Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Ufak Bir Tavsiye

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
Arkadaşlar öncelikle tüm forum sakinlerine merhaba.Ben Varoluşçuluk akımı üzerine sizden kitap tavsiyesi istiyorum.17 yaşındayım.Yardımcı olursanız sevinirim.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
başka üyeler yazmalı, beni ciddiye almayın sakın, dalgacıyım ben;
Buyurun; tıklayıp hemen inceleyebilirsiniz;

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
@sanalmanik: Tavsiye ettiğin kitap bir başyapıt gibi duruyor.Biraz içeriğinden bahsedermisin.(Hikaye şeklindemi gidiyor olay örgüsü yoksa başka tarzdamı vb.) @Phi:Bu kitabı kesinlikle okuyacağım.Sartre'yi araştırmıştım zaten.Sende biraz içeriğinden bahsedermisin.Senin değerlendirmene göre nasıl bir kitap gerçekten çok merak ediyorum ben bu kitabı.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
@sanalmanik: Tavsiye ettiğin kitap bir başyapıt gibi duruyor.Biraz içeriğinden bahsedermisin.(Hikaye şeklindemi gidiyor olay örgüsü yoksa başka tarzdamı vb.) @Phi:Bu kitabı kesinlikle okuyacağım.Sartre'yi araştırmıştım zaten.Sende biraz içeriğinden bahsedermisin.Senin değerlendirmene göre nasıl bir kitap gerçekten çok merak ediyorum ben bu kitabı.

Sevgili kardeşim, üstadım, Öncelikle benden başka kimse buna bi başyapıt demez, hatta hiç kimse buna felsefe demez, kimse Maharaj'a tutupta felsefeci ya da filozof demez, Bi uzakdoğu mistiği ya da aydını belki; Seni yanlış yönlendirmeyeyim, Lütfen kusuruma bakma ve ben tavsiye ederim ilgini çekerse okumanı ama bunu belirtmiş olayım; Ama ban soruyorsanız yine de en saf felsefe budur, Soru cevap dinamiği vardır, Ben kimimle başlamıştır her şey; Soranın yanıtlarına içsel çözümler üretilmiştir, Gerçek bir soru/sorgu cevap dinamiğidir; Yanıtlama dinamiğidir; Kişinin öncesinde ben kimimle geçen yılları ve odaklanmaları vardır, Siz bilirsiniz, Ama ben yukarıda da belirttim; Bu felsefeden çok uzakdoğu felsefesi/aydınlanması, içsel arayışlar, aydınlanma benzeri arayışları sorgulayışları olanları çekebilecek bi kaynak belki; tutup felsefe okuyorum diye bunu okursanız bence doğru yaparsınız ama kimseye bu felsefe demeyin sakın; Üzerler sizi;

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
biraz araştırdım tasavvuf içeriyor yanılmıyorsam.Tasavvuf içermesi beni çok memnun etti fakat ben 17 yaşındayım okullumda(hapishanamde) yeni girdik tasavvuf konusuna ve daha temel kavramları biliyorum.Sizce ağır gelirmi bana okuyayımmı yoksa biraz daha beklemem gerek mi?

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
güzel kardeşim, daha önce benzer sorular sorulduğu halde, yeni üye olduğunuz için, iyi niyetle sorduğunuzu var sayarak, sorunuzu yanıtlamayı deneyeceğim... herhangi bir lise öğrencisi (istediği kadar meraklı olsun) direkt olarak, felsefenin varoluşçuluk akımını öğrenemez... eğer amacınız buysa, vazgeçin... ama felsefi düşüncenin ne olduğunu, nereden gelip nereye gittiğini, hangi felsefe sorunlarına ne gibi farklı çözümler önerdikleri için, felsefi anlayışların (ekollerin, çığırların, akımların..vb.), birbirlerinden hangi sorunlar bağlamında nasıl ayrıldıkları, gibi esaslı sorunlarla ilgilenmek isterseniz; size tavsiyelerim var: öncelikle ''felsefe nedir, felsefenin başlangıç ilkeleri, felsefenin temel ilkeleri, felsefeye giriş... vb. adla yayınlanmış yapıtlar aracılığıyla, felsefeyle tanışmanızı öneririm... elinizin altında mutlaka, iyi bir felsefe sözlüğü de bulunmalı... sonra, felsefe tarihine geçmelisiniz... en az 3-4 ayrı felsefe tarihi çalışmasını (belki karşılaştırmalı biçimde) okuyarak, belli başlı felsefi akımların, hangi felsefe sorunlarına önerdikleri hangi çözümlerle, ayrıldıklarını anlamalısınız... (eğer iyi bir felsefe tarihi okuma şansı bulabilirseniz, felsefe sorunlarının ortaya çıkmasında üretim ilişkilerinin ve genel tarihsel çerçevenin etkisini, rolünü de görebilirsiniz) bu aşamadan sonra, özgün felsefe metinlerine yönelebilirsiniz... varoluşçuluk için de, meraklı olduğunuz akımın öncüsü olarak soren kierkegaard'dan başlayarak, heidegger'e, sartre'den, camus'a , jaspers'ten , marcel'e...vb. gidebilirsiniz... ama genel olarak felsefenin içinde, nasıl ve nerede, ne gibi bir yer tuttuğu öğrenilmeden ne varoluşçuluk, ne de başka bir felsefi akım öğrenilemez...

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
[MENTION=3289]birazdahaderinmavi[/MENTION]: Ben Felsefeye giriş tarzı bir kaç kitap okudum.Felsefe sözlüğüm mevcut var.Okuyup anladığım kitaplar arasında Sofie'nin Dünyası,Böyle buyurdu Zerdüşt gibi ağır kitaplarda var ( hocalarım çok ağır demişti okuduktan sonra, belki ağır değildir).Bu sebebten dolayı Varoluşçuluk kitapları okuyabileceğimi düşünüyorum ama genede yanılıyor olabilirim.Eleştirilerinize hala açığım.Eğer yanılıyorsam lütfen ikazda bulunun.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
felsefe (abartmış olmayı umut ederek de olsa belirtmek zorundayım ki) insanın ortaya koyabileceği, en yüce ama aynı zamanda en insani, zihinsel etkinlik alanıdır... felsefeye giriş önemlidir, politzer'den, krilenko'ya, hilav'dan descartes'e, a. arslan'dan a. cevizci'ye... felsefeye girmeye devam etmelisiniz... ama bu yolla yalnızca felsefi bilgiyi öğrenebilirsiniz; ama bu öğrenmenin sonunda insan, kendi yaşamından 'felsefeyi' çekip çıkaramıyorsa; çabaları boşunadır... çünkü, onun papağan gibi tekrarlayıp durduğu bilgilerin hası, üçüncü hamur kağıtlara basılı kitaplarda zaten yazmaktadır... / ..

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
biraz araştırdım tasavvuf içeriyor yanılmıyorsam.Tasavvuf içermesi beni çok memnun etti fakat ben 17 yaşındayım okullumda(hapishanamde) yeni girdik tasavvuf konusuna ve daha temel kavramları biliyorum.Sizce ağır gelirmi bana okuyayımmı yoksa biraz daha beklemem gerek mi?

Güzel kardeşim, okumak istiyorsan oku ne güzel, Sana çekici geldiyse oku ne güzel; Canın ne istiyorsa onu yap, Canın elma çektiyse elma ye; Ayva aslında sağlıklıdır, Muz aslında kırmızıdır,sarıdır, kırmızlar oksidandır, Canın ne istiyorsa ne ilgini çekiyorsa, neyi sıcak buluyorsan, ne akıyorsa içinde, neyi anlıyorsan oku; Okumaktan güzeli var mı? Ben o yıllarda üzerinde felsefe yazan ne varsa eşte dostta, arkadaşta ahbapta, ders kitapları mesela, erişilebilir kitaplıkta örneğin ne varsa bakınırdım mesela, Bu konuda yeterince bilgili değilim demiştim zaten;

Sunduğum içeriğe gelince netten bakılabiliyor, Ben birazda şaka yollu varoluşçuluk deyince sundum, Ama bana sorarsan çok değerli yine de; Bi kaç sayfa izlemle; beğendiysen oku, beğenmediysen kaldır at, sen bilirsin, ama ben belirttim bilinen anlamda felsefe olarak sunulabilecek ve değerlendirilebilecek bi kaynak değil, ama ben ve benim gibiler ona da başka bi açıdan bakarak felsefe der; Tasavvufa gelince o başka bi alan, Tasavvuf denemez buna, Ki tasavvuf başka bi şey, Kapalı, örtülü pekte okunacak bi şey var mı bilmem ve bana kalırsa sanmam, Tam oradan mı bilmem ama oralardan da bi tavsiyem olsun size; "A mak ı hayal" o da burdan okunabiliyor buyrun tıklayın;

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular