Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Türkiyede Kadın Olmak...

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
kapansan gerici, açılsan yollu, konuşsan geveze, sussan cahilsin.

her şeyin sorumlusu kadındır bu ülkede. tüm suçlara o sebep olur, mahkemeler uzar, düşer..

gibi gibi.

anotherday

Yeni Üye
29 Ocak 2011
36
0
6
39
"Babamın kızıydım,kocamın karısıyım",kadın hep birilerinden sonra gelir bu ülkede,kendi kimliği yok ve birilerine aitmiş gibi, aslında yıllar geçtikçe bunun değiştiğini düşünmeye başlamıştım ama son zamanlarda çıkan haberlere bakacak olursak,kürtaj ve sezaryen gibi kararlara yasaların karar verdiği bir ülkede kadının ne kadar özgürlüğü olabilir ki? Kadının en çok ihtiyaç duyduğu şey güvenken, rakamlara baktığımızda en çok bundan mahrum olduğunu görüyoruz;kocasından şiddet görüyor,ensest mağduru...Yüksek okul da bitirse,eğitimsiz de olsa bazen sonuç değişmiyor hepsinin gördüğü şiddet aynı.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38

her şeyin sorumlusu kadındır bu ülkede. tüm suçlara o sebep olur, mahkemeler uzar, düşer..

gibi gibi.

çekin cezanızı adem babamızı kandırıp dünyaya düşürende siz değilmiydiniz.

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
adem kanıyorsa bu havva'nın suçu mudur yoksa adem nefsinin mi?

yazdığının ironi olduğunu umuyorum. gerçekten bu düşünceye sahip olmana üzülürüm.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
ciddiye almış olamazsınız, ben şahsın birinden cevap bekliyorum o kadar .........

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38

gibi gibi.

396966_10150887513916456_1929378969_n.jpg

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
emeğine sağlık fides,

şunu özet olarak söyleyebilirim; kadını küçümsyen kendini küçümser, kadını öldüren kendini öldürür...x kromozomlarını erkek de kadın da kadından alır; erkek amcasının kromozomlarını taşıyamaz ve fakat dayısının kromozomlarını taşıyabilir...

Ben doğduktan sonra valide çok ağlamış kız çocuğu oldu diye. Çok sonradan şöyle açıkladı bu durumu: "Annenin kaderi kızına çeyiz olur..."
Ve sonra benim hikayem başlar...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
““Ben doğduktan sonra valide çok ağlamış kız çocuğu oldu diye. Çok sonradan şöyle açıkladı bu durumu: "Annenin kaderi kızına çeyiz olur..."
Ve sonra benim hikayem başlar...”” fides, yazdı

Ve o çeyiz gün-ü geldiğinde açılır. Öyküler bir bir işlenmiştir ve rengarenk bir dille konuşmaya başlarlar. Her çocuğu derinden etkileyen en-az bir öykü vardır. Ana-nın dili her zaman baskın çıkar; çünkü onun tınısı yüreğinden kopmaktadır. Servet Kocakaya’nın son albümünde “Hoy Zemano” adlı parçayı çağrıştırdın. Senin öykülenmen de annen gibi güzel olsun dileğimdir.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
sayın hocam nedense yazdıklarınız devamlı bana birşeyler hatırlatıyor.

Birgün komşu yörük obasının beyi misafirliğe gelmiş.Çadırın önündeki kilimi görünce,bu kilimi dokuyanın babası kim diye sormuş.demişlerki falanca adam.Herneyse misafir olan bey demişki; bu kız bir başkasına aşık ama bunu sevmediği biriyle evlendirmeye çalışıyorlar.Nereden anladınız beyim demişler.Kilime dokumuş derdini...

Şu zenginliğimize bakarmısınız.söze bile hacet bırakmıyor.okumak gerek...

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Aslinda bu tabloya sasirmamak gerekir, cunku ne ekersen onu bicersin. Imam o.s.rursa, cemaat s.car.

ve 19. mesaj

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Aslinda bu tabloya sasirmamak gerekir, cunku ne ekersen onu bicersin. Imam o.s.rursa, cemaat s.car.

ve 19. mesaj

Buradaki imam iktidar ve onun her turlu ve de devleti de iceren soylemleri ve yonlendirim ve yaptirimlari.

Ayrica toplumumuz, tarihi ve cografi miras olarak erkek egemen toplumdur. Bu sadece dinden degil; her turlu etikten kaynaklanir.

