Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

umursamamak ve önemsememek arasındaki fark nedir

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
önem ve umur nerede çakışır ve nerede ayrışır?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:38 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:32 ----------

önem bir değeri, umur ise bir beklentiyi, geleceği ilgilendirdiği ölçeklerinde ayrışırlar...geleceği önemsememek var olanı yok saymak mıdır?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 00:41 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 00:38 ----------

çığlık çığlığa bir ses eğer duyulmak istenmiyorsa orada bu çığlığın susması mı gerekir? umursamamak böyle bir şey midir? çığlığı duymamak?!

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
düşündümde çok ayırdını yapamadım bu kavramların

geleceği önemsememek?
Geleceği önemsemezsek, gelecek bugün olur-(olduğunda) ve bizi önemsemez- hatalarımızı başımıza çalar
eğer Kamilet vadisini önemsemezseniz oraya HES yaparsınız ama bunu yapanlar enerji ihtiyacını önemsediğini söylüyor -ya da aracıların-ın ceplerini-

düşündümde Kamilet Vadisini önemsiyorum ama umursamıyorum (umursuyorsam/umursayabiliyorsam da kısmen)
Ortadoğudaki bir barışı önemseyebilirim ama nereye kadar umursayabilirim

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:24 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:43 ----------

çığlık dediniz aklıma geldi
-kimse bi şey yapamadı- yapmadı -yapamazdı da

"Bear GRylls" bölümlerinden birinde izlemiştim bunu-duymuştum
Amerikan askerinin bile girip çıkamadığı bi bölgede uçak düşüyor ve kaptan yardım aramak için dışarı çıkıyor ve biraz uzaklaştıktan sonra bataklığa gömülüyor ve diğer yolcular üçgün onun çığlıklarını dinlemek zorunda kalıyorlar

ama duyuyorlardı?

(mesajımı-mesajımdaki serbest karalamaları bu alana-posta taşıdım; izninizle; http://www.felsefe.net/140434-post1460.html)

Son düzenleme:

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
umursanmayan şey önemsenmeyen değildir; umursanmayan şey kayıtsız kalınan, önemsenmeyen ise değer görülmeyendir. demek ki, önemsenip umursanmayan şey mümkündür.

Nefret

Yeni Üye
10 Kas 2015
35
0
0
Önemsememek içine atmak umursamamak görmezden gelmek olmamış saymaktir kendi kanımca . Bunu iki çeşit insan tipi ile inceleyebiliriz . Yaşadıklarını içine atan tepkisiz ve kayıtsız kalan önemsemeyendir . Ancak olmamış sayan umursamayandir . Önemsememek kendini kandırmak . Umursamamak yok saymaktir .

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
önemsenmeyen şey mutlak surette değersiz değilken, umursanmayan şey mutlak surette değersizdir.

Melodram

Yeni Üye
19 Kas 2011
60
0
6
Herhangi bir şeyi veya bir kimseyi şartlara göre umursamayabilirim ama umursamadığım bazı durumlar o kişiyi önemsemediğim anlamına gelmez bana göre. Önemsemek daha çok değer vermek gibidir, umursamak değişkendir, bazen çok önemsediğiniz bir insanın hareketlerini umursamadığınızı fark edersiniz, bu genelde o anla sınırlıdır, umursamamak sürekli bir hal alırsa bu önemsememeye de dönüşebilir. Karışık gibi ama basit sanki.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
her umursanmayan şey aynı zamanda önemsenmeyen değildir; umursamamak bir yönüyle kayıtsız kalmaktır. örnek verecek olursak 'ayın konusu' umursanmayan şeydir, önemsenmeyen değili...

Turgut Saka

Yeni Üye
13 Eki 2009
498
0
16
42
umurumda olmaması için işime engel olmaması gerekir, önemsememem içinse işime yaramaması gerek. ya da ben işe yaramazın biri de olabilirim, onun için de umursamaz, önemsemez biri olur çıkarım.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular