Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Trenlerde de “harem selamlık” dönemi başladı

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70

(Uydurmuştum ama , ikna olun bari :)

Bir yazi sana ait degilse onun linkini vermek etik olmaktir.

Ayrica haber yalan degil, sadece aciklamada bunun "haremlik selamlik olmadigi" dusuncesi vardir.

Bir kari koca 4 kisilikyer satin almak zorunda degildir, ya da baska bir cift ile anlasmaskzorunda dfa degildir.

Bu da acikca 4 kisi olamayan ciftlerin bu vagonda bir arada oturamayacagi demektir ve bunun adi da haremlik selamliktir.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Böyle bir yasak getirmek yerine yolculara sorulsa zaten herkes böyle olmasını istiyor. Böyle olmasınını istemeyenler de istedikleri şekilde yolculuk yapabilirlerdi. Saçma bir yasak olmuş.

ancak 4 kişinin aynı yerde yolculuk yapmak isterse yapabiliyor. Bu yasak değil. Olayı çarpıtmayın.

Peygamber hanımı yada başka bir müslüman hanımın normal konuşma sesi haram değildir. Kıvırta kıvırta konuşması haramdır.

Bu da ne demek yahu!

Kim karar veriyor, sesin "normal mi kivirta kivirta mi olduguna?"

Olayi carpitan sensin.

Burada konu bir kari kocanin bu vagonlarda yan yana oturamayacagidir.

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Bu da ne demek yahu!

Kim karar veriyor, sesin "normal mi kivirta kivirta mi olduguna?"

Olayi carpitan sensin.

Burada konu bir kari kocanin bu vagonlarda yan yana oturamayacagidir.

kıvırta kıvırta mı olduğuna her beyin sahibi bayan karar verebilir.

Olayı çarpıtan ne ben ve hatta ne de sizsiniz alıntı yaptığınız gazetedir.

Size daha önce de söylemiştim kaynaklarınız sizi hep yanıltıyor. Bir de farklı terlik giyen kaynaklara bakmalısınız.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
kıvırta kıvırta mı olduğuna her beyin sahibi bayan karar verebilir.

Olayı çarpıtan ne ben ve hatta ne de sizsiniz alıntı yaptığınız gazetedir.

Size daha önce de söylemiştim kaynaklarınız sizi hep yanıltıyor. Bir de farklı terlik giyen kaynaklara bakmalısınız.

Bayan mi?

Nezamandan beri bayanlar karar verir oldu?

Sen ne kadar herseyi carpitma meraklisisin.

Hayir kendini kandiriyorsan, bilelim; cunku bizleri zor kandirirsdin bu carpitmalarin ile.

Senin kaynagin bile yok.

Tamamen kendi aklinin uydurmasi.

Sen tamamen bir hayaldunyasinda yassiyorsun ve reel dunyadan cok uzaksin.

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Bayan mi?

Nezamandan beri bayanlar karar verir oldu?

Sen ne kadar herseyi carpitma meraklisisin.

Hayir kendini kandiriyorsan, bilelim; cunku bizleri zor kandirirsdin bu carpitmalarin ile.

Senin kaynagin bile yok.

Tamamen kendi aklinin uydurmasi.

Sen tamamen bir hayaldunyasinda yassiyorsun ve reel dunyadan cok uzaksin.

Evrensel İnsan der ki; Yorumlarımızı kişisel yapmayalım.

Bence Evrensel İnsan a itaat etmelisiniz.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Evrensel İnsan der ki; Yorumlarımızı kişisel yapmayalım.

Bence Evrensel İnsan a itaat etmelisiniz.

Bazen "korle yatan sasi kalkiyor."

Ayrica burda yazasn benim, evrensel-insan zihniyeti degil.

Zaten ana baslik yazilarindan sonar evrensel-insan zihniyetinin olan zihniyetin sorunlarinin penceresiz tum resmini dile getirmesine, mesaj yazanlar izin vermiyor.

Ister istemez yazilar yazarlara donusuyor.

Ayrica bu baslik bir haber.

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Bazen "korle yatan sasi kalkiyor."

Bazen sizi gerçekten taktir ediyorum. Bu atasözü manidar olmuş ben de bu konuda kendime dikkat etmeye özen göstereceğim.

Şu söyleyeceklerimi nasıl değerlendirirsiniz bilemiyorum ama söyleyeceğim.

İnsan kiminle daha fazla vakit geçirse ona dair bazı özellikleri edinir. Bu ata sözüne binaen;

Bir haberi okuduğunuzda bu haberin doğruluğunu araştırmak maalesef fertlere düşüyor. Medya organları kendi görüşlerine uyan doğru yada yalan tüm haberleri, kendi maharetleri ile de süsleyerek hemen servis ediyorlar. Bu bakımdan karşıt görüşlü medyanın da takip edilmesi gerekiyor. Hatta mümkünse yerel medyalar bile takip edilmeli. Aksi taktirde "körle yatan şaşı kalkar" ata sözüne her zaman muhatap olunur. Bunu yaptıktan sonra iki taraf da dinlenmiş olacağından en azından kesin bir görüşe sahip olunmayarak tarafsız bir bakış sergilenebilir.