Iste bir de bunun iktidar adi ile koruklenmesi bu bilincalti sartlanmis tarihi etigi hortlatir ve harekete gecirmek icin kamcilar ve destekler.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Ömrüm vefa ederse göreceğiz.avatarınızın altındaki yazı ilk gördüğümden beri bana yakın geliyor.yalnız yazının sıcaklığını sizde hissedemiyorum.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Ömrüm vefa ederse göreceğiz.avatarınızın altındaki yazı ilk gördüğümden beri bana yakın geliyor.yalnız yazının sıcaklığını sizde hissedemiyorum.

Hissedip hissetmemek his denilen ve beynin duyumsal/sezgisel bir algisidir. Genelde bilincalti sartlanmisliginin verdigi ve sorgulamadigi degerler ile hareket eder. Ayrica akilci egosal ve duygusaldir. Mantiksal olarak olabilirliginin olma olasaligi sadece kisi tarafindandir ve tek taraflidir.

Ayrica yazinin "sicakligi" boyle kitlesel platformlarda degil; genelde birebir yasam ve iliskide ortaya cikar. Cunku o yazi lakabimdan ziyade bireyime aittir.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Ayrica yazinin "sicakligi" boyle kitlesel platformlarda degil; genelde birebir yasam ve iliskide ortaya cikar. Cunku o yazi lakabimdan ziyade bireyime aittir.[/QUOTE]

Anlamadığım şu,açık konuşayım bu siteye ilk geldiğimden beri sizin yazılarınız ilk günlerde okumak için sıkıcı ve uzun geldi.konu başlıkları merak uyandırıcı fakat yazılarınız kendiniz kadar karmaşıktı.sonraları yahu dedim bu adam hem çok sabırlı hemde bir derdi var.ve sabırla yazılarınızı okumaya başladım.aslında her konu başlığında anlatmak istediğiniz şey aynı.yalnız kendi adıma konuşuyorum.çok soğuksunuz ve okurlar sizden kaçıyor,mesela şu teşekkür butonunu hiç kullanmadığınızı veya çok az kullandığınızı görüyorum.yani verdiğiniz cevaplara biraz sevecenlik katsanız beni boşverin bir çok kişi sizi daha iyi anlamaya çalışacaktır.çünkü şu sitedeki çoğu konu başlığı altındaki fikir çatışmalarının bitmesinin çözümünü bir sizde birde paslıçivide görüyorum..

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Ayrica yazinin "sicakligi" boyle kitlesel platformlarda degil; genelde birebir yasam ve iliskide ortaya cikar. Cunku o yazi lakabimdan ziyade bireyime aittir.

Anlamadığım şu,açık konuşayım bu siteye ilk geldiğimden beri sizin yazılarınız ilk günlerde okumak için sıkıcı ve uzun geldi.konu başlıkları merak uyandırıcı fakat yazılarınız kendiniz kadar karmaşıktı.sonraları yahu dedim bu adam hem çok sabırlı hemde bir derdi var.ve sabırla yazılarınızı okumaya başladım.aslında her konu başlığında anlatmak istediğiniz şey aynı.yalnız kendi adıma konuşuyorum.çok soğuksunuz ve okurlar sizden kaçıyor,mesela şu teşekkür butonunu hiç kullanmadığınızı veya çok az kullandığınızı görüyorum.yani verdiğiniz cevaplara biraz sevecenlik katsanız beni boşverin bir çok kişi sizi daha iyi anlamaya çalışacaktır.çünkü şu sitedeki çoğu konu başlığı altındaki fikir çatışmalarının bitmesinin çözümünü bir sizde birde paslıçivide görüyorum..[/QUOTE]

Dedigim gibi kitle farkli, bireysel yasam ve iliski farkli.

Sonucta kitle de her turlu duzeyde ve gelismislikte, her meslekte ve tecrubede v.s. kisiler mevcut.

Ama yasam ve iliskide ise dialog genelde birebir ve sadece dialogda oldugunuza yonelik. Yani onu zamanla tanimaniz, onun ile farkli bir dialogdur ve onun ilgi etki ve onem alanidir.

Kitle de ise boyle bir belirgenlik ve devamlilik yok. O yuzden yazilar genel ve kisiye degil; kitle ortamina yoneliktir.

Iste bu kitle ortaminda lakabim adina onemli olan yazarlardan ziyade yazilan yazilardir. Cunku gozlem veren yazar degil; yazidir. O yuzden bir yazidan yola cikarak onu yazar ile bagdastirmak ve bunu hele hele bilincalti sartlanmisliginin etiketleyici, onyargili ve pesin hukumu ile yapmak; her turlu bilgi ve dusunce alis verisinin onunde bir engeldir ve kitle gozlemi olarak ta bilgi ve dusuncenin degil; kirinin verimidir.

Neyse bu kadar izahat yeterlidir sanirim.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular