- 28 Nis 2018
- 39
- 0
- 0
- Gezegenin daha başarılı insana ihtiyacı yok. Umutsuzca daha çok barış elçisine, çözümcüye, onarıcıya, hikaye anlatıcılarına ve her türden sevgiye ihtiyacı var.
- DALAİ LAMA
Daha çok bomba sadece daha fazla ölüm getirir...Yıkımın olduğu yerde gelişme de olmaz....
Başkasının boyunduruğu altında yaşayabilirsin ama başkasının kanıyla yaşayamassın,elleri kanlı olmaktansa teslim olmayı yeğlerim...Sonra bu devirde özgür olmayan ülke mi kaldı ve dahası hepimiz American boyunduruğu altında yaşamıyormuyuz onlar ne derse o oluyor,ne kadar güçlü olursan ol sen den güçlüsü mutlaka vardır....
Malala'yı tanıyorum ve örnek davranışı nedeniyle kendisine hayranım,ben kesinlikle teslimiyetçi olmayı savunmuyorum yalnızca savaşların bir çözüm olmadığını savunuyorum...
Diyelim ki bize Rusya savaş ilan etti ve karşı koyduk bu manasız savaşta aynı suriyede olduğu gibi masumların ölmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?
Zorla askere alınmış bir Rus askerinin öldürmek ne kadar insancıl?
Bu savaşla Türk halkından ve Rus halkından analar çocuklar ölecektir...
Oysa biraz alttan almayla barış sağlanabilirdi...
Benim demek istediğim budur...
Başkasının boyunduruğu altında yaşayabilirsin ama başkasının kanıyla yaşayamassın,elleri kanlı olmaktansa teslim olmayı yeğlerim...Sonra bu devirde özgür olmayan ülke mi kaldı ve dahası hepimiz American boyunduruğu altında yaşamıyormuyuz onlar ne derse o oluyor,ne kadar güçlü olursan ol sen den güçlüsü mutlaka vardır....
Malala'yı tanıyorum ve örnek davranışı nedeniyle kendisine hayranım,ben kesinlikle teslimiyetçi olmayı savunmuyorum yalnızca savaşların bir çözüm olmadığını savunuyorum...
Diyelim ki bize Rusya savaş ilan etti ve karşı koyduk bu manasız savaşta aynı suriyede olduğu gibi masumların ölmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?
Zorla askere alınmış bir Rus askerinin öldürmek ne kadar insancıl?
Bu savaşla Türk halkından ve Rus halkından analar çocuklar ölecektir...
Oysa biraz alttan almayla barış sağlanabilirdi...
Benim demek istediğim budur...
Görüyoruz ki ebedi barış asla gelmeyecek,çünkü yüksek düzeyde güvensizlik var ve kötüler her yerde,Saddam bir kötü olabilir mesela ama ona direnmeyen ordusu daha kötüdür,eğer saddamın ordusunda çıkıp benim dediğimi diyen biri çıksaydı o zaman Kuveyt işgal edilmezdi anlamıyorsunuz biz çoğalmalıyız ve hükümranlık kurmak isteyenler başka işlerle uğraşmalı bilgisayar oyunu oynasınlar devlet yönetmesinler....
Görüyoruz ki ebedi barış asla gelmeyecek,çünkü yüksek düzeyde güvensizlik var ve kötüler her yerde,Saddam bir kötü olabilir mesela ama ona direnmeyen ordusu daha kötüdür,eğer saddamın ordusunda çıkıp benim dediğimi diyen biri çıksaydı o zaman Kuveyt işgal edilmezdi anlamıyorsunuz biz çoğalmalıyız ve hükümranlık kurmak isteyenler başka işlerle uğraşmalı bilgisayar oyunu oynasınlar devlet yönetmesinler....
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Belkide özürlü doğmaktan bile talihsizce bir durum.. toplumcu düşüncelerimiz bu ve benzeri insanları asla rahat bırakmaz..büyük bir ada ülkesi bu ve benzeri insanlara mahsus kılınsa ve orada kendi düzenlerini kurup rahatça yaşasalar iyi olurdu..