Ayrica burda yazasn benim, evrensel-insan zihniyeti degil.

Ama biz nereden bileceğiz kimin yazdığını?

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
evrensel insanın fikir beyanı konusunda işine akıl erdirmek mümkün değil.

İşine geldiğinde "burada yazan benim", işine geldiğinde burada yazılan "fikirlerdir " kişiyi bağlamaz .

Bu ne ikilemdir.

İnsan nick'i ile, zihniyeti ile, fikri ile bir bütündür.

Bir karar verin artık.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
evrensel insanın fikir beyanı konusunda işine akıl erdirmek mümkün değil.

İşine geldiğinde "burada yazan benim", işine geldiğinde burada yazılan "fikirlerdir " kişiyi bağlamaz .

Bu ne ikilemdir.

İnsan nick'i ile, zihniyeti ile, fikri ile bir bütündür.

Bir karar verin artık.

Hic bir sey bilmedigin bosa demogoji yaptigin yazdiklarindan belli.

Zaten sana evrensel-insdan zihniyeti farki ile benim bireysel yazilarimin farkini anlatsam da anlamazsin.

Cunku senin beynin bunu ancak ikilem olasrak algilar.

Alismisiniz, ezber monist indirgemeci determinizme.

O yuzden konu "isine gelmek" degildir, konusuna kavramina gore yapilan secenektir.

Genelde felsefi ve bilimsel baslik yazilari olan sorunu dile getirir.

Ideolojik siyasi basliklarda da ya bir guncel konu vardir, ya da bir etik konu vardir.

Burada eger ben bireysel yaziyorsam da, zaten tarafim her yazimda bellidir. Halktan yana olmak evrensel hukluk insan haklari ve hak ve ozgurlujlerden yana olmak.

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
Evrensel-insan rica ediyorum yasalasmamus dogrulugu celiskili haberleri iyice arastirmadan paylasmayin, bu konu ile alakali kesin bir bilgi yok, tamamen soylenti.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Evrensel-insan rica ediyorum yasalasmamus dogrulugu celiskili haberleri iyice arastirmadan paylasmayin, bu konu ile alakali kesin bir bilgi yok, tamamen soylenti.

Burada da bir tek benim lakabimimi gordun?

Bir onceki basligi da kapatmissin.

Sence "basortu ozgurlugu" sadece basini ortenler icin mi, basini ortmek istemeyenler ne olacak?

Ayrica neden bunu inanca bagladin ki!

Basini ortmeyenler inancsiz mi?

Onlarin "basini ortmeme ozgurlugu" yok mu?

Bu nasil bir zihniyettir?

Ayrica soyle bakalim, biz de ogrenelim.

Bir haberin senin algindaki "dogrulugu" nasil anlasiliyor?

Ne yapmami istiyorsun?

Nasil bir haberin dogrulugu ve nerden ve de neden ordan ve nasil control edilecek?

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Ayrica soyle bakalim, biz de ogrenelim.

Bir haberin senin algindaki "dogrulugu" nasil anlasiliyor?

Ne yapmami istiyorsun?

Nasil bir haberin dogrulugu ve nerden ve de neden ordan ve nasil control edilecek?

Bu başlık altında böyle bir yoruma ne söylenebilir?

Dünyada tek doğru algı buradaki evrensel insan denen üyenin verdiği ve inandığı şeylerdir tek doğru nitelik onun olmasını istediğidir. Onun yazdığı paylaştığı haber ve konular doğru nitelik taşıyabilir.

Bunu tartışmaya bile gerek yok.

Evrensel insan zihniyeti bu mudur ?

(Gerçek Trol kim acaba? )

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Bu başlık altında böyle bir yoruma ne söylenebilir?

Dünyada tek doğru algı buradaki evrensel insan denen üyenin verdiği ve inandığı şeylerdir tek doğru nitelik onun olmasını istediğidir. Onun yazdığı paylaştığı haber ve konular doğru nitelik taşıyabilir.

Bunu tartışmaya bile gerek yok.

Evrensel insan zihniyeti bu mudur ?

(Gerçek Trol kim acaba? )

Lakabim uzerinden daha fazla prim yapmaman icin bundan sonar seni gale almiyorum, istedigin gibi sosyo-psikolojik duruimunu desifre edebilirsin.

Ayrica senin yerine, da her basligi provoke ettigin, sabote ettigin, baslik ile ilgili hic bir sey paylasamayip; site kitlesine de ettigin saygisizlik ve densizlik Adina, ozur diliyorum.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular