Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Tanrı Neden Bilinmek İstiyor? Bilinmeye İhtiyacı Olan Bir Tanrı Modeli Kusurludur.

kusursuz agnostik

Yeni Üye
28 Tem 2019
75
9
8
tanrı neden bilinmek istiyor? bilnmeye ihtiyacı olan bir tanrı modeli kusurludur..(bilinmek ünlü olmak ,tanınmak insanı duygulardır, zayıflıktır, çok ciddi kusurlardır)
Veya tapınılma gereksinimi hissetmek? Koskoca evrenin/evrenlerin zamanın zamanların sonsuzluğun ebediyetin ezelin sahibi, bu evrende toz zerresi bile olmayan insanın neden tapınmasına gereksinim duyar ya da şart koşar tapınılmazsa onlara ceza verir?

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
bilinme arzusu tasavvufçuların uydurmalarından biridir. ve islam teolojisine sızmıştır. tapınma arzusu ise net biçimde vardır. teologlar türlü yalanlarla tanrının bu tapınma arzusunu günümüz insanının anlayışına uygun hale getirseler de, pagan kökenlidir.

ÖzcanY

Yeni Üye
10 Eki 2012
154
19
18
68
Böyle konular konuşulmaya başlayınca ben ortaya karışık olsun espirisi ile şöyle sorarım; Eğer bir tanrı varsa bu kadar aptalı yaratıp kendisini tanıtmak ve ibadet etmesini istemekle ne kazancı olabilir? Veya,Bu nasıl bir eliminasyondur ki bu kadar aptallığa evrimleşmekteyiz ve aptallaşarak evrimleşmeye devam ediyoruz... Yoksa biz,Gerçekten var olan bir yaratıcının yarattığı aklıllı mahlukatın labaratuvar ortamında yarattığı defolu ürünlermiyiz?

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
28 Mar 2019
1,322
266
83
Allahın bilinmeye yada insani duygulara ihtiyacı yoktur esas olan insanların Allah ihtiyacı vardır Allah bizleri yarattı çünkü bizlere bir hayat bahşetti...Bu hayatı yaşamamız için yanlış olanları doğru ile bizlere uyarıcılar gönderdi

İnsan evlenir ve çocuk sahibi olur çocugun olmasını nasıl biz istiyorsak ALLAH ta biz insanların var olmasını istedi ve bunuda kil olan bir çamurdan oluşturup şekil vererek oluşturmuş olmasıydı Allah ın hiç kimseye ihtiyacı yoktur Allah bizleri yani biz insanları tek olarak yaratmadı beraberinde bir çok canlı ve bitki türlerinide yarattı biz insanlar bu durakta geçiciyiz tıpkı diger insanların gelip geçtiği gibi bizlerle birlikte dogup yaşayıp ölen bitkiler ve hayvanlarda gelip geçici önemli olan alınteri dökerek kaazancı elde edebileceğimizin farkındalığında olabilmektir..

Dünya yaşam mücadelesi verirken bile aslında bir çok sebeplerin nedenlerini sormadan yaşıyoruz çünkü sistem ve kural değip para kazanıyoruz Dünya ve Ahiret yaşamında da kazanımlar kurallara esastır bu dünyada kazanmak için varız karşılığında Ahiret hayatında kazanım sağlayacağız bir nevi WİN WİN sistemi yani KAZAN KAZAN sistemi ama herşeyin bir kuralı ve esasiyeti mutlaka olduğunuda akıldan çıkarmamak gerektiğidir.

Öyle.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Böyle konular konuşulmaya başlayınca ben ortaya karışık olsun espirisi ile şöyle sorarım; Eğer bir tanrı varsa bu kadar aptalı yaratıp kendisini tanıtmak ve ibadet etmesini istemekle ne kazancı olabilir? Veya,Bu nasıl bir eliminasyondur ki bu kadar aptallığa evrimleşmekteyiz ve aptallaşarak evrimleşmeye devam ediyoruz... Yoksa biz,Gerçekten var olan bir yaratıcının yarattığı aklıllı mahlukatın labaratuvar ortamında yarattığı defolu ürünlermiyiz?

İstediğiniz biçimde Tanrı anlayışınıza göre tasavvurda bulunabilir , bunlara dair argümanlar sunabilirsiniz... bu hakka her insan sahiptir..ancak hakikat budur, hepinizi bu tanrı yaratmıştır,Tanrı böyle emretmiştir, bu tanrıya inanmayanlar kafirdir hepsini ateşte yakıp suda haşlayacağız, dünyayı bu emirlere göre yönetmeliyiz falan dediğiniz anda iş değişir. kısaca tanrını sana inanmayanlara satmaya kalktığın anda ya adam gibi delil sunarsın yada hakikat gibi buyuk bir iddiadan vazgeçersin. saçmalıklarına cevap verilincede inancıma saygı göster falan fişman diyemezsin..

ÖzcanY

Yeni Üye
10 Eki 2012
154
19
18
68
İstediğiniz biçimde Tanrı anlayışınıza göre tasavvurda bulunabilir , bunlara dair argümanlar sunabilirsiniz... bu hakka her insan sahiptir..ancak hakikat budur, hepinizi bu tanrı yaratmıştır,Tanrı böyle emretmiştir, bu tanrıya inanmayanlar kafirdir hepsini ateşte yakıp suda haşlayacağız, dünyayı bu emirlere göre yönetmeliyiz falan dediğiniz anda iş değişir. kısaca tanrını sana inanmayanlara satmaya kalktığın anda ya adam gibi delil sunarsın yada hakikat gibi buyuk bir iddiadan vazgeçersin. saçmalıklarına cevap verilincede inancıma saygı göster falan fişman diyemezsin..

Bunu bana demiş olamazsın değil mi?
çünkü ben defolu üretim olduğumuza inanıyorum...

kusursuz agnostik

Yeni Üye
28 Tem 2019
75
9
8
hımmm....yorum ve analizinden anladığım kadarıyla sen! % 100 democrossian isimli üyesin.... haksızmıyım ?
sen değilmiydin? klasık determinizm den ayrılıp modern determinizm felsefesine geçiş yapan insan.. :unsure::unsure:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63

başka bir başlıkta açıkça siyasal islamcı olduğunuzu beyan ettiniz. defolu ürünseniz islam tanrısının söylediğinin tersini söylüyorsunuz (en güzel biçimde yarattım diyor) öyleyse siz islamın itikatlarını reddeden sadece siyasi yönü ile ilgilenen bir insansınız. başka deyişle takiyeci,munafık veya kafirsiniz? bu mantık zincirim doğru mu? yanlışsa neden?

ÖzcanY

Yeni Üye
10 Eki 2012
154
19
18
68
başka bir başlıkta açıkça siyasal islamcı olduğunuzu beyan ettiniz. defolu ürünseniz islam tanrısının söylediğinin tersini söylüyorsunuz (en güzel biçimde yarattım diyor) öyleyse siz islamın itikatlarını reddeden sadece siyasi yönü ile ilgilenen bir insansınız. başka deyişle takiyeci,munafık veya kafirsiniz? bu mantık zincirim doğru mu? yanlışsa neden?

evet siyasal islamcıyım...
siyasal islamcıyım demek "öyleyse siz islamın itikatlarını reddeden sadece siyasi yönü ile ilgilenen bir insansınız." bu anlamada gelmiyor,"başka deyişle takiyeci,munafık veya kafirsiniz?" zincirinede uymuyor...

