiyordum. yorumumdan sonra bir iRLANDALI filozof olduğunu yazılan yorumdan öğrendim. ben hokkabazlara, sihirbazlara meraklı birisi diye düşündüm hakkınızda. olabilir insanlar çeşit çeşit. bu da bir meslek. hem de alkış topluyor. iltifat için söylediğimi de belirtmiştim. alındığınıza göre özür dilerim.

Müdahale edemeden duramayacağım :)
Avatardaki resim İrlandalı bir filozof değil. Nickten anlaşılacağı gibi o Leprechaun tasfiri.
Leprechaun Nedir?
Türkçe'ye Leprikon olarak (ne alakaysa) geçmiş.

Detaylı bilgi için:

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38

İlmin israfı ehline vermemektir derlerya.bence burada büyük bir israf söz konusu.Nefs-i Emmareden kurtulamamış ben...galiba koru maşa olmadan elime almaya çalışıyorum.

leprechaun

Yeni Üye
15 Ocak 2012
150
0
0
42

Sayın Muhsin İyi yazınızı bugün okuma kararı aldım...Çünkü böyle derin bir mevzuyu açmanızdan ötürü yazınıza sataşanlara sizde aynı hataya düşerek şekiller üzerinden yaptığınız adına her ne koyarsanız yorum benim yüzşeklimin :( bundan daha kötü olmasına sebep olmuştu.İlgili şahıstan özürdilemeniz benide haliyle memnun etti.benimde ukalalığımı mazur görün.
Şimdi şunu belirtmek istiyorum.benim gibi tasavvufa tarikata merak duyan bir insanın sırf zikir,şükür,namaz,niyazla bu konuyu anlayabileceğini sanmıyorum.Nedenide küfre düşme korkumuz.

yıllarca onca cemaat içinde bulundum tasavvuf sohbetlerinde bulundum.imkanım elverdikçe İbn-i Arabi İmam-ı Rabbani Mevlana'nın Sadrettin Konevi'nin eserlerini birazcık olsun kurcaladım.Ama hep altını dolduramadığım bir boşluk oldu.dergahlarda bolca dervişlerin ağzından düşmeyen uçma kaçma keramet hikayeleri
beni fazlasıyla sıktı.Burada birşey eksik oda ilim.Bakıyorsunuz bunca velinin eserine hayatını inceliyorsunuz çoğu astronomi tıp matematik daha saymadığım birçok ilim dalıyla uğraşmış.sofilerin konuştuğu sadece boş laf.
sayın sakalpoz,
mesele nedir biliyor musunuz? on dört asırı aşkın süredir masalsı bir tarihi bir topluma dayatma meselesidir. her yerinden de patlak vermekte olan bu masalsı tarihi de sürekli yamalarla kurtarma çabasıdır.

topikte yazdım. sanıldığı gibi Kuran'da yoktan yaratma anlamında bir kullanım yoktur. fatır da helaka da beda'a da yoktan yaratılışı anlatan kullanımlar değildir. kaldı ki vahdeti vücutçu anlayışı maddenin sonsuzluğuna inanan kaba materyalistlerden sanma da basit bir yanlış anlama değildir. İslam tarihinin kesin tek bir tarihi olduğu bunun da kendilerinin anlattığı tarih olduğu dayatmasında bulunanların alternatif tezler sunanlara karşı ithamlarından ibarettir. kendi yalanını söyleyen, başkasının doğrusunu da engelleyendir.

ister Kuran'ın bu yorumunu(ortodoks yorumu) tek gerçek doğru kabul edersiniz, isterseniz de alternatif tezler de olduğunu ve doğru olabilme ihtimalini de göz önünde bulundurursunuz. zira o tek yorum sıkıştığında, gerçekler konuşulup sualler sorulduğunda hakarete ve aktliama başlayacaktır. tarih boyunca böyle olmuştur. şeyh ekber kafirlikle suçlanmış, Hallac müşriklikle itham edilmiş, Mevlana gevşek olmakla eleştirilmiş ve bu öğretinin taraftarları da katledilmiştir.

bize hokkabaz denmiş çok mu? :)

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Size katılıyorum benim tek sıkıntım tartışma kültürümüz..Birbirimizi tanımadığımız halde bilgilerin bir maç yorumuna dönüşüyor olması...,neyseki adminin kısıtlaması varda daha kötü yazılar okumuyoruz.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular