Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Uygulatilmayan Kanunlar

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Kanun namına durun!Türkiye Cumhuriyeti, kısa tarihinin en büyük siyasi krizlerinden birini yaşıyor. Bir yolsuzluk soruşturmasıyla başlayan süreç, güçler ayrılığı ilkesini yerle bir eden düzenlemelere kadar ulaştı. Yasama, yürütme, yargı büyük bir kavgaya tutuştu. Demokrasi açısından uzun süredir sorunlu bulunan hukuk sistemimiz de kilitlendi. Gelin bu pazar günü, en temel haklar ve metinlerde kalan yasaları hatırlayalım. Türkiye’nin, taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve çıkardığı yasalarda kalan ‘demokratik hukuk devletini’ analım.

Kanun namina durun! Devlet niye var?ANAYASA MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

Kanun namına durun!HİÇBİR KİŞİ, HİÇBİR ZÜMREANAYASA MADDE 6/3 Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

Kanun namına durun!Özel hayatANAYASA MADDE 20 Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz. /3 Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 10/4-5Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar

Kanun namına durun!Eviniz aranacaksa!ANAYASA MADDE 21 Kimsenin konutuna dokunulamaz. Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, el koyma kendiliğinden kalkar.

Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 119/4 Cumhuriyet savcısı hazır olmaksızın konut, işyeri veya diğer kapalı yerlerde arama yapabilmek için o yer ihtiyar heyetinden veya komşulardan iki kişi bulundurulur.

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 141/4Davaların en az giderle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması, yargının görevidir.

Kanun namına durun!İnternet yasaklanamazANAYASA MADDE 22 Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır. Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme Madde 17 Hiç kimsenin özel hayatına, ailesine, evine ya da haberleşmesine keyfi ya da yasadışı olarak müdahale edilemez; hiç kimsenin şeref ve itibarına yasal olmayan tecavüzlerde bulunulamaz.

Kanun namına durun!Din, vicdan ve yargıANAYASA MADDE 24/5 Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Kanun namına durun!Fikri hür vicdanı hür ANAYASA MADDE 26 Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 28Basın hürdür sansür edilemez

Kanun namına durun!AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ MADDE 10/1Herkes ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kamu makamlarına müdahalesi olmaksızın ve ülke sınırları gözetilmeksizin, kanaat özgürlüğünü ve haber ve görüş alma ve de verme özgürlüğünü de kapsar.

Kanun namına durun!UZUN TUTUKLULUK SÜRELERİ HAKKINDACeza Muhakemesi Kanunu Madde 102 Ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işlerde tutukluluk süresi en çok bir yıldır. Ancak bu süre, zorunlu hallerde gerekçeleri gösterilerek altı ay daha uzatılabilir.

Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme Madde 9/3 Bir suç işlediği iddiasıyla yakalanan ya da tutuklanan herkes, derhal bir yargıcın ya da yasalarla yargı erkini kullanmaya yetkili kılınmış bir başka resmi görevlinin önüne çıkarılacak ve uygun bir süre içinde yargılanma ya da salıverilme hakkına sahip olacaktır.

Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme Madde 14/3 Herkes, itham edildiği suçla ilgili olarak, tam bir eşitlik içinde, aşağıdaki asgari garantilere sahip olacaktır: c) Gereksiz bir gecikme olmadan yargılanma.

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 160Sayıştay, merkezî yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir.

Kanun namına durun!AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ MADDE 5/3-4Yakalanan veya tutulan herkesin derhal bir yargıç veya yasayla adli görev yapmaya yetkili kılınmış sair bir kamu görevlisinin önüne çıkarılması zorunlu olup, bu kişi makul bir süre içinde yargılanma ya da yargılama süresince serbest bırakılma hakkına sahiptir. Salıverilme, ilgilinin duruşmada hazır bulunmasını sağlayacak bir teminat şartına bağlanabilir. Yakalama veya tutulma yoluyla özgürlüğünden yoksun kılınan herkes, tutulma işleminin yasaya uygunluğu hakkında kısa bir süre içinde karar verilmesi ve eğer tutulma yasaya aykırı ise, serbest bırakılması için bir mahkemeye başvurma hakkına sahiptir.

Kanun namına durun!Cumhurbaşkanının göreviANAYASA MADDE 104 Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.

Kanun namına durun!VENEDİK KOMİSYONU YARGI SİSTEMİNİN BAĞIMSIZLIĞI RAPORU Avrupa Konseyi’nin anayasa hukuku konularında danışma organı…) Önemli bir hastalık veya menfaat çatışması gibi geçerli nedenler dışında, bir dava; o davaya bakan hâkimden alınmamalıdır. Davanın alınmasını gerektiren bu tür nedenler ve usuller kanunla düzenlenmeli ve hükümet ya da idarenin menfaatlerinden etkilenmemelidir.

Kanun namına durun!Toplantı ve gösteri hakkıANAYASA MADDE 34 Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Kanun namına durun!AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ MADDE 11/2Herkes barışçıl olarak toplanma ve dernek kurma hakkına sahiptir. Bu hakların kullanılması, yasayla öngörülen ve demokratik bir toplum içinde ulusal güvenliğin, kamu güvenliğinin korunması, kamu düzeninin sağlanması veya suç işlemesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli olanlar dışında sınırlamalara tabi tutulamaz.

Kanun namına durun!Yargı bağımsızlığı ANAYASA MADDE 138 Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.
Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

Kanun namına durun!Adli kollukAdli Kolluk Yönetmeliği Madde 5 a) …Adlî kolluk, adlî görevlerin haricindeki hizmetlerde üstlerinin emrindedir. Adlî kolluk görevlilerine, adlî görevi bulunmayan üstleri tarafından, yürütülen soruşturma ile ilgili emir ve talimat verilemez.

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 159Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, mahkemelerin bağımsızlığı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kurulur ve görev yapar.

Kanun namına durun!Rüşvet yasaktırDevlet Memurları Kanunu Madde 29 Devlet memurlarının doğrudan doğruya veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmeleri veya iş sahiplerinden borç para istemeleri ve almaları yasaktır.

Kanun namına durun!Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin biber gazı kararıDiyarbakır’da 2006’daki bir gösteride polisin ateşlediği biber gazı kapsülü yüzüne isabet eden 13 yaşındaki Abdullah Yaşa hakkında karar: Göstericilerin biber gazı kapsülleriyle yakın mesafeden ve doğrudan hedef alınması, “ölümcül vakalara veya ciddi yaralanmalara yol açabileceği için” uygun bir polis davranışı olarak kabul edilmiyor. Polisin biber gazı kapsüllerini ‘eğik atış’ (45-50 derecelik açı) yaparak kullanması gerekiyor.

Maalesef hic bir sey hic bir guc hic bir kurum v.s. diktatorun terorist partisini orgutunu devletini ve hukumetini "Kanun namina durduramamis."
 

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Kanun namına durun!Türkiye Cumhuriyeti, kısa tarihinin en büyük siyasi krizlerinden birini yaşıyor. Bir yolsuzluk soruşturmasıyla başlayan süreç, güçler ayrılığı ilkesini yerle bir eden düzenlemelere kadar ulaştı. Yasama, yürütme, yargı büyük bir kavgaya tutuştu. Demokrasi açısından uzun süredir sorunlu bulunan hukuk sistemimiz de kilitlendi. Gelin bu pazar günü, en temel haklar ve metinlerde kalan yasaları hatırlayalım. Türkiye’nin, taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve çıkardığı yasalarda kalan ‘demokratik hukuk devletini’ analım.

cumhuriyet kuruldu kurulalı siyasi krizler yaşanıyor bu yeni bir şey değil,hatta en büyük siyasi kriz chp nin içinde her dönem olmuştur koltuk kavgası şudur budur..her sorun çözülür ama çözümü olmayan tek olgu chp nin anlaşılmaz muhalefet çabalarıdır..siyaseti mecliste değil twiterde başka yerlerde yapar ülkede sorun yaşanırken o çözümü amerika da israilde arar..

Kanun namina durun! Devlet niye var?ANAYASA MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

AKP nin de yapmaya çalıştığı işte şu yukarıda saydığın maddeleri gerçekleştirmektir..şimdiye kadar alevi sunni,türk kürt,sağcı solcu,dinli dinsiz diye milleti ayrıştıran hep laik zihniyet olmuştur..AKP bu sorunları çözmeye çalıştıkça hep ayak bağı olan yine bu kemalist zihniyet olmuştur.

Kanun namına durun!HİÇBİR KİŞİ, HİÇBİR ZÜMREANAYASA MADDE 6/3 Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

doğru AKP de işte bu vesayetçi,cemaatçi darbeci zihniyetleri yıkıp egemenliği asıl sahibine millete vermeye çalışmaktadır..

Kanun namına durun!Özel hayatANAYASA MADDE 20 Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz. /3 Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir

kişilerin özel hayatları kimseyi ilgilendirmez fakat özel hayat diye yutturulmaya çalışılan şeyler aile yapısını toplum ahlakını tehdit etmeye başladığı zaman bu özel hayattan çıkmıştır artık..aile içi bir şiddet varsa buna komşular kayıtsız kalamaz kalmamalıdır ki sizde bunu belirtmişsiniz sorun nerede burada ne ima etmeye çalıştığınız belli değil..

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 10/4-5Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar

bu kanun pratikte hele hele bizim gibi daha yeni yeni demokrasiye adım atan ülkelerde uygulanması zordur..cumhuriyet tarihinde en eşitlikçi hükümet AKP hükümeti olmuştur..

Kanun namına durun!Eviniz aranacaksa!ANAYASA MADDE 21 Kimsenin konutuna dokunulamaz. Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, el koyma kendiliğinden kalkar.

bu sıraladığınız kanunsuz kuralsız despot uygulamaları süper ohal valiler zamanında geçmiş dönemlerde doğuda sindirme yıldırma korkutma olarak en şiddetli ve ahlaksız biçimde uygulayan geçmiş dönemlere bakmak gerekir,hatta geriye dönüp bunların hesapları da sorulmalıdır..

Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 119/4 Cumhuriyet savcısı hazır olmaksızın konut, iş yeri veya diğer kapalı yerlerde arama yapabilmek için o yer ihtiyar heyetinden veya komşulardan iki kişi bulundurulur.

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 141/4Davaların en az giderle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması, yargının görevidir.

tamam uygulamada o şekilde devam ediyor..

Kanun namına durun!İnternet yasaklanamazANAYASA MADDE 22 Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır. Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme Madde 17 Hiç kimsenin özel hayatına, ailesine, evine ya da haberleşmesine keyfi ya da yasadışı olarak müdahale edilemez; hiç kimsenin şeref ve itibarına yasal olmayan tecavüzlerde bulunulamaz.

maalesef internet üzerinden işlenen suçlar sokakta işlenen suçlardan daha fazla ve gün geçtikçe daha da örgütlü hale gelmeye başlamıştır..yine aile düzeni ve toplum hayatını etkileyecek olumsuz durumlar varsa bunları önlemek devletin en başta gelen görevlerinden biridir..

Kanun namına durun!Din, vicdan ve yargıANAYASA MADDE 24/5 Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Kanun namına durun!Fikri hür vicdanı hür ANAYASA MADDE 26 Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

üzerinde durmaya bile gerek yok çünkü cumhuriyet tarihinde insanların dinini en rahat yaşadığı fikrini en özgürce savunabildiği dönem AKP dönemidir..

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 28Basın hürdür sansür edilemez

doğru sansür edilemez fakat yalan yanlış haber yapmak ve halkı galeyana getirecek kışkırtacak haberler yapmakta suçtur..
 

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38

Kanun namına durun!Toplantı ve gösteri hakkıANAYASA MADDE 34 Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Kanun namına durun!AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ MADDE 11/2Herkes barışçıl olarak toplanma ve dernek kurma hakkına sahiptir. Bu hakların kullanılması, yasayla öngörülen ve demokratik bir toplum içinde ulusal güvenliğin, kamu güvenliğinin korunması, kamu düzeninin sağlanması veya suç işlemesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli olanlar dışında sınırlamalara tabi tutulamaz.

Kanun namına durun!Yargı bağımsızlığı ANAYASA MADDE 138 Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.
Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

Kanun namına durun!Adli kollukAdli Kolluk Yönetmeliği Madde 5 a) …Adlî kolluk, adlî görevlerin haricindeki hizmetlerde üstlerinin emrindedir. Adlî kolluk görevlilerine, adlî görevi bulunmayan üstleri tarafından, yürütülen soruşturma ile ilgili emir ve talimat verilemez.

Kanun namına durun!ANAYASA MADDE 159Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, mahkemelerin bağımsızlığı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kurulur ve görev yapar.

Kanun namına durun!Rüşvet yasaktırDevlet Memurları Kanunu Madde 29 Devlet memurlarının doğrudan doğruya veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmeleri veya iş sahiplerinden borç para istemeleri ve almaları yasaktır.

Kanun namına durun!Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin biber gazı kararıDiyarbakır’da 2006’daki bir gösteride polisin ateşlediği biber gazı kapsülü yüzüne isabet eden 13 yaşındaki Abdullah Yaşa hakkında karar: Göstericilerin biber gazı kapsülleriyle yakın mesafeden ve doğrudan hedef alınması, “ölümcül vakalara veya ciddi yaralanmalara yol açabileceği için” uygun bir polis davranışı olarak kabul edilmiyor. Polisin biber gazı kapsüllerini ‘eğik atış’ (45-50 derecelik açı) yaparak kullanması gerekiyor.

Maalesef hic bir sey hic bir guc hic bir kurum v.s. diktatorun terorist partisini orgutunu devletini ve hukumetini "Kanun namina durduramamis."


bi dolu zırva..cevap vermeye bile değmez ama kendinizce karalamışsınız okumadan yazının hacmine bakan bi şey var zanneder..

terörün ne olduğunun ohal bölgelerinde yaşayan kürt vatandaşlar çok iyi bilir..on binlerce faili meçhul cinayetler,sıkı yönetimler ,nereye baksanız postal izleri..unutmadık unutturmayacağız.!!!bu vatana askerlik eden evladın anasını kışlaya sokmayan bir zihniyetin kalıntılarısınız..gün gelecek hepiniz yok olacaksınız.!!!
 

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
bi dolu zırva..cevap vermeye bile değmez ama kendinizce karalamışsınız okumadan yazının hacmine bakan bi şey var zanneder..

terörün ne olduğunun ohal bölgelerinde yaşayan kürt vatandaşlar çok iyi bilir..on binlerce faili meçhul cinayetler,sıkı yönetimler ,nereye baksanız postal izleri..unutmadık unutturmayacağız.!!!bu vatana askerlik eden evladın anasını kışlaya sokmayan bir zihniyetin kalıntılarısınız..gün gelecek hepiniz yok olacaksınız.!!!

Yukarida hic bir yorum yapilmadan sadece T.C. Devleti anayasasi ve kanunlari siralanmistir. Her bir vatandan bu kanunlar onunde sorumludur ve yerine getiremeyenler cezalandirilir. Ayrica unutulmamalidir ki, kimse kanunlara ve anayasaya dil uzatamaz, bunu yaparsa suc islmektedir.

Yukaridaki her bir kanunun yasanin yorumunu yapomak ve ona dil uzatmak bir suc unsurudur ve bunu yapanlar da uygulamayanlarda kanun onunde anayasa onunde suc islemektedir.

Kanun her zaman gecerlidir, daha once de bu kanunu uygulamayanlar cezalarini cekmislerdir ve cekmelidirler.

O yuzden baskalarinin isledigi suclari isleyenler kendilerini kanun onunde temize cikaramaz.

"bir dolu zirva" resmen Anayasa ve kanunlara hakarfettir ve suc teskil etmektedir.

Hatta bir kisi suc duyurusunda bulunabilir. O yuzden site yonetimini bu konuda duyarli olmaya davet ediyorum.

Sonucta diktaorune onun her turlu anayasa ve kanun ihlaline biat edenler, ve bunu bir de savunanlar; kanunlara biat etmeyi herkesten daha iyi bilirler. Sucu islemek kadar sucu savunmak ve suca yazili ya da sozlu ortak olmak ta bir suctur.
 

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Yukarida hic bir yorum yapilmadan sadece T.C. Devleti anayasasi ve kanunlari siralanmistir. Her bir vatandan bu kanunlar onunde sorumludur ve yerine getiremeyenler cezalandirilir. Ayrica unutulmamalidir ki, kimse kanunlara ve anayasaya dil uzatamaz, bunu yaparsa suc islmektedir.

Yukaridaki her bir kanunun yasanin yorumunu yapomak ve ona dil uzatmak bir suc unsurudur ve bunu yapanlar da uygulamayanlarda kanun onunde anayasa onunde suc islemektedir.

Kanun her zaman gecerlidir, daha once de bu kanunu uygulamayanlar cezalarini cekmislerdir ve cekmelidirler.

O yuzden baskalarinin isledigi suclari isleyenler kendilerini kanun onunde temize cikaramaz.

"bir dolu zirva" resmen Anayasa ve kanunlara hakarfettir ve suc teskil etmektedir.

Hatta bir kisi suc duyurusunda bulunabilir. O yuzden site yonetimini bu konuda duyarli olmaya davet ediyorum.

Sonucta diktaorune onun her turlu anayasa ve kanun ihlaline biat edenler, ve bunu bir de savunanlar; kanunlara biat etmeyi herkesten daha iyi bilirler. Sucu islemek kadar sucu savunmak ve suca yazili ya da sozlu ortak olmak ta bir suctur.


gerçekten komik duruma düşüyorsunuz,kanunları beğenmek ya da beğenmemek ne zamandan beri suç oldu..hem siz şu anda TÜRKİYE'NİN BAŞBAKANINA VE ONUN PARTİSİNE TERÖRİST DİYEREK ASIL KENDİNİZ SUÇ İŞLEMEKTESİNİZ..

hemde biatçı ümmetçi sünnetçi diye insanları itham ederek tekrar tekrar suç işliyor kışkırtıyor ve tahrik ediyorsunuz..ama inanın sinirlenmiyorum..bu sizin her zamanki komik haliniz..Qua felsefesinin beyin tahribatına uğramış evrensel-insan zihniyeti kolay gelsin:)
 

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
gerçekten komik duruma düşüyorsunuz,kanunları beğenmek ya da beğenmemek ne zamandan beri suç oldu..hem siz şu anda TÜRKİYE'NİN BAŞBAKANINA VE ONUN PARTİSİNE TERÖRİST DİYEREK ASIL KENDİNİZ SUÇ İŞLEMEKTESİNİZ..

hemde biatçı ümmetçi sünnetçi diye insanları itham ederek tekrar tekrar suç işliyor kışkırtıyor ve tahrik ediyorsunuz..ama inanın sinirlenmiyorum..bu sizin her zamanki komik haliniz..Qua felsefesinin beyin tahribatına uğramış evrensel-insan zihniyeti kolay gelsin:)

Insanliktan ve vic dandan cikmis bir sekilde yazdiginiz bu mesaja yanit verirken bile insanligimdan utaniyorum.

Kanunlari hatirlatmak tahrik oluyor oyle mi?

Biirakin yanit verilmeyi adam ve insan yerine bile konulacak bir beyin degeriniz yok.

Yolsuzluklari savunan kanunlarti cigneyen ve bunlari savunan bir beyin, bence insan degildir ve ortak dialog kurulamaz.

Benim sizin ile ilgili hic bir insani ortak noktam yoktuir.

Burada bunlari yazzan bir bireydir. Evrensel-insan zihniyeti de zaten insan icindir, insanliktan nasibini almamislar icin degil.

Bu sana son mesajim. Cunku ben insanliktan nasibini almamislar ile ortak bir dialog kuracak bir dile sahip degilim.
 

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
doğru diyorsunuz sizinle benim gerçekten ortak hiç bir noktamız olamaz..ben zaten evrensel bir insan değil doğal bir insanım..şunu da unutmayın insan denilen mahluk asla evrensel olamaz ve bu evrende ve bu dünyada ortama en yabancı ve en evrensel olmayan tür insandır..bu yüzden evrensel-insan anlayışı zırvalarınız boşadır..
 

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
doğru diyorsunuz sizinle benim gerçekten ortak hiç bir noktamız olamaz..ben zaten evrensel bir insan değil doğal bir insanım..şunu da unutmayın insan denilen mahluk asla evrensel olamaz ve bu evrende ve bu dünyada ortama en yabancı ve en evrensel olmayan tür insandır..bu yüzden evrensel-insan anlayışı zırvalarınız boşadır..

Dogdun
Üç gün aç tuttuk
Üç gün meme vermedik sana
Adilos bebem
Hasta düsmeyesin diye
Töremiz böyle diye
Saldir simdi memeye
Saldir da büyü

Bunlar
Engerekler ve çiyanlardir
Bunlar
Asimiza, ekmegimize
Göz koyanlardir
Tani bunlari
Tani da büyü


Bu, namustur
Künyemize kazinmis
Bu da sabir
Agulardan süzülmüs
Saril bunlara
Saril da büyü

............................

durduramayacaklar halkin coşkun akan selini

gardiyanları ve yargıçları ve savcıları
hepsi halka karşıdır
kanunları, yönetmelikleri, bütün kararları
hepsi halka karşıdır
dergileri, gazeteleri, bütün yayınları
hepsi halka karşıdır


bunların hiçbiri onları kurtaramayacak
durduramayacaklar halkın coşkun akan selini

panzerleri, kelepçeleri, bütün silahları
hepsi halka karşıdır
zindanları, tutukevleri, işkenceevleri
hepsi halka karşıdır
borsaları ve şirketleri ve iktidarları
hepsi halka karşıdır


bunların hiçbiri onları kurtaramayacak
durduramayacaklar halkın coşkun akan selini
 

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
1530469_10152067718299591_1144980061_n.jpg
..
 

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Yukarida yazilan tum yalanlarin da hepsi sizden yanadir.

Ama yakinda sizin her turlu ic yuzunuzu algilayanlar pek te sizden yana olmayacaklar. Kopuslar coktan basladi bile, kendicekirdek kadronuzda bile bir birinize dustunuz.

Dogru FERMAN sizden yana da, IMAN SIZLER GIBI HARAM YIYENLERDEN YANA OLAMAZ. Ferman'in sizden yana olmayacagi da cok yakin, cunku o her turlu cikarinaza gore oynadiginiz hukuk yarin size de lazim olacak.

Tek sizi destekleyenler ummet minnet eden biat eden bir de sizlerin her turlu yolsuzluk pisliginize bulasmis olup sizden medet umanlar. Baska da savunaniniz kalmadi.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Üst