Şimdi bunu " bu mantık zincirim doğru mu? yanlışsa neden?" bu soruya cevap olarak açıklamanın en kolay yolu muhatabın "siyasal islam " konusunda bir kabulü olması dır...
Böyle bir kabul olsa izah etmek çok kolaylaşıyor...

ben,böyle bir yaklaşımınız olup olmadığını bilmeden sadece galiyevin ideolojik yaklaşımını bilip bilmediğinizi soracağım ve devam edeceğim...
Ben ve benim gibilerin siyasal islam yaklaşımı marksın felsefesinin islami esaslar ile oryantasyonunu sağlayarak oluşturulmuş anti empeyalist,anti kapilist bir sistem bütünü... mesela;marksın emek değer ilişkisinin islami karşılığı olan "işçinin hakkını alınteri kuruman veriniz.." düşüncesi gibi... mesela değerlerin devlet elinde toplanarak eşit dağıtımının karşılığı olan beyt,ül mal ve zekat müessesesi gibi... yaniz sizin kafanızdaki siyasal islam ile bizlerin kafasındaki siyasal islam biraz farklı... Bunu anlayabilmeniz için de biraz entellektüel birikime ihtiyacınız olacaktır...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
hımmm....yorum ve analizinden anladığım kadarıyla sen! % 100 democrossian isimli üyesin.... haksızmıyım ?
sen değilmiydin? klasık determinizm den ayrılıp modern determinizm felsefesine geçiş yapan insan.. :unsure::unsure:

Evrensel-insan ile beraber democrossian Turkish Media forumda yazarken ben de arada giderdim yanlarına ama bildiğim kadarı ile o ateist değil mi?

kusursuz agnostik

Yeni Üye
28 Tem 2019
75
9
8
evet siyasal islamcıyım...
siyasal islamcıyım demek "öyleyse siz islamın itikatlarını reddeden sadece siyasi yönü ile ilgilenen bir insansınız." bu anlamada gelmiyor,"başka deyişle takiyeci,munafık veya kafirsiniz?" zincirinede uymuyor...

Şimdi bunu " bu mantık zincirim doğru mu? yanlışsa neden?" bu soruya cevap olarak açıklamanın en kolay yolu muhatabın "siyasal islam " konusunda bir kabulü olması dır...
Böyle bir kabul olsa izah etmek çok kolaylaşıyor...

ben,böyle bir yaklaşımınız olup olmadığını bilmeden sadece galiyevin ideolojik yaklaşımını bilip bilmediğinizi soracağım ve devam edeceğim...
Ben ve benim gibilerin siyasal islam yaklaşımı marksın felsefesinin islami esaslar ile oryantasyonunu sağlayarak oluşturulmuş anti empeyalist,anti kapilist bir sistem bütünü... mesela;marksın emek değer ilişkisinin islami karşılığı olan "işçinin hakkını alınteri kuruman veriniz.." düşüncesi gibi... mesela değerlerin devlet elinde toplanarak eşit dağıtımının karşılığı olan beyt,ül mal ve zekat müessesesi gibi... yaniz sizin kafanızdaki siyasal islam ile bizlerin kafasındaki siyasal islam biraz farklı... Bunu anlayabilmeniz için de biraz entellektüel birikime ihtiyacınız olacaktır...
siyasal islamcıysan benden çekiceğin var, hazırlıklı olsan iyi olur.teizmi paramparca ettiğim gibi senin aklınıda
bitirmek istemem psikolojık halin içler acısı, , .(senin marxizim felfesesiyle ne işin olur yahu? sen islamcısysan, aç kuranıda
adam gibi tartışalım eğer marsizim kan damarlarına işlemişse sen islamcı değilsin, buz gibi diyalektik materyalizm kokuyorsun demektir.. )

mor ve ötesi, seni tanımıyorum, yanlış kayaya çarptın,seni beni biriyle karıştırdın galiba,
benim tanıdığım mor ve ötesi atheistti.... sen o olamazsın... onun yorumları muhteşemdi....
yorumların bir birini tutmuyor, seni takip ediyorum, bir yorumunda atheizmi savunurken diğer yorumunda islamı savunuyorsun, akli dengen bozuk olabilir.. siyasal islamcılar, atheist gibi davranıyorsa, troldür...
ciddi anlamda akli dengenin psikotravmatik , olarak sorunlu biri oldugunu gösteriyor.
anti emperyalist ve anti kapitalist olmanız birşey değiştirmez, islamcıysanız, rakibimsinizdir.

sen önce ne olduguna bir karar ver, sonra tekrar görüşelim olurmu? bu halinle tartışamayız,
tedavimi olucaksın bilmiyorum ama birşeyler yapmalısın, senın durumunu çok kritik gördüm...

neyseki akli dengem yerinde, sadece agnostisizmi savunuyorum...
yanlış anlamayın ama, sizi üzmek istemem, ciddi anlamda henüz rakip bulamıyorum.
ciddi bir tartışmaya girmedim henüz..
bu şekilde devam etmeyi düşünüyorsanız, beni şimdiden unutunuz, size iyi trollükler dilerim..
senin kafanda siyasal islam falan yok, sen resmen delirmişsin, çıldırmışsın, sıyırmışsın, durumun çok kritik,
eski köye yeni adetmi getiriyorsun arkadaşım? sana cidden acıyorum, ilk başlarda sana kzııyordum. şimdi acıyorum, ben birine acıdıgım zaman , o kişinin durumu belirsizleşir.
müslüman oluaksan adam gibi olucaksın, dansöz gibi kıvırmak yok. işte ayet işte hadis,
senin bilgi kaynagın orada, aklı başında akli dengesi yerinde olan müslümanlar böyle davranır..

seninle neyi tartışım ben?
marksizim mantıgını alıyorsan, sen buz gibi solcusun demektir....
siyasal islamcıların tartıştıkları temel argümanlar.
1: islamda miras hukuku.
2: islamda şeriat hukuku..
3. islamda ensest hukuku.
4: islamda, cebri muhuka şerri.
5 :islamda cebri kurallar zinciri.
6: islamda akraba evliliği
7 :islamda çok eşlilik.
8: islamda, vukua cibriye dönemi.
9. islamda çok eşlilik.
10 : islamda, savaş hukuku.
11: islamda, yahudi gelenekleri.
12: islamda cariye sayısı.
13 .islamda kölelik hukuku.

Son düzenleme:

kusursuz agnostik

Yeni Üye
28 Tem 2019
75
9
8
bu arkadaşın yaşı benım kadar nokta atışı yapmışsın sende farketmişsin, bravo, anladığım kadarıyla,% 100 defolu ürün..fazla üstüne gitmeyelim her an ısırabilir, kuduz olabilr, bizede bulaşmasın.. .😅😂:ROFLMAO: :))););)

• Beğen
Tepkiler: ls2

kusursuz agnostik

Yeni Üye
28 Tem 2019
75
9
8

Ekli dosyalar

• 67463800_158982198608495_5197588100984864768_n.jpg
    67463800_158982198608495_5197588100984864768_n.jpg
    125.9 KB ·
    Görüntüleme: 0

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Ben ve benim gibilerin siyasal islam yaklaşımı marksın felsefesinin islami esaslar ile oryantasyonunu sağlayarak oluşturulmuş anti empeyalist,anti kapilist bir sistem bütünü...

Herşeyin yaratıcısı,herşeyi bilen, tek gerçek varlık yüce Allah size peygamberler aracılığı ile doğrudan mesaj gönderiyor siz Allahın naslarını marksla mı harmanlıyorsunuz!? bu karl marx veli /ermiş falan olaydı, işte O'nun düşünceleri kuranla aynı kaynaktandır falanda fişman (ki bu tasavvufun yalanlarının en büyüklerinden biridir) yalanı ile cahilleri belki yerdiniz de Marks ne ya! yüce Allah onuda insanlığa hizmet için aracı olarak kullanıyor gavuru müslümanın hizmetine veriyor falan demezsin inşallah.

kısaca; İslam öğretileri seni öyle bir zehirlemiş ki hezeyanlarını yücelik sanıyorsun dostum.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular